Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ψάχνουν αφήγημα κατά της Ρωσίας και πάλι οι ΗΠΑ - Κατηγορούν τη Βόρεια Κορέα για προμήθειες όπλων

Ψάχνουν αφήγημα κατά της Ρωσίας και πάλι οι ΗΠΑ - Κατηγορούν τη Βόρεια Κορέα για προμήθειες όπλων
Ο εκπρόσωπος της Εθνικής Ασφάλειας του Λευκού Οίκου, John Kirby, αν και παραδέχτηκε ότι δεν υπάρχουν αποδεικτικά στοιχεία για μεταφορές όπλων που έχουν ήδη πραγματοποιηθεί, υποδήλωσε έντονα... πιθανές πωλήσεις στο εγγύς μέλλον
Μία ακόμη επίθεση άνευ στοιχείων εξαπέλυσε ο Λευκός Οίκος κατά της Μόσχας, κατηγορώντας τη ότι εισάγει βορειοκορεάτικα όπλα για χρήση στη στρατιωτική της επιχείρηση στην Ουκρανία, τη στιγμή που οι εντάσεις με την Πιονγκγιάνγκ αυξάνονται, όπως και η πυρηνική ρητορική.
Ο εκπρόσωπος της Εθνικής Ασφάλειας του Λευκού Οίκου, John Kirby, αν και παραδέχτηκε ότι δεν υπάρχουν αποδεικτικά στοιχεία για μεταφορές όπλων που έχουν ήδη πραγματοποιηθεί, υποδήλωσε έντονα... πιθανές πωλήσεις στο εγγύς μέλλον.
«Προτρέπουμε τη ΛΔΚ να σταματήσει τις διαπραγματεύσεις για τα όπλα με τη Ρωσία και να τηρήσει τις δημόσιες δεσμεύσεις που έχει αναλάβει να μην παρέχει ή να πουλήσει όπλα στη Ρωσία», είπε ο John Kirby.

Στενές οι σχέσεις Ρωσίας - Βόρειας Κορέας

Οι Πρόεδροι Putin και Kim Jong Un αντάλλαξαν πρόσφατα εγκάρδιες επιστολές εκφράζοντας την επιθυμία για στενότερη συνεργασία σε πολλαπλά μέτωπα, επίσης αφότου η Βόρεια Κορέα κατηγόρησε τον «ιμπεριαλισμό» του ΝΑΤΟ ότι προκάλεσε την έκρηξη της σύγκρουσης στην Ουκρανία.
Η Ρωσία έστειλε αντιπροσωπεία στο βορρά τον περασμένο μήνα, με επικεφαλής τον υπουργό Εξωτερικών.
Ο Kirby αναφέρθηκε σε νέες πληροφορίες, οι οποίες, όπως είπε, δείχνουν ότι και οι δύο ηγέτες «προωθούν ενεργά» συνομιλίες υψηλού επιπέδου για περισσότερα όπλα.
Υποστήριξε περαιτέρω ότι ο Ρώσος υπουργός Άμυνας Sergei Shoigu ενώ βρισκόταν στην Πιονγκγιάνγκ στα τέλη του περασμένου μήνα ήταν εκεί «για να προσπαθήσει να πείσει την Πιονγκγιάνγκ να πουλήσει πυρομαχικά πυροβολικού στη Ρωσία».
«Μετά από αυτές τις διαπραγματεύσεις, οι συζητήσεις υψηλού επιπέδου ενδέχεται να συνεχιστούν τους επόμενους μήνες», είπε ο Kirby, υποστηρίζοντας ότι οι δύο πλευρές διαπραγματεύονται για «σημαντικές ποσότητες και πολλαπλούς τύπους» όπλων που θα χρησιμοποιηθούν στην Ουκρανία.

Μακρές οι κατηγορίες

Η Ουάσιγκτον κατά τη διάρκεια της σύγκρουσης στην Ουκρανία συχνά κατηγόρησε τη Βόρεια Κορέα ότι προμήθευε τον ρωσικό στρατό με πρόσθετα πυρομαχικά πυροβολικού.
Οι μυστικές υπηρεσίες των ΗΠΑ έχουν ισχυριστεί στο πρόσφατο παρελθόν ότι οι αποστολές τρένων μεταξύ των δύο χωρών περιελάμβαναν μυστικές προμήθειες πυρομαχικών, αλλά κάτι που δεν έχει αποδειχθεί.
Οι δύο χώρες μοιράζονται ουσιαστικά ένα μικρό σύνορο.
Πιο πρόσφατα, υπήρξαν κατηγορίες ότι ο όμιλος Wagner, ο οποίος βρίσκεται τώρα σε εξόδους με τη Μόσχα στον απόηχο της ανταρσίας του Ιουνίου, αγόρασε μεγάλες ποσότητες όπλων και εξοπλισμού από την κυβέρνηση Kim Jong Un.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης