Τελευταία Νέα
Διεθνή

Βόμβα από Daily Mail: O Prigozhin είναι ζωντανός, ο σωσίας του σκοτώθηκε στη συντριβή του αεροσκάφους

Βόμβα από Daily Mail: O Prigozhin είναι ζωντανός, ο σωσίας του σκοτώθηκε στη συντριβή του αεροσκάφους
Ως μέρος ενός περίτεχνου τεχνάσματος χαρακτηρίζει η Daily Mail την κηδεία του αρχηγού των Wagner
Σχετικά Άρθρα
Δημοσίευμα της Daily Mail προκαλεί αίσθηση και αναθερμαίνει τις θεωρίες, που θέλουν τον ιδρυτή της στρατιωτικής οργάνωσης Wagner να είναι ζωντανός.
Το βρετανικό μέσο ενημέρωσης επικαλείται το κανάλι Baza στο Telegram, που υποστηρίζει ότι στην κηδεία του Yevgeni Prigozhin στην Αγία Πετρούπολη δεν ήταν παρούσα η «χήρα» του αρχηγού των Wagner αλλά η σύζυγος του σωσία του.
Όπως γράφει, η θλιμμένη γυναίκα που εθεάθη στο νεκροταφείο Porokhovskoye δεν ήταν η 52χρονη Lyubov Prigozhina αλλά η Irina Krasavina, η σύζυγος σωσία του Prigozhin του Leonid Krasavin.
Παρά το γεγονός ότι η Ρωσία δήλωσε επίσημα πώς ο Prigozhin σκοτώθηκε στη συντριβή, οι εικασίες εξακολουθούν να υπάρχουν και να φουντώνουν γύρω από την τύχη του αρχηγού των Wagner.
Μάλιστα κάποιοι δηλώνουν ότι η κηδεία και οι επίσημες δηλώσεις αποτελούν μέρος ενός περίτεχνου τέχνασμα
Κανένα σώμα δεν αποκαλύφθηκε στο φέρετρο κατά τη διάρκεια της κηδείας και μία ομάδα ένοπλων φρουρών τοποθετήθηκε γύρω από το νεκροταφείο για να αποτρέψει παριστάμενους ή υποστηρικτές να πλησιάσουν στον τάφο.
Ο Prigozhin ήταν γνωστό ότι χρησιμοποιούσε σωσίες και είχε πολλές μεταμφιέσεις ο ίδιος.
«Η σύζυγος του σωσία του Yevgeny Prigozhin επισκέφτηκε τον τάφο του την επόμενη μέρα της κηδείας», ανέφερε το κανάλι Baza.
«Οι δημοσιογράφοι (αρχικά) μπέρδεψαν τη σύζυγο του σωσία του Prigozhin (Irina Krasavina) με την πραγματική χήρα του ιδιοκτήτη των Wagner (Lyubov)».
Βέβαια εθεάθη και η σύζυγος του Prigozhin, συνοδευόμενη από την Polina Prigozhina, 31 ετών,  τη μεγαλύτερη κόρη του ιδρυτή των Wagner.

Σωσίες και μεταμφιέσεις

Σύμφωνα με το Proekt, ένα ρωσικό ειδησεογραφικό πρακτορείο, ο Leonid Krasavin είναι τουλάχιστον ένα από τους γνωστούς σωσίες που χρησιμοποιούσε ο Prigozhin που χρησιμοποίησε ως μέσο προστασίας.
Αυτό διαπιστώθηκε όταν τρία διαβατήρια στο όνομα του Prigozhin, αλλά με φωτογραφίες του Krasavin, βρέθηκαν κατά τη διάρκεια ερευνών στο σπίτι του, οι οποίες αποκάλυψαν επίσης φωτογραφίες του Prigozhin που φορούσε διάφορες μεταμφιέσεις.
Το Proekt ανέφερε ότι ο Krasavin είναι ένας πρώην κατάδικος από την Αγία Πετρούπολη που άλλαξε το πλήρες όνομά του για να γίνει ο συνονόματος του ηγέτη των Wagner.
Η αιφνιδιαστική εμφάνιση της «συζύγου» του Krasavin έρχεται καθώς το Κρεμλίνο είπε ότι «εσκεμμένες επιθέσεις» είναι μεταξύ των πιθανών αιτιών του αεροπορικού δυστυχήματος.
Ο εκπρόσωπος Τύπου του Κρεμλίνου Dmitry Peskov σημείωσε ότι «διαφορετικές εκδοχές» για το τι συνέβη υπάρχουν και «εξετάζονται», συμπεριλαμβανομένου «ας το θέσουμε έτσι, σκόπιμη αδικοπραγία».
Ζήτησε από τους δημοσιογράφους να περιμένουν μέχρι να ολοκληρωθεί η έρευνα της Ρωσικής Ερευνητικής Επιτροπής και είπε ότι δεν μπορεί να υπάρξει διεθνής έρευνα για τα γεγονότα.
Η επιτροπή άνοιξε μια ποινική υπόθεση με κατηγορίες για παραβιάσεις της ασφάλειας των πτήσεων, μια τυπική κατηγορία που χρησιμοποιείται στις έρευνες για αεροπορικό δυστύχημα στη Ρωσία, όταν δεν υπάρχει άμεσος λόγος για κακόβουλη ενέργεια.
Σύμφωνα με τη Daily Mail η Ρωσία προσπαθεί να καλύψει τα αίτια της συντριβής αρνούμενη να ερευνήσει το δυστύχημα βάσει των διεθνών κανόνων.
Βραζιλιάνοι αξιωματούχοι δήλωσαν ότι η Μόσχα ενημέρωσε στην αρχή έρευνας της αεροπορίας ότι δεν θα διερευνήσει τη συντριβή του βραζιλιάνικου αεροσκάφους Embraer, το οποίο συνετρίβη στις 23 Αυγούστου
Ο Prigozhin δεν είχε επιβιβαστεί στο αεροσκάφος, είναι «ζωντανός, καλά και ελεύθερος» σε μια μη κατονομαζόμενη χώρα, σύμφωνα με τον πολιτικό αναλυτή Dr. Valery Solovey, πρώην καθηγητή στο διάσημο Ινστιτούτο Διεθνών Σχέσεων της Μόσχας, ένα σχολείο εκπαίδευσης για κατασκόπους και διπλωμάτες.

Ο σωσίας του Prigozhin
sosias.JPG

Διαβατήριο του Prigozhin με φωτογραφία του σωσία
passports.JPG

Solovey: O Prigozhin είναι ζωντανός και καλά στην υγεία του


Ο Solovey υποστηρίζει ότι ο Prigozhin έβαλε τον σωσία του στο αεροπλάνο και τώρα σχεδιάζει την εκδίκησή του εναντίον εκείνων που τον στόχευσαν.
Υποστηρίζει επίσης ότι οι ρωσικές αρχές είπαν ψέματα ότι βρήκαν το DNA του σε ένα πτώμα και ότι ο Prigozhin κρύβεται σε μια χώρα που δεν κατονομάζεται.
«Πρώτον, το αεροπλάνο με το οποίο υποτίθεται ότι θα πετούσε ο Prigozhin καταρρίφθηκε από ένα ρωσικό σύστημα αεράμυνας», είπε, αμφισβητώντας τους ισχυρισμούς των αμερικανικών μυστικών υπηρεσιών ότι το αεροπλάνο καταστράφηκε από έκρηξη.
«Δεν υπήρξε έκρηξη στο αεροσκάφος. Καταρρίφθηκε από έξω», τόνισε.
Σύμφωνα με τον ίδιο, η μυστική επιχείρηση για την πραγματοποίηση αυτού του χτυπήματος «σχεδιάστηκε στο Συμβούλιο Ασφαλείας της Ρωσίας και εγκρίθηκε προσωπικά από τον Ρώσο πρόεδρο»Ο πολέμαρχος είναι τώρα «ζωντανός, καλά και ελεύθερος», ισχυρίζεται ο Solovey.
«Ο ίδιος ο Prigozhin δεν ήταν στο αεροπλάνο. Ο σωσίας του πετούσε αντί για αυτόν.
Παρεμπιπτόντως, ο Vladimir Putin το γνωρίζει πολύ καλά.
Αν πιστεύετε σε επίσημες δηλώσεις των ρωσικών αρχών, τότε τι μπορώ να πω…;» δήλωσε ο Solovey.
Πρόσθεσε μάλιστα ότι πρόκειται να αποκαλύψει ποια είναι η χώρα στην οποία κατέφυγε ο Prigozhin, προσθέτοντας ότι δεν είναι στην Αφρική, όπου οι Wagner έχουν πολλαπλά συμφέροντα.

Οι μεταμφιέσεις Prigozhin
metamfieseis.JPG
Το πιο προσατατευμένο νεκροταφείο στον κόσμο


Υποψίες ότι η Ρωσία δεν λέει την πλήρη αλήθεια για την τύχη του Prigozhin δημιούργησε και η τεράστια παρουσία ασφαλείας στην τελετή την Τρίτη (29/8/2023), γράφει η Daily Mail.
Δεκάδες αστυνομικοί και προσωπικό ασφαλείας σχημάτισαν «φραγμό» γύρω από το νεκροταφείο.
Απαγορεύτηκε η είσοδος στους πολίτες ακόμη και εάν είχαν περάσει από ανιχνευτές μετάλλων που είχαν τοποθετηθεί βιαστικά στο χώρο ενώ οι δυνάμεις ασφαλείας έφεραν πυροβόλα αντι-drone.
Κάποιοι σχολίασαν ότι ήταν «το πιο προστατευμένο νεκροταφείο στον κόσμο».
Σημειώθηκε επίσης πως το σώμα του Prigozhin δεν φάνηκε σε κανένα σημείο κατά τη διάρκεια της κηδείας.

sec.JPG
alive.JPG


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης