Τελευταία Νέα
Διεθνή

ΗΠΑ: Στο μικροσκόπιο των Ομοσπονδιακών Αρχών η Tesla και ο Musk για το μυστηριώδες «Project 42»

ΗΠΑ: Στο μικροσκόπιο των Ομοσπονδιακών Αρχών η Tesla και ο Musk για το μυστηριώδες «Project 42»
Οι ομοσπονδιακοί εισαγγελείς αποκάλυψαν την Τετάρτη ότι εξετάζουν το «Project 42» της Tesla για να δουν εάν τα κεφάλαια χρησιμοποιούνταν για προσωπικό όφελος του Musk
Η πολυεθνική εταιρεία αυτοκινήτων Tesla αντιμετωπίζει ομοσπονδιακές έρευνες σχετικά με το μυστηριώδες «Project 42», που πιστεύεται ότι περιλαμβάνει την κατασκευή ενός γυάλινου σπιτιού για τον CEO Elon Musk.
Οι ομοσπονδιακοί εισαγγελείς αποκάλυψαν την Τετάρτη ότι εξετάζουν το «Project 42» της Tesla για να δουν εάν τα κεφάλαια χρησιμοποιούνταν για προσωπικό όφελος του Musk και, εάν όχι, που πραγματικά διοχετεύθηκαν τα χρήματα.
Σύμφωνα με σχετικά ρεπορτάζ που έρχονται από την άλλη πλευρά του Ατλαντικού, τον Ιούλιο, το έργο περιελάμβανε σχέδια για την κατασκευή ενός γυάλινου κτιρίου κοντά στο γιγαεργοστάσιο της Tesla στο Ώστιν του Τέξας και εσωτερικά φημολογήθηκε ότι θα ήταν κατοικία του Διευθύνοντος Συμβούλου της Tesla.
Το σχέδιο φαινόταν να είναι για ένα «επικό κτίριο με γυάλινους τοίχους», με σχεδιαστικές ιδέες που δείχνουν διάφορες μορφές με ιδιαίτερα χαρακτηριστικά, συμπεριλαμβανομένων ανέσεων κατοικίας, όπως τα υπνοδωμάτια.
Το έργο τέθηκε υπό εξέταση τον τελευταίο χρόνο από το Υπουργείο Δικαιοσύνης όταν δόθηκε παραγγελία για ένα μοναδικό είδος γυαλιού στο πλαίσιο των οικοδομικών δραστηριοτήτων.
Σύμφωνα με δημοσιεύματα του Τύπου, η εσωτερική έρευνα για την παραγγελία είχε στόχο τον Omead Afshar, στέλεχος που διευθύνει την κατασκευή της Tesla στο Τέξας.
Το δημοσίευμα που κυκλοφόρησε την Τετάρτη ανέφερε ότι οι ομοσπονδιακοί εισαγγελείς αναζητούσαν περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τις εσωτερικές επικοινωνίες με τον Afshar, ο οποίος λέγεται ότι συμμετείχε στην αγορά των δομικών υλικών.
Σύμφωνα με πληροφορίες, εξετάζουν επίσης τη συμμετοχή του Musk στο έργο και τον βαθμό εμπλοκής του στο project.
Υπενθυμίζεται πως στις ΗΠΑ είναι παράνομο τα εταιρικά κεφάλαια να διοχετεύονται σε προσωπικές δαπάνες — ειδικά όταν αφορούν σε μια εισηγμένη εταιρεία.
Εάν διαπιστωθεί ότι μια εταιρεία έχει χρησιμοποιήσει κεφάλαια της για προσωπική χρήση ενός στελέχους, οι υπαίτιοι είναι δυνατόν να οδηγηθούν σε έρευνα και να δεχθούν αγωγές από τους μετόχους.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης