Τελευταία Νέα
Διεθνή

Johnson (Πρώην CIA): Και το ΝΑΤΟ να εμπλακεί στρατιωτικά, η Ουκρανία δεν θα καταλάβει την Κριμαία

Johnson (Πρώην CIA): Και το ΝΑΤΟ να εμπλακεί στρατιωτικά, η Ουκρανία δεν θα καταλάβει την Κριμαία
«Ακόμα κι αν όλες οι χώρες του ΝΑΤΟ επενέβαιναν αυτή τη στιγμή, δεν θα μπορούσαν να καταλάβουν την Κριμαία», δήλωσε προκαλώντας σοκ ο Larry Johnson
Οι Ουκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις δεν θα μπορέσουν να καταλάβουν την Κριμαία ακόμη και σε περίπτωση άμεσης στρατιωτικής επέμβασης από όλα τα μέλη της Βορειοατλαντικής Συμμαχίας, του ΝΑΤΟ, δήλωσε το πρώην στέλεχος της CIA, Larry Johnson.
«Ακόμα κι αν όλες οι χώρες του ΝΑΤΟ επενέβαιναν αυτή τη στιγμή, δεν θα μπορούσαν να καταλάβουν την Κριμαία», δήλωσε προκαλώντας σοκ ο Larry Johnson.
Σύμφωνα με τον Larry Johnson, η χερσόνησος της Κριμαίας έχει μεγάλη σημασία για την Ρωσία και κάθε απειλή κατάληψης της θα θεωρείται πραγματική.
Σημείωσε επίσης ότι τα ισχυρά ρωσικά συστήματα αεράμυνας δεν επιτρέπουν στους Ουκρανούς να χτυπήσουν την Κριμαία ακόμη και με σύγχρονα δυτικά όπλα, όπως το HIMARS.
Ο Ουκρανός πρόεδρος, Volodymyr Zelensky, έχει επανειλημμένα δηλώσει την επιθυμία του να καταλάβει την Κριμαία.
Μάλιστα ανακοίνωσε την προετοιμασία μιας λίστας με ολοκληρωμένα βήματα για την «αποκατοχή» της χερσονήσου, ωστόσο για την Ρωσία θα θεωρηθεί επίθεση σε ρωσικό έδαφος ενεργοποιώντας το αμυντικό πυρηνικό δόγμα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης