Τελευταία Νέα
Διεθνή

Άμεσα αντίποινα – Η Ρωσία έκλεισε το προξενείο της Πολωνίας στο Smolensk

Άμεσα αντίποινα – Η Ρωσία έκλεισε το προξενείο της Πολωνίας στο Smolensk
 O Ρώσος πρωθυπουργός Mikhail Mishusti είχε δώσει εντολή να κλείσει το προξενικό γραφείο της Πολωνίας στο Smolensk
Οι πολωνικές αρχές έκλεισαν το προξενικό γραφείο της χώρας στην πόλη Smolensk της δυτικής Ρωσίας σύμφωνα με την απόφαση της ρωσικής κυβέρνησης, ανέφερε σε ανακοίνωσή του το πολωνικό υπουργείο Εξωτερικών.
«Στις 31 Αυγούστου πραγματοποιήθηκε τελετή για το κλείσιμο του Προξενικού Γραφείου στο Smolensk», ανέφερε η δήλωση στον ιστότοπο του υπουργείου.
Το προξενικό γραφείο λειτουργούσε από το 2012.
«Έκλεισε αφού η κυβέρνηση της Ρωσικής Ομοσπονδίας είχε αποσύρει τη συγκατάθεσή του για τη λειτουργία του», επανέλαβε η πολωνική διπλωματική υπηρεσία, σημειώνοντας ότι «η απόφαση των ρωσικών αρχών συνάντησε την έντονη αντίθεση από το Υπουργείο Εξωτερικών της Δημοκρατίας της Πολωνίας».

Αντίποινα


Στις 14 Ιουλίου, αναφέρθηκε ότι ο Ρώσος πρωθυπουργός Mikhail Mishusti είχε δώσει εντολή να κλείσει το προξενικό γραφείο της Πολωνίας στο Smolensk.
Σύμφωνα με τη ρωσική κυβέρνηση, η απόφαση ελήφθη ως απάντηση στις εχθρικές ενέργειες της Πολωνίας προς τη Ρωσία, συμπεριλαμβανομένης της παράνομης κατάσχεσης της ρωσικής διπλωματικής περιουσίας στην Πολωνία και της δραματικής μείωσης της διπλωματικής παρουσίας της Ρωσίας στη χώρα αυτή.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης