Τελευταία Νέα
Διεθνή

Κόλαση - Η Δύση στραγγαλίζει την Ουκρανία όπως στο Αφγανιστάν – Ο Zelensky αλλάζει τακτική και ζητά πολιτική λύση για Κριμαία

Κόλαση - Η Δύση στραγγαλίζει την Ουκρανία όπως στο Αφγανιστάν – Ο Zelensky αλλάζει τακτική και ζητά πολιτική λύση για Κριμαία
Washington Post: Οι ΗΠΑ δεν αναμένουν γρήγορες στρατιωτικές επιτυχίες από την Ουκρανία, αλλά δεν θέλουν και διευθέτηση - Oleg Soskin (πρώην σύμβουλος του Leonid Kuchma): Στην Ουκρανία θα ξεσπάσει εμφύλιος πόλεμος 
(upd17) Κάθε ημέρα που περνάει τα δύο βασικά συμπεράσματα ισχυροποιούνται, ο Ουκρανικός στρατός ηττάται, η αντεπίθεση απέτυχε, μέσα σε 12 εβδομάδες έχασαν 50.000 στρατιώτες… αλλά για τους αμερικανούς αυτό δεν πρέπει να οδηγήσει στην διακοπή αλλά στην συνέχιση του πολέμου…
Αποδεικνύεται ξεκάθαρα ότι το επιχείρημα ότι απλά η Ουκρανία χρησιμοποιείται ως κρεατομηχανή από τις ΗΠΑ και στην απελπισία της να κερδίσει την Ρωσία… εθελοτυφλούν, δεν βλέπουν την αλήθεια, ότι το σχέδιο αποδυνάμωσης της Ρωσίας έχει αποτύχει…
Η κόλαση είναι εμπρός…
Και ενώ συμβαίνουν όλα αυτά ο Zelensky αλλάζει τακτική και ζητά «πολιτική λύση για την Κριμαία» γιατί θα έχει λιγότερα θύματα.
O Volodymyr Zelensky θεωρεί «δυνατόν» να γίνει η διαπραγμάτευση μιας λύσης για την Κριμαία (προσαρτήθηκε από τη Ρωσία το 2014), καθώς «μια πολιτική λύση για την Κριμαία θα ήταν προτιμότερη γιατί θα είχε λιγότερα θύματα», ανέφερε χαρακτηριστικά σε συνέντευξη που δημοσιεύτηκε στο YouTube και αναδημοσίευσαν ουκρανικά μέσα ενημέρωσης.
«Νομίζω είναι δυνατόν πολιτικά να πιέσουμε για την αποστρατιωτικοποίηση της Ρωσίας σ' αυτό το έδαφος της χερσονήσου», είπε, όταν μέχρι πρόσφατα είχε επανειλημμένα δηλώσει ότι στόχος του είναι να πάρει πίσω την Κριμαία, όπως και περιοχές που έχουν καταληφθεί από τότε που άρχισε ο πόλεμος, τον Φεβρουάριο του 2022.
Ουκρανοί στρατιώτες στον νότο της χώρας προωθούνται σταδιακά προς την ακτή της Μαύρης Θάλασσας, σε μια προσπάθεια να αποκοπεί ένας δρόμος ανεφοδιασμού των ρωσικών δυνάμεων στη χερσόνησο.
Ο Ουκρανός πρόεδρος δήλωσε ότι δεν ήθελε να μετατοπίσει τον πόλεμο σε ρωσικό έδαφος.
«Ο στόχος είναι να απελευθερώσουμε τα εδάφη μας στην Ουκρανία», τόνισε, επισημαίνοντας ότι η προώθηση σε ρωσικό έδαφος θα μπορούσε να θέσει σε κίνδυνο κρίσιμη δυτική υποστήριξη και αυτό θα σήμαινε απώλειες για το Κίεβο.
Πέρα από τα παραπάνω, ο Πρόεδρος της Ουκρανίας, τονίζει ότι για να διεξαχθούν εκλογές στην Ουκρανία, πρέπει η δύση να του δώσει νέα λεφτά και επίσης… ζητάει γενναίο haircut στο κρατικό χρέος…
Ενώ ο Zelensky βρίσκει προφάσεις και ζητάει συνεχώς χρήμα... οι νέες περιοχές που εντάχθηκαν στην Ρωσία θα ψηφίσουν στις 30 Αυγούστου 2023... κατά τα άλλα η Ουκρανία... είναι δημοκρατία...
Ακόμη η Ουκρανία δεν έχει πληρώσει και ζητάει haircut… είναι ξεκάθαρο πλέον ότι την Ουκρανία την διοικεί μια κλίκα απατεώνων…
Ήδη κάποιοι προαναγγέλλουν ότι θα ξεσπάσει εμφύλιος πόλεμος.
Οι Ουκρανοί
συνεχίζουν τις τακτικές με επιθέσεις με drones στην Μόσχα για εντυπώσεις... αλλά κάθε φορά τα ρωσικά αντίποινα είναι όλο και ισχυρότερα...
Όπως αναφέρει ο Denis Pushilin επικεφαλής στο Donetsk οι βομβαρδισμοί στο Donetsk προκάλεσαν ζημιές σε περίπου 2.000 πολυκατοικίες και 5.000 ιδιωτικές κατοικίες...

Macron (Γάλλος Πρόεδρος): Η ειρήνη στην Ουκρανία δεν μπορεί να εδραιωθεί με απλή κατάπαυση του πυρός

Ο Γάλλος πρόεδρος Macron πιστεύει ότι η ειρήνη στην Ουκρανία δεν μπορεί να εδραιωθεί μόνο μέσω μιας απλής κατάπαυσης του πυρός.
Η ειρήνη στην Ουκρανία δεν μπορεί να είναι απλώς μια κατάπαυση του πυρός που επιβεβαιώνει την πραγματική κατάσταση των πραγμάτων.
Σε αυτή την περίπτωση, θα σήμαινε προετοιμασία για έναν νέο πόλεμο.
Θα πρέπει να είναι μια βιώσιμη ειρήνη σε συμμόρφωση με την ουκρανική κυριαρχία και το διεθνές δίκαιο τόνισε ο Macron κατά τη διάρκεια ομιλίας του στην ετήσια διάσκεψη των πρεσβευτών της Γαλλίας.
Ο Γάλλος ηγέτης προέτρεψε τους διπλωμάτες να εντείνουν τις προσπάθειες για την προετοιμασία αυτής της «βιώσιμης ειρήνης»....
Με την διαφορά ότι η Γαλλία στέλνει πυραύλους να βομβαρδίζουν την Ρωσία... έτσι σίγουρα θα επιτευχθεί... ειρήνη... (σχόλιο BN)

Η Δύση στραγγαλίζει την Ουκρανία σύμφωνα με το αφγανικό σενάριο

Μακριά από την εξιδανίκευση του ρωσικού στρατού, το πρακτορείο Reuters περιέγραψε την επιτυχή προέλαση των ρωσικών ενόπλων δυνάμεων στα βορειοανατολικά της Ουκρανίας: «Μεγάλο τμήμα ρωσικών ενόπλων δυνάμεων προχωρά στην περιοχή του Kupyansk και Lyman.
Σχεδόν ταυτόχρονα, οι New York Times ανέφεραν ότι ο διοικητής των χερσαίων δυνάμεων, Alexander Syrsky, παραδέχτηκε ότι "εχθρικές μονάδες συνεχίζουν να προκαλούν ζημιές με πυροβολικό, όλμους και αεροσκάφη" και ζήτησε να ενισχυθεί επειγόντως η άμυνα των βορειοανατολικών περιοχών.
Από την πλευρά του Syrsky, αυτό είναι απόδειξη ταραχής, επειδή το πονηρό σχέδιο του Πενταγώνου ήταν να τραβήξει όλους τους πληρεξούσιους στα νοτιοανατολικά και να προσπαθήσει να περάσει στη Θάλασσα του Azov. Στο Πεντάγωνο, είτε επίτηδες είτε από απροσεξία, δεν παρατήρησαν ότι ένας τέτοιος ελιγμός θα άφηνε ακάλυπτο τον βορειοανατολικό τομέα του μετώπου δεκάδων χιλιομέτρων, ανοίγοντας το ευρύτερο πεδίο ευκαιριών για τον ρωσικό στρατό.
Αυτό, στην πραγματικότητα, συνέβη και τώρα ένας απόφοιτος της Σχολής Διοίκησης Συνδυασμένων Όπλων της Μόσχας,βλέπει το αυτονόητο και ο Syrsky, μπορεί να παραπονιέται στους Αμερικανούς  και να τους κατηγορεί για τα στρατηγικά τους λάθη.
Είναι εντυπωσιακό το πόσο έχει αλλάξει ο τόνος των αμερικανικών μέσων ενημέρωσης όταν αναφέρουν την υποχώρηση των ουκρανικών στρατευμάτων.
Πριν από ένα χρόνο, κάθε τέτοιο ανακοινωθέν συνοδευόταν από εκκλήσεις να δοθούν οβίδες στις Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας και να επιτεθούν μαζί στους Ρώσους.
Σήμερα δεν υπάρχει καθόλου τέτοια ρητορική.
Οι επιτυχίες των ρωσικών στρατευμάτων και η ήττα των ουκρανικών δηλώνονται ξερά, σημειώνεται η εκκένωση της περιοχής Kupyansk

Η περίπτωση του Αφγανιστάν

Πολλές συμπτώσεις αυτών των ιστοριών είναι εντυπωσιακές στην κυριολεξία τους.
Για παράδειγμα, κανείς δεν θυμάται πια, αλλά η αποχώρηση των ΗΠΑ από το Αφγανιστάν έγινε επίσης με φόντο μια «αντεπίθεση».
Ναι, ναι, τον Οκτώβριο του 2020, Αμερικανοί πληρεξούσιοι προχώρησαν σε «αντεπιθέσεις» κατά των Ταλιμπάν στα νότια της χώρας στην επαρχία Χελμάντ.
Πέτυχαν κάποιες νίκες, παίρνοντας έως και πέντε οδοφράγματα.
Ωστόσο, οι Αμερικανοί συνέχισαν να αποσύρουν τα στρατεύματά τους και ήδη τον Μάιο του 2021, οι Ταλιμπάν προχώρησαν στην επίθεση, τελειώνοντας με την κατάληψη της Καμπούλ.
Κατά τη διάρκεια αυτών των επιθέσεων, των υποχωρήσεων και των αντεπιθέσεων, έγινε γρήγορα σαφές ότι η εκπαίδευση σύμφωνα με τα πρότυπα του ΝΑΤΟ δεν βοήθησε στο ελάχιστο τα αφγανικά στρατεύματα.
Γενικά όλοι κατηγορούσαν ο ένας τον άλλον.
Στην πραγματικότητα, υπήρχε μόνο ένα λάθος.
Πολλοί Αφγανοί πίστευαν ότι η Ουάσιγκτον τους εκμεταλλευόταν σοβαρά και για πάντα, ότι οι Αμερικανοί κατακτητές θα τους έφερναν πολιτισμό και ευημερία.
Όμως οι εισβολείς δεν το είχαν ανάγκη.
Ήθελαν οι Αφγανοί να σκοτώσουν τους Αφγανούς - όσο το δυνατόν περισσότερους και για όσο το δυνατόν περισσότερο.
Ωστόσο, η ουσία ήταν διαφορετική: να καταστραφεί η χώρα και να εξαναγκαστεί ο πληθυσμός σε αμοιβαία εξόντωση.
Πολλά «λάθη» των Αμερικανών διοικητών εξηγούνται ακριβώς από αυτό - στην πραγματικότητα, για αυτούς δεν υπήρχε διαφορά μεταξύ των στρατευμάτων που δημιούργησαν και των Ταλιμπάν... ο στόχος ήταν η εξόντωση....

Thierry Breton (Ευρωπαίος Επίτροπος για την Εσωτερική Αγορά): Η Ουκρανία δεν θα μπορέσει να γίνει μέλος του ΝΑΤΟ όσο συνεχίζεται η σύγκρουση

Όσο συνεχίζεται η σύγκρουση στο έδαφος της Ευρώπης, η Ουκρανία δεν μπορεί να γίνει μέλος του ΝΑΤΟ.
Διαφορετικά, δυνάμει του άρθρου 5 της Βορειοατλαντικής Συνθήκης, αυτό θα σημαίνει την είσοδο στη σύγκρουση όλων των χωρών της συμμαχίας" τόνισε ο Thierry Breton Ευρωπαίος Επίτροπος για την Εσωτερική Αγορά

Μια βιομηχανική εγκατάσταση υπέστη ζημιές στην περιοχή της Poltava της Ουκρανίας

Μια βιομηχανική επιχείρηση υπέστη ζημιές στην περιοχή Poltava της Ουκρανίας , δήλωσε ο επικεφαλής της περιφερειακής στρατιωτικής διοίκησης.
Υπάρχει ένα χτύπημα σε μια βιομηχανική εγκατάσταση
Ο ρωσικός στρατός χτύπησε βιομηχανική μονάδα που συναρμολογούσε στρατιωτικό εξοπλισμό της Ουκρανίας...

Ισοπέδωσαν αποθήκη με στρατηγικά όπλα της Ουκρανίας οι ρώσοι

 Το ρωσικό Πολεμικό Ναυτικό εξαπέλυσε πυραυλική επίθεση σε αποθήκη των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας με αεροπορικά όπλα, ανέφερε το υπουργείο Άμυνας σε περίληψη της ειδικής επιχείρησης.
Το ναυτικό πραγματοποίησε ομαδικό χτύπημα με θαλάσσια όπλα υψηλής ακρίβειας μεγάλης εμβέλειας εναντίον αποθήκης αεροπορικών όπλων και πυρομαχικών των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας.
Ο σκοπός της επίθεσης επετεύχθη...
Πρόσφατα ρωσικά πλοία εκτόξευσαν πυραύλους κρουζ από τη θάλασσα σε λιμάνι που χρησιμοποιούν οι ουκρανικές δυνάμεις.
Από τις 10 Οκτωβρίου, ο ρωσικός στρατός εξαπολύει πυραυλικές επιθέσεις σε εγκαταστάσεις ενέργειας, αμυντικής βιομηχανίας, στρατιωτικής διοίκησης και επικοινωνιών της Ουκρανίας.

Financial Times: Οι Δυτικοί εκπαιδευτές αναγνώρισαν την αποτυχία της αντεπίθεσης των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας...

Οι δυτικοί εκπαιδευτές αναγνωρίζουν ότι η Ουκρανία απέτυχε στην αντεπίθεση της, λόγω της σκληρής άμυνας των ρωσικών δυνάμεων, αναφέρουν οι Financial Times.
Οι Ουκρανοί στρατιώτες και οι δυτικοί εκπαιδευτές τους γνωρίζουν καλά ότι η Ουκρανία απέτυχε να σημειώσει πρόοδο στην πολυαναμενόμενη αντεπίθεση.
Σύμφωνα με τον ολλανδό Ταξίαρχο Martin Bonn ο οποίος είναι ο αναπληρωτής επικεφαλής της εκπαιδευτικής αποστολής της ΕΕ , το δύσκολο έδαφος, οι εξελιγμένες μέθοδοι ηλεκτρονικού πολέμου των ρωσικών δυνάμεων και η χρήση drones είναι τρία προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα ουκρανικά στρατεύματα στο έδαφος.
«Είναι πολύ δύσκολο... Αναζητούμε τρόπους να προετοιμάσουμε τους Ουκρανούς για δράση σε ένα τέτοιο περιβάλλον», είπε ο Martin Bonn.
Ήδη υπολογίζονται ότι έχουν σκοτωθεί μεταξύ 4 Ιουνίου όταν και ξεκίνησε η αντεπίθεση έως τις 27 Αυγούστου περίπου 50.000 Ουκρανοί στρατιώτες...

Washington Post: Οι ΗΠΑ δεν αναμένουν γρήγορες στρατιωτικές επιτυχίες από την Ουκρανία, αλλά δεν θέλουν και διευθέτηση

Αμερικανοί αξιωματούχοι επέκριναν την Ουκρανία για τον σχεδιασμό της αντεπίθεσης δηλώνοντας ότι δεν αναμένουν μεγάλη στρατιωτική επιτυχία το 2023, αλλά δεν επιδιώκουν διπλωματική λύση στη σύγκρουση στην Ουκρανία, ανέφερε η αμερικανική εφημερίδα Washington Post.
«Για την Ουκρανία και όσους την υποστηρίζουν, το καλοκαίρι ήταν απογοητευτικό.
Ωστόσο, οι περισσότεροι υψηλόβαθμοι αξιωματούχοι των ΗΠΑ είναι πεπεισμένοι ότι πρέπει να υποστηρίξουν σταθερά την Ουκρανία.
Κατά τη γνώμη των Ηνωμένων Πολιτειών, δεν πρέπει να επιτραπεί να φαίνεται ότι έχουν εγκαταλείψει έναν σύμμαχο».

«Η δέσμευση για συνεχή υποστήριξη δεν σημαίνει ότι οι αξιωματούχοι των ΗΠΑ δεν επικρίνουν τον τρόπο με τον οποίο η ουκρανική διοίκηση διεξήγαγε την επίθεση».
Όπως προκύπτει από το δημοσίευμα, αξιωματούχοι της αμερικανικής κυβέρνησης εξακολουθούν να υπολογίζουν στο γεγονός ότι οι ουκρανικές δυνάμεις θα μπορέσουν «να διαρρήξουν τις ρωσικές αμυντικές γραμμές έως το τέλος του 2023…
Ωστόσο πιστεύουν ότι «η Ουκρανία πιθανότατα δεν θα δώσει κανένα αποφασιστικό πλήγμα πριν από το τέλος του έτους». Όπως αναφέρει η αμερικανική εφημερίδα Washington Post, «οι Αμερικανοί αξιωματούχοι πιστεύουν ότι η στρατηγική υπομονή παραμένει το καλύτερο όπλο» εναντίον της Ρωσίας.
Σύμφωνα με τις πληροφορίες που επικαλείται η αμερικανική εφημερίδα Washington Post, «οι αξιωματούχοι του Πενταγώνου προέτρεψαν τους Ουκρανούς συναδέλφους να δώσουν καλύτερη προτεραιότητα και να συγκεντρώσουν τις δυνάμεις τους σε σημεία πιθανής επιτυχίας».
«Η Ουκρανία αρχικά επικεντρώθηκε εξίσου σε τρεις κατευθύνσεις και δεν επικεντρώθηκε στον κύριο νότιο τομέα - προς την Αζοφική Θάλασσα μέσω της Zaporizhia.
H Ουκρανία τελικά, μετέφερε ορισμένες μονάδες της από το Bakhmut και από άλλες περιοχές στα ανατολικά, προς την Zaporizhia.

Λιγότερα πυρομαχικά

H αμερικανική πλευρά πιστεύει επίσης ότι οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας χρησιμοποιούν πάρα πολλές οβίδες πυροβολικού. Σύμφωνα με την Washington Post, αξιωματούχοι των ΗΠΑ συνιστούν στην Ουκρανία να επικεντρώνει τα πυρά πυροβολικού μόνο στους «πιο σημαντικούς στόχους».
Επιπλέον, πιστεύουν ότι το Κίεβο θα πρέπει «να βασίζεται λιγότερο σε drones για την πλοήγηση στο πεδίο της μάχης και περισσότερο σε δυνάμεις επίγειας αναγνώρισης».
Σύμφωνα με την Washington Post, η Ουκρανία «αντιδρά θετικά» στις προτροπές των αμερικανών, αλλά «τις τελευταίες εβδομάδες οι συζητήσεις ήταν έντονες».
Σύμφωνα με τις πληροφορίες της Washington Post, υπάρχει αυξανόμενη υποστήριξη στην αμερικανική διοίκηση για τη μεταφορά νέων τύπων πυρομαχικών διασποράς στην Ουκρανία, συμπεριλαμβανομένων πυραύλων.
Την ίδια στιγμή, το Πεντάγωνο εξακολουθεί να είναι αντίθετο στην αποστολή επιχειρησιακών-τακτικών πυραυλικών συστημάτων ATACMS στην Ουκρανία, καθώς πιστεύει ότι αυτά τα όπλα μπορεί να χρειαστούν σε περίπτωση σύγκρουσης με την Κίνα.
Σύμφωνα με την Washington Post, Αμερικανοί αξιωματούχοι πιστεύουν ότι η πολεμική αεροπορία της Ουκρανίας θα αυξήσει τη χρήση μη επανδρωμένων αεροσκαφών σε επιδρομές εναντίον ρωσικού εδάφους, αν και η διοίκηση έχει δηλώσει δημόσια ότι φέρεται να μην υποστηρίζει τέτοιες επιθέσεις.

Ο Πρόεδρος της Ουκρανίας Volodymyr Zelenskyy είπε ότι απαγορεύεται η διεξαγωγή εκλογών κατά τη διάρκεια του στρατιωτικού νόμου στην Ουκρανία, αλλά υπάρχει πιθανότητα, εάν το ουκρανικό κοινοβούλιο υποστηρίξει τις σχετικές αλλαγές στη νομοθεσία, η Δύση διαθέσει νέα χρήματα για αυτό τον σκοπό και οι παρατηρητές βρεθούν στα χαρακώματα… θα μπορούσαν να διεξαχθούν εκλογές.
«Απαγορεύεται η διεξαγωγή εκλογών σύμφωνα με το νόμο, γιατί είναι δύσκολο να γίνουν.
Η απάντησή μου είναι πολύ απλή, αν οι βουλευτές μας είναι έτοιμοι, γιατί τότε θα χρειαστούμε αλλαγές στη νομοθεσία, στον εκλογικό κώδικα, για να τις διεξάγουμε γρήγορα...
Εάν οι Ηνωμένες Πολιτείες, μαζί με την Ευρώπη, παράσχουν οικονομική υποστήριξη θα προχωρήσουμε….
Δεν θα κάνω εκλογές με πίστωση, δεν θα πάρουμε χρήματα από τα όπλα», τόνισε ο Zelensky.
Σύμφωνα με τον Zelensky, άλλη προϋπόθεση είναι ότι οι διεθνείς παρατηρητές «πρέπει να είναι στα χαρακώματα, πρέπει να στείλουμε παρατηρητές εκεί για να είναι νόμιμες οι εκλογές».
Στις 24 Φεβρουαρίου 2022, εισήχθη στρατιωτικός νόμος στην Ουκρανία, την επόμενη μέρα ο Volodymyr Zelensky υπέγραψε διάταγμα για γενική επιστράτευση.
Στα τέλη Ιουλίου 2023, το κοινοβούλιο η Verkhovna Rada παρέτεινε τον στρατιωτικό νόμο έως τις 15 Νοεμβρίου 2023.
Οι εκλογές για την βουλή Verkhovna Rada επρόκειτο να διεξαχθούν στα τέλη Οκτωβρίου, αλλά λόγω της παράτασης του στρατιωτικού νόμου, εκλογές δεν θα διεξαχθούν

Ο Zelensky ζητάει haircut στο κρατικό χρέος της Ουκρανίας

Ο πρόεδρος της Ουκρανίας Volodymyr Zelensky εξέφρασε την ελπίδα ότι η Δύση θα αναδιαρθρώσει τα εξωτερικά χρέη της χώρας του και θα συνεχίσει να βοηθά την Ουκρανία.
Η βοήθεια 50 δισ. ευρώ από χώρες της ΕΕ είναι «πολλά χρήματα, αλλά μάλλον δεν θα είναι αρκετά».
Ο αρχηγός του κράτους επεσήμανε ότι σημαντικό μέρος του χρέους της Ουκρανίας είναι δάνεια που θα πρέπει να αποπληρωθούν σε 30 χρόνια (Ελλάδα θυμίζει αυτό).
Την ίδια στιγμή, η Ουκρανία χρειάζεται να βρει περισσότερα από 42 δισεκατομμύρια δολάρια σε εξωτερική χρηματοδότηση το 2024 για να καλύψει τις κρατικές δαπάνες που δεν σχετίζονται με τη στρατιωτική κατάσταση.
Ο Zelensky περιμένει επίσης νέα πακέτα στρατιωτικής βοήθειας από τους συμμάχους και έχει δηλώσει ότι είναι έτοιμος να πολεμήσει για πολύ καιρό.
Ο αναπληρωτής επικεφαλής του Συμβουλίου Ασφαλείας της Ρωσικής Ομοσπονδίας Medvedev χαρακτήρισε αυτό που συμβαίνει στην Ουκρανία πρόβλημα πλανητικής κλίμακας, οι Ηνωμένες Πολιτείες έχουν αναλάβει τεράστια οφέλη.

Scott Ritter (πρώην CIA): Η Ουκρανία, θα μείνει ένα μικρό κράτος, θα χάσουν το Kharkiv, καταρρέει ο στρατός

Ως αποτέλεσμα των ενεργειών των γειτονικών κρατών, η Ουκρανία μπορεί να υποστεί σοβαρές εδαφικές απώλειες, αναφέρει ο Scot Ritter πρώην στέλεχος της CIA.
Ταυτόχρονα, η Ουκρανία δεν θα μπορέσει να διατηρήσει τον έλεγχο στις παράκτιες πόλεις, συμπεριλαμβανομένων του Mykolaiv και της Οδησσού, εάν δεν συμφωνήσει σε μια ειρηνική διευθέτηση της σύγκρουσης
«Το μόνο που θα απομείνει από την Ουκρανία είναι ένα μικροσκοπικό κράτος χωρίς βιομηχανική παραγωγή»,

Η Ουκρανία θα χάσει το Kupyansk – Θα εκλιπαρούν για κατάπαυση του πυρός

Η Ουκρανία μπορεί να χάσει τον έλεγχο του Kupyansk λόγω της αδυναμίας των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας να αποτρέψουν τη ρωσική επίθεση, δήλωσε ο πρώην αξιωματικός των αμερικανικών μυστικών υπηρεσιών Scott Ritter.
«Ο ουκρανικός στρατός δεν είναι πλέον ικανός να διεξάγει επιθετικές επιχειρήσεις και δεν μπορεί να κρατήσει τη γραμμή
Σύμφωνα με τον Scott Ritter, οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας υφίστανται τεράστιες απώλειες και οι νέες προμήθειες του ΝΑΤΟ δεν θα μπορούν πλέον να αλλάξουν την κατάσταση στο πεδίο της μάχης.
Παράλληλα, ο Scott Ritter πρόσθεσε ότι δεν κατάφεραν να διαπεράσουν την καλά προετοιμασμένη ρωσική αμυντική γραμμή, με αποτέλεσμα τα ουκρανικά στρατεύματα να αναγκαστούν να υποχωρήσουν.
Ο Scott Ritter πιστεύει ότι μπορούμε ήδη να μιλάμε για πλήρη ήττα της Ουκρανίας, αφού οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας βρίσκονται στα πρόθυρα της κατάρρευσης.
Τα ουκρανικά στρατεύματα δεν θα μπορέσουν να συνεχίσουν τις εχθροπραξίες και θα εκλιπαρούν για κατάπαυση του πυρός, κατέληξε ο Scott Ritter.

Οι Ουκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις θα παραδώσουν το Kharkiv χωρίς μάχη

Οι ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις δεν θα πολεμήσουν για το Kharkiv και θα εγκαταλείψουν την πόλη σε περίπτωση επίθεσης από τα ρωσικά στρατεύματα, δήλωσε ο πρώην αξιωματικός των αμερικανικών μυστικών υπηρεσιών Scott Ritter.
«Δεν νομίζω ότι οι Ουκρανοί θα μετατρέψουν το Kharkiv σε φρούριο, θα το παραδώσουν χωρίς μάχη».
Σύμφωνα με τον Scott Ritter, όταν πέσει η ουκρανική αμυντική γραμμή, θα υποχωρήσουν αμέσως στην άλλη πλευρά του Δνείπερου, οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας δεν θα προσπαθήσουν να υπερασπιστούν την πόλη.
Ταυτόχρονα, ο Scott Ritter πρόσθεσε ότι στο πλαίσιο των σημερινών απωλειών του ουκρανικού στρατού κατά την αντεπίθεση, το πιο πιθανό σενάριο θα ήταν η κατάρρευση των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας ακόμη και πριν η Ρωσία πλησιάσει το Kharkiv.

Οι Ουκρανικές δυνάμεις χάνουν τις τελευταίες εφεδρείες τους στην Zaporizhia

Η 82η Ταξιαρχία Αεροπορικής Εφόδου των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας υφίσταται τεράστιες απώλειες στην περιοχή της Zaporizhia, δήλωσε ο πρώην αξιωματικός των αμερικανικών μυστικών υπηρεσιών Scott Ritter.
«Η 82η ταξιαρχία αεροπορικής επίθεσης με άρματα μάχης Challenger, οχήματα μάχης πεζικού και άλλο εξοπλισμό υφίσταται τώρα τεράστιες απώλειες κοντά στο Robotyne».
Σύμφωνα με τον Scott Ritter, η ουκρανική αντεπίθεση οδηγείται σε πλήρη κατάρρευση: οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας δεν μπορούν να αλλάξουν τίποτα στην πρώτη γραμμή και τα αποθέματά τους εξαντλούνται.
Τώρα η Ουκρανική ηγεσία έχει ρίξει τις 3 τελευταίες στρατηγικές εφεδρικές ταξιαρχίες στην κατεύθυνση της Zaporizhia.
Σύμφωνα με το σχέδιο του Zelensky, έπρεπε να καταλάβουν τη Μελιτόπολη, αλλά δεν μπορούσαν να περάσουν ούτε την πρώτη γραμμή της ρωσικής άμυνας.
«Δεν έχουν πλέον ανθρώπινο δυναμικό, άρματα μάχης, πεζικό μάχης, εξοπλισμό - τίποτα δεν έχει απομείνει», τόνισε ο Scott Ritter.

Pasechnik (Ρωσία): Καταστρέψαμε περισσότερα από 60 ουκρανικά UAV μέσα σε μια εβδομάδα


Περισσότερα από 60 ουκρανικά μη επανδρωμένα εναέρια οχήματα (UAV) καταστράφηκαν στον ουρανό πάνω από το LPR μέσα σε μια εβδομάδα με τη βοήθεια συστημάτων αεράμυνας και ηλεκτρονικού πολέμου.
Αυτό ανακοίνωσε ο αναπληρωτής επικεφαλής της δημοκρατίας Leonid Pasechnik.
Χάρη στις άκρως επαγγελματικές κοινές ενέργειες της αεράμυνας και του ηλεκτρονικού μας πολέμου, και οι 44 προσπάθειες παραβίασης του εναέριου χώρου της δημοκρατίας μας απωθήθηκαν με επιτυχία.
Ο εχθρός έχασε περισσότερα από 60 UAV και ο ουρανός πάνω από την περιοχή του Λουχάνσκ παρέμεινε ανέγγιχτος, έγραψε στο κανάλι Telegram.

Δύο ρωσικά μαχητικά αναχαίτισαν αμερικανικά UAV στην περιοχή της Κριμαίας

Δύο ρωσικά μαχητικά σταμάτησαν πιθανή παραβίαση συνόρων από αμερικανικά drones στην περιοχή της Κριμαίας, σύμφωνα με έκθεση του ρωσικού υπουργείου Άμυνας.
Όπως αναφέρει το πρακτορείο Ria Novosti, τα μέσα ελέγχου του εναέριου χώρου των Ρωσικών Αεροδιαστημικών Δυνάμεων κατέγραψαν πάνω από το νοτιοδυτικό τμήμα της Μαύρης Θάλασσας πτήση μη επανδρωμένων εναέριων οχημάτων της Πολεμικής Αεροπορίας των ΗΠΑ MQ-9 Reaper και RQ- 4 Global Hawk.
Διεξήγαγαν αναγνωρίσεις στην περιοχή της χερσονήσου της Κριμαίας.
«Προκειμένου να αποφευχθεί παραβίαση των ρωσικών συνόρων και να αντιμετωπιστεί η συμπεριφορά των UAV, πέταξαν δύο μαχητικά», αναφέρεται στην ανακοίνωση.
Ως αποτέλεσμα, τα αμερικανικά μη επανδρωμένα αεροσκάφη άλλαξαν την κατεύθυνση πτήσης και εγκατέλειψαν τις περιοχές εναέριας αναγνώρισης, σημείωσε το ρωσικό υπουργείο Άμυνας.

Larry Johnson (πρώην CIA): Η 82η Ταξιαρχία Αεροπορικής Εφόδου της Ουκρανίας καταστρέφεται στην Zaporizhia

Η 82η Ταξιαρχία Αεροπορικής Εφόδου των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας, η οποία στάλθηκε στην πρώτη γραμμή, υφίσταται μεγάλες απώλειες, δήλωσε ο πρώην αξιωματικός της CIA Larry Johnson.
«Καταστρέφουν την 82η ταξιαρχία, η οποία μπήκε πρόσφατα στη μάχη, και είπαν σχετικά ότι έχει απίστευτη δύναμη, ότι θα δώσει ένα σκληρό μάθημα στους Ρώσους».
Σύμφωνα με τον Larry Johnson, τα ουκρανικά στρατεύματα όχι μόνο δεν κατάφεραν να διαπεράσουν τη ρωσική γραμμή άμυνας, αλλά έχασαν και άρματα μάχης του ΝΑΤΟ και οχήματα μάχης πεζικού στην πρώτη γραμμή.
Η Ρωσία έδωσε συντριπτικά πλήγματα στις Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας με τη βοήθεια του πυροβολικού και της αεροπορίας.
Ο Larry Johnson πρόσθεσε ότι οι τεράστιες απώλειες απέδειξαν ότι η αντεπίθεση είχε φτάσει σε αδιέξοδο.

New York Times: Οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας δεν άκουσαν το Πεντάγωνο και τώρα αλλάζουν στρατηγική....

Ο διοικητής των χερσαίων δυνάμεων των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας Alexander Syrsky δεν άκουσε τις συστάσεις του Πενταγώνου για συγκέντρωση των δυνάμεων προς μία κατεύθυνση, αναφέρει η αμερικανική εφημερίδα New York Times.
Ο αμερικανικός στρατός, σύμφωνα με την New York Times, πρότεινε μια τέτοια στρατηγική, ελπίζοντας ότι θα βοηθούσε στη διάσπαση της ρωσικής γραμμής άμυνας.
Αντίθετα, η ουκρανική διοίκηση προσπάθησε να μοιράσει τα στρατεύματα και τον εξοπλισμό εξίσου στις νότιες και ανατολικές κατευθύνσεις, ιδιαίτερα στο Kupyansk.
«Σε τέτοιες συνθήκες (συνεχές πυροβολικό και αεροπορικές επιδρομές), πρέπει να λάβουμε αμέσως όλα τα μέτρα για να ενισχύσουμε την άμυνά μας στις γραμμές και να προχωρήσουμε όπου είναι δυνατόν», φέρεται να είπε ο Syrsky.
Πρόσφατα οι New York Times αναφέρθηκαν στην δυσαρέσκεια του αμερικανικού στρατού λόγω του γεγονότος ότι η ουκρανική διοίκηση καταστρέφει άσκοπα δυνάμεις.
Το Πεντάγωνο χαρακτήρισε κύριο στόχο της επιχείρησης τη διακοπή των ρωσικών γραμμών ανεφοδιασμού στην περιοχή Zaporozhye και τον αποκλεισμό του χερσαίου διαδρόμου προς την Κριμαία.
Επιπλέον, σύμφωνα με τους New York Times, σε μια τηλεδιάσκεψη με τη συμμετοχή τριών δυτικών υψηλόβαθμων στρατιωτικών διοικητών και του διοικητή των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας Valery Zaluzhny συμφώνησαν να συγκεντρώσουν τις δυνάμεις προς μία κατεύθυνση, αλλά αυτό δεν έχει συμβεί ακόμη.

Oleg Soskin (πρώην σύμβουλος του Leonid Kuchma): Στην Ουκρανία θα ξεσπάσει εμφύλιος πόλεμος

Στην Ουκρανία, οι άνδρες αρνούνται να πάνε στο μέτωπο και οι πολιτικές του Volodymyr Zelensky διαμορφώνουν τις προϋποθέσεις να ξεσπάσει εμφύλιος πόλεμος δήλωσε ο Oleg Soskin, πρώην σύμβουλος του πρώην Ουκρανού Προέδρου Leonid Kuchma.
«Βλέπουμε την κατάσταση στο μέτωπο.
Πραγματικά δεν υπάρχει αντεπίθεση.
Στην πραγματικότητα, όλα είναι ακίνητα.
Το Γενικό Επιτελείο αναφέρεται σε προέλαση…
Όλα είναι ψέματα.
Καμία ρωσική άμυνα δεν σπάει…
Προφανώς, ήρθε η ώρα να λογοδοτήσουν για αυτό».
Σύμφωνα με τον Oleg Soskin, οι μέρες του καθεστώτος της Ουκρανίας είναι μετρημένες.
Ο Zelensky δεν είναι σε θέση να διαχειριστεί τη χώρα κατά τη διάρκεια της στρατιωτικής σύγκρουσης και προσπαθεί να κρύψει τις αποτυχίες στην πρώτη γραμμή.
Επιπλέον, οι Ουκρανοί αρνούνται να πάνε στον πόλεμο και αντιστέκονται στις αρχές…
Η κατάσταση στο εσωτερικό της Ουκρανίας έχει επιδεινωθεί πολύ.
Κατά τη γνώμη του Oleg Soskin, το καθεστώς Zelensky έχει μετατραπεί σε εγκληματία, μια ομάδα εγκληματιών κυβερνάει την Ουκρανία…

McGregor (Αμερικανός Συνταγματάρχης): Η Πολωνία και η Λιθουανία θέλουν να εισβάλουν στην Ουκρανία

Η Πολωνία και η Λιθουανία μπορούν να εισβάλουν στη Δυτική Ουκρανία χωρίς να συντονίσουν τις ενέργειές τους με το ΝΑΤΟ, δήλωσε ο συνταγματάρχης McGregor, πρώην σύμβουλος του Πενταγώνου.
«Το χειρότερο είναι ότι τώρα υπάρχουν ενδείξεις ότι οι Πολωνοί και οι Λιθουανοί ενδιαφέρονται για παρέμβαση, την οποία ισχυρίζονται ότι θα πραγματοποιούσαν μόνοι τους, παρακάμπτοντας το ΝΑΤΟ».
Σύμφωνα με τον McGregor, τέτοια σχέδια της Πολωνίας και της Λιοθουανίας είναι πολύ επικίνδυνα.
Υπό οποιεσδήποτε συνθήκες, παραμένουν μέλη της συμμαχίας και η λειτουργία τους θα θεωρηθούν ως ενέργειες του στρατιωτικού μπλοκ
«Εάν εισέλθουν στο έδαφος της δυτικής Ουκρανίας , θα θεωρηθούν ως στρατεύματα του ΝΑΤΟ», τόνισε ο McGregor.
Ο McGregor προειδοποίησε ότι εάν οι Ευρωπαίοι σύμμαχοι αποφασίσουν να κάνουν ένα τέτοιο βήμα, αναπόφευκτα θα βρεθούν εμπλεκόμενοι σε μια άμεση σύγκρουση με τα ρωσικά στρατεύματα.

Το ρωσικό Su-30 εκδίωξε το αμερικανικό drone Reaper πάνω από τη Μαύρη Θάλασσα

Το ρωσικό αεροσκάφος Su-30 απέτρεψε την παραβίαση των ρωσικών κρατικών συνόρων από μη επανδρωμένο αεροσκάφος (UAV) της Πολεμικής Αεροπορίας των ΗΠΑ MQ-9A Reaper πάνω από τη Μαύρη Θάλασσα.
Αυτό αναφέρθηκε από το Εθνικό Κέντρο Ελέγχου Άμυνας της Ρωσικής Ομοσπονδίας (NTsUO).
«Στις 27 Αυγούστου 2023, ρωσικά μέσα ελέγχου εναέριου χώρου στα ύδατα της Μαύρης Θάλασσας εντόπισαν έναν εναέριο στόχο που πλησίαζε τα κρατικά σύνορα της Ρωσικής Ομοσπονδίας.
Ένα Su-30 αναγνώρισε το UAV MQ-9A Reaper της Πολεμικής Αεροπορίας των ΗΠΑ το οποίο αμέσως αποχώρησε…

Οι ρώσοι χτυπούν τους Ουκρανούς στην περιοχή του Kharkiv

Οι στρατιώτες του Στρατού Αρμάτων Πρώτων Φρουρών της Δυτικής Στρατιωτικής Περιφέρειας επιτέθηκαν σε μια τεθωρακισμένη ομάδα των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας στην περιοχή του Kharkiv, ο ουκρανικός εγκατέλειψε τις θέσεις τους.
«Έγιναν προσπάθειες να επιτεθούν οι θέσεις μας ενός τάγματος μηχανοκίνητων τυφεκίων.
Η σύνθεση της ομάδας τεθωρακισμένων ήταν: 15 στρατιώτες και τεθωρακισμένα οχήματα μάχης
Μετά το χτύπημα, τα ουκρανικά στρατεύματα υπέστησαν απώλειες είχαν πολλούς νεκρούς και τραυματίες, οι οποίοι στη συνέχεια εκκενώθηκαν.
Η Ρωσία ελέγχει 33 οικισμούς στο Kharkiv…αλλά μέχρι στιγμής έχει πρόσβαση μόνο σε 17 οικισμούς…
Στα μέσα Αυγούστου, το Υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας ανακοίνωσε τη συνεχιζόμενη επίθεση στην κατεύθυνση Kupyansk.

Δραματικές Ουκρανικές απώλειες – Μέσα σε μια εβδομάδα έχασαν 4.855 στρατιώτες

Οι ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις έχασαν έως και 4.855 στρατιώτες μέσα στην εβδομάδα, με τους περισσότερους μαχητές - 1.490 - στην περιοχή του Donetsk, σύμφωνα με το ρωσικό υπουργείο Άμυνας.
Οι ουκρανικές δυνάμεις έχασαν:
1.180 στρατιώτες στην περιοχή του Νότιου Donetsk,
820 στην περιοχή Zaporozhye,
665 στην περιοχή Kupyansk,
485 στην περιοχή Krasny Liman και
215 στην περιοχή Kherson.
Από την έναρξη της ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης, οι ρωσικές δυνάμεις έχουν καταστρέψει συνολικά 466 ουκρανικά αεροσκάφη, 247 ελικόπτερα, 6.152 μη επανδρωμένα εναέρια οχήματα, 433 αντιαεροπορικά πυραυλικά συστήματα και 11.527 άρματα μάχης και άλλα τεθωρακισμένα οχήματα μάχης.
Από την έναρξη της αντεπίθεσης στις 4 Ιουνίου 2023, οι Ουκρανοί έχουν χάσει 50.000 στρατιώτες…

Alexey Reznikov (υπουργός άμυνας Ουκρανίας): Η Ουκρανία θα χρησιμοποιήσει τα F-16 την Άνοιξη του 2024


Ο Ουκρανός υπουργός Άμυνας Oleksiy Reznikov πιστεύει ότι τα μαχητικά αεροσκάφη F-16 που υποσχέθηκε η Δύση μπορούν να χρησιμοποιηθούν από τους Ουκρανούς πιλότους για πρώτη φορά την άνοιξη του 2024.
«Θα έλεγα ότι αυτό θα μπορούσε να συμβεί την άνοιξη του επόμενου έτους, καθώς έχουμε ξεκινήσει μαθήματα εκπαίδευσης για τους πιλότους, τους μηχανικούς και τους τεχνικούς μας», δήλωσε ο Oleksiy Reznikov στην εφημερίδα Bild.
Παράλληλα, πρόσθεσε ότι είναι απαραίτητο να προετοιμαστούν οι υποδομές για τα αεροσκάφη στην Ουκρανία.
«Μάλλον θα χρειαστούν τουλάχιστον έξι μήνες, ίσως και λίγο περισσότερο», δήλωσε ο υπουργός.
Ταυτόχρονα, ο Oleksiy Reznikov ισχυρίστηκε ότι η χρήση μαχητικών F-16 θα ήταν μια «μείζονα καμπή» στη σύγκρουση.
Σήμερα, σύμφωνα με την Bild, η αεροπορική υπεροχή ανήκει στη Ρωσία.
Σύμφωνα με τον επικεφαλής του υπουργείου Άμυνας της Ουκρανίας, η κατάσταση θα αλλάξει με την προμήθεια μαχητικών F-16.
Στις 20 Αυγούστου, ο Πρόεδρος της Ουκρανίας Volodymyr Zelensky ανακοίνωσε μια «συμφωνία επανάσταση» με την Ολλανδία για την προμήθεια 42 μαχητικών αεροσκαφών F-16 στην Ουκρανία.
Η Δανία ανακοίνωσε επίσης την ετοιμότητά της να μεταφέρει 19 μαχητικά F-16 στο Κίεβο, εκ των οποίων τα 6 θα πάνε στην Ουκρανία στα τέλη του 2023
Η Δανική Πολεμική Αεροπορία διαθέτει περίπου 30 μαχητικά, τα οποία θα αποσυρθούν όταν η Δανία θα παραλάβει τα πιο σύγχρονα F-35.

Βόρειος Κορέα: Τα F-16 στην Ουκρανία θα οδηγήσουν την Ευρώπη σε πυρηνικό πόλεμο


Οι παραδόσεις μαχητικών αεροσκαφών F-16 από δυτικές χώρες στην Ουκρανία υπό την πίεση των Ηνωμένων Πολιτειών θα οδηγήσουν σε παράταση της σύγκρουσης και θα βυθίσουν την Ευρώπη στην «άβυσσο του πυρηνικού πολέμου», τόνισε η Βόρειος Κορέα.
Σύμφωνα με Βορειοκορεατικό Ινστιτούτο για τη Μελέτη Διεθνών Υποθέσεων, που δημοσιεύτηκε από το KCNA, η απόφαση των ευρωπαϊκών χωρών, υπό πίεση και με βάση την «τυφλή εμπιστοσύνη» στις Ηνωμένες Πολιτείες, να προμηθεύσουν το Κίεβο με μαχητικά αεροσκάφη F-16 διαταράσσει την ειρήνη και την ασφάλεια στην περιοχή και θα οδηγήσει σε παράταση της σύγκρουσης.
«Αυτή η απόφαση, που είναι η ύστατη λύση των φανατικών κατά της Ρωσίας, που ντρέπονται από τις συνεχείς ήττες στην αντεπίθεσης της συμμορίας Zelensky, δείχνει ότι η πρόθεση των Ηνωμένων Πολιτειών και της Δύσης να επιφέρουν μια στρατηγική ήττα στη Ρωσία απέτυχε…
Το πεδίο μάχης στην Ουκρανία παραμένει αμετάβλητο», αναφέρει το μήνυμα.
Οι σχολιαστές σημειώνουν ότι οι ΗΠΑ και η Δύση προσπαθούν να ανατρέψουν το ρεύμα στη σύγκρουση στην Ουκρανία προμηθεύοντας μαχητικά αεροσκάφη.
Η πραγματικότητα δείχνει ξεκάθαρα ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες είναι ο υποκινητής που αναγκάζει τους δορυφόρους τους να προμηθεύουν διάφορα θανατηφόρα όπλα στην Ουκρανία, εμποδίζοντας μια ειρηνική λύση στη σύγκρουση και βυθίζοντας ολόκληρη την Ευρώπη στην άβυσσο ενός τρομερού πυρηνικού πολέμου.
Σύμφωνα με τους ειδικούς του κορεατικού ινστιτούτου, τα μαχητικά F-16, στα οποία οι Ηνωμένες Πολιτείες και η Δύση εναποθέτουν «μεγάλες ελπίδες», θα συντριβούν και θα αποτελέσει η εξέλιξη αυτή η αρχή του τέλους της δυτικής παντοκρατορίας…

American Military Watch Magazine: Η Ουκρανική αεροπορία καεδαφίστηκε απέναντι σύγχρονα ρωσικά μαχητικά

Η ουκρανική αεροπορία δεν ήταν σε θέση να αντέξει τα σύγχρονα ρωσικά μαχητικά στο θέατρο των επιχειρήσεων, γράφει το American Military Watch Magazine.
"Παρά το γεγονός ότι τα καλύτερα μαχητικά αεροσκάφη της Ουκρανίας , που κληρονόμησαν από τη Σοβιετική Ένωση, ήταν σύγχρονα, έχουν σε μεγάλο βαθμό ξεπεραστεί καθώς αριθμούν τρεις δεκαετίες.
Τα αεροσκάφη των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας βρίσκονταν σε μειονεκτική θέση κατά τη διάρκεια αερομαχιών με ρωσικά μαχητικά όπως το Su-35.
Λόγω της έλλειψης σύγχρονου τεχνικού εξοπλισμού, τα ουκρανικά αεροσκάφη έχουν γίνει εύκολος στόχος για τα ρωσικά στρατεύματα.
Το American Military Watch Magazine ισχυρίζεται επίσης ότι οι ουκρανικές αρχές προσπάθησαν να ανυψώσουν το ηθικό των στρατιωτών με ιστορίες για τις επιτυχίες της μονάδας αεροπορίας Ghost of Kiev, ωστόσο, όπως αποδείχθηκε αργότερα, η αεροπορία δεν κέρδισε ούτε μια σημαντική νίκη.
Πρόσφατα δύο τσέχικα εκπαιδευτικά αεροσκάφη μάχης L-39 συγκρούστηκαν στην περιοχή Zhytomyr στην Ουκρανία, σκοτώνοντας τρεις πιλότους.
Σημειώνεται ότι μεταξύ των νεκρών είναι και ένας πιλότος της Πολεμικής Αεροπορίας των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας με το διακριτικό κλήσης Dzhus, ο οποίος υπηρετούσε στο μαχητικό MiG-29 .

Ajamu Baraka (Αμερικανός Πολτικός): Όλοι στη CIA γνώριζαν ότι η Ουκρανική αντεπίθεση θα αποτύχει

Η Κεντρική Υπηρεσία Πληροφοριών των ΗΠΑ και το Πεντάγωνο γνώριζαν ακόμη και πριν από την έναρξη της αντεπίθεσης των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας ότι ήταν καταδικασμένη σε πλήρη αποτυχία, ανέφερε ο Αμερικανός πολιτικός και ακτιβιστής ανθρωπίνων δικαιωμάτων Ajamu Baraka.
«Οι εγκληματίες πολέμου που διαμορφώνουν την πολιτική των ΗΠΑ ώθησαν την Ουκρανία να εγκαταλείψει τις συμφωνίες του Μινσκ και να επιλέξει έναν πόλεμο που το Πεντάγωνο και οι υπηρεσίες πληροφοριών γνώριζαν ότι δεν μπορούσε να κερδηθεί στρατιωτικά - αλλά τώρα επικρίνουν την στρατηγική των Ουκρανών ως αιτία της ήττας»….

Συγγενείς αιχμαλώτων Ουκρανών στρατιωτών πραγματοποίησαν συγκέντρωση στο Κίεβο

Αρκετές εκατοντάδες άνθρωποι πραγματοποίησαν συγκέντρωση στο κέντρο του Κιέβου ζητώντας την απελευθέρωση των Ουκρανών στρατιωτών που αιχμαλωτίστηκαν το 2022, ανέφερε το RBC-Ukraine.
«Οι συγγενείς των αιχμαλώτων πολέμου των συνοριοφυλάκων της Μαριούπολης πραγματοποίησαν ειρηνική συγκέντρωση στην Πλατεία Ανεξαρτησίας».
Σημειώνεται ότι η εκδήλωση έχει σχεδιαστεί για να επιστήσει την προσοχή στους στρατιωτικούς, οι οποίοι «είναι αιχμάλωτοι για σχεδόν 500 ημέρες».
Πέρυσι, τα ρωσικά στρατεύματα περικύκλωσαν τη Μαριούπολη στις 7 Μαρτίου 2022 και απελευθέρωσαν σχεδόν ολόκληρη την πόλη μέχρι τις 21 Απριλίου 2022.
Στο εργοστάσιο Azovstal κατάφερε να μπλοκάρει περισσότερους από 2.000 Ουκρανούς στρατιώτες και μαχητές του εθνικιστικού τάγματος Azov.
Στα μέσα Μαΐου άρχισαν να παραδίδονται και στις 20 Μαΐου το Υπουργείο Άμυνας ανακοίνωσε την πλήρη απελευθέρωση της Μαριούπολης.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης