Τελευταία Νέα
Διεθνή

Η Ουγγαρία ξεμπροστιάζει την ΕΕ - Ζητά να μάθει πως δαπανήθηκαν τα 70 δισ. ευρώ που δόθηκαν στην Ουκρανία

Η Ουγγαρία ξεμπροστιάζει την ΕΕ - Ζητά να μάθει πως δαπανήθηκαν τα 70 δισ. ευρώ που δόθηκαν στην Ουκρανία
Η ουγγρική κυβέρνηση ζήτησε από την ηγεσία της ΕΕ και τις ουκρανικές αρχές μια λεπτομερή έκθεση για το πώς ακριβώς δαπανήθηκαν τα 50-70 δισεκατομμύρια ευρώ
Σχετικά Άρθρα
Προ των ευθυνών της θέτει την Ευρωπαϊκή Ένωση η Ουγγαρία για τις τεράστιες οικονομικές ενισχύσεις που κατευθύνει στην Ουκρανία και ενώ οι Βρυξέλλες έχουν παραδεχθεί το τεράστιο πρόβλημα διαφθοράς που αντιμετωπίζει το Κίεβο.
Η ουγγρική κυβέρνηση ζήτησε από την ηγεσία της ΕΕ και τις ουκρανικές αρχές μια λεπτομερή έκθεση για το πώς ακριβώς δαπανήθηκαν τα 50-70 δισεκατομμύρια ευρώ που είχαν προηγουμένως χορηγηθεί στην Ουκρανία, δήλωσε ο Ούγγρος υπουργός Εξωτερικών Peter Szijjarto.
Ο επικεφαλής της ουγγρικής διπλωματίας ξεκαθάρισε ότι η Βουδαπέστη δεν θα συζητήσει το θέμα της πρόσθετης χρηματοδότησης της στρατιωτικής βοήθειας προς την Ουκρανία στην ΕΕ έως ότου λάβει τέτοιες πληροφορίες.

Να αφαιρεθεί η ΟΡΤ από τη λίστα των χορηγών του πολέμου


Επεσήμανε επίσης ότι η Ουγγαρία αρνείται να μιλήσει για τη διάθεση νέων κεφαλαίων στην Ουκρανία, επειδή δεν έχει αφαιρέσει ακόμη τη μεγαλύτερη τράπεζα της Ουγγαρίας, την OTP, από τη λίστα των « διεθνών χορηγών του πολέμου».
H Ουγγαρία δεν σκοπεύει να αλλάξει τη θέση της, πρόσθεσε.
«Φυσικά δεν θα υποκύψω στις πιέσεις.
Εφόσον δεν λάβουμε λεπτομερή, σαφή αναφορά για το πώς δαπανήθηκαν τα περίπου 50-70 δισ. ευρώ που εστάλησαν στην Ουκρανία και εφόσον η OTP Bank δεν αφαιρεθεί από τον κατάλογο των λεγόμενων διεθνών χορηγών του πολέμου, δεν μπορεί να τεθεί θέμα απόφασης για πρόσθετα κεφάλαια για τη χρηματοδότηση όπλων ή οτιδήποτε άλλο σχετίζεται με την Ουκρανία», δήλωσε ο Ούγγρος υπουργός Εξωτερικών.

«Όχι άλλα όπλα, να μιλήσουμε για ειρήνη»

Εξέφρασε τέλος τη λύπη του που άλλοι υπουργοί Εξωτερικών της ΕΕ στη σύνοδο του Τολέδο αναμένεται να μιλήσουν για νέες παραδόσεις όπλων στην Ουκρανία και όχι για ειρηνευτικές συνομιλίες.
«Η φωνή της ειρήνης πρέπει να ενισχυθεί, γιατί είναι σαφές ότι μέρα με τη μέρα και με κάθε παράδοση όπλων, η απειλή κλιμάκωσης των εχθροπραξιών γίνεται πιο σοβαρή», προειδοποίησε.
«Κάθε μέρα πολέμου και κάθε κομμάτι όπλου που παραδίδεται στην Ουκρανία σκοτώνει όλο και περισσότερους ανθρώπους και αυτό θέλουμε να αποτρέψουμε», κατέληξε ο Szijjarto.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης