Τελευταία Νέα
Διεθνή

Zelensky (Ουκρανός Πρόεδρος): Πάνω από 20 χώρες προσχωρούν στη δήλωση της G7 για τις εγγυήσεις ασφαλείας για την Ουκρανία

Zelensky (Ουκρανός Πρόεδρος): Πάνω από 20 χώρες προσχωρούν στη δήλωση της G7 για τις εγγυήσεις ασφαλείας για την Ουκρανία
"Η ομάδα μας συνεχίζει το έργο της. Τώρα υπάρχουν σχεδόν 30 χώρες συνολικά, συμπεριλαμβανομένης της G7", δήλωσε ο Zelensky
Περισσότερες από 20 χώρες προσχώρησαν στη δήλωση της Ομάδας των Επτά (G7) για μακροπρόθεσμες εγγυήσεις ασφαλείας στην Ουκρανία, δήλωσε ο πρόεδρος της Ουκρανίας V. Zelensky.
Από σήμερα, περισσότερες από 20 χώρες έχουν ήδη προσχωρήσει στη δήλωση της G7 για τις εγγυήσεις ασφαλείας για την Ουκρανία.
Η ομάδα μας συνεχίζει το έργο της.
Τώρα υπάρχουν σχεδόν 30 χώρες συνολικά, συμπεριλαμβανομένης της G7", δήλωσε ο Zelensky.
Υπενθύμισε επίσης ότι η Ουκρανία έχει ήδη ξεκινήσει διαπραγματεύσεις για ένα διμερές έγγραφο σχετικά με τις εγγυήσεις ασφαλείας με το Ηνωμένο Βασίλειο, τον Καναδά και τις Ηνωμένες Πολιτείες.
Όπως ανέφερε προηγουμένως ο επικεφαλής του γραφείου του Ουκρανού Προέδρου Andrey Yermak, 13 χώρες προσχώρησαν στη δήλωση της G7 για τις μακροπρόθεσμες εγγυήσεις ασφαλείας: Βέλγιο, Δανία, Ιρλανδία, Ισλανδία, Ισπανία, Λετονία, Ολλανδία, Νορβηγία, Πορτογαλία, Ρουμανία, Φινλανδία, η Τσεχία και η Σουηδία.
Στη συνέχεια η Ελλάδα προσχώρησε στη διακήρυξη.
Αργότερα, η Ουκρανία ανακοίνωσε ότι κατέληξε σε συμφωνία με την Ελλάδα για την έναρξη διμερών διαπραγματεύσεων.
Ο Zelensky ανακοίνωσε επίσης την ετοιμότητά του να ξεκινήσει εργασίες για ένα τέτοιο έγγραφο με την Πορτογαλία.
Στο περιθώριο της συνόδου κορυφής του ΝΑΤΟ τον Ιούλιο στο Βίλνιους, η G7 ενέκρινε μια δήλωση σχετικά με τις μακροπρόθεσμες εγγυήσεις ασφαλείας για την Ουκρανία.
Το έγγραφο, ειδικότερα, αναφέρει ότι η Ουκρανία θα πρέπει να λάβει σημαντική στρατιωτική βοήθεια.
Οι ουκρανικές αρχές ελπίζουν ότι οι πρώτες διμερείς συμφωνίες με ευρωπαϊκές χώρες θα υπογραφούν πριν από το τέλος του 2023.
Ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου χαρακτήρισε αυτή την απόφαση λανθασμένη και δυνητικά πολύ επικίνδυνη.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης