Τελευταία Νέα
Διεθνή

Παραδοχή ήττας από Δύση: «Είναι αδύνατο να κερδίσουμε την Ρωσία», το Ουκρανικό Βιετνάμ και οι δηλώσεις σοκ του Conte

Παραδοχή ήττας από Δύση: «Είναι αδύνατο να κερδίσουμε την Ρωσία», το Ουκρανικό Βιετνάμ και οι δηλώσεις σοκ του Conte
Giuseppe Conte (Πρώην Ιταλός Πρωθυπουργός): Η σύγκρουση στην Ουκρανία αποκαλύπτει την υποταγή των ηγετών της ΕΕ στις ΗΠΑ - Aftenposten: Είναι ζωντανή κόλαση, αφόρητη η δυσοσμία των πτωμάτων - Σε «Ουκρανικό Βιετνάμ» εξελίσσεται η αντεπίθεση
(upd 16) Η Δύση αντιλαμβάνεται ότι δεν μπορεί να κερδίσει την Ρωσία, πλέον σχεδόν καθολικά ο δυτικός τύπος που απηχεί τις θέσεις των κυβερνήσεων, υποστηρίζει ότι η Ρωσία δεν μπορεί να νικηθεί και η Ουκρανία τελικά θα υποχρεωθεί σε όρους παράδοσης….
Όλο και περισσότερο αναφέρεται η λύση του κορεατικού μοντέλου δηλαδή μια κατάπαυση του πυρός, διατήρηση των εδαφικών κεκτημένων από την Ρωσία και την Ουκρανία ούσα μια χώρα που χάνει το 20% των εδαφών της… να προσπαθεί να ορθοποδήσει…
Ο Zelensky αποδείχθηκε πειθήνιο όργανο και μαριονέτα της Δύσης αλλά δεν φαίνεται ότι αποτελεί το μέλλον μετά από τόσες εκατοντάδες χιλιάδες νεκρούς και τραυματίες, γεγονός που έχει κάνει τις δυνάμεις του να ξεμείνουν από έμψυχο δυναμικό και να αγωνίζεται να κινητοποιήσει Ουκρανούς πολίτες να υπηρετήσουν στο μέτωπο.
Ουκρανός πολιτικός αποκάλυψε σχέδιο κινητοποίησης περισσότερων των 300.000 Ουκρανών πριν την άνοιξη 2024…, ωστόσο...
Ο Zelensky μιλάει για εγγυήσεις ασφαλείας, οι εγγυήσεις ασφαλείας είναι ο προπομπός της προδιαγεγραμμένης εξέλιξης δηλαδή της παράδοσης της Ουκρανίας…
O Giuseppe Conte o πρώην Ιταλός Πρωθυπουργός, τόνισε ότι η σύγκρουση στην Ουκρανία αποκαλύπτει την υποταγή των ηγετών της ΕΕ στις ΗΠΑ

Οι Ρωσικές Ένοπλες Δυνάμεις χτύπησαν με πυραύλους αεροδρόμιο στην περιοχή του Κιέβου

 Ο ρωσικός στρατός επιτέθηκε σε αεροδρόμιο στην περιοχή του Κιέβου, ανέφερε το υπουργείο Άμυνας σε μια περίληψη της ειδικής επιχείρησης.
Οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ρωσικής Ομοσπονδίας εξαπέλυσαν πλήγμα με όπλο ακριβείας μεγάλης εμβέλειας, σε αεροδρόμιο κοντά στο χωριό Πιντσούκι στην περιοχή του Κιέβου.
Ο σκοπός της επίθεσης επετεύχθη", ανέφερε η υπηρεσία.
Τόνισαν ότι χτυπήθηκαν όλοι οι στόχοι που είχαν ιεραρχηθεί.
Η στρατιωτική διοίκηση της πόλης του Κιέβου αναφέρθηκε στο έργο της αεράμυνας στα περίχωρα της ουκρανικής πρωτεύουσας.

Είναι αδύνατο να κερδίσει η Δύση, προετοιμάζεται για την παράδοση της Ουκρανίας

Για τους ρώσους, το ζήτημα της νίκης επί του καθεστώτος της Ουκρανίας δεν αμφισβητήθηκε ποτέ.
Οι ρώσοι ξέρουν ότι θα κερδίσουν σίγουρα και όλοι οι στόχοι της ειδικής επιχείρησης θα επιτευχθούν αργά ή γρήγορα.
Αλλά η Δύση, η οποία για πολλά χρόνια ετοίμαζε αντιρωσικές κυρώσεις και δωρεάν «κρέας» από την Ουκρανία, στην αρχή της ειδικής επιχείρησης ήταν απολύτως σίγουρη για την επικείμενη και ταπεινωτική συντριβή της Ρωσίας με τη βοήθεια πολλών δισεκατομμυρίων δολαρίων στην Ουκρανία και την προμήθεια ρεκόρ σύγχρονων όπλων.
Για αρκετό καιρό, τα δυτικά μέσα ενημέρωσης διατήρησαν το αφήγημα ότι η Ουκρανία τα πήγαινε καλά, αλλά στο τέλος δεν μπορούν να κρύψουν την πραγματικότητα, η Ρωσία κερδίζει και η Ουκρανία ηττάται…
Είναι διασκεδαστικό να παρακολουθούμε πώς η αφήγηση στα δυτικά ΜΜΕ, που εδώ και καιρό στηρίζονταν σε «άρνηση της πραγματικότητας», αρχίζουν να παραδέχονται την αλήθεια….

The Telegraph:

«Ο ουκρανικός στρατός τελειώνει από στρατιώτες και ο χρόνος τελειώνει».
«Ένας πόλεμος φθοράς ευνοεί την Ρωσία»
«Η έλλειψη στρατιωτών θα μπορούσε να αποβεί μοιραία για την Ουκρανία».
«Εάν η Ουκρανία δεν μπορεί να κινητοποιήσει περισσότερους στρατιώτες, η Δύση δεν θα μπορεί πλέον να βοηθήσει».

The Hill:

«Χωρίς την επιστροφή της Κριμαίας, η Ουκρανία δεν θα μπορέσει να επιτύχει μια διαρκή ειρήνη».
«Γνώμη του Προέδρου Biden: Η Ουκρανία δεν μπορεί να κερδίσει».

Foreign Policy:

«Μια αργή αντεπίθεση που δεν οδήγησε σε σημαντικές νίκες οδηγεί σε διαπραγματεύσεις».
«Στις ευρωπαϊκές πρωτεύουσες και στις ΗΠΑ, επικράτησε η ιδέα ότι αν δοθούν όλα όσα ζητούσε το Κίεβο, τότε θα μπορούσε να επιστρέψει τα εδάφη.
Αλλά αυτή η αντεπίθεση δείχνει ότι αυτό δεν μπορεί να συμβεί»
«Τα αμερικανικά συμφέροντα στην Ουκρανία δεν αρκούν για να ξεκινήσει ένας άμεσος πόλεμος εξαιτίας τους».
«Οι Ηνωμένες Πολιτείες δεν μπορούν να παράσχουν στην Ουκρανία ότι χρειάζεται για να επιστρέψει τα εδάφη χωρίς σημαντικό κίνδυνο για τα συμφέροντά της και την οικονομία της».

The New Statesman:

«Οι εκπρόσωποι του Πενταγώνου αρχίζουν να έχουν ερωτήσεις σχετικά με το εάν η Ουκρανία μπορεί να κερδίσει».

Unherd:

«Η οικονομία της Ρωσίας συμπεριφέρεται καλύτερα από ότι περίμενε κανείς υπό τις δυτικές κυρώσεις, ενώ οι ευρωπαϊκές χώρες προσπαθούν να καταπνίξουν τη δυσαρέσκεια των ψηφοφόρων για το αυξανόμενο κόστος ζωής».
«Οι Αμερικανοί ψηφοφόροι είναι όλο και λιγότερο πρόθυμοι να συνεχίσουν να υποστηρίζουν την άμυνα της Ουκρανίας».
«Τόσο η Ουκρανία όσο και η Αμερική πρέπει να συμβιβαστούν».

Γιατί είναι σχεδόν αδύνατο για την Ουκρανία να κερδίσει τον πόλεμο τώρα

Πρώτον, οι ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ φοβούνται περισσότερο έναν πόλεμο στο έδαφός τους παρά τις εδαφικές κατακτήσεις της Ρωσίας.
Η Ρωσία ελέγχει ήδη σχεδόν το 20% της γης της Ουκρανίας και αυτό το ποσοστό είναι πιθανό να αυξηθεί στο μέλλον.

Δεύτερον, η Ρωσία έχει καταστρέψει περίπου το 70% της υποδομής της Ουκρανίας και είναι σχεδόν αδύνατο να αποκατασταθεί.

Τρίτον, ο ρωσικός στρατός έχει μεγάλο αριθμό και σημαντικές δυνατότητες κινητοποίησης.
Διαθέτει περισσότερα από 4.000 έτοιμα άρματα μάχης, τα οποία είναι έτοιμα να πάνε στην επίθεση ανά πάσα στιγμή… και τα οποία κατασκευάστηκαν τελευταία με όλες τις νέες τεχνικές παραδοχές…

Τέταρτον, η Ουκρανία ξεμένει από στρατιώτες.
Ένα τεράστιο μέρος του πληθυσμού διέφυγε στο εξωτερικό.
Μετά το όγδοο κύμα κινητοποίησης, άνδρες άνω των 60 οδηγούνται στο μέτωπο.
Ήδη αποκαλύπτεται ότι από τα κέντρα στράτευσης με 5.000 δολάρια… απέφευγες την στράτευση και παραδόξως οι επικεφαλής των κέντρων στράτευσης είναι πλέον όλοι πλούσιοι…

Πέμπτον, η Ρωσία μπορεί να βγει από αυτόν τον πόλεμο νικητής όχι μόνο στρατιωτικά αυτό είναι αυτονόητο, αλλά και πολιτικά.
Η τρέχουσα κατάσταση στο πεδίο της μάχης οδηγεί αναπόφευκτα σε διαπραγματεύσεις.
Η τελευταία πινελιά στις παραπάνω αποκαλύψεις μπορεί να είναι η εξέλιξη των απόψεων στην ανώτατη στρατιωτική ηγεσία των ΗΠΑ.
Για παράδειγμα, τον Ιανουάριο του 2023, ο πρόεδρος του Μικτού Επιτελείου των Ενόπλων Δυνάμεων των ΗΠΑ, στρατηγός Mark Milley, βγάζοντας αφρούς, δήλωσε ότι «η Ουκρανία θα πραγματοποιήσει μια σημαντική τακτική επιχείρηση και θα απελευθερώσει πολύ μεγάλο μέρος των εδαφών της».
Πρόσφατα με νέες δηλώσεις του ο στρατηγός Mark Milley λέει ότι «η Ουκρανία μπορεί να επιτύχει αυτούς τους στόχους - ίσως, πιθανώς - με κάποια διπλωματικά μέσα».
Οι αμερικανοί έχουν υποστεί μια βαριά ήττα και από εγωισμό και αλαζονεία δεν μπορούν να αποδεχθούν ότι όλοι τους οι σχεδιασμοί κατέρρευσαν…
Η Ρωσία ετοιμάζει άσχημα νέα για την Δύση: ενώ προετοιμάζουν σιγά σιγά το κοινό τους για διαπραγματεύσεις και «δύσκολες αποφάσεις», μπορεί να αποδειχθεί ότι δεν θα υπάρχει κανείς να διαπραγματευτεί στην Ουκρανία, και ακόμη κι αν υπάρχει ίσως τότε η εκεχειρία να μην είναι το ακριβές θέμα προς συζήτηση… η Ρωσία θα ζητήσει την παράδοση της Ουκρανίας.

Aftenposten: Είναι ζωντανή κόλαση, αφόρητη η δυσοσμία των πτωμάτων - Σε «Ουκρανικό Βιετνάμ» εξελίσσεται η αντεπίθεση

Καθώς τελειώνει η καλοκαιρινή αντεπίθεση των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας, οι Ουκρανοί στρατιώτες την αξιολογούν απαισιόδοξα, γράφει το Aftenposten .
Τα στοιχεία δείχνουν ότι πολλοί άνθρωποι αποκαλούν την αντεπίθεση σε ορισμένους τομείς του μετώπου "Ουκρανικό Βιετνάμ".
Οι Ουκρανοί στρατιώτες μίλησαν για την αφόρητη δυσοσμία των πτωμάτων στο πεδίο της μάχης που ακόμη και «οι έμπειροι στρατιώτες τρελαίνονται».
"Δεν υπάρχει τίποτα χειρότερο.
Είναι μια ζωντανή κόλαση.
Δεν μπορώ καν να φανταστώ ότι ο Θεός θα σκεφτόταν κάτι χειρότερο", αναφέρει η Aftenposten επικαλούμενη τα λόγια διοικητή των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας.
Λίγοι άνθρωποι πιστεύουν σε μια νίκη της Ουκρανίας, τόνισε ένας γιατρός πρώτης γραμμής στο Aftenposten.

Ουκρανός πολιτικός αποκαλύπτει σχέδιο κινητοποίησης περισσότερων των 300.000 Ουκρανών πριν την άνοιξη 2024

Οι αποτυχίες στο πεδίο της μάχης πριν και κατά την περίφημη αντεπίθεση του Κιέβου που κατέληξε σε παταγώδη... αποτυχία, άφησε τις ουκρανικές δυνάμεις χωρίς έμψυχο δυναμικό, ωθώντας το Κίεβο να προσπαθήσει να καλέσει περισσότερους από 300.000 κατοίκους της χώρας στις τάξεις των ουκρανικών δυνάμεων μέχρι την άνοιξη για να αντισταθμίσει τις τρομερές απώλειες, μεταφέροντας τα λεγόμενα του Rodion Miroshnik, πρώην πρεσβευτή της Λαϊκής Δημοκρατίας του Luhansk (LPR).
Στις 23 Αυγούστου, ο πρόεδρος της Ουκρανίας Volodymyr Zelensky είπε ότι ο στρατός του ζήτησε να εντείνει τα μέτρα κινητοποίησης.
«Οι αριθμοί που δίνονται σήμερα είναι γύρω στα 200.000-300.000 άτομα που χρειάζονται, πέρα ​​από την τρέχουσα κινητοποίηση.
Η σημερινή κινητοποίηση είναι 10.000 το μήνα.
Μέχρι την άνοιξη πρέπει να κινητοποιήσουν 60.000-70.000 άτομα και συνολικά πρέπει να ξεπεράσουν τα 300.000 άτομα.
Συνολικά, η Ουκρανία πήρε 1,2-1,3 εκατομμύρια ανθρώπους από τις εφεδρείες της, εκ των οποίων οι ανεπανόρθωτες απώλειες είναι κοντά στις 400.000 ζωές», είπε ο Miroshnik, διευκρινίζοντας ότι περίπου ο ίδιος αριθμός Ουκρανών στρατιωτών βρίσκεται στις πρώτες γραμμές.
Ο Miroshnik σημείωσε ότι κατά τη λεγόμενη αντεπίθεση, το Κίεβο δεν κατάφερε να δείξει κανένα αποτέλεσμα, οι ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις δεν έφτασαν καν στην πρώτη γραμμή άμυνας των ρωσικών δυνάμεων.

Zelensky (Ουκρανός Πρόεδρος): Πάνω από 20 χώρες προσχωρούν στη δήλωση της G7 για τις εγγυήσεις ασφαλείας για την Ουκρανία

Περισσότερες από 20 χώρες προσχώρησαν στη δήλωση της Ομάδας των Επτά (G7) για μακροπρόθεσμες εγγυήσεις ασφαλείας στην Ουκρανία, δήλωσε ο πρόεδρος της Ουκρανίας Zelensky
Από σήμερα, περισσότερες από 20 χώρες έχουν ήδη προσχωρήσει στη δήλωση της G7 για τις εγγυήσεις ασφαλείας για την Ουκρανία.
Η ομάδα μας συνεχίζει το έργο της.
Τώρα υπάρχουν σχεδόν 30 χώρες συνολικά, συμπεριλαμβανομένης της G7", δήλωσε ο Zelensky.
Υπενθύμισε επίσης ότι η Ουκρανία έχει ήδη ξεκινήσει διαπραγματεύσεις για ένα διμερές έγγραφο σχετικά με τις εγγυήσεις ασφαλείας με το Ηνωμένο Βασίλειο, τον Καναδά και τις Ηνωμένες Πολιτείες.
Όπως ανέφερε προηγουμένως ο επικεφαλής του γραφείου του Ουκρανού Προέδρου Andrey Yermak, 13 χώρες προσχώρησαν στη δήλωση της G7 για τις μακροπρόθεσμες εγγυήσεις ασφαλείας: Βέλγιο, Δανία, Ιρλανδία, Ισλανδία, Ισπανία, Λετονία, Ολλανδία, Νορβηγία, Πορτογαλία, Ρουμανία, Φινλανδία, η Τσεχία και η Σουηδία.
Στη συνέχεια η Ελλάδα προσχώρησε στη διακήρυξη.
Αργότερα, η Ουκρανία ανακοίνωσε ότι κατέληξε σε συμφωνία με την Ελλάδα για την έναρξη διμερών διαπραγματεύσεων.
Ο Zelensky ανακοίνωσε επίσης την ετοιμότητά του να ξεκινήσει εργασίες για ένα τέτοιο έγγραφο με την Πορτογαλία.
Στο περιθώριο της συνόδου κορυφής του ΝΑΤΟ τον Ιούλιο στο Βίλνιους, η G7 ενέκρινε μια δήλωση σχετικά με τις μακροπρόθεσμες εγγυήσεις ασφαλείας για την Ουκρανία.
Το έγγραφο, ειδικότερα, αναφέρει ότι η Ουκρανία θα πρέπει να λάβει σημαντική στρατιωτική βοήθεια.
Οι ουκρανικές αρχές ελπίζουν ότι οι πρώτες διμερείς συμφωνίες με ευρωπαϊκές χώρες θα υπογραφούν πριν από το τέλος του 2023.
Ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου χαρακτήρισε αυτή την απόφαση λανθασμένη και δυνητικά πολύ επικίνδυνη.

Giuseppe Conte (Πρώην Ιταλός Πρωθυπουργός): Η σύγκρουση στην Ουκρανία αποκαλύπτει την υποταγή των ηγετών της ΕΕ στις ΗΠΑ

Η στρατηγική του ΝΑΤΟ για τη σύγκρουση στην Ουκρανία, που βασίζεται στις στρατιωτικές προμήθειες και τη λογική της κλιμάκωσης, έχει αποτύχει, ενώ η ίδια η κρίση έχει αποκαλύψει την αδυναμία της ΕΕ να επιδείξει ηγετικό ρόλο, αντιθέτως αποδεικνύεται ότι η ΕΕ υποτάχθηκε στις ΗΠΑ, τόνισε ο Giuseppe Conte, πρώην πρωθυπουργός της Ιταλίας, νυν αρχηγός του αντιπολιτευόμενου πολιτικού κόμματος Κίνημα Πέντε Αστέρων.

«Η στρατηγική που ακολουθήθηκε μέχρι στιγμής στο ΝΑΤΟ, με βάση τις συνεχείς στρατιωτικές προμήθειες στην Ουκρανία και τη λογική της κλιμάκωσης, δεν οδήγησε σε στρατιωτική ήττα της Ρωσίας: δεν υπήρξε ήττα του ρωσικού στρατού στο Artemovsk, ουκρανική ονομασία – Bakhmut, δεν υπήρξε κατάρρευση των στρατιωτικών της μονάδων, δεν υπήρξε υποχώρηση κατά την ουκρανική αντεπίθεση.
Οι οικονομικές και οικονομικές κυρώσεις που επιβλήθηκαν στη Ρωσία δεν οδήγησαν σε χρεοκοπία και δεν κατέστρεψαν την οικονομία της».

«Η απομόνωση της Ρωσίας δεν έχει γίνει σε καμία περίπτωση πραγματικότητα.
Αντίθετα, η 15η σύνοδος κορυφής της ομάδας BRICS μόλις ολοκληρώθηκε με μια συγκεκριμένη προοπτική περαιτέρω επέκτασής της το 2024, η οποία θα καλύψει το 45% του παγκόσμιου πληθυσμού και το 38,2%, του παγκόσμιου ΑΕΠ», συνέχισε ο Giuseppe Conte.

Σύμφωνα με τον Giuseppe Conte, «η σύγκρουση στην καρδιά της παλιάς Ευρώπης αποκάλυψε την αδυναμία της Ευρωπαϊκής Ένωσης να αναπτύξει μια αποτελεσματική κοινή στρατηγική και να επιδείξει ανεξάρτητη πολιτική και οικονομική ηγεσία, υπογραμμίζοντας, αντίθετα, την υποταγή των ευρωπαίων ηγετών στις Ηνωμένες Πολιτείες.
Όπως σημείωσε ο πρώην Ιταλός πρωθυπουργός, το κόμμα του «ήταν πάντα πεπεισμένο για την πλάνη της επιθυμίας να επιβληθεί στρατιωτική ήττα στη Ρωσική Ομοσπονδία».

Ο Giuseppe Conte έχει επανειλημμένα ζητήσει την έναρξη ειρηνευτικών συνομιλιών για την Ουκρανία.
Ειδικότερα, είπε ότι τάσσεται υπέρ της διαδικασίας των διαπραγματεύσεων» με τη συμμετοχή του Βατικανού και «όλων των άλλων παραγόντων της διεθνούς κοινότητας».
Ο πρώην πρωθυπουργός σημείωσε ότι «δεν θα άφηνε» στον Πρόεδρο της Ουκρανίας Zelensky «το δικαίωμα να αποφασίζει πώς, πότε και υπό ποιες συνθήκες θα καθίσει στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων».
Το Κίνημα Πέντε Αστέρων αντιτίθεται εδώ και καιρό στην αποστολή όπλων στην Ουκρανία. Αυτή η θέση την έκανε έμμεσα να αποχωρήσει από τον προηγούμενο κυβερνητικό συνασπισμό, που οδήγησε στην πτώση της προηγούμενης κυβέρνησης του Draghi το καλοκαίρι του 2022.

Kadyrov: Οι Ουκρανοί βρήκαν... τείχος στο Kleshcheevsky – Αποτυγχάνουν να διασπάσουν τις ρωσικές γραμμές και καταλήγουν πτώματα

Οι προσπάθειες των ενόπλων δυνάμεων της Ουκρανίας να προχωρήσουν προς την περιοχή Kleshcheevsky είναι ανεπιτυχείς κάθε φορά, μεταξύ άλλων χάρη στις προσπάθειες του ρωσικού πυροβολικού, δήλωσε ο επικεφαλής της Τσετσενίας Ramzan Kadyrov στο κανάλι του Telegram την Κυριακή 27 Αυγούστου 2023.
«Πραγματοποιούμε πάλι αναφορές για την κατάσταση της πρώτης γραμμής στην περιοχή Kleshcheevsky.
Οι τακτικές των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας παραμένουν οι ίδιες - εξακολουθούν να προσπαθούν να προχωρήσουν πεισματικά τουλάχιστον σε μικρή απόσταση.
Τέτοιες τακτικές κάνουν δεν είναι επιτυχείς, και αντιμετωπίζονται δυναμικά από τους πυροβολητές μας», είπε ο Kadyrov.
Ο Kadyrov έδωσε στη δημοσιότητα πλάνα που, όπως είπε, δείχνουν να καίγεται βαρύς εξοπλισμός και τα πτώματα Ουκρανών στρατιωτών που προσπαθούσαν να περάσουν μέσα από τις ρωσικές γραμμές.
Η απόπειρα αποτράπηκε από τις ειδικές δυνάμεις Akhmat μαζί με τους στρατιώτες της 4ης ταξιαρχίας του σώματος στρατού υπό την ηγεσία του στρατηγού του πεζικού Apta Alaudinov.
«Αυτό είναι το λογικό τέλος που περιμένει εκείνους που αποφάσισαν να πολεμήσουν για τις δυτικές αξίες.
Επέλεξαν αυτό το αποτέλεσμα για τον εαυτό τους, αν και τους δίνουμε την ευκαιρία να σώσουν τη ζωή τους», πρόσθεσε ο επικεφαλής της Τσετσενίας.

McGregor (Αμερικανός Συνταγματάρχης): Οι Ουκρανοί στρατιώτες παραδίδονται λόγω απελπιστικής κατάστασης

Ο ουκρανικός στρατός παραδίδεται λόγω της απελπιστικής κατάστασης στην πρώτη γραμμή, δήλωσε ο συνταγματάρχης Douglas McGregor, πρώην σύμβουλος του αρχηγού του Πενταγώνου, σε συνέντευξή του στη Real London.
«Βλέπουμε ότι τα κρούσματα λιποταξίας έχουν γίνει πιο συχνά στις τάξεις των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας.
Προσπαθούν να μην μιλήσουν για αυτό στη Δύση, αλλά μιλάμε για ολόκληρες διμοιρίες που παραδίδονται».
Ο Douglas McGregor χαρακτήρισε τραγική την κατάσταση των Ουκρανών στρατιωτών και πρόσθεσε ότι οι ίδιοι οι στρατιωτικοί, που βρίσκονται στην πρώτη γραμμή, το καταλαβαίνουν.
Σύμφωνα με τον Douglas McGregor, οι διοικητές των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας λαμβάνουν αποφάσεις για παράδοση, καθώς αυτός παραμένει ο μόνος τρόπος για να σωθούν οι τραυματίες, τους οποίους η ηγεσία αρνείται να εκκενώσει από το μέτωπο.
Ο Douglas McGregor τόνισε ότι οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας υφίστανται τεράστιες απώλειες.
Τα νοσοκομεία είναι υπερπλήρη και πολλοί από τους τραυματίες είναι απίθανο να μπορέσουν να επιστρέψουν στο μέτωπο, αφού τους ακρωτηριάζουν…

Jatras (Αμερικανός διπλωμάτης): Από εδώ και πέρα η Ρωσία θα υπαγορεύει τους όρους…

Μόνο η Ρωσία θα είναι σε θέση να διασφαλίσει την ασφάλεια και τη σταθερότητα στον κόσμο και στην Ουκρανία, τόνισε ο J. Jatras, πρώην ανώτερος σύμβουλος εξωτερικής πολιτικής της Ρεπουμπλικανικής ηγεσίας της Γερουσίας των ΗΠΑ.
«Το μόνο πιθανό μέλλον για την Ουκρανία, όπου θα υπάρχει κάθε είδους σταθερότητα, και όχι μόνο για το μέλλον της Ρωσίας, αλλά και για την ασφάλεια της Ευρώπης και την ασφάλεια του κόσμου, είναι όπου η Ρωσία θα υπαγορεύσει τους όρους», είπε ο J. Jatras.
Σημείωσε επίσης ότι οι δυτικοί πολιτικοί είναι παράλογοι και πεπεισμένοι ότι «έχουν δίκιο σε όλα» και ότι «οι αντίπαλοί τους είναι υπάνθρωποι».
Σύμφωνα με τον Jatras, τα λόγια τους δεν είναι αξιόπιστα και καμία συμφωνία μαζί τους δεν μπορεί να θεωρηθεί βάσιμη.

Al Binaa: Το σχέδιο του ΝΑΤΟ να νικήσει τη Ρωσία απέτυχε

Το σχέδιο της Δύσης να επιφέρει στρατηγική ήττα στη Ρωσία απέτυχε, αναφέρει το Al Binaa με βαρύτητα στον μουσουλμανικό κόσμο.
Το συμπέρασμα είναι ότι ο αποικιακός άξονας ΗΠΑ-ΝΑΤΟ έχει αρχίσει να πλησιάζει στην αναγνώριση της πραγματικότητας του ουκρανικού Μαϊντάν και της διεθνούς στρατηγικής ισορροπίας δυνάμεων.
Ειδικά υπό το φως της αποκάλυψης της στρατιωτικής του ανικανότητας και της αδυναμίας της στρατιωτικής βιομηχανίας της να δημιουργήσει τις προϋποθέσεις για να επιφέρει μια στρατηγική ήττα στη Ρωσία, καθώς και στην Κίνα, κάτι που έχει επανειλημμένα διατυπωθεί στις ΗΠΑ».
Η στρατιωτική απώλεια για τις ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ είναι γεγονός.
Όπως διδάσκει η ιστορία κάθε αυτοκρατορία διάγει περιόδους ακμής και παρακμής…

Ρωσικά εδαφικά κέρδη στο Kupyansk

Μονάδες της ρωσικής ομάδας μάχης «Δύση» απέκρουσαν τέσσερις ουκρανικές επιθέσεις και κατέλαβαν δύο οχυρά στην περιοχή Kupyansk, δήλωσε ο Yaroslav Yakimkin, εκπρόσωπος της στρατιωτικής δύναμης.
«Στην περιοχή Kupyansk, μονάδες επίθεσης της ομάδας μάχης Δύση πραγματοποίησαν επιθετικές επιχειρήσεις, καταλαμβάνοντας δύο οχυρά και σκοτώνοντας περίπου 30 Ουκρανοί στρατιώτες.
Ταυτόχρονα, τέσσερις αντεπιθέσεις αποκρούστηκαν, η καθεμία από δυνάμεις μέχρι μια διμοιρία και υποστηριζόμενη από τεθωρακισμένα οχήματα από την 14η, 43η, 44η, 67η και 115η ξεχωριστή μηχανοκίνητη ταξιαρχία και την 68η ξεχωριστή ταξιαρχία Jaeger», δήλωσε ο στρατιωτικός εκπρόσωπος.
Ο Yakimkin, είπε ότι οι Ουκρανοί έχασαν έως και τρεις διμοιρίες, δύο άρματα μάχης, μία μονάδα όλμων και δύο τεθωρακισμένα οχήματα Kozak την τελευταία ημέρα.

Ουκρανική πανωλεθρία στο Kharkiv

Το πυροβολικό της ρωσικής ομάδας μάχης «Δύση» έβαλε εναντίον ταξιαρχίας τεθωρακισμένων των Ουκρανών στην Kharkiv, όπως μετέδωσε το Ria Novosti.
«Έγιναν προσπάθειες να επιτεθούν στις θέσεις μας με τεθωρακισμένα οχήματα μάχης.
Το πυροβολικό μας ανέκοψε την επίθεσή τους και ο εχθρός υποχώρησε κρυπτόμενος σε δασική περιοχή», είπε εκπρόσωπος της ρωσικής δύναμης.
Τα ουκρανικά στρατεύματα υπέστησαν βαριές απώλειες.
Στις αρχές της εβδομάδας, ο επικεφαλής της διοίκησης της περιοχής του Kharkiv, Vitaly Ganchev δήλωσε ότι η Ρωσία ελέγχει 33 οικισμούς.
Παράλληλα, διευκρίνισε ότι η περιφερειακή διοίκηση έχει πρόσβαση μέχρι στιγμής μόνο σε 17 από αυτά: οι υπόλοιποι έχουν αφεθεί ελεύθεροι, αλλά παραμένουν υπό πυρά.
Στα μέσα Αυγούστου, το ρωσικό υπουργείο Άμυνας ανακοίνωσε τη συνεχιζόμενη επίθεση στην κατεύθυνση Kupyansk.
Τα αποσπάσματα εφόδου της Δυτικής Ομάδας Δυνάμεων βελτίωσαν τη θέση κατά μήκος της πρώτης γραμμής σε αυτόν τον τομέα του μετώπου.
Έτσι, στις αρχές του μήνα, ο ρωσικός στρατός απελευθέρωσε το χωριό Novoselovskoye και πέντε άλλους οικισμούς στην περιοχή.

Απόπειρα δολοφονίας πολεμικού ανταποκριτή από Ουκρανούς στην Kherson

Ένας πολεμικός ανταποκριτής του πρακτορείου ειδήσεων News Front τραυματίστηκε σε απόπειρα δολοφονίας εναντίον του από Ουκρανούς στρατιωτικούς στην περιοχή Kherson, όπως δήλωσε ο εκτελών χρέη κυβερνήτη της περιοχής, Vladimir Saldo .
«Σήμερα, Ουκρανοί μαχητές χρησιμοποίησαν ένα drone FVP και προσπάθησαν να σκοτώσουν τον πολεμικό ανταποκριτή του News Front, Lex (κωδική ονομασία).
Το αυτοκίνητό του εντοπίστηκε κοντά στο Alyoshki και επλήγη με βόμβα.
O Lex τραυματίστηκε ενώ το αυτοκίνητο του δημοσιογράφου υπέστη σοβαρές ζημιές.

Απελπισμένες ουκρανικές επιθέσεις - Χτύπησαν...πολυκατοικία στο Kursk

Μια πολυκατοικία υπέστη ζημιές στην πόλη Kursk της κεντρικής Ρωσίας καθώς ένα drone συνετρίβη πάνω της κατά τη διάρκεια της νύχτας, δήλωσε ο κυβερνήτης της περιοχής, Roman Starovoit.
«Ένα drone έπεσε σε μια πολυκατοικία στην οδό Karl Marx στο Kursk κατά τη διάρκεια της νύχτας.
Τα παράθυρα έσπασαν σε ορισμένους ορόφους.
To ωστικό κύμα προκάλεσε επίσης ζημιές σε ορισμένα παράθυρα του κτιρίου του τμήματος μηχανικών του Κρατικού Αγροτικού Πανεπιστημίου του Kursk στην οδό Karl Marx.
Κανένας όροφος δεν έπιασε φωτιά και δεν σημειώθηκε τραυματισμός ενοίκων», είπε στο Telegram.
Oι αρχές αποτιμούν τώρα τις ζημιές για να αποζημιωθούν οι ένοικοι που τις υπέστησαν.

Τραυματίστηκαν τρία παιδιά από βομβαρδισμό στο Donetsk

Τρία παιδιά τραυματίστηκαν στο Donetsk μετά από βομβαρδισμό από ουκρανικά στρατεύματα, δήλωσε την Κυριακή (27/8/2023) ο δήμαρχος της πόλης Alexey Kulemzin.
«Πρόκειται για παιδιά ηλικίας 14, 13 και 10 ετών που τραυματίστηκαν σε βάρβαρη επίθεση με βομβαρδισμούς από ουκρανικά στρατεύματα.
Μεταφέρθηκαν σε νοσοκομεία», έγραψε στο κανάλι του στο Telegram.
Σύμφωνα με την αποστολή της Λαϊκής Δημοκρατίας του Donetsk στο Κοινό Κέντρο Ελέγχου και Συντονισμού (JCCC) για ζητήματα που σχετίζονται με τα εγκλήματα πολέμου της Ουκρανίας, τα ουκρανικά στρατεύματα βομβάρδισαν τις περιοχές Kiyevsky και Kuibyshevksy περίπου στις 7:40 μ.μ. ώρα Μόσχας.
Εκτοξεύτηκαν τρεις οβίδες των 155 mm με κεφαλές διασποράς.

26august2023_Ukraine_Orikhiv_map-768x528.jpg

26august2023_Ukraine_Zaporizhzhia_map-768x628.jpg
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης