Τελευταία Νέα
Διεθνή

Kadyrov: Χρωστάω τη ζωή μου στον Putin, με έχει σώσει δύο φορές - Δεν θα έχω τη μοίρα του Prigozhin

Kadyrov: Χρωστάω τη ζωή μου στον Putin, με έχει σώσει δύο φορές - Δεν θα έχω τη μοίρα του Prigozhin
Ο επικεφαλής της Τσετσενίας Ramzan Kadyrov είπε ότι «διασκεδάζω με όσους προφητεύουν τον επικείμενο θάνατό του»
Ότι οφείλει τη ζωή του στον Ρώσο πρόεδρο Vladimir Putin, που τον έχει σώσει μέχρι τώρα όχι μία, αλλά δύο φορές, ανέφερε ο επικεφαλής της Τσετσενίας, Ramzan Kadyrov.
Ειδικότερα, στο κανάλι του στο Telegram, ο Kadyrov σημειώνει πως διασκεδάζει από προβληματισμούς και αναλύσεις που διατυπώνονται στον ξένο Τύπο προφητεύοντας τον «επικείμενο θάνατό του».
«Ναι, μπορεί να πεθάνω ξαφνικά όταν μάθω ότι υπάρχει κάποιος πιο αφοσιωμένος από εμένα στον πρόεδρό μας» έγραψε ο επικεφαλής της Τσετσενίας, σημειώνοντας ότι «χρωστάω στον Putin τη ζωή μου. Και όχι μια φορά, αλλά δύο φορές».
Σημείωσε δε ότι «τέτοιες ενημερωτικές… ρίψεις, που είναι φτηνά σχεδιασμένες για να σπείρουν διχόνοια στο εσωτερικό της χώρας», αντιμετωπίζονται πάντα με «περιφρονητική επιείκεια».

Μετά τον Prighozin σειρά έχει ο Kadyrov;

Ο ισχυρός άνδρας της Τσετσενίας Ramzan Kadyrov πρωταγωνιστεί στον πόλεμο της Ουκρανίας, ωστόσο, o Ρώσος πρώην βουλευτής Dmitry Gudkov ισχυρίζεται στον λευκορωσικό ιστότοπο «Nexta» ότι μετά τον Prighozin σειρά θα έχει ο Kadyrov.
Όπως μεταδίδει και η «Daily Mail», o Gudkov θεωρεί ότι ο Kadyrov θα μπορούσε να έχει την ίδια τύχη με τον αρχηγό της Wagner αν συνεχίσει να ασκεί κριτική στο ρωσικό υπουργείο Άμυνας.
Κάνοντας τις συγκρίσεις, ο Gudkov υπογράμμισε ότι ο Τσετσένος ηγέτης είχε εκθειάσει ουκ ολίγες φορές το έργο του αρχηγού των μισθοφόρων της Wagner, κατηγoρώντας τον ρωσικό στρατό για ανικανότητα στο πεδίο…
Επιπλέον, έχει τον δικό του στρατό… «Ο Kadyrov έχει τον δικό του στρατό που είναι καλά προετοιμασμένος.
Επιπλέον, έχει μεγάλη επιρροή εκτός του μηχανισμού ασφαλείας της Ρωσίας».
Όπως υποστηρίζει ο Gudkov: «Ο Putin σταμάτησε να κάνει τον διαιτητή μεταξύ διαφορετικών φραξιών του Κρεμλίνου.
Δεν μπορεί πλέον να αντεπεξέλθει σε αυτόν τον ρόλο.
Οι συγκρούσεις γίνονται γνωστές στον έξω κόσμο και δείχνουν ότι αποδυναμώνεται συνεχώς».
Tα σχόλια του Gudkov έρχονται καθώς η ρωσική εφημερίδα «The Moscow Times» ανέφερε ότι ο Putin «διέταξε τις μυστικές υπηρεσίες να προετοιμαστούν για μια νέα στρατιωτική εξέγερση», σύμφωνα με πηγές κοντά στο Κρεμλίνο.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης