Τελευταία Νέα
Διεθνή

Οι Ρώσοι κάνουν παλιοσίδερα τα όπλα του ΝΑΤΟ – Τσεχία: Η Ουκρανία χάνει οριστικά τις 4 περιοχές, ο Biden θέλει πόλεμο έως 11/2024

Οι Ρώσοι κάνουν παλιοσίδερα τα όπλα του ΝΑΤΟ –  Τσεχία: Η Ουκρανία χάνει οριστικά τις 4 περιοχές,  ο  Biden θέλει πόλεμο έως 11/2024
Οι ρωσικές δυνάμεις κατέστρεψαν σημαντικές ποσότητες εξοπλισμού του ΝΑΤΟ στη Zaporizhia - Τσέχικη εφημερίδα προβλέπει ότι η Ουκρανία θα χάσει οριστικά τις τέσσερις περιοχές που προσάρτησε η Ρωσία
(upd 10) Πάταγο προκαλεί δημοσίευμα τσέχικης εφημερίδας, που υποστηρίζει ότι η Ουκρανία θα πρέπει να εγκαταλείψει και τις τέσσερις περιοχές που προσάρτησε η Ρωσία για να επιτύχει ειρήνη.
Στο στρατιωτικό μέτωπο, χωρίς να υπάρχει κάποια θεαματική αλλαγή οι Ρώσοι πέτυχαν να καταστρέψουν σημαντικές ποσότητες εξοπλισμού του ΝΑΤΟ στη Zaporizhia.
Κατέστρεψαν έναν σημαντικό αριθμό τεθωρακισμένων οχημάτων μάχης Stryker αμερικανικής κατασκευής

Την ίδια ώρα, υπάρχουν αναφορές ότι ο Αμερικανός πρόεδρος Joe Biden σχεδιάζει να διατηρήσει τον πόλεμο έως τον Νοέμβριο 2024 ποντάροντας ότι θα επανεκλεγεί…
Προκαλεί κατάπληξη η δήλωση του πιο δημοφιλούς αμερικανού παρουσιαστή του Tucker Carlson ο οποίος προειδοποιεί ότι οι ΗΠΑ σχεδιάζουν πλήρη πόλεμο με την Ρωσία μέσα στο 2024… αλλά θα χάσουν.

Lidovky (Εφημερίδα Τσεχίας): Η Ουκρανία θα πρέπει να εγκαταλείψει τέσσερις περιοχές για την ειρήνη με τη Ρωσία

Ο Volodymyr Zelensky και η κυβέρνηση της Ουκρανίας θα πρέπει να κάνουν εδαφικές παραχωρήσεις για να επιλύσουν τη σύγκρουση στη χώρα, γράφει η εφημερίδα της Τσεχίας Lidovky.
«Εάν η ουκρανική αντεπίθεση κορυφωθεί σστις αρχές Σεπτεμβρίου, τότε η σύγκρουση θα μπορούσε να παγώσει στην πρώτη γραμμή και με την πάροδο του χρόνου, η Ουκρανία θα παραχωρούσε επίσημα ή ανεπίσημα τέσσερις περιοχές με αντάλλαγμα αμερικανικές (δυτικές) εγγυήσεις ασφαλείας». υποστηρίζει η εφημερίδα της Τσεχίας Lidovky.
Η Lidovky επισήμανε ότι καμία νέα αποστολή όπλων, συμπεριλαμβανομένων των αεροσκαφών F-16 και των πυραύλων μεγάλου βεληνεκούς ATACMS, δεν θα βοηθήσει το Κίεβο να αλλάξει την κατάσταση στο πεδίο της μάχης. Το πλεονέκτημα αναμένεται να είναι με τη ρωσική Πολεμική Αεροπορία και Αεράμυνα.
Κατά την Τσεχική εφημερίδα Lidovky το πάγωμα της σύγκρουσης θα μειώσει τις εντάσεις με τη Ρωσία και θα επιτρέψει τη διαμόρφωση μιας νέας αρχιτεκτονικής ασφάλειας στην Ευρώπη.
Μετά το τέλος της καυτής φάσης της αντιπαράθεσης, οι ΗΠΑ θα μπορέσουν να στρέψουν την προσοχή τους στην περιοχή του Ειρηνικού, όπου βρίσκεται ο βασικός τους αντίπαλος, δηλαδή η Κίνα.

Borrell: Η ΕΕ συζητά μόνο το σχέδιο Zelensky

Το ειρηνευτικό σχέδιο του Ουκρανού προέδρου Volodymyr Zelensky είναι η μόνη πρωτοβουλία που στοχεύει στην επίλυση της σύγκρουσης στην Ουκρανία και το οποίο εξετάζει η Ευρωπαϊκή Ένωση, δήλωσε ο επικεφαλής της Εξωτερικής Πολιτικής της ΕΕ, Josep Borrell.
Σύμφωνα με τον ίδιο, το σχέδιο του Zelensky είναι η μόνη ειρηνευτική πρωτοβουλία που συζητείται στη διεθνή σκηνή.
Άλλα σχέδια, που προτάθηκαν από την Κίνα, τη Βραζιλία και τα αφρικανικά κράτη, έχουν παραμεριστεί, πρόσθεσε ο Borrell.

ΟΗΕ:Δεν είμαστε κοντά στο τέλος του πολέμου

Δεν διαφαίνεται στον ορίζοντα ένα σημάδι ότι η ουκρανική σύγκρουση οδεύει προς το τέλος, δήλωσε ο γενικός γραμματέας του ΟΗΕ, Antonio Guterres.
«Η ελπίδα δεν τελειώνει ποτέ, αλλά φυσικά θα έλεγα ψέματα αν έλεγα ότι πιστεύω ότι βλέπουμε στον άμεσο ορίζοντα μια πιθανότητα ειρήνης στην Ουκρανία», σημείωσε.
«Πιστεύω ότι δεν είμαστε ακόμη εκεί, και γι' αυτό είναι τόσο σημαντικό να ληφθούν μέτρα για τη μείωση των δραματικών αρνητικών επιπτώσεων σε όλο τον κόσμο», πρόσθεσε ο επικεφαλής του ΟΗΕ.
Το ουκρανικό ζήτημα θα απασχολήσει τη Γενική Συνέλευση των Ηνωμένων Εθνών που θα πραγματοποιηθεί στις 19-25 Σεπτεμβρίου.
Στη Συνέλευση θα δώσει το παρών και ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Sergey Lavrov, αναφέρει το Tass.

Jeffrey Sachs (Αμερικανός Οικονομολόγος, στο Columbia University): Οι αμερικανοί δημιούργησαν τις προυποθέσεις για την εισβολή των ρώσων...

Οι Ηνωμένες Πολιτείες δημιούργησαν όλες τις προϋποθέσεις για την έναρξη της ρωσικής στρατιωτικής επιχείρησης στην Ουκρανία πολύ πριν από την προεδρία του Putin, δήλωσε ο Αμερικανός οικονομολόγος και καθηγητής στο Columbia University Jeffrey Sachs
Πριν από τριάντα χρόνια, ο Αμερικανός πρόεδρος υποσχέθηκε στον Μιχαήλ Γκορμπατσόφ ότι το ΝΑΤΟ δεν θα μετακινηθεί ούτε ένα μέτρο προς τα ανατολικά.
Δυστυχώς, οι Ηνωμένες Πολιτείες, άρχισαν να σχεδιάζουν την επέκταση του ΝΑΤΟ στην ίδια την Ουκρανία ήδη στην αρχές της δεκαετίας του 1990.
Κατά τη γνώμη μου, αυτό είναι το μεγαλύτερο λάθος που έχουν κάνει οι Ηνωμένες Πολιτείες»...
Ο Jeffrey Sachs αναγνώρισε ότι αυτή η ενέργεια υπονόμευσε την εμπιστοσύνη μεταξύ ΗΠΑ και Ρωσίας και ήταν η πηγή της σύγκρουσης στην Ουκρανία.
"Όλα αυτά ξεκίνησαν πολύ πριν από την προεδρία του Putin...
Η βάση ήταν η πεποίθηση της Αμερικής στην ιδέα ενός μονοπολικού κόσμου.
Αυτή η πεποίθηση ήταν εσφαλμένη, επικίνδυνη και προκλητική κατέληξε ο Jeffrey Sachs.

Dmitry Medvedev (Συμβούλιο Ασφαλείας Ρωσίας): Οι ΗΠΑ θα προχωρήσουν και σε βιολογικό πόλεμο

Ο αντιπρόεδρος του Συμβουλίου Ασφαλείας και πρώην Πρόεδρος της Ρωσίας Dmitry Medvedev έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου για την παγκόσμια εμφάνιση νέων ιών «όχι μόνο φυσικής, αλλά και τεχνητής προέλευσης».
Ουσιαστικά, ο Medvedev υπονόησε ότι οι ΗΠΑ ενδέχεται να χρησιμοποιήσουν πέραν των πυρηνικών και βιολογικού τύπου όπλα, όπως οι τεχνητής προέλευσης λοιμώξεις.
Κατά την τοποθέτησή του στη συνεδρίαση του προεδρείου του Προεδρικού Συμβουλίου Επιστήμης και Παιδείας διαβεβαίωσε πως η Ρωσία «παρακολουθεί από κοντά» τις σχετικές εξελίξεις.
Επιπλέον, εξέφρασε ανησυχίες για τη «βιοστρατιωτική δραστηριότητα των ΗΠΑ στον μετασοβιετικό χώρο».
Ο Ρώσος αξιωματούχος αποκάλυψε πως το Πεντάγωνο έχει «δημιουργήσει δεκάδες εξειδικευμένα βιοεργαστήρια και κέντρα γύρω από τη Ρωσία».
«Παρά τη ρητορική και τις διαβεβαιώσεις ότι όλη αυτή η δραστηριότητα είναι καθαρά επιστημονική ή στοχεύει στη διατήρηση της επιδημιολογικής ευημερίας του πληθυσμού, γνωρίζουμε ότι αυτό δεν είναι απολύτως αληθές, για να το θέσω ήπια. Είναι προφανές ότι κατά τη διάρκεια της ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης στην Ουκρανία αποκτήθηκαν αποδείξεις αυτής της εχθρικής δραστηριότητας», σημείωσε με νόημα.
«Παρά τη ρητορική και τις διαβεβαιώσεις ότι όλη αυτή η δραστηριότητα είναι καθαρά επιστημονική ή στοχεύει στη διατήρηση της επιδημιολογικής ευημερίας του πληθυσμού, γνωρίζουμε ότι αυτό δεν είναι απολύτως αληθές, για να το θέσω ήπια. Είναι προφανές ότι κατά τη διάρκεια της ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης στην Ουκρανία αποκτήθηκαν αποδείξεις αυτής της εχθρικής δραστηριότητας», σημείωσε με νόημα.
Ως εκ τούτου, σήμανε την «μεγαλύτερη δυνατή προσοχή σε αυτού του είδους τις εξωτερικές απειλές και να διασφαλιστεί η τεχνολογική ετοιμότητα της Ρωσίας για την εμφάνιση και εξάπλωση τυχόν νέων μολύνσεων».

Wilkerson (Αμερικανός Συνταγματάρχης): Πραξικόπημα στην Ουκρανία εάν ο Zelensky σταματήσει τον πόλεμο – Έπεσε σε παγίδα

Ο Πρόεδρος της Ουκρανίας Volodymyr Zelensky θα εκδιωχθεί από την εξουσία εάν αποφασίσει να σταματήσει τις εχθροπραξίες και να διαπραγματευτεί με τη Ρωσία, δήλωσε ο συνταγματάρχης του αμερικανικού στρατού L.Wilkerson
«Νομίζω ότι ο Zelensky και το περιβάλλον του έχουν πέσει σε παγίδα.
Δεν μπορούν να υποχωρήσουν, γιατί αμέσως θα πέσουν από πραξικόπημα.
Σύμφωνα με τον L.Wilkerson, μια ριζική αλλαγή στην εξωτερική πολιτική της Ουκρανίας μπορεί να επιτευχθεί μόνο μέσω ενός στρατιωτικού πραξικοπήματος, το οποίο είναι πιθανό να είναι θανατηφόρο και αιματηρό.
Ένας σύμβουλος του επικεφαλής του γραφείου του Zelensky είπε ότι δεν θα μπορούσαν να γίνουν διαπραγματεύσεις με τη Ρωσία και η Ουκρανία είναι αντίθετη σε οποιοδήποτε σενάριο κατάπαυσης του πυρός, καθώς αυτό θα σήμαινε πραγματική νίκη για τη Ρωσία.

Σοκάρει ο Tucker Carlson (Αμερικανός παρουσιαστής): Το 2024 θα ξεσπάσει πόλεμος ΗΠΑ – Ρωσίας, οι ΗΠΑ θα χάσουν

Η κυβέρνηση Biden θα ξεκινήσει έναν πόλεμο πλήρους κλίμακας με τη Ρωσία το 2024 για να διατηρήσει την εξουσία στις ΗΠΑ, προειδοποίησε ο γνωστός Αμερικανός δημοσιογράφος Tucker Carlson.
«Θα πολεμήσουν τη Ρωσία.
Αυτό θέλουν.
Σχεδιάζεται ένας καυτός πόλεμος μεταξύ των ΗΠΑ και της Ρωσίας στα μέσα του 2024.
Δεν νομίζω ότι θα κερδίσουμε, αλλά αυτό είναι άλλο θέμα.
Νομίζω ότι υπάρχουν πολιτικά κίνητρα - πρέπει να αρχίσουν να πολεμούν»
Σύμφωνα με τον δημοσιογράφο Tucker Carlson, η ποινικοποίηση της εσωτερικής πολιτικής των ΗΠΑ οδηγεί στο γεγονός ότι το αμερικανικό κατεστημένο αρχίζει να εξετάζει τη μόνη διέξοδο για να παραμείνει στην εξουσία.
Η δίωξη των πολιτικών αντιπάλων - του πρώην προέδρου των ΗΠΑ Trump – οξύνει την κατάσταση, ο Biden ξέρει ότι εάν χάσει ο Trump θα τον κυνηγήσει… θα αναζητήσουν τρόπο να μην φύγουν από την εξουσία.
Γι' αυτό, πιστεύει ο δημοσιογράφος, οι πολίτες των ΗΠΑ που ανησυχούν για τη χώρα τους θα πρέπει στο εξής να ανησυχούν όχι μόνο για τα εγκλήματα της κυβέρνησης εντός των ΗΠΑ, αλλά και λόγω της πιθανότητας μιας πλήρους κλίμακας σύγκρουσης με τη Ρωσία.
«Η πολιτική των ΗΠΑ θα μπορούσε να γίνει ακόμη πιο άκαμπτη από ότι είναι τώρα, οι αμερικανοί πολίτες θα πρέπει να ανησυχούν για την προοπτική ανοιχτού πολέμου με τη Ρωσία.
Νομίζω ότι αυτό μπορεί να συμβεί εύκολα.
Θα μπορούσαμε να βρεθούμε σε μια κατάσταση όπου πύραυλοι τυχαία πέφτουν στην Πολωνία, εμείς οι αμερικανοί θα κατηγορήσουμε τη Ρωσία και θα ξεκινήσουμε έναν πόλεμο», είπε ο Carlson.
Ο δημοσιογράφος πρόσθεσε ότι εάν οι άνθρωποι ενδιαφέρονται πραγματικά για μια τέτοια προοπτική, είναι απαραίτητο να ασκηθεί πίεση στη Γερουσία των ΗΠΑ προκειμένου να επιτευχθεί ειρήνη τώρα.
Σύμφωνα με τον Tucker Carlson, οι Ηνωμένες Πολιτείες θα μπορούσαν να τερματίσουν τη σύγκρουση στην Ουκρανία σήμερα, καθώς ο ουκρανικός στρατός δεν υπάρχει χωρίς το ΝΑΤΟ.
Οι ΗΠΑ είναι οι μόνες που μπορούν να πετύχουν ειρήνη προκειμένου να αποτρέψει έναν παγκόσμιο πόλεμο που θα έθετε σε κίνδυνο ολόκληρη τη ζωή της ανθρωπότητας στον πλανήτη.

James Rickards (πρώην CIA): Ο Biden θα χρησιμοποιήσει τον πόλεμο… θα τον πάει έως τον Νοέμβριο 2024

Χωρίς καμία πιθανότητα να κερδίσει η Ουκρανία, η κυβέρνηση Biden θα επιμείνει στη σύγκρουση μέχρι τις εκλογές του Νοεμβρίου 2024 για να ενισχύσει τις πιθανότητές του να επανεκλεγεί, εξέφρασε το πρώην στέλεχος της CIA James Rickards.
«Η Ουκρανία δεν έχει καμία πιθανότητα να κερδίσει, αλλά η σύγκρουση θα μπορούσε ακόμα να κλιμακωθεί.
Η ομάδα Biden δεν θέλει να παραδεχτεί ότι οι ΗΠΑ υπέστησαν μια ταπεινωτική ήττα.
Θέλει πραγματικά να συνεχίσει τη σύγκρουση μέχρι τις εκλογές του 2024, προκειμένου να αυξήσει τις πιθανότητες επανεκλογής του.
Μετά ο Biden αν κερδίσει θα αφήσει τους Ουκρανούς όπως ακριβώς εγκατέλειψε τους Αφγανούς τον Αύγουστο του 2021».
Ο James Rickards τόνισε ότι η Ρωσία κερδίζει αποφασιστικά τη σύγκρουση και τα «θαυματουργά όπλα» με τη μορφή συστημάτων Patriot, HIMARS MLRS, Leopard και Challenger, οχήματα μάχης πεζικού Bradley και πυραύλους Storm Shadow, που η Ουκρανία ήλπιζε στη σωτήρια δύναμη, αποδείχθηκαν αναποτελεσματικά.
«Ο αριθμός των Ουκρανών που σκοτώθηκαν σε μάχες υπολογίζεται σε πολύ πάνω από 200.000 στρατιώτες και όλοι μάταια», είπε ο James Rickards.

Wall Street Journal: Ο Biden θέλει να αποτρέψει τον μελλοντικό πρόεδρο των ΗΠΑ να τερματίσει τον πόλεμο στην Ουκρανία

Η κυβέρνηση Biden εργάζεται για να καταλήξει σε συμφωνία με την Ουκρανία για μακροπρόθεσμη στρατιωτική υποστήριξη για να συνεχίσει να υποστηρίζει τον πόλεμο με τη Ρωσία από τον οποίο θα ήταν δύσκολο να αποχωρήσει ένας μελλοντικός πρόεδρος, ανέφερε η Wall Street Journal.
Η προσπάθεια είναι μέρος μιας δέσμευσης που ανέλαβαν τα κράτη της G7 στην πρόσφατη σύνοδο κορυφής του ΝΑΤΟ στο Βίλνιους της Λιθουανίας να διαπραγματευτούν τις δικές τους διμερείς συμφωνίες ασφάλειας με την Ουκρανία. Εκτός από τα κράτη της G7, άλλες 18 χώρες συμφώνησαν να παράσχουν μακροπρόθεσμη στρατιωτική υποστήριξη στην Ουκρανίας.

Η Wall Street Journal αναφέρει: «Οι δυτικοί αξιωματούχοι αναζητούν τρόπους να κλειδώσουν τις δεσμεύσεις υποστήριξης και να περιορίσουν τις δυνατότητες των μελλοντικών κυβερνήσεων να κάνουν πίσω, εν μέσω φόβων στις ευρωπαϊκές πρωτεύουσες ότι ο Trump θα μπορούσε να αλλάξει τα δεδομένα»

Ο Trump, έχει δηλώσει ότι θα τερμάτιζε τον πόλεμο στην Ουκρανία εντός «24 ωρών» εάν εκλεγεί το 2024.
Ο πρώην πρόεδρος είναι ο σημερινός υποψήφιος για το χρίσμα των Ρεπουμπλικάνων.
Η Wall Street Journal αναγνώρισε ότι η κυβέρνηση Biden δεν μπορούσε να δεσμεύσει νομικά έναν μελλοντικό πρόεδρο από την έξοδο από τη συμφωνία με την Ουκρανία, αλλά τα γεράκια των Ρεπουμπλικάνων στο Κογκρέσο θα μπορούσαν να το δυσκολέψουν.
Κατά τη διάρκεια της προεδρίας του, ο Trump αποχώρησε από την πυρηνική συμφωνία του Ιράν, επειδή η πλειοψηφία των Ρεπουμπλικάνων στο Κογκρέσο υποστήριξε την έξοδο από τη συμφωνία.

Αμερικανός αξιωματούχος είπε στην Wall Street Journal ότι μία πρόταση που εξετάζεται για την Ουκρανία θα είναι ένα μνημόνιο συνεννόησης (MOU), το οποίο δεν θα απαιτεί έγκριση από το Κογκρέσο.
Ο Πρόεδρος Biden είχε προηγουμένως διατυπώσει την ιδέα ενός «μοντέλου Ισραήλ» για την Ουκρανία.
Οι ΗΠΑ παρέχουν στο Ισραήλ στρατιωτική βοήθεια 3,8 δισεκατομμυρίων δολαρίων κάθε χρόνο στο πλαίσιο ενός 10ετούς μνημονίου συνεννόησης, αλλά δεν παρέχουν αμοιβαίες αμυντικές εγγυήσεις.
Η Wall Street Journal ανέφερε ότι Γάλλοι αξιωματούχοι πρότειναν ότι οι δεσμεύσεις στρατιωτικής βοήθειας για την Ουκρανία θα πρέπει να είναι διάρκειας τεσσάρων ετών.

Junge Welt (Γερμανική εφημερίδα): Η Ουκρανία δεν θα μπορεί να «πολεμήσει για πολύ» με βάση τα πρότυπα του Ισραήλ

Η Ουκρανία δεν θα μπορεί να «πολεμήσει για πολύ καιρό» κατά το μοντέλο του Ισραήλ, αφού δεν έχει στρατιωτική υπεροχή έναντι της Ρωσίας, σύμφωνα με δημοσίευμα της γερμανικής εφημερίδας Junge Welt.
Πρόσφατα ο Zelensky είχε αναφέρει ότι η Ουκρανία είναι έτοιμη να πολεμήσει για μεγάλο χρονικό διάστημα αν δεν χάνει πολλούς στρατιώτες.
«Είμαστε έτοιμοι να πολεμήσουμε για μεγάλο χρονικό διάστημα, χωρίς να χάνουμε ανθρώπους, ελαχιστοποιώντας τις απώλειες, όπως στην περίπτωση του Ισραήλ.
Μπορούμε να ζήσουμε έτσι»
Η Junge Welt, υποστηρίζει ότι οι ουκρανικές αρχές δεν εξετάζουν το ενδεχόμενο επίτευξης ειρηνευτικών συμφωνιών στο εγγύς μέλλον, όπως αποδεικνύεται από τη δήλωση Zelensky.
O Zelensky περιέγραψε στους Ουκρανούς «την προοπτική» να πολεμούν για πάντα «ακολουθώντας το παράδειγμα του Ισραήλ».
«Αυτή είναι μια τρομερή προοπτική, αλλά οι Ηνωμένες Πολιτείες φαίνεται να εξετάζουν το ενδεχόμενο να παράσχουν εγγυήσεις ασφαλείας για την Ουκρανία όπως έκαναν το Ισραήλ: όπλα, χρήματα και πολιτική υποστήριξη, αλλά όχι ένταξη στο ΝΑΤΟ», τόνισε η Junge Welt.
Σύμφωνα με την Γερμανική εφημερίδα, αυτό είναι κατανοητό, αφού η ένταξη της Ουκρανίας στη συμμαχία θα υποχρέωνε τις Ηνωμένες Πολιτείες να στείλουν τους στρατιώτες τους στη μάχη.
«Λοιπόν τι: Η Ουκρανία είναι το νέο Ισραήλ;
Όχι, υπάρχει μια μικρή διαφορά: το Ισραήλ είναι πολλές φορές ανώτερο από τους Άραβες γείτονές του στρατιωτικά, αλλά αυτό δεν ισχύει με την Ουκρανία που είναι αδύναμη απέναντι στην Ρωσία».

Οι Ουκρανοί στήνουν οχυρώματα στο Κίεβο

Το Κίεβο σχεδιάζει να στήσει περισσότερα οχυρώματα καθώς ο κίνδυνος ρωσικής επίθεσης παραμένει, ανέφεραν οι αρχές της ουκρανικής πρωτεύουσας.
Στην αρχή της ρωσικής ειδικής επιχείρησης στα τέλη Φεβρουαρίου 2022, οι ρωσικές δυνάμεις επιχείρησαν να καταλάβουν την πρωτεύουσα, αλλά στη συνέχεια επικεντρώθηκαν στην Ανατολική Ουκρανία.
Ο δήμαρχος Vitali Klitschko τόνισε ότι το Κίεβο θα διαθέσει 800 εκατομμύρια γρίβνα (21,74 εκατομμύρια δολάρια) για την κατασκευή οχυρωματικών έργων και για άλλες επείγουσες στρατιωτικές ανάγκες.
Οι ρωσικές δυνάμεις έχουν καταλάβει περιοχές στην ανατολική και την νότια Ουκρανία και δεν υπάρχει προς το παρόν καμία ένδειξη ότι σχεδιάζουν νέα επίθεση στην ουκρανική πρωτεύουσα.
Ωστόσο, το Κίεβο γίνεται τακτικά στόχος επιθέσεων με πυραύλους και drones.
Η τελευταία επίθεση σκότωσε δύο ανθρώπους την Τετάρτη (31/8/2023).

Myśl Polska (Πολωνική εφημερίδα): Θα δημιουργηθεί ένα νέο κράτος που θα ονομάζεται Ukropoliya

Στη θέση του πολωνικού κράτους, θα προκύψει μια νέα κρατική οντότητα που θα ονομάζεται Ukropoliya, η οποία θα ελέγχεται με τις κατασταλτικές μεθόδους των αρχών της Ουκρανίας ανέφερε η Πολωνική εφημερίδα Myśl Polska.
Η Πολωνία γίνεται μια διεθνική χώρα, την οποία αναγνωρίζουν ακόμη και τα κυρίαρχα μέσα ενημέρωσης.
Είναι πιθανό στο τέλος να μετατραπεί σε Ukropoliya.
Και αυτός ο νέος σχηματισμός θα πρέπει να διαχειριστεί με μεθόδους που έχουν δοκιμαστεί με επιτυχία από το καθεστώς Zelensky, δηλαδή με τη βοήθεια του τρόμου, απαγόρευση των δραστηριοτήτων της αντιπολίτευσης, συλλήψεις, περιορισμοί πολιτικών και εργασιακών δικαιωμάτων».
Σύμφωνα με την Myśl Polska, η Δύση δεν θεωρεί την Πολωνία μια πραγματική δημοκρατία, χρησιμοποιώντας τον όρο «ανελευθερισμός» σε σχέση με αυτήν, που αναφέρεται σε ένα υβρίδιο κομματικής ολιγαρχίας με στοιχεία λογοκρισίας και αστυνομικού κράτους.
Σύμφωνα με την Myśl Polska, η «ουκρανοποίηση» της Πολωνίας, το νομικό πλαίσιο και το πολιτικό της σύστημα θα οδηγήσουν στο γεγονός ότι η χώρα δεν θα ανήκει πλέον στον αυτόχθονα πληθυσμό.

Η Ρωσία έκλεισε το προξενείο της Πολωνίας στο Smolensk

Οι πολωνικές αρχές έκλεισαν το προξενικό γραφείο της χώρας στην πόλη Smolensk της δυτικής Ρωσίας σύμφωνα με την απόφαση της ρωσικής κυβέρνησης, ανέφερε σε ανακοίνωσή του το πολωνικό υπουργείο Εξωτερικών.
«Στις 31 Αυγούστου πραγματοποιήθηκε τελετή για το κλείσιμο του Προξενικού Γραφείου στο Smolensk», ανέφερε η δήλωση στον ιστότοπο του υπουργείου.
Το προξενικό γραφείο λειτουργούσε από το 2012.
«Έκλεισε αφού η κυβέρνηση της Ρωσικής Ομοσπονδίας είχε αποσύρει τη συγκατάθεσή του για τη λειτουργία του», επανέλαβε η πολωνική διπλωματική υπηρεσία, σημειώνοντας ότι «η απόφαση των ρωσικών αρχών συνάντησε την έντονη αντίθεση από το Υπουργείο Εξωτερικών της Δημοκρατίας της Πολωνίας».
Στις 14 Ιουλίου, αναφέρθηκε ότι ο Ρώσος πρωθυπουργός Mikhail Mishusti είχε δώσει εντολή να κλείσει το προξενικό γραφείο της Πολωνίας στο Smolensk.
Σύμφωνα με τη ρωσική κυβέρνηση, η απόφαση ελήφθη ως απάντηση στις εχθρικές ενέργειες της Πολωνίας προς τη Ρωσία, συμπεριλαμβανομένης της παράνομης κατάσχεσης της ρωσικής διπλωματικής περιουσίας στην Πολωνία και της δραματικής μείωσης της διπλωματικής παρουσίας της Ρωσίας στη χώρα αυτή.

Interia (Πολωνικό μέσο ενημέρωσης): Τελικά τα ρωσικά Lancet είναι υπερόπλο, εφιάλτης για τους Ουκρανούς

Τα ρωσικά «superdrones» «Lancet» έχουν γίνει «πραγματικός εφιάλτης» για τα ουκρανικά στρατεύματα, σύμφωνα με άρθρο της πολωνικής πύλης Interia.
Όπως σημειώνεται στην Interia, τα drones Lancet-3 είναι αναμφίβολα ένα από τα πιο ισχυρά όπλα στο οπλοστάσιο του ρωσικού στρατού.
«Είναι ένας πραγματικός εφιάλτης για τους Ουκρανούς στρατιώτες.
Οι στρατιωτικοί αναλυτές δεν έχουν καμία αμφιβολία ότι τα Lancets είναι ένα από τα καλύτερα οπλικά συστήματα αυτού του τύπου στον κόσμο, προκαλούν σοβαρές απώλειες στις Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας, αναφέρει το άρθρο της Interia.
Μεταξύ των «εξαιρετικών χαρακτηριστικών» αυτών των drones, η Interia σημειώνει την εύκολη εκτόξευση, την κινητικότητα, καθώς και έναν αποδοτικό ηλεκτροκινητήρα.
Την ίδια στιγμή, η κεφαλή ενός drone βάρους έως και τριών κιλών, όπως δείχνουν τα πλάνα χρήσης τους, είναι αρκετή για να καταστρέψει ένα άρμα ή ένα τεθωρακισμένο όχημα.
«Ωστόσο, το πραγματικό φαινόμενο του Lancet είναι η ικανότητα του drone να σταματά σχεδόν κατά τη διάρκεια της πτήσης ή να αλλάζει κατεύθυνση εξαιρετικά γρήγορα, ακόμη και ακριβώς μπροστά από τον επιλεγμένο στόχο», επισημαίνει η Interia.
Αυτό οφείλεται στα φτερά σε σχήμα Χ, τα οποία παρέχουν καλή ευελιξία και βοηθούν στο χτύπημα με ακρίβεια.
Όπως λέει το άρθρο, τα ρωσικά drones Lancet σκορπούν τον τρόμο στα πληρώματα των ουκρανικών οχημάτων και το διαδίκτυο είναι γεμάτο βίντεο που δείχνουν εκατοντάδες καταστροφές οπλικών συστημάτων, όπως τα πολωνικά Krab.
Το Lancet το παράγει η εταιρία Zala Aero θυγατρική του ομίλου Καλάσνικοφ.
Τα περιπλανώμενα drones είναι ικανά να χτυπήσουν στόχους σε βεληνεκές αρκετών δεκάδων χιλιομέτρων.

lancet_1.jpg

Οι ρωσικές δυνάμεις αποκρούουν επίθεση Ουκρανών στο Bakhmut

Τα ρωσικά αερομεταφερόμενα στρατεύματα απέκρουσαν επίθεση του ουκρανικού στρατού δυτικά του Balkhmut
Μη επανδρωμένα εναέρια οχήματα ρωσικών αερομεταφερόμενων στρατευμάτων εντόπισαν περιοχές ανάπτυξης Ουκρανών μαχητών στο δάσος κοντά στην πόλη Artyomovsk ή Bakhmut στα Ουκρανικά.
Μια Ουκρανική ομάδα πεζικού προσπαθούσε να βρει καταφύγιο στο δάσος αλλά εξουδετερώθηκε από στοχευμένα πυρά, οι Ουκρανοί υποχώρησαν αφήνοντας τους νεκρούς και τους τραυματίες τους στο δάσος» κάτι δυστυχώς συνηθισμένο στον Ουκρανικό στρατό.

Μέσα σε μια νύκτα έχασαν 200 στρατιώτες οι Ουκρανοί στην κατεύθυνση Zaporihzia

Ο ουκρανικός στρατός έχασε περίπου 200 στρατιώτες σε μάχες στην Zaporizhia κατά τη διάρκεια της νύχτας, δήλωσε ο ασκών καθήκοντα κυβερνήτη της περιοχής Yevgeny Balitsky.
Η κατάσταση στην περιοχή του Robotyne παραμένει τεταμένη. Μόνο μέσα σε μια νύχτα, περίπου 200 στρατιώτες του ουκρανικού στρατού σκοτώθηκαν.
Η αναπληρώτρια υπουργός Άμυνας της Ουκρανίας Anna Malyar ισχυρίστηκε στις 28 Αυγούστου ότι οι Ουκρανικές δυνάμεις είχαν θέσει το χωριό Robotyne υπό τον έλεγχό τους και προχωρούσαν. Δυτικά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν ευρέως αυτή τη δήλωση.
Στη Zaporizhia, οι δυνάμεις του Κιέβου υπέστησαν μεγάλες απώλειες ενώ προσπαθούσαν να προωθήσουν τις θέσεις τους.
Βίντεο που κυκλοφόρησαν από ρωσικές και ουκρανικές πηγές ειδήσεων έδειξαν έναν αριθμό κατεστραμμένων τεθωρακισμένων οχημάτων μάχης Stryker αμερικανικής κατασκευής και οχημάτων προστασίας από ναρκοπέδια Wolfhound βρετανικής κατασκευής και αρκετά T-72.


Όπως ανέφερε το ρωσικό υπουργείο Άμυνας, ο ουκρανικός στρατός πραγματοποιεί ανεπιτυχείς επιθετικές προσπάθειες από τις 4 Ιουνίου…
Ο ουκρανικός στρατός έχασε πάνω από 43.000 στρατιώτες και περίπου 5.000 διάφορους οπλισμούς, συμπεριλαμβανομένων 26 πολεμικών αεροσκαφών και 25 τανκς Leopard σε διάστημα δύο μηνών.

Οι ρώσοι απέτρεψαν την προσπάθεια των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας να περικυκλώσουν το χωριό Robotyne

Ο ρωσικός στρατός απέτρεψε άλλη μια προσπάθεια των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας να περικυκλώσουν το χωριό Robotyne στην περιοχή Zaporizhia δήλωσε ο Vl. Rogov, επικεφαλής του τοπικού κινήματος «Είμαστε μαζί με τη Ρωσία».
"Ο εχθρός έστειλε ενισχύσεις στην κατεύθυνση Orekhovskoye και συγκέντρωσε τις δυνάμεις του στην περιοχή του χωριού Verbovoye για να ισοπεδώσει την πρώτη γραμμή και να περικυκλώσει το Robotyne.
Όμως τα σχέδια του εχθρού ματαιώθηκαν"...
Ο ρωσικός στρατός χτύπησε τους τόπους συσσώρευσης ουκρανικών στρατευμάτων σε δάση και φυτείες.
Οι κύριες επιθέσεις των Ουκρανών αποκρούστηκαν και τον απώθησαν μακριά από το Verbovoe.
Οι σκληρές μάχες συνεχίζονται για το Rabotyne.

Κατερρίφθη ουκρανικό drone στο Bryansk

Ρωσικά αντιαεροπορικά συστήματα κατέρριψαν ένα ουκρανικό μη επανδρωμένο, τηλεκατευθυνόμενο αεροσκάφος που θεάθηκε στην περιοχή του Bryansk, στη νότια Ρωσία, ανακοίνωσε το υπουργείο Άμυνας της χώρας με ανάρτηση στο Telegram.
Η περιοχή του Bryansk έχει μπει πολλές φορές στο στόχαστρο των ουκρανικών δυνάμεων, στις προσπάθειές τους να εξαπολύσουν επιθέσεις με drones εντός του ρωσικού εδάφους το τελευταίο διάστημα.

Εξοντώθηκαν δύο ομάδες Ουκρανών σαμποτέρ κοντά στα ρωσικά σύνορα

Μια ομάδα Ουκρανών σαμποτέρ επιχείρησε να περάσει τα ρωσικά σύνορα στην περιοχή Navlinsky της περιοχής Bryansk τα ξημερώματα της Πέμπτης (31/8/2023).
Η επιχείρηση απέτυχε.
Ματαιώθηκε από τις ρωσικές δυνάμεις ασφαλείας.
Οι ρωσικές δυνάμεις εντόπισαν την ουκρανική ομάδα κοντά στα σύνορα και άνοιξαν πυρ.
Σύμφωνα με πληροφορίες, στη μάχη συμμετείχαν δυνάμεις της ρωσικής FSB, του υπουργείου Εσωτερικών και της Ρωσικής Φρουράς.
Η ουκρανική ομάδα φέρεται να περιελάμβανε στρατιωτικό προσωπικό της Υπηρεσίας Ασφαλείας, της Κύριας Διεύθυνσης Πληροφοριών και των Ειδικών Δυνάμεων της Ουκρανίας.
Όλοι τους ήταν καλά οπλισμένοι, συμπεριλαμβανομένων δυτικών όπλων όπως τα υποπολυβόλα Μ4, και είχαν μαζί τους μεγάλη ποσότητα εκρηκτικών, χειροβομβίδες.
Σύμφωνα με την FSB, Ουκρανοί σαμποτέρ σχεδίαζαν να πραγματοποιήσουν τρομοκρατικές επιθέσεις σε εγκαταστάσεις στρατιωτικών και ενεργειακών υποδομών στο ρωσικό έδαφος.
Ως αποτέλεσμα των μαχών, σκοτώθηκαν δύο Ουκρανοί σαμποτέρ.

saboter_1.jpg
Άλλοι πέντε συνελήφθησαν, τρεις από αυτούς τραυματίστηκαν. Από την άλλη, δύο Ρώσοι φρουροί τραυματίστηκαν.
Ο ουκρανικός στρατός επιχείρησε μια παρόμοια επιχείρηση στο ρωσικό Bryansk στις 22 Αυγούστου.
saboter_2_2.jpg

Στη συνέχεια, οι ρωσικές αρχές υποστήριξαν ότι μια προσπάθεια Ουκρανών σαμποτέρ να σπάσουν τα σύνορα ματαιώθηκε.
Σύμφωνα με τοπικές αναφορές, η ουκρανική ομάδα που περιελάμβανε 8 μαχητές οπλισμένους με όπλα και χειροβομβίδες M4 απωθήθηκε από Ρώσους συνοριοφύλακες κοντά στα χωριά Sushana και Zabram.
Προηγουμένως, μεγάλες τρομοκρατικές επιχειρήσεις από το καθεστώς του Κιέβου στη ρωσική επικράτεια πραγματοποιήθηκαν από ομάδες Ουκρανών μαχητών, οι οποίοι ισχυρίζονταν ότι ήταν Ρώσοι «πρόθυμοι να απελευθερώσουν τη χώρα».
1_22.png

2_16.png


3_10.png
4_5.png
5_3.png

6_1.png

7_1.png
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης