Τελευταία Νέα
Διεθνή

Τα βήματα της Wall Street ακολουθούν οι ευρωαγορές - Στο +0,30% ο DAX

Τα βήματα της Wall Street ακολουθούν οι ευρωαγορές - Στο +0,30% ο DAX
Η δυναμική αυτή έρχεται έπειτα από μια κερδοφόρα ημέρα στη Wall Street, κάτι σπάνιο τις τελευταίες εβδομάδες
Ανοδικά κινούνται σήμερα (29/8/2023) τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, ακολουθώντας τα βήματα της Wall Street, καθώς οι επενδυτές προσβλέπουν σε ένα νέο γύρο οικονομικών στοιχείων αυτή την εβδομάδα.
Πιο αναλυτικά:
Στη Φρανκφούρτη, ο δείκτης DAX ενισχύεται κατά 0,31% στις 15.841,04 μονάδες
Στο Λονδίνο, ο δείκτης FTSE καταγράφει κέρδη 1,22% στις 7.427,95 μονάδες
Στο Παρίσι, ο δείκτης CAC διαμορφώνεται στις 7.351,28 μονάδες καταγράφοντας κέρδη 0,28%.
Στο Μιλάνο, ο δείκτης FTSE MIB σημειώνει άνοδο 0,39% στις 28.654,99 μονάδες
Ο πανευρωπαϊκός δείκτης STOXX 600 ενισχύεται κατά 0,60% στις 458,15 μονάδες.

Η δυναμική αυτή έρχεται έπειτα από μια κερδοφόρα ημέρα στη Wall Street -κάτι σπάνιο τις τελευταίες εβδομάδες- και τα χρηματιστηριακά συμβόλαια έδειχναν προς ένα ακόμη ελαφρώς υψηλότερο άνοιγμα την Τρίτη.
Οι επενδυτές συνεχίζουν επίσης να προσπαθούν να χαρτογραφήσουν την πορεία της νομισματικής πολιτικής, αφού ο πρόεδρος της Fed, Jerome Powell, επανέλαβε την Παρασκευή ότι η κεντρική τράπεζα θα μπορούσε να αυξήσει περαιτέρω τα επιτόκια, εάν ο πληθωρισμός δεν επιστρέψει στον στόχο. Αν και ο Powell δήλωσε ότι η Fed θα μπορούσε να είναι ευέλικτη, πρόσθεσε ότι έχει ακόμη περισσότερα να κάνει για να καταπολεμήσει τον πληθωρισμό. «Παρόλο που ο πληθωρισμός έχει μειωθεί από την κορύφωσή του -μια ευπρόσδεκτη εξέλιξη- παραμένει υπερβολικά υψηλός», δήλωσε ο ίδιος. «Είμαστε προετοιμασμένοι να αυξήσουμε περαιτέρω τα επιτόκια, εάν είναι απαραίτητο, και σκοπεύουμε να διατηρήσουμε την πολιτική σε περιοριστικό επίπεδο έως ότου είμαστε βέβαιοι ότι ο πληθωρισμός κινείται σταθερά προς τα κάτω, προς τον στόχο μας».
Καθώς οι παγκόσμιες χρηματιστηριακές αγορές εισέρχονται στις τελευταίες ημέρες ενός δύσκολου μήνα, η προσοχή θα στραφεί σε μια νέα δέσμη οικονομικών στοιχείων. Ιδιαίτερο ενδιαφέρον θα παρουσιάσει η ανακοίνωση του υπουργείου Εργασίας των ΗΠΑ για τις μη αγροτικές μισθοδοσίες, η οποία δείχνει τον ρυθμό αύξησης των θέσεων εργασίας και των μισθών και θα μπορούσε να καθοδηγήσει τη Fed σχετικά με το πώς θα προχωρήσει με τη νομισματική της πολιτική.

Άνοδος στα ασιατικά χρηματιστήρια

Με κέρδη συνέχισαν και σήμερα οι αγορές της Ασίας, με εκείνες του Χονγκ Κονγκ και της ηπειρωτικής Κίνας να οδηγούν την άνοδο, ενώ σημαντικές στηρίξεις έδωσαν και τα μάκρο που ανακοινώθηκαν.
Ο δείκτης Hang Seng του Χονγκ Κονγκ αναρριχήθηκε πάνω από 2%, ενώ στην ηπειρωτική Κίνα, ο CSI 300 ενισχύθηκε 1,31%, χάρη στις μετοχές της τεχνολογίας.
Ο Nikkei 225 της Ιαπωνίας σημείωσε άνοδο 0,18%, κλείνοντας στις 32.226,97 μονάδες, ενώ ο Topix ενισχύθηκε 0,16% κλείνοντας στις 2.303,41 μονάδες.
Ο S&P/ASX 200 της Αυστραλίας σημείωσε άνοδο 0,71% για να τερματίσει στις 7.210,5 μονάδες, ενώ ο Kospi της Νότιας Κορέας κέρδισε 0,34% και ο Kosdaq έκλεισε κατά 0,72% υψηλότερα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης