Τελευταία Νέα
Διεθνή

Medvedev (Ρωσία): Οι ΗΠΑ θα προχωρήσουν και σε βιολογικό πόλεμο - Κίνδυνος εμφάνισης νέων ιών τεχνητής προέλευσης

Medvedev (Ρωσία): Οι ΗΠΑ θα προχωρήσουν και σε βιολογικό πόλεμο - Κίνδυνος εμφάνισης νέων ιών τεχνητής προέλευσης
Ο Ρώσος αξιωματούχος αποκάλυψε πως το Πεντάγωνο έχει «δημιουργήσει δεκάδες εξειδικευμένα βιοεργαστήρια και κέντρα γύρω από τη Ρωσία»
Ο αντιπρόεδρος του Συμβουλίου Ασφαλείας και πρώην Πρόεδρος της Ρωσίας Dmitry Medvedev έκρουσε σήμερα (31/8) τον κώδωνα του κινδύνου για την παγκόσμια εμφάνιση νέων ιών «όχι μόνο φυσικής, αλλά και τεχνητής προέλευσης».
Ουσιαστικά, ο Medvedev υπονόησε ότι οι ΗΠΑ ενδέχεται να χρησιμοποιήσουν πέραν των πυρηνικών και βιολογικού τύπου όπλα, όπως οι τεχνητής προέλευσης λοιμώξεις.
Κατά την τοποθέτησή του στη συνεδρίαση του προεδρείου του Προεδρικού Συμβουλίου Επιστήμης και Παιδείας διαβεβαίωσε πως η Ρωσία «παρακολουθεί από κοντά» τις σχετικές εξελίξεις.
Επιπλέον, εξέφρασε ανησυχίες για τη «βιοστρατιωτική δραστηριότητα των ΗΠΑ στον μετασοβιετικό χώρο».
Ο Ρώσος αξιωματούχος αποκάλυψε πως το Πεντάγωνο έχει «δημιουργήσει δεκάδες εξειδικευμένα βιοεργαστήρια και κέντρα γύρω από τη Ρωσία».
«Παρά τη ρητορική και τις διαβεβαιώσεις ότι όλη αυτή η δραστηριότητα είναι καθαρά επιστημονική ή στοχεύει στη διατήρηση της επιδημιολογικής ευημερίας του πληθυσμού, γνωρίζουμε ότι αυτό δεν είναι απολύτως αληθές, για να το θέσω ήπια. Είναι προφανές ότι κατά τη διάρκεια της ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης στην Ουκρανία αποκτήθηκαν αποδείξεις αυτής της εχθρικής δραστηριότητας», σημείωσε με νόημα.
Ως εκ τούτου, σήμανε την «μεγαλύτερη δυνατή προσοχή σε αυτού του είδους τις εξωτερικές απειλές και να διασφαλιστεί η τεχνολογική ετοιμότητα της Ρωσίας για την εμφάνιση και εξάπλωση τυχόν νέων μολύνσεων».
«Η κυβέρνηση έχει ετοιμάσει την εκδοχή της για το πιο σημαντικό έργο καινοτομίας εθνικής σημασίας. Θα πρέπει να συνδεθεί όσο το δυνατόν περισσότερο με τη λίστα των προεδρικών οδηγιών, καθώς και με την ιδέα που προτάθηκε από τη συμβουλευτική ομάδα για την επιστημονική και τεχνολογική ανάπτυξη. Το έγγραφο θα πρέπει να είναι όσο το δυνατόν πιο σχετικό και να λαμβάνει υπόψη όλους τους πιθανούς κινδύνους και απειλές» διευκρίνισε ο Medvedev αναφορικά με την ετοιμότητα της Ρωσίας.
Ενώ προσέθεσε, πως ο Vladimir Putin έχει εκδώσει οδηγίες για την ανάπτυξη αυτού του έργου ήδη από το 2021.
Επ' αυτού ο Medvedev ανέφερε πως προέβλεπε τη δημιουργία μιας ρωσικής ερευνητικής και τεχνολογικής πλατφόρμας, «η οποία θα επιτρέψει την άμεση απόκριση στην εμφάνιση και εξάπλωση νέων λοιμώξεων».
«Λέγονται πολλά για αυτό. Φαίνεται ότι η κατάσταση της Covid είναι ξεκάθαρη, αλλά μένει να δούμε τι θα συμβεί στη συνέχεια. Πρέπει να είμαστε έτοιμοι. Επομένως, αυτό το έργο και η συνέχισή του είναι εξαιρετικά σημαντικά για την πολιτεία» συμπλήρωσε.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης