Τελευταία Νέα
Διεθνή

Guardian: Αποκαλύπτει μία από τις τελευταίες εμφανίσεις του Prighozin πριν το θάνατό του - Τι απαντούσε στις απειλές κατά της ζωής του

Guardian: Αποκαλύπτει μία από τις τελευταίες εμφανίσεις του Prighozin πριν το θάνατό του - Τι απαντούσε στις απειλές κατά της ζωής του
«Όλα καλά» δήλωνε από την Αφρική ο Prighozin, απαντώντας σε φημολογίες και απειλές κατά της ζωής του
Ενα βίντεο του Yevgeny Prigozhin που κυκλοφόρησε πρόσφατα και έρχεται στο φως της δημοσιότητας από τον βρετανικό Guardian φαίνεται να δείχνει το αφεντικό της Wagner στην Αφρική, όπου απαντούσε στις φήμες για την υγεία του και τις απειλές κατά της ζωής του, λίγες μόλις μέρες πριν το θάνατό του.
«Για όλους όσους συζητούν αν είμαι ζωντανός ή όχι και πώς τα πάω. Αυτή τη στιγμή είναι ένα Σαββατοκύριακο στο δεύτερο μισό του Αυγούστου 2023. Είμαι στην Αφρική», λέει ο Prigozhin στο σύντομο βίντεο που δημοσιεύτηκε από το κανάλι Gray Zone Telegram το οποίο συνδέεται με την Wagner.
«Έτσι για όσους θέλουν να κάνουν εικασίες για την εκκαθάρισή μου, την ιδιωτική μου ζωή, τη δουλειά μου εκεί ή οτιδήποτε άλλο: όλα είναι καλά», συμπληρώνει χαρακτηριστικά ο Prigozhin.

Ο Guardian σημειώνει πως δεν μπόρεσε να επαληθεύσει την τοποθεσία ή την ημερομηνία του βίντεο, το οποίο πάντως γυρίστηκε σε ένα κινούμενο όχημα.
Η στολή παραλλαγής και το καπέλο του Prigozhin στο σχετικό κλιπ που κυκλοφόρησε ταίριαζαν με την εμφάνισή του από ένα άλλο βίντεο που κυκλοφόρησε στις 21 Αυγούστου.
Όπως γίνεται αντιληπτό, η αναφορά του στο «Σαββατοκύριακο στο δεύτερο μισό του Αυγούστου» υποδηλώνει ότι το τελευταίο βίντεο πρέπει να έχει γυριστεί στις 19 ή 20 Αυγούστου, λίγες μέρες πριν από το θάνατό του.
Εβδομάδες πριν πεθάνει, ο Prigozhin φαινόταν να βρισκόταν σε σύγκρουση με το υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας για το μέλλον των δραστηριοτήτων της Wagner στην Αφρική.
Πάντως, τα σχόλιά του στο βίντεο υποδηλώνουν ότι γνώριζε και συζητούσε για τους κινδύνους για τη ζωή του.
Ο αρχιμισθοφόρος ήταν γνωστό ότι προβλημαζτιζόταν για την ασφάλειά του, χρησιμοποιώντας συχνά σωσίες και μεταμφιέσεις για να αποφύγει πιθανές απόπειρες κατά της ζωής του.
Σε κάθε περίπτωση, το Κρεμλίνο έχει αρνηθεί τη δολοφονία του, χαρακτηρίζοντας τις εκτιμήσεις των δυτικών μυστικών υπηρεσιών για τη συμμετοχή του Vladimir Putin «απόλυτο ψέμα».
Οι ρωσικές αρχές δήλωσαν ότι διερευνούν τα αίτια της συντριβής, αλλά δεν έχουν δώσει ακόμη μια επίσημη εκδοχή του συμβάντος.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης