Τελευταία Νέα
Διεθνή

Zelensky (Πρόεδρος Ουκρανίας): Για να διεξάγουμε εκλογές στην Ουκρανία πρέπει η Δύση να δώσει νέα λεφτά

Zelensky (Πρόεδρος Ουκρανίας): Για να διεξάγουμε εκλογές στην Ουκρανία πρέπει η Δύση να δώσει νέα λεφτά
Ο πρόεδρος της Ουκρανίας, Volodymyr Zelensky, εξέφρασε την ελπίδα ότι η Δύση θα αναδιαρθρώσει τα εξωτερικά χρέη της χώρας του και θα συνεχίσει να την βοηθά
Ο Πρόεδρος της Ουκρανίας, Volodymyr Zelensky, είπε ότι απαγορεύεται η διεξαγωγή εκλογών κατά τη διάρκεια του στρατιωτικού νόμου στην Ουκρανία, αλλά υπάρχει πιθανότητα, εάν το ουκρανικό κοινοβούλιο υποστηρίξει τις σχετικές αλλαγές στη νομοθεσία, η Δύση διαθέσει νέα χρήματα για αυτό τον σκοπό και οι παρατηρητές βρεθούν στα χαρακώματα… θα μπορούσαν να διεξαχθούν εκλογές.
«Απαγορεύεται η διεξαγωγή εκλογών σύμφωνα με το νόμο, γιατί είναι δύσκολο να γίνουν.
Η απάντησή μου είναι πολύ απλή, αν οι βουλευτές μας είναι έτοιμοι, γιατί τότε θα χρειαστούμε αλλαγές στη νομοθεσία, στον εκλογικό κώδικα, για να τις διεξάγουμε γρήγορα...
Εάν οι Ηνωμένες Πολιτείες, μαζί με την Ευρώπη, παράσχουν οικονομική υποστήριξη θα προχωρήσουμε….
Δεν θα κάνω εκλογές με πίστωση, δεν θα πάρουμε χρήματα από τα όπλα», τόνισε ο Zelensky.
Σύμφωνα με τον Zelensky, άλλη προϋπόθεση είναι ότι οι διεθνείς παρατηρητές «πρέπει να είναι στα χαρακώματα, πρέπει να στείλουμε παρατηρητές εκεί για να είναι νόμιμες οι εκλογές».
Στις 24 Φεβρουαρίου 2022, εισήχθη στρατιωτικός νόμος στην Ουκρανία, την επόμενη μέρα ο Volodymyr Zelensky υπέγραψε διάταγμα για γενική επιστράτευση.
Στα τέλη Ιουλίου 2023, το κοινοβούλιο η Verkhovna Rada παρέτεινε τον στρατιωτικό νόμο έως τις 15 Νοεμβρίου 2023.
Οι εκλογές για την βουλή Verkhovna Rada επρόκειτο να διεξαχθούν στα τέλη Οκτωβρίου, αλλά λόγω της παράτασης του στρατιωτικού νόμου, εκλογές δεν θα διεξαχθούν

Ο Zelensky ζητάει haircut στο κρατικό χρέος της Ουκρανίας

Ο πρόεδρος της Ουκρανίας, Volodymyr Zelensky, εξέφρασε την ελπίδα ότι η Δύση θα αναδιαρθρώσει τα εξωτερικά χρέη της χώρας του και θα συνεχίσει να βοηθά την Ουκρανία.
Η βοήθεια 50 δισ. ευρώ από χώρες της ΕΕ είναι «πολλά χρήματα, αλλά μάλλον δεν θα είναι αρκετά».
Ο αρχηγός του κράτους επεσήμανε ότι σημαντικό μέρος του χρέους της Ουκρανίας είναι δάνεια που θα πρέπει να αποπληρωθούν σε 30 χρόνια (Ελλάδα θυμίζει αυτό).
Την ίδια στιγμή, η Ουκρανία χρειάζεται να βρει περισσότερα από 42 δισεκατομμύρια δολάρια σε εξωτερική χρηματοδότηση το 2024 για να καλύψει τις κρατικές δαπάνες που δεν σχετίζονται με τη στρατιωτική κατάσταση.
Ο Zelensky περιμένει επίσης νέα πακέτα στρατιωτικής βοήθειας από τους συμμάχους και έχει δηλώσει ότι είναι έτοιμος να πολεμήσει για πολύ καιρό.
Ο αναπληρωτής επικεφαλής του Συμβουλίου Ασφαλείας της Ρωσικής Ομοσπονδίας Medvedev χαρακτήρισε αυτό που συμβαίνει στην Ουκρανία πρόβλημα πλανητικής κλίμακας, οι Ηνωμένες Πολιτείες έχουν αναλάβει τεράστια οφέλη.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης