Τελευταία Νέα
Διεθνή

FAZ: Το ξενοφοβικό AfD επιστρατεύει... μετανάστες για να κερδίσει ψήφους – Ο Έλληνας επικεφαλής στην Έσση

FAZ: Το ξενοφοβικό AfD επιστρατεύει... μετανάστες για να κερδίσει ψήφους – Ο Έλληνας επικεφαλής στην Έσση
Ο Έλληνας επικεφαλής του ξενοφοβικού AfD στην Έσση
Σχετικά Άρθρα
Το ακροδεξιό κόμμα «Εναλλακτική για τη Γερμανία» (AfD) προσπαθεί τώρα να αποκτήσει και ψηφοφόρους με μεταναστευτικό υπόβαθρο.
Για να το πετύχει αυτό «επιστρατεύει»… μετανάστες, οι οποίοι στηρίζουν το κόμμα.
Στις στήλες της η εφημερίδα Frankfurter Allgemeine Zeitung (FAZ) κάνει λόγο για «Μετανάστες ενός αντιμεταναστευτικού κόμματος» -ανάμεσα στους οποίους βρίσκεται και ένας Έλληνας (ο οποίος πάντως αυτοπροσδιορίζεται ως Γερμανός), ο Ρόμπερτ Λάμπρου, επικεφαλής της AfD στο Κοινοβούλιο της Έσσης.
Όπως αναφέρει το δημοσίευμα (αναμεταδίδεται από τη Deutsche Welle), «ο Λάμπρου ίδρυσε τον Ιούνιο μαζί με μερικούς ακόμη έναν σύλλογο, που φέρει το όνομα "Με μεταναστευτικό υπόβαθρο, υπέρ της Γερμανίας". Η ιδέα για την ίδρυση του συλλόγου του ήρθε στη διάρκεια επίσκεψης μίας ομάδας νέων στο Κοινοβούλιο της Έσσης».
Μιλώντας με αυτούς τους νέους, αναφέρει η εφημερίδα της Φρανκφούρτης, ο Λάμπρου τόνισε ότι «υπάρχουν "κάποιοι μετανάστες" στην AfD. O Λάμπρου είναι ένας από αυτούς. Είναι Γερμανός, αλλά όπως λέει, ο πατέρας του είναι Έλληνας. Ο Λάμπρου δεν χρησιμοποιεί το μικρό του όνομα, Αθανάσιος, αλλά κατεβαίνει ως κορυφαίος υποψήφιος του κόμματος στις εκλογές του κρατιδίου της Έσσης τον Οκτώβριο με το μεσαίο του όνομα, Ρόμπερτ.
Σύμφωνα με δημοσκόπηση του Ινστιτούτου Forschungsgruppe Wahlen, η AfD στην Έσση συγκεντρώνει ποσοστό 15%, ενώ πανεθνικά φτάνει το 20%», επισημαίνει το δημοσίευμα.
Αν και ο Λάμπρου φαίνεται να δηλώνει πως η ίδρυση του συλλόγου «Με μεταναστευτικό υπόβαθρο υπέρ της Γερμανίας», στον οποίο ο ίδιος έχει αναλάβει καθήκοντα προέδρου, δεν παίζει προεκλογικά κάποιο ρόλο, ο Κάι Αρτσχάιμερ, πολιτικός επιστήμονας στο Πανεπιστήμιο του Μάιντς σε συζήτηση με τον συντάκτη του δημοσιεύματος εκφράζει αντίθετη άποψη.
Τον συγκρίνει με την ίδρυση ενός αντίστοιχου συλλόγου, ο οποίος συστάθηκε επίσης στο κρατίδιο της Έσσης προ ετών με το όνομα «Εβραίοι στο AfD» -με στόχο να αλλάξουν τη αντισημιτική φήμη του κόμματος.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης