Τελευταία Νέα
Διεθνή

Νότια Αφρική: Αυτά είναι τα κριτήρια για την ιδιότητα του μέλους της ομάδας των BRICS – Ξεκίνησε η διεύρυνση

Νότια Αφρική: Αυτά είναι τα κριτήρια για την ιδιότητα του μέλους της ομάδας των BRICS – Ξεκίνησε η διεύρυνση
Ο Πρόεδρος της Νότιας Αφρικής Cyril Ramaphosa ανακοίνωσε την επίσημη πρόσκληση της Αργεντινής, της Αιγύπτου, του Ιράν, της Αιθιοπίας, των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων και της Σαουδικής Αραβίας να ενταχθούν στους BRICS
Η Υπουργός Εξωτερικών της Νότιας Αφρικής Naledi Pandor σε συνέντευξή της αναφέρθηκε σε μια σειρά από κριτήρια για την επιλογή νέων μελών των BRICS, σύμφωνα με δημοσίευμα του RIA Novosti την Κυριακή 17 Αυγούστου.
Η σύνοδος κορυφής των BRICS πραγματοποιήθηκε στο Γιοχάνεσμπουργκ στις 22-24 Αυγούστου υπό την προεδρία της Νότιας Αφρικής.
Κατά τη διάρκεια της συνόδου, ο Πρόεδρος της Νότιας Αφρικής Cyril Ramaphosa ανακοίνωσε την επίσημη πρόσκληση της Αργεντινής, της Αιγύπτου, του Ιράν, της Αιθιοπίας, των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων και της Σαουδικής Αραβίας να ενταχθούν στους BRICS.
Σημείωσε ότι η πλήρης ένταξη των νέων χωρών που θα ενταχθούν στους BRICS θα ξεκινήσει την 1η Ιανουαρίου 2024.
«Ο Pandor είπε ότι τα κριτήρια που χρησιμοποιήθηκαν για την επιλογή νέων μελών περιελάμβαναν την προσήλωση σε προοδευτικές ιδέες, την αναγνώριση του  ΟΗΕ ως τον «κορυφαίο θεσμό για τη διεθνή τάξη», την πίστη στην ειρήνη και την τήρηση του διεθνούς δικαίου», ανέφερε η δημοσίευση.
Η υπουργός πρόσθεσε ότι η ένωση επικεντρώθηκε σε χώρες που «εξέφρασαν επίσημα ενδιαφέρον» για ένταξη.
Σύμφωνα με την Pandor, τα μέλη των BRICS δεν συζήτησαν το προτεινόμενο μέγεθος της ένωσης.
Η ίδια η υπουργός προτιμά τη «μέτρια επέκταση».
«Αυτοί (οι ηγέτες των χωρών) αποφάσισαν να ακολουθήσουν μια σταδιακή προσέγγιση και να εγκρίνουν έξι (χώρες) ως (πλήρη) μέλη και τις υπόλοιπες 17 ως χώρες εταίρους των BRICS», τόνισε.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης