Τελευταία Νέα
Διεθνή

Le Figaro: Εντυπωσιακά κερδοφόρος η Ουκρανική κρίση για τις ΗΠΑ, ενώ η Ευρώπη βυθίζεται στην κρίση

Le Figaro: Εντυπωσιακά κερδοφόρος η Ουκρανική κρίση για τις ΗΠΑ, ενώ η Ευρώπη βυθίζεται στην κρίση
Οι Ηνωμένες Πολιτείες πρόκειται να κερδίσουν πολλά
Η ουκρανική σύγκρουση είναι εξαιρετικά επωφελής για τις Ηνωμένες Πολιτείες, ενώ η Ευρώπη, που υποφέρει από αυτήν, συνεχίζει να βυθίζεται σε διχασμούς, κρυμμένη πίσω από την δήθεν ενότητα, τόνισε ο Γάλλος πολιτικός και δημοσιογράφος, πρώην υπουργός Νεολαίας, Εθνικής Παιδείας και Επιστημονικής Έρευνας της Γαλλίας (2002-2004) Luc Ferry σε άρθρο του στην εφημερίδα Le Figaro.
«Οι Ηνωμένες Πολιτείες πρόκειται να κερδίσουν πολλά: κατασκευάζουν τους πυρηνικούς σταθμούς τους στην Πολωνία, πουλάουν τα μαχητικά αεροσκάφη F-35 στη Γερμανία, σιτάρι από τη Μεσοδυτική Αμερική και σχιστολιθικό πετρέλαιο στον υπόλοιπο κόσμο.
Η σύγκρουση επιτρέπει στον Biden να διασωθεί στις ενδιάμεσες εκλογές του 2022, να δημιουργήσουμε ξανά το ΝΑΤΟ, το οποίο πρόσφατα είχε χαρακτηριστεί εγκεφαλικά νεκρό από τον Γάλλο πρόεδρο Macron και να εμφανιστεί σε ηλικία 81 ετών ως ο αδιαμφισβήτητος ηγέτης του ελεύθερου κόσμου», τόνισε ο Luc Ferry.
Με τη σειρά της, η διχασμένη Ευρωπαϊκή Ένωση, τονίζει ο Luc Ferry, υποφέρει από τη σημερινή κατάσταση.
Μπλεγμένη στις διαφορές της, κρυμμένη πίσω από μια ψεύτικη ενότητας (η Πολωνία και η Γαλλία σίγουρα δεν τηρούν την ίδια γραμμή, για να μην αναφέρουμε τις άλλες χώρες της ΕΕ) υπονομευμένη από τον πληθωρισμό, η ΕΕ, ακολουθεί ανόητα το ΝΑΤΟ, δεν είναι σε θέση να προσφέρει σχέδιο ειρήνης», είπε ο Γάλλος πολιτικός.
Όσο για τη Ρωσία, ο πρώην υπουργός Luc Ferry πιστεύει ότι ο Ρώσος ηγέτης Putin, «υποστηριζόμενος από τον λαό του όσο ποτέ άλλοτε», κατάφερε να ενώσει γύρω του πολλά κράτη, όπως «Κίνα, Ινδία, Βόρεια Κορέα, Ιράν και περισσότερες από 20 αφρικανικές χώρες....

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης