Τελευταία Νέα
Διεθνή

ΕΕ: Τον Ολλανδό ΥΠΕΞ Wopke Hoekstra προτείνει η πρόεδρος της Κομισιόν για Επίτροπο Δράσης για το Κλίμα

ΕΕ: Τον Ολλανδό ΥΠΕΞ Wopke Hoekstra προτείνει η πρόεδρος της Κομισιόν για Επίτροπο Δράσης για το Κλίμα
Ο W. Hoekstra έχει σημαντική εμπειρία σε ευρωπαϊκά θέματα, καθώς διετέλεσε αντιπρόεδρος της κυβέρνησης της Ολλανδίας και υπουργός Εξωτερικών από το 2022
H πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν ανακοίνωσε σήμερα ότι προτείνει τον Ολλανδό υπουργό Εξωτερικών Βόπκε Χούκστρα για τη θέση του Ευρωπαίου Επιτρόπου από την Ολλανδία που θα αναλάβει το χαρτοφυλάκιο για τη Δράση για το Κλίμα, μετά την παραίτηση του Φρανς Τίμερμανς που είναι υποψήφιος για την πρωθυπουργία της Ολλανδίας στις πρόωρες βουλευτικές εκλογές του Νοεμβρίου.
Μετά τη συνέντευξη που είχε με τον υποψήφιο που προτάθηκε από την ολλανδική κυβέρνηση, τον Βόπκε Χούκστρα, η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν ανακοίνωσε:
«Αποφάσισα να προτείνω στο Συμβούλιο και το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο τον διορισμό του Β. Χούκστρα στη θέση του Επιτρόπου. Θα είναι υπεύθυνος για τη Δράση για το Κλίμα υπό την καθοδήγηση του εκτελεστικού αντιπροέδρου για την Ευρωπαϊκή Πράσινη Συμφωνία, τις Διοργανικές Σχέσεις και την Προοπτική Διερεύνηση.
Ο Β. Χούκστρα έχει σημαντική εμπειρία σε ευρωπαϊκά θέματα, καθώς ήταν αντιπρόεδρος της κυβέρνησης της Ολλανδίας και υπουργός Εξωτερικών από το 2022 και υπουργός Οικονομικών από το 2017 έως το 2022.
Η κυβερνητική του εμπειρία θα αποτελέσει ισχυρό πλεονέκτημα ιδίως για την ευρωπαϊκή διπλωματία για το κλίμα ενόψει της COP28 και για τη χρηματοδότηση του κλίματος, καθώς και για την εφαρμογή νομοθετικών μέσων που σχετίζονται με το κλίμα.
Ο Β. Χούκστρα τόνισε κατά τη διάρκεια της συνέντευξης τη δέσμευσή του να συνεχίσει μια «φιλόδοξη πολιτική για το κλίμα και να διατηρήσει μια κοινωνική ισορροπία σε όλες τις απαραίτητες κοινές προσπάθειες στον δρόμο προς την κλιματική ουδετερότητα».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης