Τελευταία Νέα
Διεθνή

The Guardian: H προέλαση των ρώσων προς Kharkiv εξέπληξε τις Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας και την Δύση

The Guardian: H προέλαση των ρώσων προς Kharkiv εξέπληξε τις Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας και την Δύση
Ο ουκρανικός στρατός διαμαρτύρεται ότι αντί για τα αμερικανικά οχήματα μάχης πεζικού Bradley, στα οποία εκπευδεύτηκαν να χειρίζονται στη Γερμανία, τους δόθηκαν τελικά M113, τα οποία άρχισαν να παράγονται κατά τη διάρκεια του πολέμου του Βιετνάμ, αναφέρει η εφημερίδα Guardian
Ο ουκρανικός στρατός δεν περίμενε την προέλαση των ρωσικών δυνάμεων στην περιοχή του Kharkiv, γράφει η βρετανική εφημερίδα The Guardian.
Αυτό δεν έπρεπε να συμβεί.
Η ουκρανική αντεπίθεση, που ξεκίνησε στις 4 Ιουνίου 2023, είχε ως στόχο να αναγκάσει τη Ρωσία να προχωρήσει στην άμυνα. Αλλά αρχές Αυγούστου, τα ρωσικά στρατεύματα εξαπέλυσαν επίθεση κατά του Kupyansk και των περιχώρων του.
Οι Ουκρανοί αιφνιδιάστηκαν και το μέτωπο έχει μετακινηθεί», αναφέρουν οι Guardian.
Σύμφωνα με δημοσιεύματα των μέσων ενημέρωσης, οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας φοβούνται ότι οι Ρώσοι θα καταστρέψουν τις δυνάμεις τους στο Kupyansk με τον ίδιο τρόπο που έκαναν στο Artemovsk ή Bakhmut στα Ουκρανικά την Άνοιξη και θα δημιουργήσουν μια νέα γραμμή άμυνας κατά μήκος του ποταμού Oskol.
Ο Ουκρανός υπουργός Άμυνας, Oleksiy Reznikov, αναγνώρισε την προέλαση των ρωσικών στρατευμάτων στην κατεύθυνση προς Kharkiv….

Στους Ουκρανούς αντί για Bradley τους δίνουν M113 από τον πόλεμο του Βιετνάμ

Ο ουκρανικός στρατός διαμαρτύρεται ότι αντί για τα αμερικανικά οχήματα μάχης πεζικού Bradley, στα οποία εκπευδεύτηκαν να χειρίζονται στη Γερμανία, τους δόθηκαν τελικά M113, τα οποία άρχισαν να παράγονται κατά τη διάρκεια του πολέμου του Βιετνάμ, αναφέρει η εφημερίδα Guardian.
Σύμφωνα με το Guardian, μιλάμε για τους στρατιώτες της 32ης ταξιαρχίας των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας, που επιχειρεί στην κατεύθυνση Kupyansk.
«Υπήρχαν παράπονα από στρατιώτες ότι είχαν εκπαιδευτεί στη Γερμανία για να χρησιμοποιούν το Bradley...αλλά αντ' αυτού ήταν εξοπλισμένοι με M113 από τον πόλεμο του Βιετνάμ».
Το Bradley άρχισε να χρησιμοποιείται από τις αμερικανικές δυνάμεις στις αρχές της δεκαετίας του 1980 και το M113 στις αρχές της δεκαετίας του 1960.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης