Τελευταία Νέα
Διεθνή

Δημοσκόπηση - ράπισμα για τον Biden: «Πολύ μεγάλος για να είναι Πρόεδρος» - Ανησυχία ακόμα και στους Δημοκρατικούς ψηφοφόρους

Δημοσκόπηση - ράπισμα για τον Biden: «Πολύ μεγάλος για να είναι Πρόεδρος» - Ανησυχία ακόμα και στους Δημοκρατικούς ψηφοφόρους
Το εντυπωσιακό 69% των Δημοκρατικών πιστεύει επίσης ότι ο νυν Πρόεδρος των ΗΠΑ δεν είναι πλέον ικανός να σταθεί στο ύψος του καθήκοντος
Η συντριπτική πλειοψηφία των Αμερικανών πιστεύει ότι ο πρόεδρος των ΗΠΑ Joe Biden είναι πολύ μεγάλος για να ασκήσει αποτελεσματικά την προεδρία για άλλα τέσσερα χρόνια, σύμφωνα με δημοσκόπηση που δημοσιεύθηκε τη Δευτέρα (28/8).
Ειδικότερα, δημοσκόπηση του Associated Press-NORC διαπίστωσε ότι το 77% των Αμερικανών λέει ότι ο Biden είναι πολύ μεγάλος για να πραγματοποιήσει μια δεύτερη θητεία.
Κι ενώ το αναμενόμενο 89% των Ρεπουμπλικανών ψηφοφόρων εξέφρασε την εν λόγω άποψη, ένα εντυπωσιακό 69% των Δημοκρατικών πιστεύει επίσης ότι ο νυν Πρόεδρος των ΗΠΑ δεν είναι πλέον ικανός να σταθεί στο ύψος του καθήκοντος, σύμφωνα με τη δημοσκόπηση.
Εν τω μεταξύ, λιγότεροι από τους μισούς Αμερικανούς εκτιμούν ότι και ο πρώην Πρόεδρος Trump είναι πολύ μεγάλος για να αναλάβει το αξίωμα, παρόλο που είναι τρία χρόνια νεότερος.
Το AP διεξήγαγε τη δημοσκόπησή του από τις 10 έως τις 14 Αυγούστου, χρησιμοποιώντας ένα δείγμα που προήλθε από το AmeriSpeak Panel του NORC που βασίζεται σε πιθανότητες, το οποίο έχει σχεδιαστεί για να είναι αντιπροσωπευτικό του πληθυσμού των ΗΠΑ.
Επιπλέον, η δημοσκόπηση κατέδειξε ότι οι Αμερικανοί ψηφοφόροι υποστηρίζουν ολοένα και περισσότερο ευρείας κλίμακας περιορισμούς ηλικίας ώστε η ηγεσία των Ηνωμένων Πολιτειών να προέρχεται από νεαρότερες ηλικιακές κατηγορίες.
Περίπου τα δύο τρίτα των Αμερικανών δηλώνουν πως υποστηρίζουν την επιβολή ορίων ηλικίας στην προεδρία, το Κογκρέσο και το Ανώτατο Δικαστήριο.
Η δημοσκόπηση έρχεται μόλις μία ημέρα αφότου ο γερουσιαστής του Vermont Bernie Sanders υπερασπίστηκε τον Biden για την ηλικία του κατά τη διάρκεια μιας συνέντευξής του στο NBC.
Ερωτηθείς για το αν ειχε να δώσει κάποιες συμβουλές προς τον Πρόεδρο Biden ώστε «να κατευνάσει αυτές τις ανησυχίες του κοινού σχετικά με την ηλικία του», ο άλλοτε υποψήφιος για την ηγεσία των Δημοκρατικών επεσήμανε πως «η ηλικία είναι ένα θέμα, αλλά υπάρχουν πολλά ευρύτερα ζητήματα από αυτό».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης