Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ιράν: Ευρωπαϊκά κράτη έχουν εκφράσει το ενδιαφέρον τους για ιρανικά drones – Θα αποκαλυφθούν ποια είναι

Ιράν: Ευρωπαϊκά κράτη έχουν εκφράσει το ενδιαφέρον τους για ιρανικά drones – Θα αποκαλυφθούν ποια είναι
Αβάσιμες οι κατηγορίες της Δύσης για την παροχή drones στη Ρωσία λέει η Τεχεράνη
Ορισμένες ευρωπαϊκές χώρες έχουν κάνει επαφές με το ιρανικό στρατιωτικό τμήμα σχετικά με την απόκτηση ιρανικών UAV (μη επανδρωμένα εναέρια οχήματα), δήλωσε ο Reza Telainik, εκπρόσωπος του Υπουργείου Άμυνας της Ισλαμικής Δημοκρατίας το Σάββατο 26 Αυγούστου 2023.
"Μέχρι σήμερα, υπάρχουν πολύ περισσότεροι άνθρωποι που θέλουν να λάβουν τα drones μας.
Έχουμε λάβει ακόμη και πολλά αιτήματα από δυτικές χώρες, ιδιαίτερα ευρωπαϊκές χώρες.
Μέχρι στιγμής, αυτές οι χώρες δεν θέλουν να αποκαλυφθούν», ανέφερε ο Telainik σύμφωνα με το Tasnim.
Στο πλαίσιο της δήλωσης του Telaiinik, οι ευρωπαϊκές χώρες και οι Ηνωμένες Πολιτείες έχουν επανειλημμένα ζητήσει από την Τεχεράνη να σταματήσει να προμηθεύει τη ρωσική πλευρά με όπλα, ιδίως UAV, τα οποία φέρεται να χρησιμοποιεί η Μόσχα στη σύγκρουση με το Κίεβο .
Το Υπουργείο Εξωτερικών της Ισλαμικής Δημοκρατίας απάντησε στις αβάσιμες κατηγορίες του Ιράν για εικαζόμενη χρήση ιρανικών drones στην ουκρανική σύγκρουση.
Σύμφωνα με τον Ιρανό Υπουργό Εξωτερικών Hossein Amir-Abdollahian,, κατά τη διάρκεια διαπραγματεύσεων με τον Ουκρανό Υπουργό Εξωτερικών, επιτεύχθηκε συμφωνία για συνάντηση των στρατιωτικών των δύο χωρών για την παροχή αποδεικτικών στοιχείων όσον αφορά τη χρήση ιρανικών UAV στην Ουκρανία, αλλά η ουκρανική πλευρά δεν παρείχε έγγραφα ή άλλα τεκμήρια για αυτό το θέμα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης