Τελευταία Νέα
Διεθνή

Υπ. Εμπορίου ΗΠΑ: «Μη επενδύσιμο» και επικίνδυνο το επενδυτικό περιβάλλον της Κίνας για τις εταιρείες μας

Υπ. Εμπορίου ΗΠΑ: «Μη επενδύσιμο» και επικίνδυνο το επενδυτικό περιβάλλον της Κίνας για τις εταιρείες μας
«Όλο και περισσότερο ακούω από τις αμερικανικές επιχειρήσεις ότι η Κίνα δεν είναι φιλοεπενδυτική γιατί έχει γίνει πολύ επικίνδυνη», δήλωσε η Gina Raimondo
Η υπουργός Εμπορίου των ΗΠΑ Gina Raimondo δήλωσε ότι οι αμερικανικές εταιρείες της έχουν παραπονεθεί πως η Κίνα έχει καταστεί «μη επενδύσιμη» [uninvestable όπως είπε χαρακτηριστά], επισημαίνοντας τα πρόστιμα, τις επιδρομές και άλλες ενέργειες εναντίον αμερικανικών εταιρειών που έχουν καταστήσει πολύ επικίνδυνη την επιχειρηματική δραστηριότητα στην αγορά της δεύτερης μεγαλύτερης οικονομίας του κόσμου.
Οι δηλώσεις της Υπουργού εμπορίου έγιναν σε δημοσιογράφους σε ένα τρένο, καθώς η αντιπροσωπεία της από αμερικανούς αξιωματούχους κατευθυνόταν από το Πεκίνο στη Σαγκάη, δίνοντας μια ζοφερή εικόνα για το πώς οι αμερικανικές εταιρείες βλέπουν την Κίνα σε άλλη μία απρόσεκτη δήλωση αμερικανού αξιωματούχου για την Κίνα.
«Όλο και περισσότερο ακούω από τις αμερικανικές επιχειρήσεις ότι η Κίνα δεν είναι φιλοεπενδυτική γιατί έχει γίνει πολύ επικίνδυνη», είπε η Raimondo.
«Έτσι οι επιχειρήσεις αναζητούν άλλες ευκαιρίες, αναζητούν άλλες χώρες, αναζητούν άλλα μέρη για να πάνε» συμπλήρωσε.
Παρόλα αυτά, νωρίτερα την ίδια ημέρα είχε διαβεβαιώσει ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες θέλουν να συνεργαστούν με την Κίνα για την επίλυση προβλημάτων όπως η κλιματική αλλαγή και η τεχνητή νοημοσύνη, συνομιλώντας με τον Κινέζο πρωθυπουργό Li-Chiang στο πλαίσιο επίσημης συνάντησης στο Πεκίνο την Τρίτη.
Η Raimondo είναι η τελευταία αξιωματούχος της διοίκησης Biden που επισκέπτεται την Κίνα σε μια προσπάθεια να ενισχύσει τις διμερείς σχέσεις, ιδιαίτερα για την οικονομία και την άμυνα, εν μέσω ανησυχιών ότι η τριβή μεταξύ των δύο υπερδυνάμεων θα μπορούσε να ξεφύγει εκτός ελέγχου.
«Υπάρχουν άλλοι τομείς παγκόσμιας ανησυχίας, όπως η κλιματική αλλαγή, η τεχνητή νοημοσύνη, η κρίση της φαιντανύλης, όπου θέλουμε να συνεργαστούμε μαζί σας ως δύο παγκόσμιες δυνάμεις για να κάνουμε ό,τι είναι σωστό για όλη την ανθρωπότητα», τόνισε η Raimondo προς τον Li σχετικά, κατά την συνάντησή τους στο Μεγάλη Αίθουσα του Λαού.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης