Τελευταία Νέα
Διεθνή

Bild: Ο Putin θέλει τη διάλυση της Wagner - Δύο δρόμοι υπάρχουν για τους μαχητές της...

Bild: Ο Putin θέλει τη διάλυση της Wagner - Δύο δρόμοι υπάρχουν για τους μαχητές της...
Τα σχέδια του Putin για την Wagner βολιδοσκοπεί η γερμανική Bild που επικαλείται συνέντευξη του Denis Nikitin
Την οριστική διάλυση της ομάδας μισθοφόρων της Wagner δρομολογεί ο πρόεδρος της Ρωσίας Vladimir Putin, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας “Bild“.
Συγκεκριμένα, σε συνέχεια του θανάτου του Yevgeny Prigozhin, πρώην επικεφαλής της Wagner, ο Putin εκτιμάται ότι θέλει να απεμπλακεί από τον όποιο κίνδυνο, δεδομένου ότι πολλοί από τους πιστούς μισθοφόρους του, θα μπορούσαν να αποτελέσουν σοβαρή απειλή για τον ίδιο.
«Στη σημερινή της μορφή, η Wagner αποτελεί απειλή για την κυβέρνηση της Μόσχας», αναφέρεται στο εν λόγω άρθρο, που επικαλείται δηλώσεις Ρώσου, πολέμιου του Ρώσου Προέδρου.
Ειδικότερα, σε συνέντευξή του στη γερμανική εφημερίδα, ο Ρώσος ακροδεξιός και πολέμιος του Πούτιν, Denis Nikitin, ο ιδρυτής του «Ρωσικού Σώματος Εθελοντών» (RDK), λέει ξεκάθαρα: «Η Wagner θα καταστραφεί με οποιονδήποτε τρόπο». «Είτε ολόκληρη η δομή της ομάδας των μισθοφόρων θα διαλυθεί πλήρως στις τάξεις των ενόπλων δυνάμεων της Ρωσίας, είτε η κορυφή της οργάνωσης θα τεθεί πλήρως υπό τον έλεγχο του Putin», σημειώνει.
Ακόμη, σε άλλο άρθρο της, η γερμανική εφημερίδα επισημαίνει ότι ο Putin σχεδίαζε τον πόλεμο στην Ουκρανία πολλούς μήνες πριν την έναρξή του, στις 24 Φεβρουαρίου του 2022.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης