Τελευταία Νέα
Διεθνή

Χαμένοι στη μετάφραση οι Γερμανοί στο Κίεβο - Προσπαθούν να μάθουν τους Ουκρανούς πως να χειρίζονται ένα... τανκ

Χαμένοι στη μετάφραση οι Γερμανοί στο Κίεβο - Προσπαθούν να μάθουν τους Ουκρανούς πως να χειρίζονται ένα... τανκ
Ένας Ουκρανός εθελοντής που εμφανίστηκε στη Γερμανία ήταν 71 ετών
Η διδασκαλία σε άπειρους στρατιώτες πώς να χειρίζονται ένα τανκ στην πρώτη γραμμή μέσα σε μόλις έξι εβδομάδες δεν θα ήταν ποτέ εύκολη.
Αλλά όταν Γερμανοί, Ολλανδοί και Δανοί αξιωματικοί συγκεντρώθηκαν σε ένα καταπράσινο μέρος της βόρειας γερμανικής υπαίθρου για να εκπαιδεύσουν Ουκρανούς άνδρες, δεν περίμεναν ότι η έλλειψη ικανών διερμηνέων θα ήταν το κορυφαίο ζήτημα, αναφέρουν οι Financial Times.
«Οι διερμηνείς είναι η πρώτη πρόκληση», είπε ο Martin Bonn, Ολλανδός ταξίαρχος που είναι αναπληρωτής επικεφαλής της πολυεθνικής εκπαιδευτικής αποστολής της ΕΕ που ξεκίνησε τον περασμένο Νοέμβριο για την εκπαίδευση των Ουκρανών σε μια σειρά από όπλα και τακτικές.
Το Κίεβο και οι δυτικές πρωτεύουσες παρέχουν μεταφραστές, οι οποίοι συχνά παλεύουν με το εξειδικευμένο λεξιλόγιο.

Εθελοντής ετών... 71

Μέχρι το τέλος του έτους, 10.000 Ουκρανοί στρατιώτες θα έχουν εκπαιδευτεί στη Γερμανία, μέρος μιας ευρύτερης προσπάθειας της Δύσης για τον εξοπλισμό των ουκρανικών ενόπλων δυνάμεων με άρματα μάχης, πυροβολικό και συστήματα αεράμυνας, όπου 63.000 νεοσύλλεκτοι έχουν αποσταλεί από το Κίεβο για να παρακολουθήσουν στρατόπεδα εκπαίδευσης στο Ευρώπη και ΗΠΑ.
«Η μεγάλη πρόκληση είναι η μετάφραση λέξεων που χρησιμοποιούνται σε στρατιωτικό ή τεχνικό πλαίσιο»... Λέξεις που κανείς δεν χρησιμοποιεί στην καθημερινή ζωή», είπε η Βόννη μετά τη συμμετοχή Ουκρανών στρατιωτών σε άσκηση σκοποβολής τανκς σε στρατιωτική βάση κοντά στο Klietz στη βορειοανατολική Γερμανία.
Οι Ευρωπαίοι εκπαιδευτές ήταν γεμάτοι επαίνους για τα «τεράστια κίνητρα» των νεοσύλλεκτων, παρά το άγχος του πολέμου που διεξάγουν και τους καθημερινούς κινδύνους για τους φίλους και την οικογένεια στην πατρίδα.
Αλλά είπαν επίσης ότι η ηλικία και η ικανότητα των στρατιωτών που τους στέλνουν ποικίλλει πάρα πολύ, καθώς οι Ουκρανοί διοικητές στην πρώτη γραμμή είναι συχνά απρόθυμοι.
Ένας εθελοντής που εμφανίστηκε στη Γερμανία ήταν 71 ετών.

Η εκπαίδευση των Ουκρανών

Ουκρανοί στρατιώτες εξέφρασαν την ικανοποίησή τους για όσα έμαθαν στο Klietz για το άρμα Leopard 1 A5, μια παλαιότερη και λιγότερο εξελιγμένη έκδοση του Leopard 2 που απέκτησε διεθνή φήμη στις αρχές του τρέχοντος έτους καθώς η Γερμανία αντιστάθηκε στην έντονη πίεση από την Ουκρανία και τους συμμάχους του ΝΑΤΟ να το προμηθεύσει προς Κίεβο.
Τόνισαν, ωστόσο, ότι τα νεότερα όπλα ήταν πάντα προτιμότερα από τα παλαιότερα.
Οι Ουκρανοί στρατιώτες και οι δυτικοί εκπαιδευτές τους γνωρίζουν πολύ καλά ότι το Κίεβο απέτυχε να σημειώσει την πρόοδο που ήλπιζε στην πολυαναμενόμενη αντεπίθεση κατά των ρωσικών δυνάμεων που ξεκίνησε τον Ιούνιο.
Το σκληρό έδαφος, ο εξελιγμένος ηλεκτρονικός πόλεμος της Ρωσίας και η χρήση μη επανδρωμένων αεροσκαφών είναι τρία από τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα ουκρανικά στρατεύματα στο έδαφος, δήλωσε ο Ολλανδός ταξίαρχος Βόννης.
«Αυτό είναι πολύ δύσκολο», είπε.
«Ψάχνουμε τρόπους να προετοιμάσουμε τους Ουκρανούς να λειτουργήσουν σε ένα τέτοιο περιβάλλον».
Αξιωματούχοι από άλλα δυτικά έθνη έχουν εκφράσει τις τελευταίες εβδομάδες απογοήτευση για τις διαφορές απόψεων σχετικά με τη στρατηγική και τις τακτικές για την αντιμετώπιση της Ρωσίας.
Αυτή η άποψη απηχήθηκε από έναν από τους Γερμανούς εκπαιδευτές στο Klietz.
Είπε ότι μερικές φορές βίωσε τριβές με μεγαλύτερους Ουκρανούς διοικητές που είχαν εκπαιδευτεί στη σοβιετική εποχή και μερικές φορές «νομίζουν ότι ξέρουν καλύτερα».
Αλλά οι δυτικοί στρατοί - των οποίων η πιο πρόσφατη εμπειρία μάχης στο Ιράκ και το Αφγανιστάν διαφέρει πολύ από τον πιο παραδοσιακό πόλεμο που διεξάγεται στην Ουκρανία - λένε επίσης ότι μαθαίνουν από τις ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις.
Υπάρχει επίσης απογοήτευση για τα ίδια τα όπλα που παραδίδουν τα δυτικά έθνη.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης