Τελευταία Νέα
Διεθνή

Χτίζει σερί ο χρυσός, έκλεισε στο +0,9% και τα 1.965,10 δολάρια

Χτίζει σερί ο χρυσός, έκλεισε στο +0,9% και τα 1.965,10 δολάρια
Ανοδικά έκλεισε και στη δεύτερη συνεδρίαση της εβδομάδας το πολύτιμο μέταλλο
Σχετικά Άρθρα
Με κέρδη έκλεισε για δεύτερη συνεχόμενη συνεδρίαση ο χρυσός, καθώς το «ασφαλές καταφύγιο» των επενδυτών δέχθηκε ώθηση από τα μη ικανοποιητικά στοιχεία για την οικονομία των ΗΠΑ και την υποχώρηση του αμερικανικού δολαρίου.
Συγκεκριμένα, οι ανοιχτές θέσεις εργασίας κατέρρευσαν τον Ιούλιο σε χαμηλό 28 μηνών, ενώ ο δείκτης καταναλωτικής εμπιστοσύνης υποχώρησε στις 106,1 μονάδες τον Αύγουστο, απογοητεύοντας τους αναλυτές.
Την ίδια στιγμή, το αμερικανικό δολάριο και συγκεκριμένα ο δείκτης ICE US Dollar Index (ενιαία τιμή για το δολάριο έναντι των επικρατέστερων ανταγωνιστικών νομισμάτων) «έχασε» τις 104 μονάδες, αν και παραμένει σε υψηλά επίπεδα.
Σε αυτό το πλαίσιο, το συμβόλαιο χρυσού παραδόσεως Δεκεμβρίου (το πιο ενεργό) σημείωσε κέρδη 0,9% και ολοκλήρωσε τις συναλλαγές στα 1.965,10 δολάρια ανά ουγγιά στο χρηματιστήριο Εμπορευμάτων της Νέας Υόρκης, όταν για την περασμένη εβδομάδα, η τιμή ενισχύθηκε κατά 0,9% -έπειτα από δύο συνεχόμενες εβδομάδες πτώσης.
Σε ό,τι αφορά στα υπόλοιπα μέταλλα, το ασήμι Σεπτεμβρίου κατέγραψε κέρδη 2% στα 24,79 δολ. ανά ουγγιά, ο χαλκός Δεκεμβρίου έκλεισε στο +1,2% και τα 3,84 δολ. η λίβρα, η πλατίνα Οκτωβρίου στο +1,4% και τα 986,10 δολ. ανά ουγγιά, το παλλάδιο Δεκεμβρίου, σε αντίθετο κλίμα, υποχώρησε 0,4% στα 1.257,20 δολ. ανά ουγγιά.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης