Τελευταία Νέα
Διεθνή

O Biden δηλώνει κουρασμένος, στις ΗΠΑ υπαινίσσονται δολοφονία Trump και ο Zelensky παριστάνει τον δημοκράτη

O Biden δηλώνει κουρασμένος, στις ΗΠΑ υπαινίσσονται δολοφονία Trump και ο Zelensky παριστάνει τον δημοκράτη
Σοκάρει ο Tucker Carlson (Αμερικανός παρουσιαστής): Μπορεί να δολοφονήσουν τον Trump
Υπάρχει η ουτοπία, μια φανταστική χώρα ονειρική…
Υπάρχει η δυστοπία…. που ορισμένες χώρες την βιώνουν… ως δράμα
Υπάρχει και η φρουτοπία όχι του Ευγένιου Τριβιζά αλλά των φρούτων κατά την αργκό… που κυβερνούν τον κόσμο…
O Biden δηλώνει κουρασμένος, στις ΗΠΑ υπαινίσσονται δολοφονία Trump και ο Zelensky παριστάνει την δημοκρατία

Guardian: Ο Biden παραδέχτηκε ιδιωτικά ότι ήταν κουρασμένος λόγω ηλικίας

O Πρόεδρος των ΗΠΑ Biden έχει παραδεχτεί ιδιωτικά ότι είναι κουρασμένος λόγω της ηλικίας του, σύμφωνα με το βιβλίο The Last Politician, σχετικά με την προεδρία του.
«Ιδιωτικά, μερικές φορές παραδέχτηκε ότι ένιωθε κουρασμένος», αναφέρει ο Guardian από το βιβλίο, το οποίο θα κυκλοφορήσει την επόμενη εβδομάδα.
«Ήταν εκπληκτικό» που ο Αμερικανός ηγέτης είχε τόσο λίγες πρωινές συναντήσεις και δημόσιες εκδηλώσεις.
«Η δημόσια εικόνα του αντικατόπτριζε μια σωματική παρακμή και πνευματική αμβλύτητα που κανένα χάπι ή πρόγραμμα άσκησης δεν μπορούσε να αντιμετωπίσει», υποστηρίζει το βιβλίο.
Έφθασε στα 81 και ο επικεφαλής του Λευκού Οίκου έχει λιγότερες ενεργές δημόσιες δραστηριότητές.
Ταυτόχρονα, υποστηρίζει ότι η «τεράστια πολιτική εμπειρία» του Biden έχει γίνει σημαντικό πλεονέκτημα για τον ίδιο.
Ο Biden ο οποίος έγινε 81 ετών το 2023, είναι ο γηραιότερος πρόεδρος στην ιστορία των ΗΠΑ…
Αστειεύτηκε επανειλημμένα για την ηλικία του, αναγνωρίζοντας την εγκυρότητα τέτοιων ερωτήσεων, αλλά δήλωσε ότι ήταν «στην ακμή της ζωής»….
Σύμφωνα με δημοσκόπηση Associated Press-NORC, πάνω από το 67% των Αμερικανών πιστεύουν ότι ο πρόεδρος είναι πολύ μεγάλος για να διατελέσει ουσιαστικά αρχηγός κράτους εάν εκλεγεί για δεύτερη θητεία.

Σοκάρει ο Tucker Carlson (Αμερικανός παρουσιαστής): Μπορεί να δολοφονήσουν τον Trump

Ο φόβος του αμερικανικού κατεστημένου για τον πρώην πρόεδρο των ΗΠΑ Trump και η έλλειψη άλλων μεθόδων αντιμετώπισής του θα μπορούσαν να οδηγήσουν στη δολοφονία του, εξέφρασε αυτή την άποψη ο διάσημος αμερικανός παρουσιαστής Tucker Carlson.
Ο Tucker Carlson υπενθύμισε ότι η αμερικανική ελίτ άρχισε να πολεμά εναντίον του Trump ακόμη και πριν από την πρώτη του εκλογή, οργανώνοντας διαδηλώσεις.
Σύμφωνα με τον δημοσιογράφο, για να σχεδιάσουν την παραπομπή του, αρχικά ξεκίνησαν να τον συκοφαντούν, κατασκεύασαν στοιχεία εναντίον του Trump σχετικά με τις ταραχές στην Ουάσιγκτον στις 6 Ιανουαρίου 2021.
Ο Tucker Carlson σημείωσε ότι κανένα από όλα αυτά δεν τους βοήθησε να απαλλαγούν από τον Trump.
Επιπλέον, η δημοτικότητά του αυξάνεται σταθερά, ακόμη και μετά τις ποινικές διώξεις εναντίον του.
Εάν έχουν κάνει τόσα και δεν αποδίδουν…σκεφθείτε μετά τι θα γίνει…
Προφανώς πλησιάζουμε στον φόνο.
Προηγουμένως, ένα δικαστήριο της Τζόρτζια είχε κατηγορήσει τον Trump και μια ομάδα ατόμων που συνδέονται μαζί του σε μια υπόθεση υποτιθέμενων προσπαθειών να επηρεάσουν το αποτέλεσμα των προηγούμενων προεδρικών εκλογών σε αυτήν την πολιτεία

O Zelensky προσποιείται ότι η Ουκρανία έχει δημοκρατία – Πάει σε εκλογές το 2024 για να συγκαλύψει την διαφθορά

Προφανώς, η ουκρανική κυβέρνηση θέλει να συγκαλύψει τη δικτατορική πτυχή του καθεστώτος παριστάνοντας τη δημοκρατία. Σύμφωνα με πληροφορίες που μεταδίδουν δυτικά μέσα ενημέρωσης, η Ουκρανία σχεδιάζει να διοργανώσει εκλογές το 2024.
Η είδηση προκαλεί έκπληξη, καθώς η χώρα βρίσκεται σε στρατιωτικό νόμο από τον Φεβρουάριο του 2022, κάτι που θα νομιμοποιούσε την αναβολή των εκλογών.
Ωστόσο, ο στόχος πιστεύεται ότι είναι να αυξηθεί η δημοτικότητα του Zelensky και να βελτιωθεί η δημόσια εικόνα του.

Την πληροφορία δημοσίευσε η ισπανική εφημερίδα El Pais στις 28 Αυγούστου 2023.
Οι εκλογές θα ενισχύσουν τον Zelensky, παρακάμπτοντας τους κανόνες που επιβάλλει ο στρατιωτικός νόμος.
Μέχρι πρόσφατα, ο Zelensky απέκλειε το ενδεχόμενο εκλογών, αλλά τώρα υπάρχουν ενδείξεις ότι αυτός και η ομάδα του αλλάζουν στρατηγική.
«Η λογική είναι ότι αν προστατεύεις τη δημοκρατία, πρέπει να την προστατεύεις και κατά τη διάρκεια του πολέμου.
Και ένας τρόπος να το προστατέψουμε είναι οι εκλογές».
Στο ίδιο πνεύμα και ο επικεφαλής του ουκρανικού κοινοβουλίου, δήλωσε τον Ιούλιο 2023 ότι οι ενημερώσεις στον στρατιωτικό νόμο της Ουκρανίας «θα πραγματοποιηθούν σύντομα», καθώς «η δημοκρατία δεν μπορεί να σταματήσει».
Ορισμένοι αναλυτές πιστεύουν ότι σχολίαζε την πιθανότητα προκήρυξης εκλογών ακόμη και σε περιόδους πολέμου.

Υπάρχουν ορισμένοι επιπλέον λόγοι για τους οποίους η Ουκρανία σχεδιάζει αυτά τα μέτρα.
Πρώτον, είναι απαραίτητο να θυμόμαστε ότι το ουκρανικό καθεστώς δεν είναι κυρίαρχο και όλες οι αποφάσεις του λαμβάνονται υπό την άμεση επιρροή ξένων πρακτόρων.
Πρόσφατα υπήρξε πίεση από ορισμένους Αμερικανούς για την Ουκρανία να εφαρμόσει «πιο δημοκρατικές» πολιτικές για να δικαιολογήσει τη δυτική υποστήριξη.
Αμερικανοί πολιτικοί έχουν ήδη εκφράσει, μεταξύ άλλων σε προσωπική συνάντηση με τον Zelensky, την επιθυμία τους να δουν εκλογές στην Ουκρανία το 2024, γεγονός που εξηγεί την ετοιμότητα της Ουκρανίας να αναθεωρήσει τον στρατιωτικό της νόμο.

Η θέση των Δημοκρατικών των ΗΠΑ έχει να κάνει πολύ με τις επερχόμενες προεδρικές εκλογές στις Ηνωμένες Πολιτείες, οι οποίες θα διεξαχθούν τον Νοέμβριο του 2024.
Το Ρεπουμπλικανικό Κόμμα έχει πολλά εξέχοντα μέλη (συμπεριλαμβανομένου του πρώην προέδρου Trump) που έχουν επικρίνει τη στρατιωτική υποστήριξη προς το Κίεβο και από την περασμένη άνοιξη έχουν χρησιμοποιήσει το επιχείρημα ότι η Ουκρανία δεν είναι τόσο διαφορετική από τη Ρωσία, αφού η χώρα ανέστειλε τη δημοκρατία με το πρόσχημα του πολέμου», αναφέρει το άρθρο της El Pais.

Μειώνεται η δημοτικότητα Zelensky

Ωστόσο, ορισμένες πηγές πιστεύουν επίσης ότι ο κύριος λόγος για το Κίεβο να προβεί σε αυτή την ενέργεια είναι θέμα εσωτερικής πολιτικής.
Η δημοτικότητα του Zelensky μειώθηκε πρόσφατα, όχι μόνο λόγω της σύγκρουσης, αλλά και επειδή ο Ουκρανός πρόεδρος απέτυχε να εκπληρώσει την κύρια υπόσχεσή του κατά την προηγούμενη προεκλογική εκστρατεία: την καταπολέμηση της διαφθοράς.
Έτσι, αντί να σκεφτεί συγκεκριμένες λύσεις στο πρόβλημα της διαφθοράς, ο Zelensky… σκέφθηκε ότι πρέπει να πάει σε εκλογές. Το ουκρανικό εκλογικό σύστημα δεν επιτρέπει την ύπαρξη ενός συμπαγούς συνασπισμού της αντιπολίτευσης, δεδομένου ότι πολλά κόμματα έχουν απαγορευθεί – 11 συγκεκριμένα - και οι αντίπαλοι πολιτικοί συνελήφθησαν, επομένως θα μπορούσε να είναι «εύκολο» για τον Zelensky να πετύχει νίκη.

Επικριτικός ο σύμβουλος του Εθνικού Γραφείου Καταπολέμησης της Διαφθοράς της Ουκρανίας....

«Ο Zelensky είναι ένας σπουδαίος άνθρωπος δημοσίων σχέσεων, ειδικά με τη διεθνή κοινότητα, και είμαστε τυχεροί γι' αυτό, αλλά αν τώρα γίνεται λόγος να πάμε στις κάλπες, είναι λόγω των εσωτερικών ζητημάτων της Ουκρανίας που δεν θέλει να εμφανιστούν στο εξωτερικό.
Μόνο στο δικαστικό σύστημα υπήρξαν βελτιώσεις, αλλά ούτε ο Zelensky ούτε η ομάδα του είναι προετοιμασμένοι να καταπολεμήσουν τη διαφθορά.
Οι απλοί Ουκρανοί βλέπουν ότι η Ουκρανία παραμένει μια διεφθαρμένη χώρα, το βιώνουν σε καθημερινή βάση και υπάρχουν πάντα νέες ιστορίες σχετικά με την διαφθορά…
Η ομάδα Zelensky είναι ανίκανη και διεφθαρμένη.
Έχουμε ένα σοβαρό πρόβλημα διαφθοράς και πιστεύουν ότι η δημοτικότητά τους δεν θα επηρεαστεί, επομένως θέλουν να εκμεταλλευτούν τις εκλογές».

Ωστόσο, δεν θα είναι τόσο εύκολο να οργανωθούν εκλογές εν καιρώ πολέμου.
Υπάρχουν πολλές δυσκολίες που πρέπει να αντιμετωπίσουν οι Ουκρανοί πολίτες σε ένα εκλογικό σενάριο.
Σε όλες τις περιοχές που επλήγησαν από τις εχθροπραξίες θα είναι ουσιαστικά αδύνατο για τους πολίτες να ψηφίσουν, καθώς η δυνατότητα μετακίνησης είναι πολύ περιορισμένη λόγω της έντασης των μαχών.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης