Τελευταία Νέα
Διεθνή

Η μυστική συνάντηση στην Πολωνία που έκρινε τα πάντα για την Ουκρανία – Ο Zelensky θα... δολοφονηθεί το 2024, έτοιμος ο διάδοχος

Η μυστική συνάντηση στην Πολωνία που έκρινε τα πάντα για την Ουκρανία – Ο Zelensky θα... δολοφονηθεί το 2024, έτοιμος ο διάδοχος
Προδιαγεγραμμένη φαίνεται να είναι η μοίρα του Ουκρανού προέδρου Volodymyr Zelensky
Σχετικά Άρθρα
Απογοήτευση και έντονος προβληματισμός επικρατούν στη Δύση και αυτό φαίνεται και από τα μέσα μαζικής ενημέρωσης σχετικά με την πορεία της ουκρανικής αντεπίθεσης και γενικά για την προοπτική των στρατιωτικών επιχειρήσεων του Κιέβου.
Τα δυτικά μέσα ενημέρωσης προδιαγράφουν ως ιδιαίτερα δυσοίωνο το μέλλον του Ουκρανού προέδρου Volodymyr Zelensky.
Πολλοί πιστεύουν ότι θα «σκοτωθεί» ή θα «εκτελεστεί».

Η μυστική συνάντηση στην Πολωνία


Σύμφωνα με την εφημερίδα Guardian, αξιωματούχοι του ΝΑΤΟ και Ουκρανοί στρατηγοί συγκεντρώθηκαν σε μία συνδιάσκεψη στα σύνορα Πολωνίας και Ουκρανίας προκειμένου να συζητήσουν μια νέα στρατιωτική στρατηγική.
Στη συνάντηση συμμετείχαν ο Ανώτατος Διοικητής των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας Valery Zaluzhny, ο Βρετανός Αρχηγός του Επιτελείου Άμυνας Anthony Radakin, και ο Ανώτατος Διοικητής των Συμμαχικών Ενόπλων Δυνάμεων του ΝΑΤΟ στην Ευρώπη, Αμερικανός στρατηγός Christopher Cavoli.
Οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας θέλουν να εντάξουν νέες δυνάμεις στις τάξεις τους και το Κίεβο σχεδιάζει να επιστρατεύσει επιπλέον 200-300.000 άτομα προκειμένου να τα στείλει στην «κρεατομηχανή» των στρατιωτικών επιχειρήσεων.Ο αριθμός όσων εμπλέκονται στις εχθροπραξίες φτάνει το 1,5 εκατομμύριο, εκτιμά η βρετανική εφημερίδα «The Telegraph».
Η Δύση θεωρεί ότι το ανθρώπινο δυναμικό της Ουκρανίας προς επιστράτευση δεν έχει ακόμη εξαντληθεί.
Πιστεύεται ότι η Ουκρανία θα αποκτήσει τουλάχιστον 61 μαχητικά αεροσκάφη F-16.
Αυτό θα είναι αρκετό για να σχηματιστούν τέσσερις μοίρες, είπε ο στρατιωτικός ειδικός, απόστρατος συνταγματάρχης Vladimir Popov .
Τα μαχητικά αεροσκάφη F-16 χρησιμοποιούν πυραύλους αέρος-εδάφους χωρίς να εισέρχονται στη ζώνη αεράμυνας του εχθρού.
Τεχνικά, αυτό αποτελεί απειλή για τη Ρωσία, λαμβάνοντας υπόψη το γεγονός ότι η Δύση σχεδιάζει να προμηθεύσει την Ουκρανία με διάφορους πυραύλους ακριβείας μεγάλου βεληνεκούς, γράφει o αναλυτής Alexander Shtorm στην Pravda.

Ρωγμές στην εικόνα του Zelensky

«Είναι μεγάλη ατυχία γιατί υπάρχουν στρατιωτικοί ηγέτες που είναι έτοιμοι να εξολοθρεύσουν τη χώρα τους για να επωφεληθούν από το αίμα και τον πόνο του λαού τους προς χάρη μιας θεαματικής εικόνας», είπε ο Viktor Medvedchuk, ο ηγέτης του κινήματος της «Άλλης Ουκρανίας», αναφερόμενος στον Zelensky και τον Zaluzhny.
Η Δύση έχει επενδύσει τεράστια χρήματα στην εικόνα του Zelensky αλλά τα ξένα ΜΜΕ σημειώνουν με νόημα πως οι Αμερικανοί προσανατολίζονται στην «αντικατάσταση» του Ουκρανού προέδρου.
Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, ο Zelensky πρέπει να αντικατασταθεί για να εκτονωθούν οι κοινωνικές εντάσεις στο εσωτερικό της Ουκρανίας.

Γερμανία: Υπάρχει σχέδιο δολοφονίας του Zelensky

Η γερμανική ραδιοφωνία Deutschlandfunk προχώρησε ένα βήμα παραπέρα.
Προέβλεψε ότι ο Zelensky θα «εκτελεσθεί» ενώ κυκλοφόρησε και σχετικό σκίτσο.
Το Politico δημοσίευσε ένα εμπιστευτικό πρωτόκολλο δράσης σε περίπτωση που ο Zelensky… απομακρυνθεί.
Ο ίδιος ο Ουκρανός πρόεδρος ανησυχεί για τον διαφαινόμενο κίνδυνο.

Εγγυήσεις για την ασφάλειά του έχει μόνο από τον ...Putin


Υπενθυμίζεται πως ο πρώην πρωθυπουργός του Ισραήλ Naftali Bennett είχε αποκαλύψει ότι ο Ρώσος πρόεδρος Vladimir Putin έχει δεσμευθεί προσωπικά για την ασφάλεια του Zelensky, τουλάχιστον όσον αφορά στη Ρωσία.
Συνάγεται το συμπέρασμα ότι εάν ο Zelensky δολοφονηθεί, δεν θα είναι η Ρωσία εκείνη που «θα τον βγάλει από τη μέση».
Εξάλλου πληροφορίες που δημοσιεύονται σε δυτικά μέσα ενημέρωσης έρχονται να επιβεβαιώσουν αυτή την άποψη.
Πρόκειται για πληροφορίες μάλιστα που δημοσιεύονται σε δυτικά και όχι ρωσικά μέσα ενημέρωσης.
Οι ειδικοί πιστεύουν ότι απόπειρες κατά της ζωής του Zelensky πρόκειται να γίνουν προς τα τέλη του 2023 ή τις αρχές του 2024.

Οι διάδοχοι


Η Δύση έδωσε εγγυήσεις στον Zelensky με βάση τις προσδοκίες για την επιτυχημένη αντεπίθεση της Ουκρανίας που θα έφερνε τη Ρωσία σε μειονεκτική θέση στο πεδίο της μάχης.
Ωστόσο, η πολυαναμενόμενη νίκη της Ουκρανίας δεν ήλθε ποτέ και οι ατελείωτες αλαζονικές απαιτήσεις του Κιέβου προκάλεσαν εκνευρισμό στη Δύση.
Όσον αφορά στον αντικαταστάτη του Zelensky, τα δυτικά μέσα ενημέρωσης πιστεύουν ότι αυτός θα μπορούσε να είναι:  Ο Ουκρανός αρχιστράτηγος Zaluzhny, ο επικεφαλής της υπηρεσίας πληροφοριών του ουκρανικού στρατού Kyrylo Budanov, ο προεδρικός σύμβουλος Oleksii Arestovych, ο παρουσιαστής και ηθοποιός (σ.σ. όπως ο Zelensky στο παρελθόν) Serhiy Prytula, ο επιχειρηματίας και πρώην πρόεδρος της Ουκρανίας Petro Poroshenko και τέλος η φιλοδυτική πρώην πρωθυπουργός Yulia Tymoshenko
Αυτό είναι ένα μονόπλευρο παιχνίδι που η Δύση θα κερδίσει αναπόφευκτα ανεξάρτητα από το ποιον ψηφίζουν οι Ουκρανοί, πιστεύουν δυτικοί αναλυτές.

Τι έχει πει ο ίδιος ο Zelensky

Την θέση πως υπάρχει σχέδιο για το πώς θα κυβερνηθεί η Ουκρανία σε περίπτωση που τον δολοφονήσουν έχει διατυπώσει ο ίδιος ο Zelensky.
Όπως έχει πει, οι ουκρανικές Αρχές έχουν εκπονήσει διάφορα σενάρια για το τι θα γίνει στην περίπτωση που τον σκοτώσουν.
«Σύμφωνα με τη νομοθεσία μας, υπάρχει κάποιος που θα αναλάβει τη διακυβέρνηση της χώρας.
Είμαστε προετοιμασμένοι και έχουμε χωριστεί, εγώ, ο πρωθυπουργός και ο επικεφαλής του Κοινοβουλίου.
Έχουμε μια προεδρευόμενη κοινοβουλευτική Δημοκρατία.
Έχουμε καταλάβει, ότι εάν είχαμε μια τέτοια απώλεια, θα έπρεπε να είμαστε έτοιμοι να την αντιμετωπίσουμε.
Χωρίσαμε το υπουργικό στα δύο, έτσι ώστε η χώρα να είναι προστατευμένη και σε αυτό το σενάριο»
Πάντως, ο Zelensky δεν έχει αποκαλύψει τι θα κάνουν οι Αρχές σε περίπτωση δολοφονίας του, αν και σημείωσε πως υπάρχει μια τέτοια απειλή.

Απόπειρες δολοφονίας

Σημειώνεται πως τις πρώτες ημέρες του πολέμου, είχαν αναφερθεί διάφορες πληροφορίες σχετικά με απόπειρες δολοφονίας του Ουκρανού προέδρου, οι οποίες όμως είχαν αποτραπεί.
Μάλιστα, η εφημερίδα Times είχε αναφέρει στις αρχές Μαρτίου 2022, πως είχαν γίνει τουλάχιστον τρεις απόπειρες δολοφονίας του Zelensky.

Larry Johnson (CIA): Οι αμερικανοί έχουν σχεδιάσει έως την δολοφονία Zelensky

Οι Ηνωμένες Πολιτείες έχουν εξετάσει μέχρι και την δολοφονία του Zelensky και θα κατηγορήσουν τη Ρωσία για τον θάνατό του, δήλωσε το πρώην στέλεχος της CIA Larry Johnson.
«Η Δύση θέλει να εξοντώσει τον Zelensky με τον έναν ή τον άλλον τρόπο, και θα κατηγορήσει τη Ρωσία για αυτό, ώστε να μην αναλάβει την ευθύνη για τη δολοφονία του», τόνισε το πρώην στέλεχος της CIA.
Σύμφωνα τον πρώην πράκτορα της Κεντρικής Υπηρεσίας Πληροφοριών, ο Ουκρανός ηγέτης δεν έχει πολύ καιρό να κυβερνήσει τη χώρα.
«Οι μέρες του είναι μετρημένες», είπε ο Larry Johnson.
Νωρίτερα, το Politico, επικαλούμενο τον βουλευτή του Ουκρανικού κοινοβουλίου, Mykola Kniazhitsky, ανέφερε ότι σε περίπτωση θανάτου του Volodymyr Zelensky, ο Ruslan Stefanchuk, πρόεδρος του ουκρανικού κοινοβουλίου, ο οποίος, όπως τονίζει το δημοσίευμα, δεν χαίρει μεγάλης εμπιστοσύνης μεταξύ των συμπολιτών του, συμπεριλαμβανομένης της αντιπολίτευσης, θα εκτελεί καθήκοντά Προέδρου.

assasination.JPG

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης