Τελευταία Νέα
Διεθνή

Κέρδη για την Wall ελέω των στοιχείων για την ανεργία στις ΗΠΑ - Ισχυρά κέρδη 5,08% για το ADR της ΕΤΕ

Κέρδη για την Wall ελέω των  στοιχείων για την ανεργία στις ΗΠΑ - Ισχυρά κέρδη 5,08% για το ADR της ΕΤΕ
Με κέρδη τερμάτισε σήμερα, Πέμπτη, η Wall στον απόηχο των θετικών μακροοικονομικών μεγεθών των ΗΠΑ. Ωστόσο, τα κέρδη μετριάστηκαν ελέω των διαπραγματεύσεων για το fiscal cliff των ΗΠΑ.
Ειδικότερα, ο Dow έκλεισε στις 13.074 μονάδες, αυξημένος  κατά +0,30%. Ο S&P 500 τερμάτισε στο +0,33% και στις 1.414 μονάδες. Ο Nasdaq έκλεισε στο +0,52% στις 2.989 μονάδες.
Κέρδη +5,08%, στα 1,86 δολάρια, κατέγραψε το ADR της Εθνικής. Στα 1,82 δολάρια το χαμηλό ημέρας, στα 1,88 δολάρια το υψηλό.
Νωρίτερα, κατά 20% αυξήθηκαν το Νοέμβριο οι ανακοινώσεις για περικοπές θέσεων εργασίας, με τις απολύσεις να ανέρχονται στις 57.081, σύμφωνα με τα στοιχεία της Challenger, Gray & Christmas. Πρόκειται για την τρίτη διαδοχική μηνιαία αύξηση.
Σε σχέση με το Νοέμβριο του 2011, οι περικοπές έχουν αυξηθεί κατά 34%.
Παράλληλα, κατά 25.000 υποχώρησαν οι αιτήσεις των επιδομάτων ανεργίας στις ΗΠΑ, την εβδομάδα που ολοκληρώθηκε την 1η Δεκεμβρίου, στις 370.000.
Πρόκειται για την τρίτη διαδοχική εβδομαδιαία πτώση και τη χαμηλότερη καταγραφή σε διάστημα ενός μήνα.
Οι οικονομολόγοι, ανέμεναν υποχώρηση στις 375.000. Ο μέσος όρος των αιτήσεων τις 4 τελευταίες εβδομάδες, αυξήθηκε κατά 2.250 στις 408.000.
Την ίδια ώρα, μην τρέφετε αυταπάτες, διαμηνύει προς την επενδυτική κοινότητα, αλλά και προς τον αμερικανικό λαό ο πρώην ισχυρός άντρας της Fed, Alan Greenspan, αναφερόμενος στο καυτό θέμα των ΗΠΑ, την αποφυγή του δημοσιονομικού γκρεμού (fiscal cliff).
Όπως σημειώνει χαρακτηριστικά, η μείωση του ελλείμματος στις ΗΠΑ και η υπέρβαση του fiscal cliff δεν μπορεί παρά να μην προκαλέσει... οικονομικό πόνο.
"Η αντίληψη ότι θα υπάρξει μια ανώδυνη λύση θεωρώ ότι αφορά μια αυταπάτη, μια φαντασίωση" δήλωσε ο Greenspan, μιλώντας στο Bloomberg.
"Υπάρχουν πολλοί κίνδυνοι, αλλά το μόνο για το οποίο είμαι σίγουρος είναι ότι δεν θα βγούμε από αυτό δίχως να πονέσουμε" τόνισε.
Παράλληλα, κατά 73 εκατ. κυβικά πόδια μειώθηκαν την προηγούμενη εβδομάδα τα αποθέματα των  Ηνωμένων Πολιτειών σε φυσικό αέριο, σύμφωνα με την αμερικανική υπηρεσία ενέργειας (Energy Information Administration-ΕΙΑ).
Σύμφωνα με του αναλυτές στο Platts  αναμενόταν μείωση κατά 66 εκατ κυβικά πόδια.
Επίσης, ανοδικά κινήθηκαν την προηγούμενη εβδομάδα τα επιτόκια των στεγαστικών δανείων στις ΗΠΑ.
Πιο αναλυτικά, όπως προκύπτει από την εβδομαδιαία έκθεση του οίκου Freddie Mac, το επιτόκιο της 30ετούς στεγαστικής πίστωσης ενισχύθηκε κατά μ.ο. στο 3,34% από 3,32% την προηγούμενη εβδομάδα.
Στα 15ετή δάνεια, το επιτόκιο ανήλθε στο 2,67% από το 2,64% .
Τέλος, σε νέες εκδόσεις ομολόγων θα προχωρήσει την επόμενη εβδομάδα το αμερικανικό δημόσιο, με στόχο την άντληση ποσού έως 66 δισ. δολαρίων.
Ειδικότερα, το αμερικανικό υπουργείο Οικονομικών θα εκδώσει:
- 3ετή ομόλογα, με στόχο την άντληση 32 δισ. δολ
- 10ετή ομόλογα, με στόχο την άντληση 21 δισ. δολ
- 30ετή ομόλογα, με στόχο την άντληση 13 δισ. δολ

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης