Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ουγγαρία κατά Βρυξελλών: Η Ευρώπη εθελοτυφλεί για την αποτυχία των κυρώσεων στη Ρωσία – Να παραιτηθούν οι εμπνευστές τους για τις ζημιές που προκάλεσαν

Ουγγαρία κατά Βρυξελλών: Η Ευρώπη εθελοτυφλεί για την αποτυχία των κυρώσεων στη Ρωσία – Να παραιτηθούν οι εμπνευστές τους για τις ζημιές που προκάλεσαν
Oι πολιτικοί που προώθησαν τις κυρώσεις (κατά της Ρωσίας) πρέπει να απομακρυνθούν, γιατί κάποιος πρέπει να θεωρηθεί υπεύθυνος για τη ζημιά που προκλήθηκε στην Ευρώπη, επισήμανε ο υπουργός Εξωτερικών και Εξωτερικών Οικονομικών Σχέσεων Peter Szijjarto
Οι Ευρωπαίοι πολιτικοί δεν αναγνωρίζουν την αποτυχία της πολιτικής κυρώσεων, καθώς η λογική συνέπεια μιας τέτοιας αναγνώρισης είναι η παραίτηση όσων συνέβαλαν στην επιβολή τουε, δήλωσε ο Ούγγρος υπουργός Εξωτερικών και Εξωτερικών Οικονομικών Σχέσεων Peter Szijjarto το Σάββατο 26 Αυγούστου 2023.
«Πρέπει να πούμε ειλικρινά ότι η πολιτική των αντι-ρωσικών κυρώσεων απέτυχε.
Και οι υποστηρικτές τους δεν το παραδέχονται ακόμη, μόνο και μόνο επειδή εάν η πολιτική κυρώσεων έχει αποτύχει, τότε τίθεται το ερώτημα - τι γίνεται με τους πολιτικούς που την προώθησαν;
Η λογική συνέχεια αυτής της ιδέας - Οι πολιτικοί που προώθησαν τις κυρώσεις και μίλησαν για αυτές πρέπει να απομακρυνθούν, γιατί κάποιος πρέπει να θεωρηθεί υπεύθυνος για τη ζημιά που προκλήθηκε στην Ευρώπη», επισήμανε ο Szijjarto, μιλώντας στο συνέδριο Tranzit, το οποίο μεταδόθηκε από το τηλεοπτικό κανάλι M1.

Διαβουλεύσεις με τους πολίτες

Ο Ούγγρος πρωθυπουργός Viktor Orban δήλωσε στα τέλη Σεπτεμβρίου ότι η χώρα του ήταν η πρώτη στην Ευρώπη που ξεκίνησε εθνικές διαβουλεύσεις για να συμβουλευθεί τη γνώμη των πολιτών σχετικά με τις κυρώσεις της ΕΕ κατά της Ρωσίας .
Κάλεσε όλους τους πολίτες της χώρας να εκφράσουν τη γνώμη τους κατά τη διάρκεια της εθνικής διαβούλευσης και έτσι «να βάλουν τέλος» στην αύξηση των τιμών της ενέργειας που προκλήθηκε από τις κυρώσεις που «επιβλήθηκαν από τις Βρυξέλλες στις χώρες της ΕΕ » . Σύμφωνα με τον ίδιο, οι τιμές στην Ευρώπη θα έπεφταν στο μισό σε λίγες μέρες εάν η ΕΕ άλλαζε την πολιτική των κυρώσεων.
Σχεδόν 1,4 εκατομμύρια από τα 10 εκατομμύρια κατοίκους της χώρας συμμετείχαν στη διαβούλευση.
Η ουγγρική κυβέρνηση ανέφερε ότι, κατά μέσο όρο, το 97% των συμμετεχόντων στη διαβούλευση «απέρριψε κυρώσεις που προκαλούν σοβαρή βλάβη».
Νωρίτερα, ο Πρωθυπουργός της Ουγγαρίας Viktor Orban δήλωσε ότι η Ευρώπη χάνει αρνούμενη τις ρωσικές πηγές ενέργειας προς όφελος των αμερικανικών, αφού αναγκάζεται να τις πληρώσει κατά 5-10 φορές ακριβότερα.
Σύμφωνα με τον ίδιο, η Ευρώπη θα πρέπει να κάνει ερωτήσεις στους «Αμερικανούς φίλους» για το ποιος κερδίζει σε αυτή την κατάσταση.

Η στιγμή της αλήθειας

Η Ευρώπη, όπως σημείωσε ο Ούγγρος πρωθυπουργός, δεν είναι ακόμη έτοιμη να αλλάξει τη θέση της για τη σύγκρουση στην Ουκρανία και τις κυρώσεις, αλλά θα έρθει η «στιγμή της αλήθειας», γιατί η τρέχουσα πολιτική καταστρέφει την ευρωπαϊκή οικονομία και το δόγμα ασφάλειας.
Η Δύση ενίσχυσε την πίεση των κυρώσεων στη Ρωσία για την Ουκρανία, η οποία οδήγησε σε υψηλότερες τιμές ηλεκτρικής ενέργειας, καυσίμων και τροφίμων στην Ευρώπη και τις Ηνωμένες Πολιτείες .
Ο Ρώσος πρόεδρος Vladimir Putin έχει δηλώσει στο παρελθόν ότι η πολιτική περιορισμού και αποδυνάμωσης της Ρωσίας είναι μια μακροπρόθεσμη στρατηγική της Δύσης και οι κυρώσεις έχουν προκαλέσει σοβαρό πλήγμα σε ολόκληρη την παγκόσμια οικονομία.
Σύμφωνα με τον ίδιο, ο βασικός στόχος της Δύσης είναι να επιδεινώσει τις ζωές εκατομμυρίων ανθρώπων.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης