Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ξέμεινε από στρατιώτες ο Zelensky: Σχέδιο επιστράτευσης άνω των 300.000 Ουκρανών πριν την άνοιξη 2024

Ξέμεινε από στρατιώτες ο Zelensky: Σχέδιο επιστράτευσης άνω των 300.000 Ουκρανών πριν την άνοιξη 2024
Συνολικά, η Ουκρανία πήρε 1,2-1,3 εκατομμύρια στρατιώτες από τις εφεδρείες της, εκ των οποίων οι ανεπανόρθωτες απώλειες είναι ήδη κοντά στις 400.000 ζωές
Οι αποτυχίες στο πεδίο της μάχης πριν και κατά την περίφημη αντεπίθεση του Κιέβου που κατέληξε σε παταγώδη... αποτυχία, άφησε τις ουκρανικές δυνάμεις χωρίς έμψυχο δυναμικό, ωθώντας το Κίεβο να προσπαθήσει να καλέσει περισσότερους από 300.000 κατοίκους της χώρας στις τάξεις των ουκρανικών δυνάμεων μέχρι την άνοιξη για να αντισταθμίσει τις τρομερές απώλειες, όπως γράφει το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων TASS, μεταφέροντας τα λεγόμενα του Rodion Miroshnik, πρώην πρεσβευτή της Λαϊκής Δημοκρατίας του Λουγκάνσκ (LPR), στον αέρα του τηλεοπτικού σταθμού Solovyov Live.
Στις 23 Αυγούστου, ο πρόεδρος της Ουκρανίας Volodymyr Zelensky είπε ότι ο στρατός του ζήτησε να εντείνει τα μέτρα κινητοποίησης.

«Οι αριθμοί που δίνονται σήμερα είναι γύρω στα 200.000-300.000 άτομα που χρειάζονται, πέρα ​​από την τρέχουσα κινητοποίηση.
Η σημερινή κινητοποίηση είναι 10.000 το μήνα.
Μέχρι την άνοιξη πρέπει να κινητοποιήσουν 60.000-70.000 άτομα και συνολικά πρέπει να ξεπεράσουν τα 300.000 άτομα.
Συνολικά, η Ουκρανία πήρε 1,2-1,3 εκατομμύρια ανθρώπους από τις εφεδρείες της, εκ των οποίων οι ανεπανόρθωτες απώλειες είναι κοντά στις 400.000 ζωές», είπε ο Miroshnik, διευκρινίζοντας ότι περίπου ο ίδιος αριθμός Ουκρανών στρατιωτών βρίσκεται στις πρώτες γραμμές.

Η αποτυχημένη αντεπίθεση


Ο Miroshnik σημείωσε ότι κατά τη λεγόμενη αντεπίθεση, το Κίεβο δεν κατάφερε να δείξει κανένα αποτέλεσμα, οι ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις δεν έφτασαν καν στην πρώτη γραμμή άμυνας των ρωσικών δυνάμεων.
Ωστόσο, τα ουκρανικά στρατεύματα διατηρούν περίπου 40.000 εκπαιδευμένους στρατιώτες και εξοπλισμό που προμηθεύεται από τη Δύση σε εφεδρεία, και ως επί το πλείστον ανεπαρκώς εκπαιδευμένοι κινητοποιημένοι μαχητές ρίχνονται στην αντεπίθεση για να διαπεράσουν τα ναρκοπέδια, είπε ο Miroshnik.
"Ο αριθμός των ανθρώπων που απορρίπτουν τώρα είναι απίστευτος.
Ακόμη και σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία που δίνει το ρωσικό Υπουργείο Άμυνας (το ουκρανικό υπουργείο Άμυνας μπορεί είτε να σιωπά είτε να μην αποκαλύπτει τους πραγματικούς αριθμούς), μόνο σύμφωνα με τα δεδομένα μας, υπάρχουν περισσότερα από 40.000 - αυτό είναι περίπου το 10% των δυνάμεων πολέμου στην επικράτεια από την ουκρανική πλευρά.

Κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, σε δυόμισι μήνες, διέθεσαν το 10%.

Για να αποκαταστήσουν τον αριθμό, πρέπει να συγκεντρώνουν τουλάχιστον 10.000 άτομα τον μήνα και έχουν ήδη αρχίσει να το κάνουν, από τον Απρίλιο-Μάιο», είπε ο Miroshnik.
Από τον Φεβρουάριο του 2022, έχει ανακοινωθεί γενική επιστράτευση στην Ουκρανία και έχει επανειλημμένα παραταθεί, ενώ οι αρχές της χώρας κάνουν ό,τι είναι δυνατόν ώστε άνδρες στρατιωτικής ηλικίας να μην μπορούν να αποφύγουν την υπηρεσία.
Συγκεκριμένα, τους απαγορεύεται να ταξιδέψουν στο εξωτερικό και επιδίδονται κλήσεις σε κρατικά ιδρύματα, στους δρόμους, σε χώρους με πολύ κόσμο.
Σύμφωνα με τα ουκρανικά μέσα ενημέρωσης, πολλοί άνδρες κυριολεκτικά δεν φεύγουν από τα σπίτια τους για μήνες, για να μην σταλούν στην εμπόλεμη ζώνη.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης