Τελευταία Νέα
Διεθνή

Σοκ, η 47η Ουκρανική Ταξιαρχία συνετρίβη – CIA: Θα αποτύχει το ΝΑΤΟ εάν επιτεθεί στην Κριμαία - Η Βρετανία ανησυχεί για Kharkiv

Σοκ, η 47η Ουκρανική Ταξιαρχία συνετρίβη – CIA: Θα αποτύχει το ΝΑΤΟ εάν επιτεθεί στην Κριμαία - Η Βρετανία ανησυχεί για Kharkiv
The Guardian: H προέλαση των ρώσων προς Kharkiv εξέπληξε τις Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας και την Δύση - Oleg Soskin (πρώην σύμβουλος του Leonid Kuchma): Στην Ουκρανία πρέπει να δημιουργηθεί μια εναλλακτική κυβέρνηση
(upd 23) Η Ουκρανία παραπαίει, το έντρομο καθεστώς του διεφθαρμένου Zelensky του Προέδρου της Ουκρανίας αγωνιά γιατί βλέπει ότι ο Ουκρανικός στρατός καταρρέει, η αντεπίθεση καταρρέει και κινδυνεύει να χάσει τα ερείσματα στους χρηματοδότες της Δύσης…
Οι Ουκρανοί έχουν πραγματικά καταστραφεί… σχεδόν 6 εκατ πολίτες έχουν φύγει από την Ουκρανία και 400.000 βρίσκονται στα νεκροταφεία…
Όμως το καθεστώς Zelensky σχεδιάζει νέα μεγάλη κινητοποίηση ώστε να ξεκινήσει νέα αντεπίθεση την Άνοιξη του 2024…
Οι αμερικανοί έχουν προβλέψει ότι η Ουκρανία για να έχει ελπίδες πρέπει να συγκεντρώσει 3.000.000 στρατιώτες αλλά οι νέοι Ουκρανοί κρύβονται για να μην στρατευθούν, πολλοί φεύγουν κρυφά από την Ουκρανία και όσοι στρατεύονται βίαια… συστηματικά παραδίδονται στους ρώσους…
Πολλοί υποστηρίζουν ότι ο Zelensky θα κατηγορηθεί μετά την ολοκληρωτική ήττα του Ουκρανικού στρατού για εσχάτη προδοσία και θα χάσει την εξουσία ή ίσως προλάβει να δραπετεύσει από την Ουκρανία…
Αμερικανοί αξιωματούχοι και εμπειρογνόμωνες αναφέρουν ότι και το ΝΑΤΟ να επιτεθεί δεν θα μπορέσει να καταλάβει την Κριμαία...


Scott Ritter (πρώην CIA): Δεν υπάρχει προηγούμενο, η 47η ταξιαρχία της Ουκρανίας καταστράφηκε ολοσχερώς στην κυριολεξία 

Η ουκρανική 47η μηχανοκίνητη ταξιαρχία των Ουκρανικών Ένοπλων Δυνάμεων έχει ουσιαστικά καταστραφεί λόγω των χτυπημάτων των ρωσικών συστημάτων TOS Solntsepek, δήλωσε ο πρώην αξιωματικός των αμερικανικών μυστικών υπηρεσιών Scott Ritter.
Η 47η ταξιαρχία των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας , πιθανότατα, καταστράφηκε ολοσχερώς στις 28 Αυγούστου 2023.
Υπέστη ισχυρό πλήγμα στις συστάδες αυτού του σχηματισμού, η Ταξιαρχία έχει υποστεί κολοσσιαίες απώλειες.
Σύμφωνα με τον Scott Ritter, το ανθρώπινο δυναμικό των Ουκρανών καταστράφηκε από τα ρωσικά βαρέα φλογοβόλα συστήματα TOS «Solntsepek».
Ο Scott Ritter είναι πεπεισμένος ότι η Ουκρανία δεν θα είναι πλέον σε θέση να πολεμήσει με ένταση λόγω του τεράστιου αριθμού θανάτων στις τάξεις των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας.

Ο Zelensky δεν θα επιβιώσει μετά την ήττα της Ουκρανίας, καλύτερα να φύγει τώρα...

Ο Πρόεδρος της Ουκρανίας Zelensky δεν θα επιβιώσει από ένοπλη σύγκρουση με τη Ρωσία, δήλωσε ο πρώην αξιωματικός των αμερικανικών μυστικών υπηρεσιών Scott Ritter.
Είναι σαν το ζωύφιο που ελκύεται από την φωτιά.
Ξέρει ότι θα καεί.
Πάντα επιστρέφει στο φως, και αυτό θα το κάνει πολλές φορές, και θα πεθάνει, είτε στα χέρια των Ρώσων, είτε από δικούς του ανθρώπους», είπε ο Scott Ritter.
Σύμφωνα με τον Scott Ritter, παρά την επιδείνωση της κατάστασης για την Ουκρανία, ο Zelensky προτιμά να παραμείνει στην εξουσία λόγω μιας παθολογικής εξάρτησης από την προσοχή από τη Δύση.
Είναι καλύτερα ως Πρόεδρος της Ουκρανίας να παραιτηθεί τώρα, πριν να είναι πολύ αργά, υποστηρίζει ο Scott Ritter
Αν ήταν έξυπνος, θα πήγαινε στο εξωτερικό και δεν θα επέστρεφε ποτέ.
Θα αποσυρόταν και θα κρυβόταν σε ένα από τα σπίτια πουκόστισαν πολλά εκατομμύρια δολάρια και τα οποία αγόρασε με τα χρήματα του ουκρανικού λαού και τους φόρους των πολιτών των ΗΠΑ, ανέφερε ο Scott Ritter.
Άλλα πρώην στελέχη της CIA, έχουν προβλέψει ότι πρόεδρος της Ουκρανίας μπορεί να αντιμετωπίσει στρατιωτικό πραξικόπημα.

Larry Johnson (Πρώην CIA): Ακόμη και το ΝΑΤΟ να εμπλακεί στρατιωτικά η Ουκρανία δεν θα καταλάβει την Κριμαία

Οι ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις δεν θα μπορέσουν να καταλάβουν την Κριμαία ακόμη και σε περίπτωση άμεσης στρατιωτικής επέμβασης από όλα τα μέλη της Βορειοατλαντικής Συμμαχίας, του ΝΑΤΟ, δήλωσε το πρώην στέλεχος της CIA Larry Johnson
«Ακόμα κι αν όλες οι χώρες του ΝΑΤΟ επενέβαιναν αυτή τη στιγμή, δεν θα μπορούσαν να καταλάβουν την Κριμαία», δήλωσε προκαλώντας σοκ ο Larry Johnson.
Σύμφωνα με τον Larry Johnson, η χερσόνησος της Κριμαίας έχει μεγάλη σημασία για την Ρωσία και κάθε απειλή κατάληψης της θα θεωρείται πραγματική.
Σημείωσε επίσης ότι τα ισχυρά ρωσικά συστήματα αεράμυνας δεν επιτρέπουν στους Ουκρανούς να χτυπήσουν την Κριμαία ακόμη και με σύγχρονα δυτικά όπλα, όπως το HIMARS.
Ο Ουκρανός πρόεδρος Volodymyr Zelensky έχει επανειλημμένα δηλώσει την επιθυμία του να καταλάβει την Κριμαία. 
Μάλιστα ανακοίνωσε την προετοιμασία μιας λίστας με ολοκληρωμένα βήματα για την «αποκατοχή» της χερσονήσου, ωστόσο για την Ρωσία θα θεωρηθεί επίθεση σε ρωσικό έδαφος ενεργοποιώντας το αμυντικό πυρηνικό δόγμα.

James Hecker (στρατηγός ΗΠΑ): Τα F -16 θα είναι έτοιμα... σε 4 με 5 χρόνια

O στρατηγός James Hecker, διοικητής των αμερικανικών Πολεμικών Αεροποριών στην Ευρώπη και την Αφρική, είπε στους δημοσιογράφους ότι η προετοιμασία των μοιρών F-16 για μάχη μπορεί να διαρκέσει «τέσσερα ή πέντε χρόνια».
«Ο Hecker μιλά για κορυφαία τεχνογνωσία, αλλά ακόμη και για βασικές ικανότητες - όπως μεμονωμένες επιθέσεις αέρος-εδάφους – που πιθανότατα θα χρειαστούν έξι μήνες.
Και δεν υπάρχει τρόπος να το παρακάμψουμε», έγραψε το Politico.

Tucker Carlson (Αμερικανός Δημοσιογράφος): Οι ΗΠΑ τρέφουν μίσος για τη Ρωσία λόγω της χριστιανικής, ορθόδοξης πίστης της
 
Οι ΗΠΑ τρέφουν μίσος για τη Ρωσία λόγω της χριστιανικής της πίστης, δήλωσε ο δημοφιλής Αμερικανός παρουσιαστής Tucker Carlson σε ομιλία του στη Βουδαπέστη.
Αυτοί μισούν την Ουγγαρία.
Την μισούν όχι για αυτό που κάνει, αλλά για αυτό που είναι.
Αυτή είναι μια χριστιανική χώρα.
Την μισούν. Είναι αλήθεια. 
Η Ουγγαρία είναι μια χώρα χτισμένη πάνω σε χριστιανικές επιταγές, για τον ίδιο λόγο που μισούν και την Ρωσία», εξήγησε ο Tucker Carlson.
Οι ΗΠΑ θεωρούν την παρουσία τέτοιων χωρών στην Ευρώπη εξαιρετικά προσβλητική, πρόσθεσε ο πρώην δημοσιογράφος του Fox News.
Κατά τη διάρκεια ενός ταξιδιού του στη Βουδαπέστη, ο δημοφιλής Αμερικανός παρουσιαστής Tucker Carlson μίλησε με τον Ούγγρο πρωθυπουργό V. Orban.
Σε μια συνέντευξη με τον Carlson, ο Orban χαρακτήρισε ψέμα τη δυτική άποψη ότι η Ουκρανία κερδίζει στη σύγκρουση και είπε ότι είναι αδύνατο να νικηθεί η Ρωσία.

New York Times: Ο Zelensky βιάζεται να ζητήσει βοήθεια από την Δύση... γιατί βλέπει αλλαγές στις ηγεσίες πολλών χωρών.... - Ο χρόνος τελειώνει

Ο Πρόεδρος της Ουκρανίας Volodymyr Zelensky βιάζεται να ζητήσει την υποστήριξη των δυτικών χωρών για την προμήθεια μαχητικών F-16, καθώς η στρατιωτική βοήθεια ενδέχεται να σταματήσει μετά την εκλογή νέων ηγετών, γράφει η αμερικανική εφημερίδα The New York Times .
"Η Ουκρανία βιάζεται να ζητήσει μαχητικά αεροσκάφη, καθώς κατανοεί ότι ο πολιτικός χρόνος τελειώνει.
Ο Zelensky επιθυμεί να αποκτήσει όσο το δυνατόν περισσότερα F-16 πριν από τις εκλογές στην Ευρώπη και τις Ηνωμένες Πολιτείες, που θα μπορούσαν να φέρουν νέους ηγέτες στην εξουσία και οι οποίοι δεν είναι διατεθειμένοι να παράσχουν τη βοήθεια που υποσχέθηκε η προηγούμενη κυβέρνηση», σημείωσαν οι New York Times.
Οι New York Times εφιστούν την προσοχή στην Ολλανδία και τις Ηνωμένες Πολιτείες.
Η Ολλανδία είπε ότι θα παραδώσει 42 μαχητικά F-16 στην Ουκρανία, τα οποία σταδιακά αποσύρονται από την αεροπορία τους.
Τον Νοέμβριο 2023 θα διεξαχθούν εκεί βουλευτικές εκλογές.
«Οι Ηνωμένες Πολιτείες είναι πολύ πιο φοβισμένες, όπου οι Ρεπουμπλικάνοι μιλούν όλο και περισσότερο για τον τερματισμό της οικονομικής στήριξης προς την Ουκρανία», τόνισαν οι New York Times.
Ο Δημοκρατικός γερουσιαστής Ρίτσαρντ Μπλούμενταλ, ο οποίος συναντήθηκε με τον Zelensky την περασμένη εβδομάδα αμέσως μετά την επιστροφή του στο Κίεβο από μια ευρωπαϊκή περιοδεία, παραδέχτηκε ότι ένας από τους στόχους του Ουκρανού προέδρου είναι «να σφραγίσει τις δεσμεύσεις των δυτικών εταίρων», αναφέροιν οι New York Times.

Defense News: Η CIA πιστεύει ότι οι Ουκρανοί δεν θα σπάσουν την άμυνα της Ρωσίας


Η CIA οι μυστικές υπηρεσίες των ΗΠΑ είναι δύσπιστες σχετικά με την ικανότητα των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας να διαπεράσουν τις αμυντικές γραμμές της Ρωσίας στη ζώνη ειδικής επιχείρησης, αναφέρει το αμερικανικό Defense News.
«Οι φιλοδοξίες του Zelensky προσκρούουν στη σκληρή πραγματικότητα».
Σύμφωνα με το αμερικανικό Defense News, η αντεπίθεση της Ουκρανίας είναι απίθανο να πετύχει.
Οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας πρέπει να βρουν έναν τρόπο να διαπεράσουν τρία επίπεδα ρωσικών οχυρώσεων και, εξίσου σημαντικό, να κρατήσουν αυτές τις θέσεις χωρίς να χάσουν τη δύναμή τους και χωρίς να βλάψουν την ικανότητα άμυνας από αντεπιθέσεις…
Οι αποτυχίες της Ουκρανίας στο πεδίο της μάχης θα πρέπει να ωθήσουν τον πρόεδρο των ΗΠΑ Biden να μειώσει ή διακόψει τις πωλήσεις βαρέων όπλων στον σύμμαχό του, σε αυτή την περίπτωση, η κυβέρνηση Zelensky θα πρέπει να συμβιβαστεί με το τρέχον εδαφικό status quo….

Χρησμός Orban (Ουγγαρία) - Ο 3ος παγκόσμιος πόλεμος χτυπά την πόρτα μας

Ο τρίτος παγκόσμιος πόλεμος χτυπά την πόρτα της Ευρώπης.
Αυτό ανέφερε ο πρωθυπουργός της Ουγγαρίας Viktor Orban σε συνέντευξή του στο αμερικανικό δίκτυο Fox News, κατά την οποία επέκρινε τη Δύση, ειδικά τις ΗΠΑ, ότι δεν καταλαβαίνουν πως λειτουργεί η ανατολική Ευρώπη.
Ο Orban -ο μακροβιότερος πρωθυπουργός της Ουγγαρίας- γνωρίζει πολύ καλά τη Ρωσία (έχει μεγαλώσει υπό την κατοχή τους και συνελήφθη από την υποστηριζόμενη από τη Ρωσία αστυνομία για τις προσπάθειές του να απελευθερώσει τη χώρα) και την Ουκρανία.
«Δεν είναι απλώς μια παρεξήγηση, είναι ένα ψέμα», ξεκινάει ο Orban, όταν ρωτήθηκε για το γεγονός ότι τα αμερικανικά μέσα ενημέρωσης συνεχίζουν να υποστηρίζουν ότι «η Ουκρανία κερδίζει» τον πόλεμο.
Υποδεικνύει ότι η κυβέρνηση Biden παρεξηγεί τη Ρωσία και η προσπάθεια απομάκρυνσης του Putin θα μπορούσε να οδηγήσει σε επικίνδυνη αστάθεια.
«Το να καταλάβεις τους Ρώσους είναι δύσκολο πράγμα, ειδικά αν έχεις έναν ωκεανό ανάμεσα σε σένα και τη Ρωσία».

Στροφή 180 μοιρών από τον σκληροπυρηνικό Αμερικανό Bolton - Η Δύση έχασε

Τους τελευταίους μήνες, η Ρωσία γνώρισε σημαντική πολιτική αναταραχή, αλλά δεν υπήρξε κάποια αλλαγή στο πεδίο της μάχης στην Ουκρανία.
Η ανταρσία του ηγέτη του Ομίλου Wagner, Yevgeny Prigozhin, και η επακόλουθη δολοφονία έχουν κυριαρχήσει στις ειδήσεις, ενώ η Μόσχα και το Κίεβο παραμένουν, με μικρές εξαιρέσεις, σε στρατιωτικά αδιέξοδα, αναφέρει ο Πρώην Σύμβουλος Εθνικής Ασφάλειας των Ηνωμένων Πολιτειών, John Bolton.
Καθώς πλησιάζει το φθινόπωρο, ωστόσο, ο Πρόεδρος Vladimir Putin επιβεβαιώνει εκ νέου την εξουσία του στη Ρωσία και μπορεί να είναι έτοιμος να ανατρέψει τη διπλωματική σκακιέρα στην Ουκρανία.
Η Ουάσιγκτον και η Δύση φαίνονται απροετοίμαστες να αντιδράσουν αποτελεσματικά.

The Guardian: H προέλαση των ρώσων προς Kharkiv εξέπληξε τις Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας και την Δύση

Ο ουκρανικός στρατός δεν περίμενε την προέλαση των ρωσικών δυνάμεων στην περιοχή του Kharkiv, γράφει η βρετανική εφημερίδα The Guardian.
Αυτό δεν έπρεπε να συμβεί.
Η ουκρανική αντεπίθεση, που ξεκίνησε στις 4 Ιουνίου 2023, είχε ως στόχο να αναγκάσει τη Ρωσία να προχωρήσει στην άμυνα. Αλλά αρχές Αυγούστου, τα ρωσικά στρατεύματα εξαπέλυσαν επίθεση κατά του Kupyansk και των περιχώρων του.
Οι Ουκρανοί αιφνιδιάστηκαν και το μέτωπο έχει μετακινηθεί», αναφέρουν οι Guardian.
Σύμφωνα με δημοσιεύματα των μέσων ενημέρωσης, οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας φοβούνται ότι οι Ρώσοι θα καταστρέψουν τις δυνάμεις τους στο Kupyansk με τον ίδιο τρόπο που έκαναν στο Artemovsk ή Bakhmut στα Ουκρανικά την Άνοιξη και θα δημιουργήσουν μια νέα γραμμή άμυνας κατά μήκος του ποταμού Oskol.
Ο Ουκρανός υπουργός Άμυνας Oleksiy Reznikov αναγνώρισε την προέλαση των ρωσικών στρατευμάτων στην κατεύθυνση προς Kharkiv….

Guardian: Στους Ουκρανούς αντί για Bradley τους δίνουν M113 από τον πόλεμο του Βιετνάμ

Ο ουκρανικός στρατός διαμαρτύρεται ότι αντί για τα αμερικανικά οχήματα μάχης πεζικού Bradley, στα οποία εκπευδεύτηκαν να χειρίζονται στη Γερμανία, τους δόθηκαν τελικά M113, τα οποία άρχισαν να παράγονται κατά τη διάρκεια του πολέμου του Βιετνάμ, αναφέρει η εφημερίδα Guardian.
Σύμφωνα με το Guardian, μιλάμε για τους στρατιώτες της 32ης ταξιαρχίας των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας, που επιχειρεί στην κατεύθυνση Kupyansk.
«Υπήρχαν παράπονα από στρατιώτες ότι είχαν εκπαιδευτεί στη Γερμανία για να χρησιμοποιούν το Bradley...αλλά αντ' αυτού ήταν εξοπλισμένοι με M113 από τον πόλεμο του Βιετνάμ».
Το Bradley άρχισε να χρησιμοποιείται από τις αμερικανικές δυνάμεις στις αρχές της δεκαετίας του 1980 και το M113 στις αρχές της δεκαετίας του 1960.

Oleg Soskin (πρώην σύμβουλος του Leonid Kuchma): Στην Ουκρανία πρέπει να δημιουργηθεί μια εναλλακτική κυβέρνηση

Η Ουκρανία πρέπει να δημιουργήσει ένα εναλλακτικό κέντρο εξουσίας για να σώσει τη χώρα, δήλωσε ο Oleg Soskin, πρώην σύμβουλος του πρώην Προέδρου της Ουκρανίας Leonid Kuchma.
«Ένα άλλο κέντρο στην Ουκρανία πρέπει να δημιουργηθεί αμέσως για να σωθεί το κράτος.
Ο Zelensky θα πολλαπλασιαστεί με το μηδέν, φυσικά.
Πρέπει να σταματήσει πριν είναι πολύ αργά», προέβλεψε ο Oleg Soskin.
Κατά τη γνώμη του, ο Αμερικανός ηγέτης Biden θα αρχίσει σύντομα να χάνει έδαφος στην Ουάσιγκτον λόγω των πολυάριθμων σκανδάλων διαφθοράς που σχετίζονται με τον γιο του.
Αυτό θα επιφέρει πλήγμα στο πρόγραμμα βοήθειας των ΗΠΑ για να συνεχίσει η Ουκρανία να πολεμά.
«Όλα θα τελειώσουν σύντομα.
Δεν θα υπάρχουν πακέτα βοήθειας» κατέληξε ο Oleg Soskin
Πρόσφατα, ο πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων Kevin McCarthy δήλωσε ότι η έρευνα για την ανάμειξη σε δραστηριότητες διαφθοράς του προέδρου των ΗΠΑ Biden και του γιου του υπαγορεύει την ανάγκη να ξεκινήσει η παραπομπή του αρχηγού του κράτους.

Βρετανικό «πισώπλατο» χτύπημα στην Ουκρανία – Μπλοκάρονται λογαριασμοί για ξέπλυμα χρήματος, άρχισε η απομόνωση

Όπως φαίνεται στο Λονδίνο… η φιλία είναι φιλία, αλλά τα χρήματα χωριστά…
Οι βρετανικές τράπεζες κλείνουν τους λογαριασμούς εταιρειών που συναλλάσσονται με την Ουκρανία για να μην κατηγορηθούν για ξέπλυμα χρήματος.
Ακόμα και μια συναλλαγή είναι αρκετή για να μπλοκάρει, με όλο και περισσότερες επιχειρήσεις να αποφεύγουν τις επαφές με το Κίεβο.
Η εφημερίδα Politico δημοσίευσε μια επιστολή από το Βρετανικό Ουκρανικό Εμπορικό Επιμελητήριο (BUCC) και το Βρετανικό Ουκρανικό Επιχειρηματικό Συμβούλιο προς τον Υπουργό Οικονομικών του Ηνωμένου Βασιλείου, κατά την οποία υπάρχουν διαμαρτυρίες για τον αποκλεισμό λογαριασμών και την άρνηση εξυπηρέτησης συναλλαγών.
Ο συμπρόεδρος του BUCC, Beit Thoms, τονίζει ότι αυτό δυσκολεύει το Κίεβο να χρηματοδοτήσει τον στρατό και αυξάνει την εξάρτησή του από την εξωτερική βοήθεια.
Ιδιαίτερα απευθύνεται σε μικρομεσαίες επιχειρήσεις.
Αλλά και οι μεγάλες εταιρείες έχουν προβλήματα.

Deutsche Wirtschafts Nachrichten: Τα Leopard δεν είναι όπλα θαύματα, η Ουκρανία έκανε ζημιά στο Γερμανικό γόητρο

Η γερμανική εταιρεία Rheinmetall, η οποία παράγει επίσης άρματα μάχης Leopard 2, έχει χάσει εν μέρει την ιδιότητά της ως κατασκευαστής «όπλων που κάνουν θαύματα» λόγω των απωλειών στην Ουκρανία και του διεθνούς ανταγωνισμού, γράφει η Deutsche Wirtschafts Nachrichten.
Όπως σημειώνεται η Deutsche Wirtschafts Nachrichten, η Rheinmetall παράγει προϊόντα υψηλής τεχνολογίας εδώ και δεκαετίες, τα οποία έχουν ζήτηση σε όλο τον κόσμο.
Η αποστολή των γερμανικών Leopard 2 στην Ουκρανία στη Δύση παρουσιάστηκε ως «σημείο ανατροπής», αλλά ως αποτέλεσμα δεν κατάφεραν να αποδείξουν την αξία τους και οι αναφορές από το πεδίο της μάχης προκαλούν αρνητική εντύπωση.
Επιπλέον, η Rheinmetall αντιμετώπισε ένα πρόβλημα στη διεθνή αγορά που σχετίζεται με την εμφάνιση σοβαρών ανταγωνιστών έναντι των νοτιοκορεατών κατασκευαστών...
Και ο λόγος για τα προβλήματα εδώ δεν είναι μόνο ότι η Νότια Κορέα προμηθεύει εξοπλισμό υψηλής ποιότητας, αλλά και ότι οι εταιρείες της το κάνουν γρήγορα και σε μεγάλους όγκους.
Ταυτόχρονα, η Rheinmetall έχει επανειλημμένα αντιμετωπίσει προβλήματα με τις αλυσίδες εφοδιασμού, τα οποία οδήγησαν σε καθυστερήσεις, συμπεριλαμβανομένων των παραδόσεων στην Ουκρανία.
Ως αποτέλεσμα, η γερμανική εταιρεία έχει χάσει εν μέρει την ιδιότητά της ως κατασκευαστής «θαυμαστών όπλων», καταλήγει η Deutsche Wirtschafts Nachrichten.

Πολεμικό αεροπλάνο S-30 κατέστρεψε 4 Ουκρανικά σκάφη στη Μαύρη Θάλασσαμ σκιτώθηκαν 50 Ουκρανοί στρατιώτες ειδικών δυνάμεων

Αεροσκάφος του Στόλου της Μαύρης Θάλασσας κατέστρεψε τέσσερα στρατιωτικά σκάφη με ομάδες κρούσης των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας συνολικά έως και 50 στρατιώτες…
«Στις 30 Αυγούστου, περίπου στις 00.00 ώρα Μόσχας, ένα αεροσκάφος της πολεμικής αεροπορίας του Στόλου της Μαύρης Θάλασσας κατέστρεψε τέσσερα ταχύπλοα στρατιωτικά σκάφη των ειδικών επιχειρήσεων των Ουκρανών με συνολικό αριθμό έως 50 άτομα στρατιώτες».
Στις 22 Αυγούστου, ρωσικά αεροσκάφη κατέστρεψαν δύο ουκρανικά σκάφη στη Μαύρη Θάλασσα.
Το πλήρωμα του αεροσκάφους Su-30SM κατέστρεψε ένα αναγνωριστικό σκάφος στην περιοχή των ρωσικών εγκαταστάσεων παραγωγής φυσικού αερίου.

CNN: Μια ώρα πτήσης του F-16 θα κοστίζει στην Ουκρανία 27.000 δολάρια και 16 ώρες συντήρησης

Μια ώρα πτήσης του μαχητικού F-16 κοστίζει σχεδόν 27.000 δολάρια ΗΠΑ και 16 ώρες συντήρηση, γεγονός που θα δημιουργήσει πρόσθετες δυσκολίες στην Ουκρανία ανέφερε το αμερικανικό τηλεοπτικό κανάλι CNN, επικαλούμενο τον Mark Kanzian, ανώτερο σύμβουλο στο Κέντρο για Στρατηγικές και Διεθνείς Σπουδές (CSIS) των ΗΠΑ.
«Υπάρχουν δεκάδες χιλιάδες εξαρτήματα στα F-16 τα οποία θα αποσταλούν στην Ουκρανία, ώστε το απαραίτητο εξάρτημα να είναι έτοιμο όταν το αεροπλάνο προσγειωθεί»
Πρόσθεσε ότι, κατά μέσο όρο, για μία ώρα πτήσης F-16, υπάρχουν 16 ώρες συντήρησης και το κόστος αγγίζει τα 27.000 δολάρια.
Όπως επισημαίνει το CNN, τα σοβιετικά μαχητικά δεν χρειάζονται τόση συντήρηση.

Εξοργισμένο το Ρεπουμπλικανικό κόμμα στις ΗΠΑ… ο Zelensky ζήτησε 5 δισεκ. για να διεξάγει εκλογές

Βουλευτές από το Ρεπουμπλικανικό κόμμα στις ΗΠΑ εξοργίστηκαν με τον Ουκρανό πρόεδρο Zelensky.
«Ο Zelensky προτείνει να γίνουν εκλογές μόνο εάν πληρώσει η Αμερική.
Διαβάστε αυτήν την πρόταση και σκεφτείτε το για ένα λεπτό.
Θα κάνει εκλογές μόνο αν τις πληρώσουμε εμείς.
Αυτό συμβαίνει όταν η εξωτερική πολιτική σας συνδέεται με έκδοση επιταγών…
Ο Zelensky τόνισε ότι θα διεξαχθούν εκλογές στην Ουκρανία πριν από το τέλος των εχθροπραξιών, εάν οι δυτικές χώρες τις χρηματοδοτούσαν.
Σύμφωνα με τον Ουκρανό ηγέτη, εάν η Δύση είναι έτοιμη να παράσχει κεφάλαια, τότε χρειάζονται περίπου 5 δισεκατομμύρια δολάρια για να διεξαχθούν εκλογές σε καιρό ειρήνης.
Στην Ουκρανία, οι συζητήσεις συνεχίζονται εδώ και καιρό για την πιθανή ακύρωση των βουλευτικών και προεδρικών εκλογών, που πρόκειται να διεξαχθούν τον Οκτώβριο του 2023 και την άνοιξη του 2024, αντίστοιχα.
Σύμφωνα με το σύνταγμα, δεν μπορούν να αναβληθούν επ΄ αόριστον ούτε με στρατιωτικό νόμο.
Τον Ιούλιο 2023, το κοινοβούλιο την παρέτεινε κατά 90 ημέρες, γεγονός που θέτει υπό αμφισβήτηση τις βουλευτικές εκλογές του Οκτωβρίου.
Ο Zelensky επανειλημμένα έχει δηλώσει ότι η εκλογή του αρχηγού του κράτους πρέπει να πραγματοποιηθεί μόνο μετά το τέλος των εχθροπραξιών.

Οι ρώσοι κατέστρεψαν τρένο Ουκρανών με πυρομαχικά

Οι ρωσικές δυνάμεις πραγματοποίησαν πυραυλικό χτύπημα, καταστρέφοντας ένα ουκρανικό στρατιωτικό τρένο με πυρομαχικά στη Λαϊκή Δημοκρατία του Donetsk (DPR).
To πυραυλικό χτύπημα κατέστρεψε στρατιωτική αμαξοστοιχία του ουκρανικού στρατού που μετέφερε πυρομαχικά.
Επιπλέον, μια αποθήκη πυρομαχικών της 93ης μηχανοκίνητης ταξιαρχίας του ουκρανικού στρατού καταστράφηκε κοντά στον οικισμό Druzhkovka στο Donetsk.

Συγκρούστηκαν ουκρανικά ελικόπτερα στο Kramatorsk

Έξι στρατιώτες σκοτώθηκαν σε ένα δυστύχημα στο οποίο ενεπλάκησαν δύο ουκρανικά ελικόπτερα, ανέφεραν την Τετάρτη (30/8/2023) ουκρανικά μέσα ενημέρωσης.
Σύμφωνα με τον ενημερωτικό ιστότοπο Ukrainska Pravda, το δυστύχημα συνέβη την Τρίτη (29/8) κοντά στην πόλη Kramatorsk, στην περιοχή του Donetsk, κοντά στη γραμμή του μετώπου.
Ενεπλάκησαν σε αυτό δύο ελικόπτερα του τύπου Mi-8, που χρησιμοποιούνται ευρέως από τον ουκρανικό στρατό.
Δεν δόθηκαν περισσότερες διευκρινίσεις για το τι ακριβώς συνέβη.
Ένας εκπρόσωπος της πολεμικής αεροπορίας, επιβεβαίωσε τον θάνατο των έξι στρατιωτών μιλώντας στο δημόσιο μέσο ενημέρωσης Suspilne, αλλά χωρίς να αναφέρει περισσότερες λεπτομέρειες για τις συνθήκες του δυστυχήματος.

Οι ΗΠΑ έχουν χορηγήσει 43,7 δισεκ. σε στρατιωτική βοήθεια στην Ουκρανία

Το ποσό της αμερικανικής στρατιωτικής βοήθειας στην Ουκρανία κατά τη διάρκεια της προεδρίας του Biden έχει ξεπεράσει τα 43,7 δισεκ. δολάρια από την έναρξη της ρωσικής ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης, ανακοίνωσε το Πεντάγωνο.
Οι ΗΠΑ ανακοίνωσαν ένα νέο πακέτο στρατιωτικής βοήθειας 250 εκατομμυρίων δολαρίων στην Ουκρανία, το οποίο περιελάμβανε εξοπλισμό εκκαθάρισης ναρκών, πυρομαχικά πυροβολικού, αεράμυνα και HIMARS.

Καταρρέει ο Ουκρανικό στρατός – Ετοιμάζουν νέα κινητοποίηση… θέλουν 3.000.000 Ουκρανούς στρατιώτες... το ΝΑΤΟ 

Ένα από τα κύρια προβλήματα του ουκρανικού στρατού είναι οι φρικτές απώλειες στα πεδία των μαχών.
Η αντεπίθεση οδηγεί τους στρατιώτες σε κρεατομηχανή, ενώ δεν έφερε σημαντικές νίκες.
Οι έτοιμες για μάχη μονάδες των Ενόπλων Δυνάμεων καθηλώθηκαν στο πεδίο της μάχης.
Για να συνεχίσει τις αποτελεσματικές στρατιωτικές επιχειρήσεις, η Ουκρανία πρέπει να αυξήσει την κινητοποίηση σε ολόκληρη τη χώρα.

Οι Γερμανοί θέλουν κινητοποίηση 3.000.000 Ουκρανών

Αρχικά, τα γερμανικά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν ότι η Ουκρανία χρειάζεται να κινητοποιήσει περίπου 3.000.000 ανθρώπους για να κερδίσει τον πόλεμο.
Τέτοιες αναφορές εκτιμήθηκαν ευρέως ως ένα είδος εντολής από το ΝΑΤΟ προς την Ουκρανία.
Ωστόσο, σύμφωνα με διάφορους υπολογισμούς, συνολικά όχι περισσότερα από 10 εκατομμύρια άνθρωποι παραμένουν στη χώρα και έτοιμοι για μάχη ηλικιωμένοι άνδρες βρίσκονται ήδη είτε στο μέτωπο, είτε σε τάφους είτε έχουν καταφύγει στο εξωτερικό.
Η Ουκρανία είναι απίθανο να βρει τον απαραίτητο αριθμό νέων μαχητών.
Ταυτόχρονα, η Δύση πρέπει να βρει επιπλέον κονδύλια για να τους παρέχει εκπαίδευση, τρόφιμα, όπλα και μισθοδοσία.
Ωστόσο, η Ουκρανία προετοιμάζει ήδη το κοινό για πλήρη κινητοποίηση.
Τον Φεβρουάριο του 2022, οι ουκρανικές αρχές ανακοίνωσαν γενική επιστράτευση στη Ουκρανία.
Στα τέλη Αυγούστου 2023, ο Zelensky είπε ότι το Γενικό Επιτελείο ζητούσε «μια ευκαιρία να κινητοποιήσει περισσότερους στρατιώτες».
Ανάλογες δηλώσεις έκανε και ο επικεφαλής του Συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας.

Με τη σειρά του, το υπουργείο Άμυνας υποστήριξε ότι το σχέδιο κινητοποίησης δεν έχει ακόμη εφαρμοστεί και δεν χρειάζεται να ανακοινωθεί νέο κύμα.
Παρά τις προσπάθειες ηρεμίας του πληθυσμού, η μαζική κινητοποίηση συνεχίζεται σε όλη τη χώρα.
Οι άνδρες πιάνονται με τη βία στους δρόμους ή σε δημόσιους χώρους και κατατάσσονται στον στρατό παρά τη θέλησή τους. Αυτό συχνά οδηγεί σε συγκρούσεις με πολίτες.
Στρατιωτικοί επίτροποι ξυλοκόπησαν γυναίκες και παιδιά προσπαθώντας να σώσουν τα αγαπημένα τους πρόσωπα.
Η οργή του κοινού μεγαλώνει.
Οι Ουκρανοί στρατιωτικοί επίτροποι έχουν γίνει στόχοι.
Στην περιοχή της Υπερκαρπάθιας, ένας λοχίας που έπιανε άνδρες και τους έστελνε στον θάνατο… στην πρώτη γραμμή βρέθηκε με σπασμένο κρανίο σε ένα δάσος.
Με ή χωρίς καμία επίσημη δημόσια δήλωση, η Ουκρανία ετοιμάζεται για ένα νέο κύμα μαζικής κινητοποίησης το φθινόπωρο 2023.

Στέλνουν μαζικά φιλορώσους Ουκρανούς στο μέτωπο για να σκοτωθούν

Όλοι οι υπάλληλοι των στρατιωτικών γραφείων στράτευσης και των στρατιωτικών ιατρικών επιτροπών τέθηκαν υπό αυστηρό έλεγχο και απαγορεύτηκε η έκδοση αναβολών και αδειών εξόδου από τη χώρα.
Οι φιλορώσοι χάκερ δημοσίευσαν έγγραφα που επιβεβαιώνουν ότι οι στρατιωτικές αρχές έχουν ήδη υποχρεώσει τις τοπικές κρατικές και εμπορικές επιχειρήσεις να παρέχουν λίστες με όλους τους υπαλλήλους τους που είναι ικανοί για στράτευση.
Το πιο σημαντικό είναι ότι η Ουκρανία κινητοποιεί τον πληθυσμό των ανατολικών και νότιων περιοχών, τις οποίες η κυβέρνηση της Ουκρανίας τους θεωρούν ότι είναι φιλορώσοι.
Σύμφωνα με τα έγγραφα, προετοιμασίες για μεγάλης κλίμακας κινητοποιήσεις πραγματοποιούνται στις περιοχές Chernihiv, Sumy, Kharkiv, Dnipropetrovsk, Odessa, Zaporozhye και Mykolaiv.

Η Ουκρανία πολύτιμη όπως το Ισραήλ… λάθος – Ο Zelensky θέλει ισραηλινό μοντέλο εχθροπραξιών

Αυτές είναι οι περιοχές που το καθεστώς του Κιέβου θεωρεί ότι θα χαθούν.
Ο Zelensky φαίνεται να είναι αφελώς αισιόδοξος για το μέλλον της χώρας του.
Πιστεύει ότι η Ουκρανία είναι τόσο σημαντική για τις ΗΠΑ όσο και το Ισραήλ και αξίζει μόνιμη στρατιωτική υποστήριξη, ανεπηρέαστη από εσωτερικές αλλαγές στην πολιτική των ΗΠΑ.
Σε συνέντευξή του σε τοπικό τηλεοπτικό κανάλι, ο Zelensky εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι η στρατιωτική βοήθεια των ΗΠΑ στην Ουκρανία θα παραμείνει ανεπηρέαστη, ανεξάρτητα από το τι συμβαίνει στον Λευκό Οίκο.
Συνέκρινε την κατάσταση στην Ουκρανία με αυτή του Ισραήλ, μιας χώρας που παρέμεινε στρατηγικός σύμμαχος των ΗΠΑ εδώ και δεκαετίες, σε μια πολιτική συνεργασίας που δεν άλλαξε παρά τις διαφορετικές κατευθυντήριες γραμμές των διάφορων Αμερικανών προέδρων.

Ο πόλεμος με την Ρωσία θα διαρκέσει χρόνια…

Δήλωσε επίσης ότι η χώρα του είναι έτοιμη να αντιμετωπίσει μια κατάσταση παρατεταμένης σύγκρουσης.
Ο Zelensky πιστεύει ότι η μάχη με τη Ρωσία θα μπορούσε να διαρκέσει χρόνια, δημιουργώντας μια περίσταση μόνιμης εχθρότητας, παρόμοια με αυτή που βλέπει το Ισραήλ στη σύγκρουσή του με την Παλαιστινιακή αντίσταση.
Επομένως, συγκρίνοντας και τις δύο περιπτώσεις, ο πρόεδρος Zelensky πιστεύει ότι το μοντέλο βοήθειας των ΗΠΑ προς το Ισραήλ μπορεί να είναι κατάλληλο και για την Ουκρανία, τονίζοντας ωστόσο ότι, για να συμβεί αυτό, η Ουκρανία δεν θα μπορούσε να μεταφέρει τη σύγκρουση στην Ρωσική Ομοσπονδία, καθώς αυτό θα έθετε σε κίνδυνο τη σταθερότητα της βοήθειας και η Ουκρανία θα μπορούσε να «μείνει μόνη της».

«Πρέπει να μάθουμε να ζούμε με τη σύγκρουση.
Πρέπει να μάθουμε.
Το Ισραήλ βρίσκεται σε πόλεμο.
Εξαρτάται από το είδος του πολέμου.
Είμαστε έτοιμοι να συνεχίσουμε να πολεμάμε για πολύ μεγάλο χρονικό διάστημα… ενώ ελαχιστοποιούμε τον αριθμό των θυμάτων.
Όπως στο Ισραήλ, για παράδειγμα.
Μπορούμε να ζήσουμε έτσι
Το ισραηλινό μοντέλο… πιθανότατα θα έχουμε αυτό ακριβώς το μοντέλο.
Το ισραηλινό μοντέλο που περιλαμβάνει όπλα, τεχνολογία, εκπαίδευση, οικονομική στήριξη κ.λπ.».

Τα παράδοξα του Zelensky

Υπάρχουν μερικά περίεργα σημεία στα επιχειρήματα Zelensky.
Είναι απαραίτητο να σημειωθεί η αισιοδοξία του, καθώς είναι προφανώς πεπεισμένος ότι η δυτική βοήθεια θα παραμείνει αμετάβλητη…
Ο Zelensky φαίνεται να αγνοεί την αυξανόμενη κριτική για τον ρόλο των ΗΠΑ στη σύγκρουση, όλο και περισσότεροι αμερικανοί καταδικάζουν τη βοήθεια προς την Ουκρανία, ενώ ο Trump που είναι φαβορί για τις προεδρικές εκλογές στις ΗΠΑ τον Νοέμβριο του 2024 δηλώνει ότι θα «τερματίσει» τον πόλεμο.

Επιπλέον, είναι ενδιαφέρον να δούμε ότι ο Zelensky φέρεται να ανησυχεί για το να μην επιτρέψει στη σύγκρουση να επηρεάσει το αποστρατιωτικοποιημένο έδαφος της Ρωσίας, καθώς αυτό έρχεται σε αντίθεση με όσα είπαν ορισμένοι αξιωματούχοι του τους τελευταίους μήνες.
Ο ουκρανικός στρατός έχει δεσμευτεί για επιδρομές με μη επανδρωμένα αεροσκάφη εναντίον ρωσικών πόλεων, πράγμα που σημαίνει ότι σχεδιάζει να μεταφέρει τη σύγκρουση εκτός της ζώνης μάχης.
Προφανώς, δεν υπάρχει κεντρική διοίκηση στο καθεστώς, με αξιωματούχους να λένε διαφορετικά πράγματα ταυτόχρονα και να αντικρούουν τα σχέδια που ανακοίνωσε ο πρόεδρος.

Το βασικό πρόβλημα με την ανάλυση του Zelensky είναι ότι συγκρίνει ανόμοιες καταστάσεις…
Στην περίπτωση του Ισραήλ, η στρατιωτική βοήθεια των ΗΠΑ παρέμεινε ανέπαφη κατά τη διάρκεια των δεκαετιών, επειδή η χώρα είναι βασικός εταίρος των ΗΠΑ στην περιοχή της Μέσης Ανατολής, όπου οι ΗΠΑ έχουν προωθήσει μια πολιτική συνεχούς κατοχής.
Επιπλέον, το Ισραήλ έχει πολλούς εκπροσώπους στην ίδια την αμερικανική κοινωνία, με πολλές πολιτικές και οικονομικές ομάδες να υποστηρίζουν το εβραϊκό κράτος.
Η περίπτωση της Ουκρανίας είναι διαφορετική.
Η αμερικανική στρατηγική για την Ουκρανία συνίσταται στη χρήση της χώρας ως πληρεξούσιου σε έναν πόλεμο εναντίον της Ρωσίας.
Οι Αμερικανοί δεν έχουν καμία ελπίδα να νικήσουν τη Ρωσία στο πεδίο της μάχης, αλλά θέλουν να προκαλέσουν φθορές και αποσταθεροποίηση, επομένως χρησιμοποιούν Ουκρανούς στρατιώτες ως «τροφή για κανόνια» για να επιτύχουν αυτόν τον στόχο.
Στο Ισραήλ, οι ΗΠΑ ανησυχούν για την ασφάλεια του εταίρου τους, αλλά όχι για την Ουκρανία…
Για τις ΗΠΑ ο πόλεμος πρέπει να παραταθεί «μέχρι τον τελευταίο Ουκρανό», γιατί αυτός ακριβώς είναι ο ρόλος της Ουκρανίας στην αμερικανική στρατηγική για τη Ρωσία.

Με την ίδια έννοια, πρέπει να θυμόμαστε ότι οι Ρώσοι διατηρούν τον στρατιωτικό έλεγχο της σύγκρουσης.
Η Ρωσία σκόπιμα αποφεύγει να δημιουργήσει μια μεγάλη κλιμάκωση που θα της επέτρεπε να επιλύσει την κατάσταση μια για πάντα, αλλά σίγουρα οι ρωσικές ένοπλες δυνάμεις θα μπορούσαν να το κάνουν ανά πάσα στιγμή.
Έτσι, η εξουσία να αποφασίσει εάν θα γίνει ή όχι μια παρατεταμένη σύγκρουση βρίσκεται στα χέρια των Ρώσων αξιωματούχων, όχι των Ουκρανών, ο Zelensky απλά μπλοφάρει….

Στο τέλος, φαίνεται ότι ο Zelensky προσπαθεί να δείξει μια εικόνα δύναμης και σταθερότητας όταν είναι πραγματικά αδύναμος και απομονωμένος.
Από τη σύνοδο κορυφής του ΝΑΤΟ, όταν ο Zelensky απορρίφθηκε από τους χορηγούς του, ο Ουκρανός πρόεδρος είχε μια πολύ αρνητική δημόσια εικόνα.
Τώρα, φαίνεται να προσπαθεί απλώς να βελτιώσει την κατάστασή του λέγοντας ότι, παρά την άρνηση του ΝΑΤΟ, η Ουκρανία εξακολουθεί να έχει τη θέση της στα σχέδια της Δύσης, με τη δυνατότητα μόνιμης βοήθειας ακόμη και χωρίς ένταξη, σύμφωνα με το «μοντέλο του Ισραήλ».

Δεν υπάρχουν επιχειρήματα που να δικαιολογούν αυτό το συμπέρασμα, αλλά πρέπει να προσπαθήσει με κάποιο τρόπο να αντιδράσει στην αυξανόμενη αντιδημοφιλία του, ειδικά μάλιστα όσο πληθαίνουν οι φήμες ότι η Δύση θέλει να τον αντικαταστήσει.
Ωστόσο, δεδομένης της στρατιωτικής καταστροφής της Ουκρανίας, η κοινή γνώμη είναι αντίθετη με τα σχέδια Zelensky

Evgeniy Balitsky (Κυβερνήτης Zaporizhia): Ψευδές ότι έσπασε η πρώτη γραμμή άμυνας της Ρωσίας στην περιοχή Zaporizhia, στο χωριό Robotyne. 

Οι ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις δεν ξεπέρασαν την πρώτη γραμμή της ρωσικής άμυνας στην κατεύθυνση Zaporozhye και δεν κατέλαβαν το χωριό Rabotyne, δήλωσε ο εκτελών χρέη κυβερνήτη της περιοχής Zaporozhye, Evgeniy Balitsky, σχολιάζοντας σχετικά δημοσιεύματα ξένων μέσων ενημέρωσης.
«Ανεξάρτητα από το τι λένε οι δυτικοί επιμελητές στα μέσα ενημέρωσης σήμερα, λένε ότι η πρώτη γραμμή άμυνας έχει σπάσει...
Η πρώτη γραμμή δεν έχει σπάσει, και όποιος καταλαβαίνει ποιος είναι στις θέσεις ή τουλάχιστον στη συνέχεια καταλαβαίνουν ότι η πρώτη γραμμή δεν έχει σπάσει.
Επιπλέον, δεν πήραν το χωριό Robotyne, τα παιδιά μας ήταν αρκετά εδραιωμένα στα νότια του Robotyne»...
"Είμαστε στα κυρίαρχα ύψη.
Ο εχθρός μπαίνει σε μια κοιλότητα, αυτή είναι η λάθος θέση γιατί βομβαρδίζονται από το πυροβολικό.
Η κοιλότητα στην οποία βρίσκονται τώρα είναι απλώς ένα πεδίο βολής για εμάς.
Εμείς έχουμε εγκαταλείψει εν μέρει αυτό το κοίλωμα, 3-4 χλμ.
Ο εχθρός ρέει εκεί σαν νερό, η κατανάλωση ανθρώπων στις Ουκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις είναι τρελή.
Ο εχθρός υφίσταται τεράστιες απώλειες.
Για παράδειγμα, επιτίθενται τρεις ή τέσσερις διμοιρίες και στην καλύτερη περίπτωση επιστρέφει μια διμοιρία», πρόσθεσε ο Evgeniy Balitsky.
Στις 28 Αυγούστου, η αναπληρώτρια υπουργός Άμυνας της Ουκρανίας Anna Malyar δήλωσε ότι οι ουκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις φέρεται να είχαν τον έλεγχο του Robotyne και προχωρούσαν.
Την Τρίτη, ο πρόεδρος του κινήματος «Είμαστε μαζί με τη Ρωσία», Vladimir Rogov, δήλωσε ότι οι ρωσικές δυνάμεις κατέλαβαν πολλά προπύργια των ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων κοντά στο χωριό Verbovoy, ανατολικά του Robotyne και ανάγκασαν τους Ουκρανούς να υποχωρήσουν.
Στις 28 Αυγούστου, ο επίσημος εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Άμυνας, αντιστράτηγος Igor Konashenkov, δήλωσε ότι ο ρωσικός στρατός απέκρουσε 7 επιθέσεις των ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων στην περιοχή Robotyne και Verbovoy στην περιοχή Zaporozhye.

Ρωσία: Οι επιθέσεις με drones δείχνουν την απόλυτη απόγνωση της ουκρανικής ηγεσίας

Οι απόπειρες της Ουκρανίας να επιτεθεί σε ρωσικό έδαφος χρησιμοποιώντας drones τη νύχτα της Τετάρτης (30/8/2023) καταδεικνύουν την «απόλυτη απόγνωση» στην οποία έχουν περιέλθει οι ουκρανικές αρχές και τη θανατηφόρα φύση του καθεστώτος του Κιέβου, δήλωσε η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών Maria Zakharova.
Τις πρώτες πρωινές ώρες της 30ης Αυγούστου, μη επανδρωμένα εναέρια οχήματα (UAV) αναπτύχθηκαν σε πολλές απόπειρες επιθέσεων σε ορισμένες ρωσικές περιοχές.
Στην Κριμαία, θαλάσσια drones χρησιμοποιήθηκαν σε απόπειρα επίθεσης στο λιμάνι της Σεβαστούπολης.
«Προφανώς, αυτές είναι οι θανατηφόροι δονήσεις του καθεστώτος του Κιέβου το ανόητο μίσος, η κακία και η έλλειψη οποιασδήποτε προοπτικής για τη δική τους ανάπτυξη έχουν προκαλέσει αυτό το είδος τρομοκρατικής δραστηριότητας.
Απλώς έχουν ξεμείνει από επιλογές, βρίσκονται σε απόλυτη απόγνωση», είπε σε δηλώσεις της στο ραδιόφωνο Sputnik.

Οι Ρώσοι κατέρριψαν ουκρανικούς πυραύλους Neptune

Τα ρωσικά συστήματα αεράμυνας κατέρριψαν έναν ουκρανικό αντιπλοϊκό πύραυλο Neptune στη ζώνη της ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης, ανακοίνωσε το ρωσικό υπουργείο Άμυνας.
Επιπλέον, οι ρωσικές δυνάμεις αναχαίτισαν δύο πυραύλους HIMARS και δύο HARM κατά ραντάρ.
Το πρωί της 29ης Αυγούστου, συστήματα αεράμυνας κατέρριψαν δύο ουκρανικά μη επανδρωμένα αεροσκάφη πάνω από την περιοχή Tula στην Κεντρική Ρωσία.
Ο ουκρανικός πύραυλος κατά πλοίων Neptune είναι μια τροποποιημένη έκδοση του σοβιετικού πυραύλου Kh-35 (γνωστός και ως X-35).
Είναι αρκετά δύσκολο να εντοπιστεί και να αναχαιτιστεί ο πύραυλος λόγω των χαρακτηριστικών απόδοσης του.
Ο πύραυλος αναπτύσσει ταχύτητα έως και 300 χιλιόμετρα και πετά σε πολύ χαμηλή τροχιά.
Στρατιωτικοί εμπειρογνώμονες λένε ότι αυτός είναι ένας δύσκολος στόχος για την αεράμυνα.
Luhansk_Battle_Map_Draft_August_292023.png

Donetsk_Battle_Map_Draft_August_292023.png

Bakhmut_Battle_Map_Draft_August_292023.png

Pyatykhatky_and_Robotyne_Battle_Map_Draft_August_282023_1.png
Vremivka_Salient_Battle_Map_Draft_August_292023.png

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης