Τελευταία Νέα
Διεθνή

Επίσκεψη Erdogan στο Σότσι, ετοιμάζεται συνάντηση με Putin - Στο επίκεντρο συμφωνία για τα σιτηρά

Επίσκεψη Erdogan στο Σότσι, ετοιμάζεται συνάντηση με Putin - Στο επίκεντρο συμφωνία για τα σιτηρά
Ο Erdogan σύντομα στη Ρωσία για τη συμφωνία για τα σιτηρά της Μαύρης Θάλασσας
Σχετικά Άρθρα
Τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν ενδέχεται να συνάντησει την επόμενη εβδομάδα στο Σότσι, ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, όπως ανακοίνωσε σήμερα 28/8 ο εκπρόσωπος του ΑΚΡ Ομέρ Τσελικ.
Σύμφωνα με διεθνή μέσα ενημέρωσης, οι δύο ηγέτες αναμένεται να συναντηθούν στη Ρωσία στις 8 Σεπτεμβρίου για να συζητήσουν μια συμφωνία για τα σιτηρά.
Σημειώνεται πως τον Τούρκο πρόεδρο αναμένεται να συναντήσει και ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στη Νέα Υόρκη.
Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης ανέφερε ότι η συνάντηση του Έλληνα πρωθυπουργού με τον Τούρκο πρόεδρο έχει ήδη προγραμματιστεί να διεξαχθεί στο περιθώριο της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ στα μέσα Σεπτεμβρίου.
Ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν θα επισκεφθεί σύντομα το Σότσι -ρωσικό θέρετρο στον Εύξεινο Πόντο- και ενδέχεται να υπάρξουν εξελίξεις σχετικά με τη συμφωνία για την εξαγωγή σιτηρών της Ουκρανίας.
Η συμφωνία για τα σιτηρά με μεσολάβηση του ΟΗΕ και της Τουρκίας έληξε μετά την παραίτηση της Μόσχας τον περασμένο μήνα. Η Άγκυρα προσπαθεί να πείσει τη Ρωσία να επιστρέψει στη συμφωνία, βάσει της οποίας τα τρία θαλάσσια λιμάνια της Οδησσού απέστειλαν δεκάδες εκατομμύρια τόνους σιτηρών κατά τη διάρκεια της εισβολής της Ρωσίας.
Ο Ομέρ Τσελίκ, ο εκπρόσωπος του κόμματος, δεν διευκρίνισε εάν ο Ερντογάν θα συναντηθεί με τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν, αλλά το Κρεμλίνο είπε την Παρασκευή 25/8 ότι υπάρχει κατανόηση ότι οι δύο θα συναντηθούν αυτοπροσώπως σύντομα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης