Διεθνή

Προειδοποίηση Ρωσίας: Η αποστολή F – 16 στην Ουκρανία δείχνει την αυξημένη εμπλοκή της Δύσης στη σύγκρουση

Προειδοποίηση Ρωσίας: Η αποστολή F – 16 στην Ουκρανία δείχνει την αυξημένη εμπλοκή της Δύσης στη σύγκρουση
Επιβεβαιώνεται η εχθρική στάση των Δυτικών απέναντι στη Ρωσία και η αυξανόμενη εμπλοκή τους στη σύγκρουση γύρω από την Ουκρανία, δήλωσε η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών
Σχετικά Άρθρα
Τα σχέδια των ευρωπαϊκών χωρών να στείλουν μαχητικά αεροσκάφη F-16 και ελικόπτερα Mi-24B στην Ουκρανία δείχνουν την αυξανόμενη εμπλοκή τους στη σύγκρουση, δήλωσε η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών Maria Zakharova.
«Ο τσεχικός στρατός σχεδιάζει να στείλει τα ρωσικής κατασκευής ελικόπτερα Mi-24B στο Κίεβο αφού παραλάβει μαχητικά ελικόπτερα αμερικανικής κατασκευής.
Την περασμένη εβδομάδα, ήρθαν τα νέα μετά την "περιοδεία επαιτείας" του Ουκρανού προέδρου Volodymyr Zelensky σε ευρωπαϊκές χώρες, συμπεριλαμβανομένης της Ολλανδίας.
Δανία, Νορβηγία και Σουηδία, ανακοίνωσαν ότι σκοπεύουν να παράσχουν στο Κίεβο μαχητικά αεροσκάφη F-16.

Η εχθρική στάση της Δύσης

Όλα αυτά τα βήματα επιβεβαιώνουν την εχθρική στάση των Δυτικών απέναντι στη Ρωσία και την αυξανόμενη εμπλοκή τους στη σύγκρουση γύρω από την Ουκρανία», σημείωσε η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών.
Σύμφωνα με τη Zakharova οι δυτικές χώρες απαιτούν να συνεχίσει η Ουκρανία «την πολυδιαφημισμένη αντεπίθεσή της, πλημμυρίζοντας το εγκληματικό καθεστώς του Κιέβου με όπλα, εκπαιδεύοντας ουκρανικά στρατεύματα και στέλνοντας μισθοφόρους και πληροφορίες στην Ουκρανία» ώστε να μπορέσει να πραγματοποιήσει πλήγματα σε ρωσικό έδαφος.
«Προκειμένου να αποσπάσει την προσοχή των δυτικών χορηγών του από τα προβλήματα που αντιμετωπίζει στην πρώτη γραμμή, συμπεριλαμβανομένης της αποτυχίας της λεγόμενης αντεπίθεσης, το νεοναζιστικό καθεστώς στο Κίεβο συνεχίζει να διεξάγει άσκοπες επιθέσεις σε αστικές εγκαταστάσεις στη Ρωσία, οι οποίες καλύπτονται ευρέως από ουκρανικά και ξένα ΜΜΕ», τόνισε η Zakharova.

Επίκαιροι οι στόχοι της ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης

Οι Δυτικοί και οι ουκρανοί συνεργοί τους «προωθούν ενεργά τη λεγόμενη «φόρμουλα ειρήνης» του Zelensky, η οποία στην πραγματικότητα δεν έχει καμία σχέση με την ειρήνη και περιέχει μόνο μια σειρά τελεσιγράφων που η Ρωσία δεν μπορεί να αποδεχθεί.
Στην πραγματικότητα, επιδιώκουν να σχηματίσουν μια αντιπολίτευση προσπαθώντας να σύρει τους εταίρους μας στον Παγκόσμιο Νότο σε αυτή», εξήγησε η Zakharova.
Τόνισε ότι οι στόχοι της ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης της Ρωσίας, συμπεριλαμβανομένης της αποστρατιωτικοποίησης και αποναζιστικοποίησης της Ουκρανίας και της εξάλειψης των απειλών για τη ρωσική ασφάλεια, παραμένουν επίκαιροι.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης