Τελευταία Νέα
Διεθνή

Μήπως τελικά... ζει; - «Αινιγματικό» παλιό βίντεο «πυροδοτεί» θεωρία για το αν ο Prigozhin είναι νεκρός

Μήπως τελικά... ζει; - «Αινιγματικό» παλιό βίντεο «πυροδοτεί» θεωρία για το αν ο Prigozhin είναι νεκρός
Εκατοντάδες σχόλια αναρτήθηκαν στο Grey Zone μέσα σε λίγες ώρες
Σε ένα βίντεο 40 δευτερολέπτων από μια παλιά συνέντευξη του επικεφαλής της Wagner, Prigozhin (ο θάνατος του οποίου σε συντριβή ιδιωτικού αεροσκάφους επιβεβαιώθηκε από τη Μόσχα), ο ίδιος φαίνεται να λέει πως θα προτιμούσε να πεθάνει παρά να πει ψέματα στη χώρα του, και μιλούσε για ένα αεροπλάνο που καταστρέφεται στον ουρανό- προκαλώντας «χείμαρρο» θεωριών online σχετικά με το τι μπορεί να συνέβη τελικά.
Η ρωσική υπηρεσία πολιτικής αεροπορίας είπε ότι ο επικεφαλής του Wagner Group επέβαινε όντως στο αεροπλάνο, που συνετρίβη χωρίς επιζώντες δύο μήνες μετά την αποτυχημένη ανταρσία της Wagner εναντίον της ηγεσίας του ρωσικού στρατού. Το Κρεμλίνο χαρακτηρίζει ψέματα τους ισχυρισμούς που αναφέρουν ότι ο Πριγκόζιν σκοτώθηκε κατόπιν εντολής του.
Στο βίντεο, που προέρχεται από μια συνέντευξη στον Ρώσο «military blogger» Σεμιόν Πέγκοφ, η οποία είχε αρχικά δημοσιευτεί στις 29 Απριλίου, ο Prigozhin έλεγε ότι η Ρωσία ήταν στα πρόθυρα της καταστροφής επειδή το κατεστημένο της άμυνας έδιωχνε σταδιακά αυτούς που έλεγαν την αλήθεια και αρνούνταν να κολακεύουν απλά την ηγεσία.
«Σήμερα έχουμε φτάσει σε σημείο βρασμού» εμφανίζεται να λέει στο βίντεο, που αναρτήθηκε στο Grey Zone, κανάλι της Wagner στο Telegram. «Γιατί μιλάω τόσο ειλικρινά; Επειδή δε έχω το δικαίωμα, ενώπιον αυτών που θα ζήσουν σε αυτή τη χώρα. Τους λένε ψέματα τώρα. Καλύτερα να με σκοτώσουν...Μα δεν θα πω ψέματα, πρέπει να πω ειλικρινά πως η Ρωσία είναι στα πρόθυρα καταστροφής. Και αν αυτά δεν αλλάξουν σήμερα, τότε το αεροπλάνο θα καταστραφεί στον αέρα».
Εκατοντάδες σχόλια αναρτήθηκαν στο Grey Zone μέσα σε λίγες ώρες. «Μα ήξερε» γράφει ένας, ενώ άλλοι εικάζουν πως είναι ακόμα ζωντανός και, όπως λέει ένας «θα πεταχτεί σύντομα έξω από το κουτί και θα κάνει τους διαβόλους να τα κάνουν πάνω τους».
Άλλος ένας έλεγε ότι θα ήταν ωραίο ο Prigozhin και ο Σεργκέι Σουροβίκιν να «κάθονται στη Τζαμάικα, πίνοντας πίνα κολάντα και ρουφώντας ένα μεγάλο τσιγαριλίκι».
Κάποιες αναρτήσεις υποδεικνύουν το Κρεμλίνο, με έναν να λέει πως η συντριβή είχε όλα τα «αποτυπώματα» του προέδρου Putin, προσθέτοντας «πρέπει να είσαι αμοιβάδα για να μην το καταλαβαίνεις αυτό».
Σε κάποιες άλλες αναρτήσεις κατηγορούν τη Γαλλία, σε άλλες την Ουκρανία. Σε ένα σχόλιο υποστηρίζεται πως η Ουκρανία σκότωσε τον Prigozhin κατόπιν εντολής των αμερικανικών υπηρεσιών και των «Αγγλοσαξόνων», προσθέτοντας πως «είναι άβολο για εμάς να χάνουμε έναν τέτοιο ήρωα»- με κάποιον να απαντά στο συγκεκριμένο σχόλιο με emojis που κλαίνε από τα γέλια.

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης