Τελευταία Νέα
Διεθνή

Αυξάνουν τον Οκτώβριο τις προμήθειες που πληρώνουν οι έμποροι Visa και Mastercard

Αυξάνουν τον Οκτώβριο τις προμήθειες που πληρώνουν οι έμποροι Visa και Mastercard
Οι πρόσθετες χρεώσεις της Visa πρόκειται να ξεκινήσουν τον Οκτώβριο
Να αυξήσουν τα τέλη που πληρώνουν πολλοί έμποροι λιανικής όταν δέχονται πιστωτικές και χρεωστικές κάρτες πελατών σχεδιάζουν Visa και Mastercard.
Οι πρόσθετες χρεώσεις της Visa πρόκειται να ξεκινήσουν τον Οκτώβριο για τις ηλεκτρονικές συναλλαγές, ενώ τον Απρίλιο θα ακολουθήσουν νέες χρεώσεις για εμπορικές πιστωτικές, χρεωστικές και προπληρωμένες κάρτες, σύμφωνα με πηγές του Bloomberg.
Για τη Mastercard, νέα χρέωση για αγορές με πιστωτική κάρτα θα ξεκινήσει τον Οκτώβριο.
Με τις αυξήσεις, οι έμποροι πιθανώς θα πληρώνουν πάνω από 500 εκατ. δολάρια σε πρόσθετες χρεώσεις κάθε χρόνο.
Συνολικά, οι Αμερικανοί έμποροι κατέβαλαν πέρυσι ποσό ρεκόρ 160,7 δισ. δολαρίων για τα λεγόμενα swipe fees, αυξημένα κατά 16,7% από το 2021, σύμφωνα με δημοσίευση του Nilson Report.
“Από την πλευρά της, η Mastercard δηλώνει ότι οι αναφορές της Wall Street Journal είναι ανακριβείς, καθώς η εταιρεία δεν έχει εφαρμόσει αυξήσεις στις προμήθειες χρεωστικών και πιστωτικών καρτών. Επιπλέον, η υπηρεσία που αναφέρεται στο έγγραφο, αφορά υπάρχουσα υπηρεσία την οποία προσφέρει η Mastercard στα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα – την τράπεζα του εκάστοτε εμπόρου, βοηθώντας τους να αποφύγουν την πιθανότητα απόρριψης συναλλαγών πάγιας εντολής.”

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης