Τελευταία Νέα
Διεθνή

Βρετανικές μυστικές υπηρεσίες: Οι Ρώσοι ακύρωσαν στρατιωτικές ασκήσεις - Έχουν ελλείψεις σε στρατεύματα και εξοπλισμό

Βρετανικές μυστικές υπηρεσίες: Οι Ρώσοι ακύρωσαν στρατιωτικές ασκήσεις -  Έχουν ελλείψεις σε στρατεύματα και εξοπλισμό
Αναφορές των βρετανικών μυστικών υπηρεσιών για ακύρωση της άσκησης Zapad 23 λόγω ελλείψεων των Ρώσων σε εξοπλισμό και στρατεύματα
Η Ρωσία είναι πολύ πιθανόν να ακύρωσε τις κοινές στρατηγικές στρατιωτικές ασκήσεις ZAPAD 23, (Δύση 23) που πραγματοποιούνται κάθε χρόνο και αναμενόταν να πραγματοποιηθούν τον Σεπτέμβριο, ανακοίνωσε σήμερα το βρετανικό υπουργείο Άμυνας.
Η Ρωσία πιθανολογείται ότι ακύρωσε τις ασκήσεις επειδή πολύ λίγα στρατεύματα και στρατιωτικός εξοπλισμός είναι διαθέσιμοι, αναφέρει το υπουργείο Άμυνας επικαλούμενο την ημερήσια ενημέρωση των βρετανικών στρατιωτικών μυστικών υπηρεσιών.
Οι στρατιωτικές ασκήσεις «ZAPAD-21» πραγματοποιήθηκαν πριν από δύο χρόνια σε δυτικές περιοχές της Ρωσίας και της Λευκορωσίας, συμπεριλαμβανομένων περιοχών κοντά στα σύνορα με την Ευρωπαϊκή Ένωση, προκαλώντας ανησυχία στην Ουκρανία και σε ορισμένες χώρες του ΝΑΤΟ.
Από το 2010 στην Ρωσία ισχύει ένας τετραετής κύκλος εναλλαγής στρατιωτικών ασκήσεων σε όλη την χώρα, αναφέρει η ρωσική υπηρεσία του BBC, επισημαίνοντας ότι οι ασκήσεις που πραγματοποιήθηκαν το 2021, υπήρξαν οι μεγαλύτερες στρατιωτικές ασκήσεις από την σοβιετική περίοδο,
Δύο χρόνια αργότερα, δηλαδή το 2023 οι ασκήσεις αυτές σχεδιάζονταν να πραγματοποιηθούν στις δυτικές περιοχές, επειδή προτεραιότητα της Ρωσίας έγινε η απειλή κατά της ίδιας από το ΝΑΤΟ.
Ωστόσο, το αποτέλεσμα της δράσης των Ρώσων στρατιωτικών στον πόλεμο της Ουκρανίας έδειξε ότι οι στρατηγικές ασκήσεις δεν είχαν μεγάλη αξία από την άποψη της εκπαίδευσης και βασικά έγιναν για λόγους επίδειξης.
Όπως επισημαίνουν οι βρετανικές στρατιωτικές μυστικές υπηρεσίες, η Ρωσία ακύρωσε τις ασκήσεις ΖAPAD-23 όχι μόνο επειδή διαθέτει λίγα στρατεύματα και εξοπλισμό αλλά πιθανότατα και επειδή η ρωσική ηγεσία φοβάται την κριτική στο εσωτερικό λόγω του χαρακτήρα επίδειξης που θα έχουν οι ασκήσεις σε περίοδο πολέμου.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης