Τελευταία Νέα
Διεθνή

Καναδάς: Eξέδωσε ταξιδιωτική οδηγία για τις ΗΠΑ λόγω ... των διακρίσεων που μπορεί να αντιμετωπίσουν εκεί οι ΛΟΑΤΚΙ πολίτες του

Καναδάς: Eξέδωσε ταξιδιωτική οδηγία για τις ΗΠΑ λόγω ... των διακρίσεων που μπορεί να αντιμετωπίσουν εκεί οι ΛΟΑΤΚΙ πολίτες του
Από την πλευρά της, η αντιπρόεδρος της κυβέρνησης του Καναδά Chrystia Freeland, πρώην υπουργός Εξωτερικών, δήλωσε την Τρίτη ότι υποστηρίζει τις σχετικές οδηγίες, όπως μετέδωσε το CBC
Ο Καναδάς ενημέρωσε τις διεθνείς ταξιδιωτικές οδηγίες του την Τρίτη, ώστε να προειδοποιήσει τους ταξιδιώτες LGBTQ+ για τους νομικούς περιορισμούς που θα υποστούν σε ορισμένες πολιτείες των ΗΠΑ.
Η σχετική σύσταση επεκτείνεται σε Καναδούς που δεσμεύονται στις ΗΠΑ και είναι 2SLGBTQI+ (λεσβίες, ομοφυλόφιλοι, αμφιφυλόφιλοι, τρανς, queer, αμφισβητούμενοι, ίντερσεξ και άλλα).
Σύμφωνα με υπολογισμούς οι προειδοποιήσεις θα μπορούσαν να αφορούν περίπου 1 εκατομμύριο LGBTQ+ Καναδούς.
Αν και η οδηγία δεν αφορά συγκεκριμένες πολιτείες ή πολιτικές των ΗΠΑ, εκπρόσωπος του Global Affairs Canada υπενθύμισε τους νόμους που ψηφίστηκαν στις ΗΠΑ φέτος για την απαγόρευση των σόου, ή αυτό που χαρακτήρισε ως «παρεμπόδιση συμμετοχής σε αθλητικές εκδηλώσεις».
Υπενθυμίζεται πως η Αμερικανική Ένωση Πολιτικών Ελευθεριών παρακολουθεί επί του παρόντος 495 νομοσχέδια κατά της LGBTQ στις Η.Π.Α.
Η ιστοσελίδα LGBT Travel της καναδικής κυβέρνησης σημειώνει ότι σε όλο τον κόσμο, οι ταξιδιώτες μπορούν να αντιμετωπίσουν εμπόδια και κινδύνους εκτός Καναδά.
«Οι ξένοι νόμοι και τα έθιμα που σχετίζονται με τον σεξουαλικό προσανατολισμό, την ταυτότητα φύλου, την έκφραση φύλου και τα χαρακτηριστικά φύλου (SOGIESC) μπορεί να διαφέρουν πολύ από αυτά στον Καναδά», αναφέρει ο ιστότοπος.
Οι ταξιδιωτικές συμβουλές και συμβουλές εκδίδονται μόνο μετά από ενδελεχή ανάλυση των πηγών πληροφοριών, συμπεριλαμβανομένων των προξενικών τάσεων που παρατηρούνται από Καναδούς διπλωμάτες, σύμφωνα με την Global Affairs Canada.
Από την πλευρά της, η αντιπρόεδρος της κυβέρνησης του Καναδά Chrystia Freeland, πρώην υπουργός Εξωτερικών, δήλωσε την Τρίτη ότι υποστηρίζει τις σχετικές οδηγίες, όπως μετέδωσε το CBC.
«Κάθε καναδική κυβέρνηση, σε μεγάλο βαθμό συμπεριλαμβανομένης της κυβέρνησής μας, πρέπει να θέτει στο επίκεντρο ό,τι κάνουμε τα συμφέροντα και την ασφάλεια κάθε Καναδού και κάθε μεμονωμένης ομάδας Καναδών», είπε. "Αυτό κάνουμε τώρα. Αυτό θα κάνουμε πάντα." συμπλήρωσε.
Από τη μεριά του, όταν ρωτήθηκε σχετικά με την ενημερωμένη ταξιδιωτική οδηγία του Καναδά, ο εκπρόσωπος του Υπουργείου Εξωτερικών των ΗΠΑ είπε: «Οι Ηνωμένες Πολιτείες δεσμεύονται να προάγουν την ανεκτικότητα, την ένταξη, τη δικαιοσύνη και την αξιοπρέπεια, ενώ παράλληλα βοηθούν στην προώθηση της ισότητας και των ανθρωπίνων δικαιωμάτων των ατόμων LGBTQI+. Πρέπει όλοι να συνεχίσουμε να κάνουμε αυτή η δουλειά με τους ομοϊδεάτες μας εταίρους όχι μόνο στις Ηνωμένες Πολιτείες, όχι μόνο στον Καναδά, αλλά σε όλο τον κόσμο».
Εντός των ΗΠΑ, η Εκστρατεία Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων εξέδωσε τη δική της ταξιδιωτική οδηγία για ταξιδιώτες LGBTQ+ στη Φλόριντα τους τελευταίους μήνες. Τον Ιούνιο, η οργάνωση προχώρησε ένα βήμα παραπέρα και κήρυξε «κατάσταση έκτακτης ανάγκης» για τους LGBTQ+ Αμερικανούς.
Παράλληλα με την εθνική προειδοποίηση, ο οργανισμός εξέδωσε έναν οδηγό για να βοηθήσει τους LGBTQ+ κατοίκους και ταξιδιώτες να παραμείνουν ασφαλείς

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης