Τελευταία Νέα
Διεθνή

O Ινδός πρωθυπουργός Ν. Modi θεωρεί την Ελλάδα πύλη εισόδου της Ινδίας στην Ευρώπη

O Ινδός πρωθυπουργός Ν. Modi θεωρεί την Ελλάδα πύλη εισόδου της Ινδίας στην Ευρώπη
«Θα ήθελα να δω ινδικές και ελληνικές εταιρείες να χρησιμοποιούν τη στρατηγική γεωγραφική θέση της Ελλάδας για να δημιουργήσουν αλυσίδες αξιών», δηλώνει ο Ινδός πρωθυπουργός.
Τη βούλησή του να εμβαθύνει τη συνεργασία με την Ελλάδα σε όλα τα επίπεδα, της οικονομίας αλλά και της ασφάλειας, δηλώνει στην «Καθημερινή» ο Ινδός πρωθυπουργός Naredra Modi.
«Δεδομένης της θέσης της και των ιστορικά στενών δεσμών μας, θεωρώ ότι η Ελλάδα αποτελεί σημαντική οικονομική, εφοδιαστική και στρατηγική πύλη εισόδου της Ινδίας στην Ευρωπαϊκή Ενωση και στην περιοχή της Ανατολικής Ευρώπης γενικότερα.
Υπάρχουν εξαιρετικές ευκαιρίες να συναντηθούν οι ινδικές και οι ελληνικές επιχειρήσεις.
Υπάρχει δέσμευση σε πολιτικό επίπεδο να διασφαλιστεί αυτό», δηλώνει.

«Οι ινδικές εταιρείες επιδιώκουν πάντα να επενδύουν στο εξωτερικό.
Το πρόγραμμά μας «Make in India» μετατρέπει την Ινδία σε παγκόσμιο κέντρο παραγωγής.
Θα ήθελα να δω ινδικές και ελληνικές εταιρείες να χρησιμοποιούν τη στρατηγική γεωγραφική θέση της Ελλάδας για να δημιουργήσουν αλυσίδες αξιών που θα συνδέουν τις ινδικές και τις ελληνικές εταιρείες με την ευρύτερη αγορά της Ε.Ε.», συμπληρώνει.
Ο Ινδός πρωθυπουργός επισημαίνει ότι «η σχέση της Ινδίας με την Ελλάδα είχε πάντα μια στρατηγική διάσταση που κάλυπτε τους τομείς της οικονομίας, της πολιτικής και της ασφάλειας.
Eχει έρθει η ώρα να αναβαθμίσουμε σημαντικά τις διμερείς μας σχέσεις σε κάθε επίπεδο.
Δεν βλέπω κανέναν περιορισμό σε μια τέτοια διαδικασία».
Ο Ν. Modi ρωτήθηκε και για την θέση του όσον αφορά την ανάγκη μιας νέας παγκόσμιας τάξης πραγμάτων: «Oχι μόνο η Ινδία αλλά και άλλα μέλη των Ηνωμένων Εθνών έχουν τονίσει ότι ο κόσμος στον οποίο ζούμε σήμερα είναι πολύ διαφορετικός από αυτόν που υπήρχε όταν δημιουργήθηκαν οι περισσότεροι από τους σημαντικότερους θεσμούς παγκόσμιας διακυβέρνησης.

Δυστυχώς, οι θεσμοί αυτοί δεν συμβαδίζουν πια με την εποχή και υπάρχει κίνδυνος να καταστούν ανυπόστατοι αν δεν αλλάξουν γρήγορα.
Η τρέχουσα κρίση στο σύστημα του ΟΗΕ και στα βασικά του όργανα, όπως το Συμβούλιο Ασφαλείας, είναι ένα καλό παράδειγμα αυτού που λέω.
Πρέπει να υπάρχει εκπροσώπηση της φωνής και των προσδοκιών του αναπτυσσόμενου κόσμου.
Ερχομαι από τη 15η Σύνοδο Κορυφής των BRICS στη Νότια Αφρική.
Αποφασίσαμε να διευρύνουμε το φόρουμ των BRICS και να το κάνουμε πιο αντιπροσωπευτικό και χωρίς αποκλεισμούς.
Στο πλαίσιο του G20, κατά τη διάρκεια της προεδρίας μας, αναλάβαμε την πρωτοβουλία να δώσουμε πλήρη ιδιότητα μέλους στην Αφρικανική Ενωση.
Ελπίζουμε όλα αυτά να λειτουργήσουν ως ώθηση ώστε να ολοκληρωθούν με λογική συνέπεια οι μεταρρυθμίσεις σε άλλους παγκόσμιους θεσμούς.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης