Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ήξεις αφήξεις από ΕΚΤ για τα επιτόκια - Τι έδειξαν τα πρακτικά

Ήξεις αφήξεις από ΕΚΤ για τα επιτόκια - Τι έδειξαν τα πρακτικά
Υπάρχει πιθανότητα η ΕΚΤ να «αναθεωρήσει την πορεία του πληθωρισμού αρκετά προς τα κάτω προς το 2%, χωρίς να χρειαστεί νέα... αύξηση τον Σεπτέμβριο»
Την επικοινωνική διαχείριση των προθέσεων του διοικητικού συμβουλίου έδειξαν τα πρακτικά από την τελευταία συνεδρίαση της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ), στις 26 και 27 Ιουλίου, καθώς «επικράτησε ευρεία συμφωνία» ότι οι αξιωματούχοι δεν θα έπρεπε, όταν αναφέρονται για την απόφαση νομισματικής πολιτικής του Σεπτεμβρίου, να υπαινίσσονται ούτε την εισαγωγή πρόσθετων αυξήσεις στα επιτόκια ή παύση.
Σύμφωνα με τα πρακτικά, το διοικητικό συμβούλιο αποθαρρύνθηκε επίσης να υποδείξει ότι οι τιμές έχουν φτάσει στο αποκορύφωμά τους.
Εκεί τονίστηκε ότι μια νέα αύξηση θα ήταν απαραίτητη εάν ο πληθωρισμός δεν δείξει σημάδια μείωσης.
Ωστόσο, ανέφεραν επίσης ότι υπάρχει πιθανότητα η ΕΚΤ να «αναθεωρήσει την πορεία του πληθωρισμού αρκετά προς τα κάτω προς το 2%, χωρίς να χρειαστεί νέα... αύξηση τον Σεπτέμβριο».
Επιπρόσθετα, σημειώθηκε ότι όλα τα μέλη υποστήριξαν μια αύξηση 25 μονάδων βάσης τον Ιούλιο, αν και υπήρχε μια αρχική «προτίμηση» στη διατήρηση των επιτοκίων σε προηγούμενο επίπεδο.
Τα πρακτικά υπογράμμισαν επίσης το σχέδιο του διοικητικού συμβουλίου να μην παρατείνει το χρονοδιάγραμμα για τη μείωση του πληθωρισμού στο στόχο του 2% μετά το 2025.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης