Τελευταία Νέα
Διεθνή

Conte (Πρώην Ιταλός Πρωθυπουργός): Η σύγκρουση στην Ουκρανία αποκαλύπτει την υποταγή των ηγετών της ΕΕ στις ΗΠΑ

Conte (Πρώην Ιταλός Πρωθυπουργός): Η σύγκρουση στην Ουκρανία αποκαλύπτει την υποταγή των ηγετών της ΕΕ στις ΗΠΑ
"Η στρατηγική που ακολουθήθηκε μέχρι στιγμής στο ΝΑΤΟ, με βάση τις συνεχείς στρατιωτικές προμήθειες στην Ουκρανία και τη λογική της κλιμάκωσης, δεν οδήγησε σε στρατιωτική ήττα της Ρωσίας", σύμφωνα με τον  Giuseppe Conte
Η στρατηγική του ΝΑΤΟ για τη σύγκρουση στην Ουκρανία, που βασίζεται στις στρατιωτικές προμήθειες και τη λογική της κλιμάκωσης, έχει αποτύχει, ενώ η ίδια η κρίση έχει αποκαλύψει την αδυναμία της ΕΕ να επιδείξει ηγετικό ρόλο, αντιθέτως αποδεικνύεται ότι η ΕΕ υποτάχθηκε στις ΗΠΑ, τόνισε ο Giuseppe Conte, πρώην πρωθυπουργός της Ιταλίας, νυν αρχηγός του αντιπολιτευόμενου πολιτικού κόμματος Κίνημα Πέντε Αστέρων.
«Η στρατηγική που ακολουθήθηκε μέχρι στιγμής στο ΝΑΤΟ, με βάση τις συνεχείς στρατιωτικές προμήθειες στην Ουκρανία και τη λογική της κλιμάκωσης, δεν οδήγησε σε στρατιωτική ήττα της Ρωσίας: δεν υπήρξε ήττα του ρωσικού στρατού στο Artemovsk, ουκρανική ονομασία – Bakhmut, δεν υπήρξε κατάρρευση των στρατιωτικών της μονάδων, δεν υπήρξε υποχώρηση κατά την ουκρανική αντεπίθεση.
Οι οικονομικές και οικονομικές κυρώσεις που επιβλήθηκαν στη Ρωσία δεν οδήγησαν σε χρεοκοπία και δεν κατέστρεψαν την οικονομία της».
«Η απομόνωση της Ρωσίας δεν έχει γίνει σε καμία περίπτωση πραγματικότητα.
Αντίθετα, η 15η σύνοδος κορυφής της ομάδας BRICS μόλις ολοκληρώθηκε με μια συγκεκριμένη προοπτική περαιτέρω επέκτασής της το 2024, η οποία θα καλύψει το 45% του παγκόσμιου πληθυσμού και το 38,2%, του παγκόσμιου ΑΕΠ», συνέχισε ο Giuseppe Conte.
Σύμφωνα με τον Giuseppe Conte, «η σύγκρουση στην καρδιά της παλιάς Ευρώπης αποκάλυψε την αδυναμία της Ευρωπαϊκής Ένωσης να αναπτύξει μια αποτελεσματική κοινή στρατηγική και να επιδείξει ανεξάρτητη πολιτική και οικονομική ηγεσία, υπογραμμίζοντας, αντίθετα, την υποταγή των ευρωπαίων ηγετών στις Ηνωμένες Πολιτείες.
Όπως σημείωσε ο πρώην Ιταλός πρωθυπουργός, το κόμμα του «ήταν πάντα πεπεισμένο για την πλάνη της επιθυμίας να επιβληθεί στρατιωτική ήττα στη Ρωσική Ομοσπονδία».
Ο Giuseppe Conte έχει επανειλημμένα ζητήσει την έναρξη ειρηνευτικών συνομιλιών για την Ουκρανία.
Ειδικότερα, είπε ότι τάσσεται υπέρ της διαδικασίας των διαπραγματεύσεων» με τη συμμετοχή του Βατικανού και «όλων των άλλων παραγόντων της διεθνούς κοινότητας».
Ο πρώην πρωθυπουργός σημείωσε ότι «δεν θα άφηνε» στον Πρόεδρο της Ουκρανίας Zelensky «το δικαίωμα να αποφασίζει πώς, πότε και υπό ποιες συνθήκες θα καθίσει στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων».
Το Κίνημα Πέντε Αστέρων αντιτίθεται εδώ και καιρό στην αποστολή όπλων στην Ουκρανία. Αυτή η θέση την έκανε έμμεσα να αποχωρήσει από τον προηγούμενο κυβερνητικό συνασπισμό, που οδήγησε στην πτώση της προηγούμενης κυβέρνησης του Draghi το καλοκαίρι του 2022.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης