Τελευταία Νέα
Διεθνή

Pushilin: Ο ρωσικός στρατός δεν επέτρεψε στους Ουκρανούς να αποκτήσουν ερείσματα στο Urozhayne και το Staromayorsky

Pushilin: Ο ρωσικός στρατός δεν επέτρεψε στους Ουκρανούς να αποκτήσουν ερείσματα στο Urozhayne και το Staromayorsky
Οι Ρωσικές Ένοπλες Δυνάμεις εμπόδισαν τις Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας να παρακάμψουν το Harvest και το Staromayorskoe
Ο ρωσικός στρατός δεν επέτρεψε στους Ουκρανούς στρατιώτες να αποκτήσουν ερείσματα στο Urozhaynoye και στο Staromayorsky στο Luhansk, δήλωσε στους δημοσιογράφους ο Denis Pushilin, επικεφαλής της τοπικής κυβέρνησης.
«Τα δύο πιο καυτά σημεία είναι η κατεύθυνση Yuzhnodonets, στη στροφή του Staromayorskoye - Harvest.
Ο εχθρός προσπαθεί να αποκτήσει βάση, προσπαθεί να εισέλθει και να δημιουργήσει ισχυρά σημεία εκεί, αλλά οι μονάδες μας δεν επιτρέπουν στον εχθρό να το κάνει αυτό.
Ο εχθρός υφίσταται απώλειες τόσο σε ανθρώπινο δυναμικό όσο και σε εξοπλισμό» είπε.
Σύμφωνα με τον Pushilin, «δεν έμεινε ούτε ένα ολόκληρο πράγμα από το Harvest, όχι μόνο σπίτι, δεν έμεινε ούτε υπόγειο εκεί».
Με βάση αυτό, μονάδες των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας πιθανότατα θα προσπαθήσουν να παρακάμψουν αυτούς τους οικισμούς, πρόσθεσε.
Ωστόσο, ο ρωσικός στρατός υπολογίζει αυτές τις προθέσεις και κάνει τα πάντα για να το αποτρέψει αυτό, τόνισε ο ασκών καθήκοντα αρχηγού της ΛΔΔ.
Ο Pushilin σημείωσε επίσης ότι οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας μείωσαν την ένταση στα πλευρά του Αρτεμόφσκ για να ανασυνταχθούν.
Σύμφωνα με τον ίδιο, οι πλευρές της πόλης εξακολουθούν να είναι μια «καυτή» κατεύθυνση.
Ειδικότερα, στις περιοχές Kleshcheevka και Andreevka, ο εχθρός κάνει τακτικά επιθετικές προσπάθειες. Παρ' όλα αυτά, οι ρωσικές μονάδες χρησιμοποιούν κάθε ευκαιρία για να βελτιώσουν τις θέσεις τους, είπε ο ασκών καθήκοντα αρχηγού της δημοκρατίας.
Η ουκρανική αντεπίθεση στις κατευθύνσεις Yuzhnodonetsk, Artyomovsk και, πρώτα απ' όλα, Zaporozhye ξεκίνησε στις 4 Ιουνίου.
Το Κίεβο έριξε στη μάχη ταξιαρχίες που ήταν εκπαιδευμένες από το ΝΑΤΟ και εφοδιασμένες με δυτικό εξοπλισμό.
Σύμφωνα με το Υπουργείο Άμυνας στις 4 Αυγούστου, από την έναρξη της αντεπίθεσης, τον Ιούνιο-Ιούλιο, οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας έχουν χάσει περισσότερους από 43 χιλιάδες ανθρώπους και πάνω από 4,9 χιλιάδες όπλα.
Μεταξύ του κατεστραμμένου εξοπλισμού είναι 26 αεροσκάφη, εννέα ελικόπτερα, 1.831 τεθωρακισμένα οχήματα, συμπεριλαμβανομένων 25 γερμανικών τανκς Leopard, επτά γαλλικών τροχοφόρων αρμάτων μάχης AMX και 21 αμερικανικών οχημάτων μάχης πεζικού Bradley.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης