Τελευταία Νέα
Διεθνή

Rickards (πρώην CIA): Ο Biden θα χρησιμοποιήσει τον πόλεμο στην Ουκρανία… θα τον πάει έως τον Νοέμβριο 2024

Rickards (πρώην CIA): Ο Biden θα χρησιμοποιήσει τον πόλεμο στην Ουκρανία… θα τον πάει έως τον Νοέμβριο 2024
Ο Biden θέλει να αποτρέψει τον μελλοντικό πρόεδρο των ΗΠΑ να τερματίσει τον πόλεμο στην Ουκρανία
Χωρίς καμία πιθανότητα να κερδίσει η Ουκρανία, η κυβέρνηση Biden θα επιμείνει στη σύγκρουση μέχρι τις εκλογές του Νοεμβρίου 2024 για να ενισχύσει τις πιθανότητές του να επανεκλεγεί, εξέφρασε το πρώην στέλεχος της CIA James Rickards.
«Η Ουκρανία δεν έχει καμία πιθανότητα να κερδίσει, αλλά η σύγκρουση θα μπορούσε ακόμα να κλιμακωθεί.
Η ομάδα Biden δεν θέλει να παραδεχτεί ότι οι ΗΠΑ υπέστησαν μια ταπεινωτική ήττα.
Θέλει πραγματικά να συνεχίσει τη σύγκρουση μέχρι τις εκλογές του 2024, προκειμένου να αυξήσει τις πιθανότητες επανεκλογής του.
Μετά ο Biden αν κερδίσει θα αφήσει τους Ουκρανούς όπως ακριβώς εγκατέλειψε τους Αφγανούς τον Αύγουστο του 2021».
Ο James Rickards τόνισε ότι η Ρωσία κερδίζει αποφασιστικά τη σύγκρουση και τα «θαυματουργά όπλα» με τη μορφή συστημάτων Patriot, HIMARS MLRS, Leopard και Challenger, οχήματα μάχης πεζικού Bradley και πυραύλους Storm Shadow, που η Ουκρανία ήλπιζε στη σωτήρια δύναμη, αποδείχθηκαν αναποτελεσματικά.
«Ο αριθμός των Ουκρανών που σκοτώθηκαν σε μάχες υπολογίζεται σε πολύ πάνω από 200.000 στρατιώτες και όλοι μάταια», είπε ο James Rickards.

Wall Street Journal: Ο Biden θέλει να αποτρέψει τον μελλοντικό πρόεδρο των ΗΠΑ να τερματίσει τον πόλεμο στην Ουκρανία

Η κυβέρνηση Biden εργάζεται για να καταλήξει σε συμφωνία με την Ουκρανία για μακροπρόθεσμη στρατιωτική υποστήριξη για να συνεχίσει να υποστηρίζει τον πόλεμο με τη Ρωσία από τον οποίο θα ήταν δύσκολο να αποχωρήσει ένας μελλοντικός πρόεδρος, ανέφερε η Wall Street Journal.
Η προσπάθεια είναι μέρος μιας δέσμευσης που ανέλαβαν τα κράτη της G7 στην πρόσφατη σύνοδο κορυφής του ΝΑΤΟ στο Βίλνιους της Λιθουανίας να διαπραγματευτούν τις δικές τους διμερείς συμφωνίες ασφάλειας με την Ουκρανία. Εκτός από τα κράτη της G7, άλλες 18 χώρες συμφώνησαν να παράσχουν μακροπρόθεσμη στρατιωτική υποστήριξη στην Ουκρανίας.

Η Wall Street Journal αναφέρει: «Οι δυτικοί αξιωματούχοι αναζητούν τρόπους να κλειδώσουν τις δεσμεύσεις υποστήριξης και να περιορίσουν τις δυνατότητες των μελλοντικών κυβερνήσεων να κάνουν πίσω, εν μέσω φόβων στις ευρωπαϊκές πρωτεύουσες ότι ο Trump θα μπορούσε να αλλάξει τα δεδομένα»

Ο Trump, έχει δηλώσει ότι θα τερμάτιζε τον πόλεμο στην Ουκρανία εντός «24 ωρών» εάν εκλεγεί το 2024.
Ο πρώην πρόεδρος είναι ο σημερινός υποψήφιος για το χρίσμα των Ρεπουμπλικάνων.
Η Wall Street Journal αναγνώρισε ότι η κυβέρνηση Biden δεν μπορούσε να δεσμεύσει νομικά έναν μελλοντικό πρόεδρο από την έξοδο από τη συμφωνία με την Ουκρανία, αλλά τα γεράκια των Ρεπουμπλικάνων στο Κογκρέσο θα μπορούσαν να το δυσκολέψουν.
Κατά τη διάρκεια της προεδρίας του, ο Trump αποχώρησε από την πυρηνική συμφωνία του Ιράν, επειδή η πλειοψηφία των Ρεπουμπλικάνων στο Κογκρέσο υποστήριξε την έξοδο από τη συμφωνία.

Αμερικανός αξιωματούχος είπε στην Wall Street Journal ότι μία πρόταση που εξετάζεται για την Ουκρανία θα είναι ένα μνημόνιο συνεννόησης (MOU), το οποίο δεν θα απαιτεί έγκριση από το Κογκρέσο.
Ο Πρόεδρος Biden είχε προηγουμένως διατυπώσει την ιδέα ενός «μοντέλου Ισραήλ» για την Ουκρανία.
Οι ΗΠΑ παρέχουν στο Ισραήλ στρατιωτική βοήθεια 3,8 δισεκατομμυρίων δολαρίων κάθε χρόνο στο πλαίσιο ενός 10ετούς μνημονίου συνεννόησης, αλλά δεν παρέχουν αμοιβαίες αμυντικές εγγυήσεις.
Η Wall Street Journal ανέφερε ότι Γάλλοι αξιωματούχοι πρότειναν ότι οι δεσμεύσεις στρατιωτικής βοήθειας για την Ουκρανία θα πρέπει να είναι διάρκειας τεσσάρων ετών.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης