Τελευταία Νέα
Διεθνή

Zakharova: Κορωνίδα της τρέλας - Η Δύση θέλει να «ελιχθεί πολιτικά» ενώ προμηθεύει όπλα στο Κίεβο - Νεκρές οι σχέσεις με Ιταλία

Zakharova: Κορωνίδα της τρέλας - Η Δύση θέλει να «ελιχθεί πολιτικά» ενώ προμηθεύει όπλα στο Κίεβο - Νεκρές οι σχέσεις με Ιταλία
Zakharova για Δυτικούς: «Υποστηρίξτε τους και ταυτόχρονα συνεχίστε να ελίσσεστε πολιτικά»
Σχετικά Άρθρα
Οι δυτικές χώρες προσπαθούν να «ελιχθούν πολιτικά» στην κατάσταση γύρω από την Ουκρανία, ενώ συνεχίζουν παράλληλα να προμηθεύουν όπλα στο Κίεβο, δήλωσε η επίσημη εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών Maria Zakharova, σε συνέντευξη Τύπου για το TASS.
«Τα καθεστώτα [των δυτικών χωρών] αυτή τη στιγμή είναι αρκετά προφανή ως αποτέλεσμα των μηχανορραφιών τους, καθώς οι εν λόγω άνθρωποι γεμίζουν τα χέρια του τρομοκράτη στην Ουκρανία. Ως κορωνίδα αυτής της τρέλας, υπάρχει  δηλαδή η προμήθεια όπλων... υποστηρίξτε τους και ταυτόχρονα συνεχίστε να ελίσσεστε πολιτικά», συνέχισε.
Η Maria Zakharova σημείωσε ότι «στο Μαϊντάν το [2013-2014] υπήρχαν όλοι αυτοί οι ίδιοι υπουργοί Εξωτερικών - από Γαλλία, Γερμανία, χώρες της Βαλτικής, Πολωνία, Καναδάς, Ηνωμένες Πολιτείες».
«Τους έφεραν [οι αρχές του Κιέβου], ποδοπάτησαν τα βασικά στοιχεία του ουκρανικού κρατισμού, που φαινόταν να έφτασαν κάπου», πρόσθεσε ο διπλωμάτης.

Η Μόσχα εκτιμά τις προσπάθειες του Πάπα για διευθέτηση, αλλά απορρίπτονται από το Κίεβο

Συνεχίζεται ο διάλογος μεταξύ Μόσχας και Βατικανού για την Ουκρανία. Οι σχέσεις μεταξύ της Ρωσίας και της Αγίας Έδρας χαρακτηρίζονται ως αμοιβαίου σεβασμού και εποικοδομητικές, δήλωσε ακόμη η επίσημη εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών.
Τόνισε ότι η Μόσχα «εκτιμά ιδιαίτερα την ισορροπημένη γραμμή του Βατικανού για τη σύγκρουση στην Ουκρανία και τις προσπάθειες της Αγίας Έδρας και προσωπικά του Πάπα [Ρωμαίου] Φραγκίσκου για την επίτευξη ειρηνικής λύσης, οι οποίες, δυστυχώς, απορρίπτονται ανοιχτά από το καθεστώς του Κιέβου. ."
Η Zakharova επεσήμανε ότι η ρωσική οικονομία αναπτύσσεται παρά τις κυρώσεις που επιβλήθηκαν από τη Δύση. «Αυτή η πραγματικότητα τρομοκρατεί ολόκληρο τον άξονα του κακού του ΝΑΤΟ», είπε ο διπλωμάτης.
Σύμφωνα με αυτήν, αυτή τη στιγμή οι διμερείς σχέσεις μεταξύ Ρωσίας και Ιταλίας έχουν καταστραφεί. «Αργά ή γρήγορα, οι οικονομικοί λόγοι, η πολιτιστική και ιστορική εγγύτητα των δύο λαών, οι αντικειμενικές ανάγκες της παγκόσμιας ανάπτυξης θα οδηγήσουν την ιταλική ηγεσία να συνειδητοποιήσει την ανάγκη αποκατάστασης αυτών των δεσμών», πρόσθεσε η Zakharova.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης