Τελευταία Νέα
Διεθνή

Η Κίνα βρυχάται... και αποκαλύπτει τη μεγαλύτερη και πιο προηγμένη φρεγάτα τύπου 054B

Η Κίνα βρυχάται... και αποκαλύπτει τη μεγαλύτερη και πιο προηγμένη φρεγάτα τύπου 054B
Σε αντίθεση με το Type 054A, το Type 054B τροφοδοτείται από ένα πλήρως ηλεκτρικό σύστημα πρόωσης
Το διαδίκτυο έχει πλημμυρίσει από εικόνες μιας ολοκαίνουργιας κινεζικής φρεγάτας, Type 054B, η οποία, σύμφωνα με ορισμένους δημοσιογράφους και στρατιωτικούς παρατηρητές, καθελκύστηκε στο ναυπηγείο Hudong-Zhonghua στη Σαγκάη.

Οι EurAsian Times παρακολούθησαν την εξέλιξη από τότε που αναφέρθηκε για πρώτη φορά στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης το Σαββατοκύριακο. Ωστόσο, οι νέες και πιο σαφείς φωτογραφίες που δημοσιεύτηκαν από παρατηρητές της PLA και ειδικούς του Πολεμικού Ναυτικού μας έχουν προσφέρει την καλύτερη εικόνα αυτού του νέου κινεζικού πολεμικού πλοίου μέχρι στιγμής.
Ενώ η ονοματολογία που αποδίδεται σε αυτό το σκάφος υποδηλώνει ότι μπορεί να σχετίζεται στενά με τον ήδη επιχειρησιακό τύπο τύπου 054A, το νέο πλοίο χαιρετίστηκε για έναν πολύ νέο σχεδιασμό.
Οι εικόνες που έκαναν τον γύρο των μέσων κοινωνικής δικτύωσης έδειχναν σημαίες κόκκινου χρώματος (η κινεζική σημαία) τοποθετημένες κατά μήκος του σκάφους, δίνοντας την εντύπωση ότι η φρεγάτα ήταν πλήρης και έτοιμη για δράση.

Η εξέλιξη είναι σημαντική, καθώς έρχεται σε μια στιγμή που το PLAN δεν εξετάζει μόνο την ανάπτυξη νέων μαχών στον απόηχο της αυξανόμενης έντασης στην περιοχή, αλλά και πραγματοποιεί ταξίδια μακριά από τη θάλασσα. Ορισμένοι αναλυτές προβλέπουν ότι αυτό το νέο σκάφος τύπου 054B θα γίνει τελικά μέρος των ομάδων κρούσης αερομεταφορέων που θα αποτολμήσουν τώρα στον Ειρηνικό και πέρα ​​από την «πρώτη αλυσίδα νησιών», όπως θέλει να το αποκαλεί το Πεκίνο.

Τι γνωρίζουμε για το Future PLAN Workhorse;

Σε αντίθεση με το Type 054A, το Type 054B τροφοδοτείται από ένα πλήρως ηλεκτρικό σύστημα πρόωσης. Αυτό το σύστημα αυξάνει την ικανότητα του πλοίου να μετατρέπει αποτελεσματικά την ισχύ, καταναλώνει λιγότερη ενέργεια και, ως εκ τούτου, αποδίδει καλύτερα στη ναυσιπλοΐα και έχει μεγαλύτερη ισχύ μάχης. Η Type 054B είναι τώρα υποτίθεται ότι είναι από τις λίγες φρεγάτες στον κόσμο που χρησιμοποιούν ηλεκτρικό σύστημα πρόωσης.
Η South China Morning Post με έδρα το Χονγκ Κονγκ ανέφερε ότι το 054B πιθανότατα θα προωθείται από ένα ολοκληρωμένο σύστημα ηλεκτρικής πρόωσης (IEP) που δημιουργήθηκε από μια ομάδα υπό τη διεύθυνση του αντιναυάρχου Ma Weiming, του ανώτερου ναυτικού μηχανικού της PLA. Το πλοίο θα δοκίμαζε περισσότερα οπλικά όπλα αιχμής.
Δημοσιογράφοι και στρατιωτικοί ειδικοί σημειώνουν ότι το Type 054B είναι σημαντικά μεγαλύτερο από το Type 054A. Το ακριβές μέγεθος της φρεγάτας που υπολογίστηκε χρησιμοποιώντας εικονοστοιχεία φωτογραφιών που ελήφθησαν υπολόγισε το μήκος του Τύπου 054 Β ως περίπου 150 μέτρα, σε σύγκριση με τα 134 μέτρα του Τύπου 054Α.

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης