Τελευταία Νέα
Διεθνή

Παραδοχή σοκ - Το ΝΑΤΟ θα ηττηθεί από την Ρωσία σε συμβατικό πόλεμο – Kadyrov: Τρομακτικές απώλειες οι Ουκρανοί, καταθέτουν όπλα

Παραδοχή σοκ - Το ΝΑΤΟ θα ηττηθεί από την Ρωσία σε συμβατικό πόλεμο –  Kadyrov: Τρομακτικές απώλειες οι Ουκρανοί, καταθέτουν όπλα
Το ΝΑΤΟ θα ηττηθεί απέναντι σε ένα συμβατικό πόλεμο με την Ρωσία…. – Πικρές αλήθειες από αμερικανό συνταγματάρχη πρώην σύμβουλο του Trump
(upd 23) Ο πόλεμος στην Ουκρανία, έδειξε ότι η Ρωσία είναι μεγάλη στρατιωτική δύναμη, ενώ οι ίδιοι οι αμερικανοί ανοικτά αναγνωρίζουν ότι πλέον το ΝΑΤΟ δεν θα μπορούσε να κερδίσει ούτε σε συμβατικό πόλεμο την Ρωσία…
Στην Ουκρανία η κατάσταση είναι τραγική, τα νεκροταφεία έχουν πλημμυρίσει, γεωτοποθετημένες εικόνες δείχνουν χάος, τα νέα νεκροταφεία στην Ουκρανία καταγράφουν εκρηκτική άνοδο…
Και ενώ η αντεπίθεση των Ουκρανών έχει αποτύχει στην Ουκρανία άπαξ και οι στρατιώτες τους έχουν αποδεκατιστεί, κατά τον Αμερικανό Συνταγματάρχη McGregor 400.000 Ουκρανοί έχουν σκοτωθεί από τις 22 Φεβρουαρίου 2022 έως σήμερα…
Στην Ουκρανία σχεδιάζουν νέα επιστράτευση, ο στρατός χρησιμοποιεί ακόμη και τις εφεδρικές δυνάμεις για να συντηρήσει την αντεπίθεση…
Ήδη η 82η Ταξιαρχία των Ουκρανών, από τις πιο άρτιες, έχει αρχίσει να αποδεκατίζεται… οι ρώσοι προειδοποιούν οι Ουκρανοί θα ξεμείνουν από στρατιώτες….
ενώ ακόμη και το αμερικανικό think tank Stratfor παραδέχεται πως η Ουκρανία απέτυχε στρατιωτικά, πολιτικά, διπλωματικά γιατί έκανε τρία στρατηγικά λάθη και πλέον έχει δύο επιλογές μεταξύ... «Σκύλλας και Χάρυβδης»!

Και ενώ στο πεδίο της μάχης η κατάσταση είναι τραγική για τους Ουκρανούς, διατυμπανίζουν ότι κατέλαβαν το χωριό Robotyne το οποίο έχει ισοπεδωθεί, δεν υπάρχει σπίτι που να είναι κατοικήσιμο…

Ο πρώην Γενικός εισαγγελέας της Ουκρανίας προέβη σε μια πολύ σοβαρή καταγγελία, η οικογένεια Biden είναι διεφθαρμένη, έχει συμφέροντα στην Ουκρανία, πλήρωσαν 1 εκατ δολάρια για να με διώξουν…
Είναι γνωστό ότι ο υιός του Biden τοξικομανής και χρήστης κοκαΐνης είχε σημαντικά επιχειρηματικά συμφέροντα στην Ουκρανία… και είναι κατηγορούμενος στις ΗΠΑ για πολλές υποθέσεις....

Το ΝΑΤΟ θα ηττηθεί απέναντι σε ένα συμβατικό πόλεμο με την Ρωσία…. – Πικρές αλήθειες από αμερικανό συνταγματάρχη πρώην σύμβουλο του Trump

Τις τελευταίες δεκαετίες, το βασικό αφήγημα ήταν ότι η Ρωσία θα έχανε έναν συμβατικό πόλεμο με το ΝΑΤΟ.
Και όμως, αυτή η ιδέα δεν ίσχυε ποτέ στην πραγματικότητα, ούτε κατά τη διάρκεια της καταστροφικής δεκαετίας του 1990.
Σήμερα, δεν θα μπορούσε να απέχει περισσότερο από την αλήθεια.
Από τις αρχές της δεκαετίας του 2000, η Ρωσία καταγράφει εντυπωσιακή αναβάθμιση της ήδη σημαντικής στρατιωτικής της δύναμης, μια διαδικασία που δεν έχει ακόμη φτάσει στο αποκορύφωμά της.
Οι ΗΠΑ προσπαθούν να αποτρέψουν το πρόγραμμα επανεξοπλισμού της Ρωσίας , για να παρεμποδίσουν τουλάχιστον τη συνεχή ανάπτυξη της ισχύος.

Αυτή ήταν μια προτεραιότητα για το Πεντάγωνο, τόσο πολύ που ώθησε την Ουκρανία σε μια αυτοκτονική αντιπαράθεση με την Ρωσία με την ελπίδα να εκτροχιάσει τη διαδικασία στρατιωτικής ισχυροποίησης.
Αυτό δήλωσε ακόμη και δημόσια ο υπουργός Άμυνας των ΗΠΑ στα τέλη Απριλίου του 2022, όταν είπε ότι « θέλουμε να δούμε τη Ρωσία αποδυναμωμένη».
Ταυτόχρονα, ο ρωσικός στρατός παρουσιάζεται ως αδύναμος… από την δυτική προπαγάνδα…
Λοιπόν, αν ισχύει αυτό, τότε γιατί οι ΗΠΑ πρέπει να «αποδυναμώσουν τη Ρωσία»;

Αυτό το είδος πνευματικής γυμναστικής είναι αρκετά συνηθισμένο στις ΗΠΑ, καθώς οι πολιτικές ελίτ της συχνά αποκαλύπτουν ακούσια τον παραλογισμό των ισχυρισμών τους.
Η δήλωση του υπουργού Άμυνας των ΗΠΑ έγινε πριν από ένα χρόνο, αλλά έκτοτε, όχι μόνο η Αμερική απέτυχε παταγωδώς στην πρόθεσή του να αποδυναμώσει τη Ρωσία, αλλά και ο ρωσικός στρατός στην πραγματικότητα ισχυροποιήθηκε….
Διάφορες βελτιώσεις από αυξημένη χρήση drone έως δραστικά μειωμένο χρόνο απόκρισης σε απειλές στο πεδίο της μάχης… οι πύραυλοι και η πολεμική αεροπορία και πολλά άλλα έχουν αναγνωριστεί για την αποτελεσματικότητα τους…

Υπάρχουν πολυάριθμοι λόγοι για τους οποίους ο ρωσικός στρατός κυριαρχεί στο πεδίο της μάχης , κάτι που ενισχύεται περαιτέρω από την κλιμάκωση των στρατιωτικά ασήμαντων επιθέσεων σε πολιτικούς στόχους εντός της Ρωσίας ή τουλάχιστον από τις «επιθέσεις διαφημιστικής εκστρατείας» για προπαγανδιστικούς σκοπούς των Ουκρανών…

Οι σκληρές αποκαλύψεις του αμερικανού συνταγματάρχη McGregor

Ωστόσο, στο ερώτημα πώς θα τα πήγαινε πραγματικά ο ρωσικός στρατός σε μια σύγκρουση με το ΝΑΤΟ με συμβατικά όπλα.
Απαντήσεις σε αυτό το ερώτημα δίνει ο αμερικανός συνταγματάρχη McGregor εκ των κορυφαίων συμβούλων της κυβέρνησης Trump

«Νομίζω ότι όλα τα ψέματα που έχουν ειπωθεί εδώ και περισσότερο από ενάμιση χρόνο σχετικά με το «oι Ουκρανοί κερδίζουν», «ο ουκρανικός σκοπός είναι δυνατός», «οι Ρώσοι είναι κακοί», «οι Ρώσοι είναι ανίκανοι», όλα αυτά έχουν καταρρεύσει», τόνισε ο Macgregor, προσθέτοντας καταρρέει γιατί αυτό που συμβαίνει στο πεδίο της μάχης είναι φρικτό.
Οι Ουκρανοί τώρα πιστεύουμε ότι έχουν χάσει 400.000 άνδρες που σκοτώθηκαν στη μάχη. Μιλούσαμε για 300-350 χιλιάδες πριν λίγους μήνες.
Μέσα στον τελευταίο μήνα αυτής της υποτιθέμενης αντεπίθεσης οι Ουκρανοί, έχασαν τουλάχιστον 40.000 στρατιώτες».

Η εκτίμηση των στρατιωτικών απωλειών είναι αμφισβητήσιμη λόγω πολλών παραγόντων, συμπεριλαμβανομένων των προσπαθειών του καθεστώτος του Κιέβου να κρύψει τις καταστροφικές απώλειες…
Ωστόσο, οι χαμηλότερες εκτιμήσεις είναι τώρα πολύ πάνω από 250.000 στρατιώτες που σκοτώθηκαν στη δράση.
Μπορούμε μόνο να φανταστούμε τον αριθμό των WIA/MIA (τραυματιών/αγνοουμένων εν ενεργεία), αλλά ο McGregor έδωσε μια πρόχειρη εκτίμηση και για αυτό, εκτιμώντας ότι η πολυδιαφημισμένη αντεπίθεση είχε ως αποτέλεσμα «40.000 έως 50.000 Ουκρανούς ακρωτηριασμένους» και ότι «τα νοσοκομεία είναι γεμάτα με τραυματίες Ουκρανούς στρατοώτες.

Τόνισε επίσης ότι ολόκληρες μονάδες παραδίδονται λόγω του τεράστιου αριθμού των τραυματιών που απλά δεν μπορούν να εκκενωθούν.
Οι Ουκρανοί στρατιώτες γνωρίζουν ότι θα τυγχάνουν δίκαιης μεταχείρισης από τον ρωσικό στρατό , κάτι που ούτε μπορεί ούτε ενδιαφέρεται να κάνει η Ουκρανική διοίκηση που απλά τους στέλνει σε βέβαιο θάνατο.
Ακόμη και οι λυσσαλέες ρωσοφοβικές μονάδες των Azov που αιχμαλωτίστηκαν στη Μαριούπολη και αλλού έχουν τύχει ανθρώπινης μεταχείρισης, σε αντίθεση με τους Ρώσους αιχμαλώτους που έχουν υποστεί βάναυσα βασανιστήρια και εκτελέσεις με συνοπτικές διαδικασίες.

Τι θα συμβεί σε ένα πόλεμο ΝΑΤΟ με Ρωσία;

Ωστόσο, ακόμη πιο σημαντικό, ο McGregor έθιξε ίσως το μεγαλύτερο θέμα 10ετιών....  της άμεσης αντιπαράθεσης μεταξύ Ρωσίας και ΝΑΤΟ.
Σύμφωνα με τον McGregor, η εμπόλεμη συμμαχία απλά δεν είναι έτοιμη για πόλεμο με τη Ρωσία.
Προειδοποίησε για τη συνεχή πτώση της πειθαρχίας και της ετοιμότητας στο ΝΑΤΟ, σε μεγάλο βαθμό λόγω των ιδεολογικών αλλαγών που σάρωσαν τους δυτικούς στρατούς τις τελευταίες δεκαετίες.
Ο McGregor τόνισε επίσης την ασύγκριτη διαφορά μεταξύ του ρωσικού στρατού και των αντιπάλων που πολέμησαν οι ΗΠΑ σε αμέτρητους πολέμους.

«Η Ρωσία σήμερα είναι ισχυρότερη από ότι ήταν πριν 30 ή 40 χρόνια.
Έχετε ένα ρωσικό στρατιωτικό κατεστημένο που είναι τώρα πιο ισχυρό και πιο ικανό από ότι ο ρωσικός στρατός στα μέσα της δεκαετίας του 1980», τόνισε ο McGregor, προσθέτοντας: «Δεν μπορείτε να νικήσετε αυτό που έχτισαν οι Ρώσοι.

Ήταν οι πρώτοι στη δεκαετία του 1970 που κατάλαβαν την κρισιμότητα της σύνδεσης πληροφοριών, επιτήρησης, αναγνώρισης [ISR] στο διάστημα, καθώς και σε ξηρά και θάλασσα με όπλα κρούσης».

Στη συνέχεια ο McGregor ανέφερε πόσους τύπους όπλων μεγάλου βεληνεκούς διαθέτει η Ρωσπία, συμπεριλαμβανομένων κανονικού πυροβολικού και πυραύλων, καθώς και υπερηχητικών, βαλλιστικών πυραύλων και πυραύλων κρουζ.
Με τη σειρά τους, αυτά συνδέονται με το βελτιωμένο ISR της Ρωσίας, παρέχοντας μια σχεδόν στιγμιαία ικανότητα κρούσης.
Ο McGregor προειδοποίησε επίσης ότι το μίσος και η εχθρότητα που συνεχίζει να επιδεικνύει η πολιτική Δύση προς τον ρωσικό λαό τον έχει ομογενοποιήσει, με αποτέλεσμα την αποφασιστικότητα να πολεμήσουν όχι μόνο τους Ουκρανούς, αλλά και το ίδιο το ΝΑΤΟ.

Ο λόγος για τον οποίο αυτή είναι μια επικίνδυνη προοπτική για την εμπόλεμη συμμαχία είναι ότι δεν μπορεί πραγματικά να ταιριάξει με τον ρωσικό στρατό , επειδή «οι πιθανοί αντίπαλοι των ΗΠΑ/ΝΑΤΟ επενδύουν σε πολύ διαφορετικές δυνατότητες», όπως είπε ο McGregor.
Επεσήμανε πόσο υπερεκτεταμένος είναι ο αμερικανικός στρατός, ενισχύοντας περαιτέρω την ιδέα ότι η Αμερική βρίσκεται πράγματι σε μια αυτοκρατορική υπερέκταση.
Οι δυνάμεις του είναι εξαιρετικά ευάλωτες, ιδιαίτερα καθώς το Πεντάγωνο παραμελεί εδώ και χρόνια την τακτική αεροπορική και πυραυλική άμυνα, κάτι που θα είχε ως αποτέλεσμα καταστροφικές απώλειες σε περίπτωση σύγκρουσης με έναν πολύ σοβαρό αντίπαλο.

Ο McGregor προειδοποίησε επίσης ότι εάν η πίεση στη Ρωσία δεν υποχωρήσει, ο πόλεμος θα φτάσει αναπόφευκτα στις ίδιες τις ΗΠΑ.
Στη συνέχεια δήλωσε ότι τα τελευταία χτυπήματα ακριβείας στα σύνορα με τη Ρουμανία, την Πολωνία και τη Μολδαβία, συμπεριλαμβανομένων των υπερηχητικών πυραύλων , είναι ένα πολύ σαφές μήνυμα προς τις ΗΠΑ/ΝΑΤΟ.
Εκτίμησε ότι η συμβατική στρατιωτική ισχύς της Αμερικής είναι ασύγκριτη με αυτή που ήταν μόλις πριν από δύο ή τρεις δεκαετίες και ότι ο πόλεμος με μια χώρα όπως η Ρωσία θα ήταν μια δυσάρεστα απογοητευτική εμπειρία… οι συμβατικές δυνάμεις των αμερικανών έχουν υποβαθμιστεί…
Ο McGregor ισχυρίζεται ότι ο πόλεμος δεν έπαψε ποτέ να είναι μια βιομηχανική προσπάθεια και ότι οι ΗΠΑ έχουν σε μεγάλο βαθμό παραμελήσει την ικανότητά τους να τον συντηρήσουν.

Για να κατανοήσουμε καλύτερα τους ισχυρισμούς του αμερικανού συνταγματάρχη, θα πρέπει να λάβουμε υπόψη τις απόψεις στρατιωτικών πηγών, όπως η Global Firepower, η οποία δημοσιεύει τακτικά τον κατάλογο των ισχυρότερων στρατιωτικών δυνάμεων του κόσμου.
Σύμφωνα με την κατάταξή τους για το 2023, η Ρωσία βρίσκεται ακριβώς πίσω από τις ΗΠΑ.
Ο τύπος τους υπολογίζει μόνο τη συμβατική στρατιωτική ισχύ, πράγμα που σημαίνει ότι τα όπλα μαζικής καταστροφής (WMD) δεν λαμβάνονται υπόψη.
Βάζει τον αμερικανικό δείκτη ισχύος στο 0,0712, τη Ρωσία στο 0,0714 και την Κίνα στο 0,0722.

Σύμφωνα με τον τύπο τους, όσο μικρότερος είναι ο αριθμός, τόσο πιο ισχυρή είναι η χώρα.
Οι ΗΠΑ, η Ρωσία και η Κίνα είναι οι μόνες χώρες με δείκτη ισχύος κάτω από 0,1.
Δεδομένου ότι η συμβατική στρατιωτική ισχύς της Ρωσίας είναι ουσιαστικά πανομοιότυπη με αυτή της Αμερικής, αυτό μηδενίζει την γελοία προπαγάνδα ότι η Ρωσία είναι «Μπουρκίνα Φάσο με πυρηνικά».
Ωστόσο, δεδομένου του τεράστιου μεγέθους διαφορών στις ονομαστικές στρατιωτικές δαπάνες μεταξύ των δύο υπερδυνάμεων, είναι σαφές ότι η Ρωσία είναι ισχυρότερη με βάση τις δαπάνες αφού η αμερικανική οικονομία είναι ισχυρότερη…

Medvedev: Η Δύση αγνόησε τα σήματα της Ρωσίας και ωθεί τον κόσμο στον Γ’ Παγκόσμιο Πόλεμο

Οι αντίπαλοι της Ρωσίας στη Δύση σπρώχνουν τους πάντες προς τον Γ΄ Παγκόσμιο Πόλεμο, αγνοώντας τα σήματα από τη Μόσχα, δήλωσε ο αντιπρόεδρος του Ρωσικού Συμβουλίου Ασφαλείας Dmitry Medvedev σε συνέντευξή του στο TASS και το RT.
«Ειλικρινά μιλώντας, σίγουρα θα ήταν καλύτερα να τα είχαν αντιληφθεί (οι Δυτικοί) τα σήματα.
Σε κάθε περίπτωση, ο κόσμος δεν θα έπρεπε να αντιμετωπίζει την απειλή του Τρίτου Παγκοσμίου Πολέμου.
Στην πραγματικότητα, εδώ είναι που οι αντίπαλοί μας ωθούν τους πάντες προς εκείνη την κατεύθυνση», είπε.
Ο στενός συνεργάτης του Ρώσου προέδρου Vladimir Putin σχολίασε ότι η σκληρή απάντηση της Ρωσίας στην επίθεση της Γεωργίας το 2008 θα έπρεπε να έχει χρησιμεύσει ως ισχυρό μήνυμα προς τις ΗΠΑ και τους συμμάχους τους στο ΝΑΤΟ για την ανάγκη να ακούσουν τις ανησυχίες της Μόσχας.
Εξάλλου ο Medvedev τόνισε ότι οι ΗΠΑ είναι ο μεγάλος κερδισμένος της ουκρανικής σύγκρουσης, δήλωσε ο αντιπρόεδρος του Ρωσικού Συμβουλίου Ασφαλείας.
«Ποιος έχασε λόγω της σύγκρουσης;
Η Ευρώπη έχασε την πρόσβαση σε μια μεγάλη αγορά.
Είχαμε επίσης απώλειες, πρέπει να το ομολογήσουμε.
Ποιος είναι όμως ο κερδισμένος; Είναι οι ΗΠΑ που έφεραν τους πάντες υπό την οικονομική ηγεσία τους», δήλωσε.

Μέχρι τον τελευταίο Ουκρανό οι ΗΠΑ

Το αμερικανικό στρατιωτικό και βιομηχανικό συγκρότημα έχει πλημμυρίσει από παραγγελίες, επομένως η Ουάσιγκτον δεν φοβάται να πολεμήσει μέχρι και τον τελευταίο Ουκρανό, δήλωσε ο Medvedev.
«Οι αμερικανικές εταιρείες βγάζουν χρήματα, η αμερικανική στρατιωτική βιομηχανία αναπτύσσεται συνεχώς, είναι πλημμυρισμένο από παραγγελίες.
Με αυτή την έννοια, ενδιαφέρονται να διατηρήσουν αυτόν τον πόλεμο, τη φλόγα αυτού του πολέμου που καίει για πολύ καιρό.
Οι στρατιώτες τους δεν πεθαίνουν, που σημαίνει ότι σκοτώνονται άλλοι άνθρωποι.
Δεν τους λυπούνται απολύτως. Και ο πόλεμος μέχρι τον τελευταίο Ουκρανό δεν τους τρομάζει καθόλου», σχολίασε ο Medvedev.
Ο Ρώσος πολιτικός υποστήριξε ότι «οι ΗΠΑ, αναμφίβολα, θα προσπαθήσουν να πυροδοτήσουν συγκρούσεις και σε πολλά άλλα μέρη».

Kadyrov: Τρομακτικές οι απώλειες των Ουκρανών, καταθέτουν όπλα

Μόνο το 20-25% του προσωπικού της 4ης ταξιαρχίας της Εθνικής Φρουράς του ουκρανικού στρατού στην περιοχή Kleshcheyevka έχει επιζήσει, δήλωσε ο ηγέτης της Τσετσενίας Ramzan Kadyrov στο κανάλι του στο Telegram.
«Χθες, ο Apty Aronovich (Alaudinov, αρχηγός ειδικών δυνάμεων Akhmat και βοηθός του Kadyrov) μίλησε με μια άλλη παρτίδα αιχμαλώτων που πολέμησαν στην περιοχή Kleshcheyevka ως μέρος της 4ης ταξιαρχίας εφόδου της Εθνικής Φρουράς του ουκρανικού στρατού.
Σύμφωνα με έναν αιχμάλωτο, η μονάδα αυτή έχει χάσει τεράστιο αριθμό προσωπικού στις συγκρούσεις και αυτή τη στιγμή αριθμεί μόνο το 20-25% του συνολικού προσωπικού της.
Αυτή η κατάσταση κάνει πολλούς από αυτούς να σταματήσουν και να σκεφτούν και να κάνουν τη μόνη σωστή επιλογή να καταθέσουν τα όπλα», σημείωσε.
 
Απόδειξη αποτυχίας - Oleksiy Danilov (Συμβούλιο Εθνικής Ασφάλειας Ουκρανίας): Θα υπάρξει νέα κινητοποίηση – στράτευση στις ένοπλες δυνάμεις

Ο Γραμματέας του Συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας και Άμυνας (NSDC) της Ουκρανίας Oleksiy Danilov δήλωσε ότι δεν σχεδιάζονται αλλαγές στην κινητοποίηση, αλλά δεν απέκλεισε ότι θα μπορούσε να ανακοινωθεί πρόσθετη επιστράτευση στις τάξεις του ουκρανικού στρατού.
Η κινητοποίησή μας ξεκίνησε στις 24 Φεβρουαρίου 2022...
Δεν σταματήσαμε ούτε μια μέρα την κινητοποίηση... το κάνουμε ήρεμα.
Δεν έχει ήδη επεξεργαστεί το πρώτο στάδιο της κινητοποίησης, δεν χρειάζεται να κάνουμε φασαρία, γιατί όλα πάνε σύμφωνα με το σχέδιο», ανέφερε ο Oleksiy Danilov
Ωστόσο δεν απέκλεισε ότι μπορεί να υπάρξει επιπλέον κλήση.
«Ναι, ο στρατός κάνει έκκληση και πιθανότατα θα υπάρξει πρόσθετη κλήση, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι θα ξεπεράσει τα όρια που εγκρίναμε στις 24 Φεβρουαρίου 2022»…
Πρόσφατα ο Volodymyr Zelensky δήλωσε σε συνέντευξη Τύπου στο Κίεβο ότι η στρατιωτική διοίκηση της Ουκρανίας θέλει να κινητοποιήσει περισσότερους ανθρώπους.
Στις 24 Φεβρουαρίου 2022, εισήχθη στρατιωτικός νόμος στην Ουκρανία, την επόμενη μέρα ο Volodymyr Zelensky υπέγραψε διάταγμα για γενική επιστράτευση.
Απαγορεύεται η έξοδος από την Ουκρανία σε άνδρες ηλικίας 18 έως 60 ετών για την περίοδο του στρατιωτικού νόμου.

New York Times: Οι επιδρομές με drones σε ρωσικό έδαφος έχουν στόχο να ανυψώχουν το πεσμένο ηθικό των Ουκρανών

Οι επιδρομές με μη επανδρωμένα αεροσκάφη σε ρωσικό έδαφος έχουν σχεδιαστεί για να ανυψώσουν το πνεύμα των αποκαρδιωμένων Ουκρανών, αναφέρει η New York Times
Η τακτική έχει σκοπό να καταδείξει στο ουκρανικό κοινό ότι το Κίεβο μπορεί ακόμα να αντεπιτεθεί, σύμφωνα με αμερικανούς αξιωματούχους.
Η ανύψωση του ηθικού των Ουκρανών και των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας μέσω τέτοιων συμβολικών επιθέσεων είναι ιδιαίτερα σημαντική λόγω της στασιμότητας της αντεπίθεσης.
Ο Andriy Yusov, εκπρόσωπος της κύριας διεύθυνσης πληροφοριών του ουκρανικού υπουργείου Άμυνας, δήλωσε στις αρχές Αυγούστου ότι τέτοιες επιθέσεις θα συνεχιστούν, αν και το Κίεβο δεν ανέλαβε άμεσα την ευθύνη για αυτές τις επιθέσεις, γράφει η New York Times.
Παρά τις περιορισμένες επιπτώσεις των επιθέσεων, Αμερικανοί αξιωματούχοι, που θέλησαν να διατηρήσουν την ανωνυμία τους, δήλωσαν ότι αναμένουν επίσης η Ουκρανία να συνεχίσει τις προσπάθειές της να χτυπήσει τη Ρωσία.
Οι Ουκρανοί έπληξαν με drone και τη ρίψη εκρηκτικού μηχανισμού ...οικόπεδο στο Belgorod, όπου σκότωσαν έναν άμαχο το Σάββατο 26/8.

Νεκροί Ουκρανοί πιλότοι σε σύγκρουση αεροσκαφών

Τρεις Ουκρανοί πιλότοι σκοτώθηκαν αφού δύο εκπαιδευτικά αεροσκάφη L-39 συγκρούστηκαν στον αέρα στην κεντρική Ουκρανία, ανακοίνωσε η Πολεμική Αεροπορία της χώρας.
Η απώλεια των τριών πιλότων θα αποτελέσει πλήγμα για την Ουκρανία, η οποία βρίσκεται εν μέσω μιας τεράστιας προσπάθειας να εκπαιδεύσει τους πιλότους της στον χειρισμό των δυτικών αεροσκαφών F-16, καθώς διάφορες χώρες έχουν μέχρι στιγμής δεσμευθεί να προσφέρουν στο Κίεβο 61 τέτοια μαχητικά αεροσκάφη.
Η σύγκρουση σημειώθηκε την Παρασκευή (25/8/2023) στην περιοχή Zhytomyr, δυτικά του Κιέβου.
«Απευθύνουμε τα συλλυπητήριά μας στις οικογένειες των θυμάτων.
Πρόκειται για μια οδυνηρή και ανεπανόρθωτη απώλεια για όλους μας», ανέφερε η Πολεμική Αεροπορία στο Telegram, ενώ πρόσθεσε ότι διεξάγεται έρευνα για τα αίτια της σύγκρουσης.

Ισχυρές εκρήξεις στο Kramatorsk

Ισχυρές εκρήξεις συγκλόνισαν το απόγευμα του Σαββάτου (26/8/2023) την πόλη Kramatorsk στην Ουκρανία, που βρίσκεται υπό τον έλεγχο του Κιέβου.
«Υπάρχουν αναφορές για ισχυρές εκρήξεις στο Kramatorsk.
Υψώνονται στήλες καπνού» αναφέρει δημοσίευμα του ουκρανικού μέσου ενημέρωσης Strana.
Σύμφωνα με τον διαδικτυακό χάρτη του Υπουργείου Ψηφιακού Μετασχηματισμού της Ουκρανίας, ήχησε συναγερμός αεροπορικής επιδρομής στο τμήμα τoυ Donetsk που ελέγχεται από το καθεστώς του Κιέβου

Viktor Shokin (πρώην γενικός εισαγγελέας της Ουκρανίας): Διεφθαρμένος ο Biden, πλήρωσε 1 εκατ δολάρια για να τον απολύσουν

Ο πρώην Γενικός Εισαγγελέας της Ουκρανίας Viktor Shokin, σε συνέντευξή του στο Fox News, κατηγόρησε τον Πρόεδρο των ΗΠΑ Biden για ανάμειξη σε διαφθορά, λέγοντας ότι έχασε τη θέση του επειδή η απόλυσή του ήταν «πληρωμένη» από την Ουάσιγκτον.
Δεν θέλω να ασχοληθώ με αναπόδεικτα γεγονότα, αλλά η προσωπική μου πεποίθηση είναι ότι ναι, ήταν ακριβώς έτσι.
Δωροδοκήθηκαν» τόνισε ο Viktor Shokin.
Ο πρώην γενικός εισαγγελέας της Ουκρανίας κατήγγειλε ότι ο νυν πρόεδρος των ΗΠΑ «έδωσε 1 δισεκατομμύριο δολάρια σε αντάλλαγμα για την απόλυσή μου».
«Δεν είναι αυτό από μόνο του υπόθεση διαφθοράς; ρώτησε ο Viktor Shokin.
Ο πρώην Γενικός Εισαγγελέας της Ουκρανίας είναι κεντρικό πρόσωπο στη συζήτηση σχετικά με τη φερόμενη χρήση πολιτικής επιρροής από τον Biden ως Αντιπρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών προς όφελος της επιχείρησης του γιου του Η. Biden.
Ο Viktor Shokin απολύθηκε το 2016, πιστεύουν ορισμένοι μετά από έντονες πιέσεις από τον Biden.
Ο Biden εκείνα τα χρόνια υπηρέτησε ως αντιπρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών και επέβλεπε τo Ουκρανικό ζήτημα στην κυβέρνηση του Obama.
Έχει δηλώσει επανειλημμένα ότι δεν έχει καμία σχέση με τις επιχειρηματικές συναλλαγές του γιου του, οι οποίες τώρα τους Ρεπουμπλικάνους.

Οι αμερικανοί γερουσιαστές ζητούν να απορριφθεί το νέο αίτημα για χρηματοδότηση της Ουκρανίας

Ρεπουμπλικάνοι γερουσιαστές προτείνουν στους συναδέλφους του Κογκρέσου να απορρίψουν το νέο αίτημα της κυβέρνησης για βοήθεια στην Ουκρανία έως ότου ο Λευκός Οίκος εξηγήσει τη στρατηγική του.
«Οι Αμερικανοί αξίζουν να ξέρουν πού πάνε τα χρήματά τους», ανέφεραν γερουσιαστές σε προσχέδιο επιστολής τους προς το Υπουργείο Προϋπολογισμού του Λευκού Οίκου.
Σύμφωνα με το προσχέδιο του εγγράφου, δηλώσεις αξιωματούχων της διοίκησης δείχνουν ότι η υποστήριξη για την Ουκρανία «δεν έχει σαφές χρονοδιάγραμμα, βασίζεται σε μια ασαφή στρατηγική, επιδιώκει έναν στόχο που δεν έχει ακόμη επιτευχθεί ή διαμορφωθεί».

Stratfor: Η Ουκρανία απέτυχε στρατιωτικά, πολιτικά, διπλωματικά - Έκανε τρία στρατηγικά λάθη, έχει δύο επιλογές μεταξύ... «Σκύλλας και Χάρυβδης»

Ενάμισι χρόνο μετά την έναρξη του πολέμου στην Ουκρανία, τα όποια κέρδη κατέγραψαν οι ουκρανικές δυνάμεις του Κιέβου αναφορικά με τα εδάφη που ανακατέλαβε δείχνουν... ελάχιστα, συγκρίσιμα με τα κέρδη που καταγράφουν οι ρωσικές δυνάμεις επί  του πεδίου, ενώ απέτυχε και κάθε προσπάθεια των Ουκρανών να προκαλέσουν ένα αποφασιστικό πλήγμα στον ρωσικό στρατό, ή ένα πολιτικό πλήγμα στο Κρεμλίνο ικανό να τερματίσει τον πόλεμο, όπως στοχεύει το Κίεβο, για να αποφύγει ένα μακρύ πόλεμο ή μια «παγωμένη σύγκρουση» δεκαετιών.
Δεκαοκτώ μήνες μετά η Ουκρανία μετρά συντριπτικές απώλειες, η αντίστασή της έχει φτάσει σε οριακά σημεία και οι πιθανότητες της να αποκρούσει τις ρωσικές δυνάμεις έχουν εκμηδενιστεί, επισημαίνει το think tank Stratfor και αναλύει το γιατί:

Τα λάθη του Κιέβου

1. Το Κίεβο απέτυχε να υπονομεύσει την πολιτική σταθερότητα και την υποστήριξη στον πόλεμο στο εσωτερικό της Ρωσίας.
Κατά τη διάρκεια του περασμένου έτους, η Ουκρανία υποστήριξε επιδρομές δυνάμεων που εναντιώνονται στον Putin στη ρωσική επικράτεια και έχει επίσης εξαπολύσει ολοένα και συχνότερες επιθέσεις με μη επανδρωμένα αεροσκάφη εναντίον στόχων στη Μόσχα και αλλού στη Ρωσία.

2. Δεν πέτυχε καμία κρίσιμη στρατιωτική νίκη στο μέτωπο και συγκεκριμένα, στη χερσαία γέφυρα προς την Κριμαία στις περιοχές Zaporizhia και Kherson με αποτέλεσμα...

3. Η ουκρανική στρατιωτική υπηρεσία πληροφοριών απέτυχε στην τροφοδοτήσει τον φραξιονισμό στον ρωσικό στρατό, μέσω της διαμάχης της παραστρατιωτικής ομάδας Wagner με το ρωσικό υπουργείο Άμυνας.
Οι προσπάθειές της απέτυχαν να πυροδοτήσουν κοινωνικές τάσεις υπέρ της Ουκρανίας στο εσωτερικό της Ρωσίας, ή αστάθεια.
Οι στρατιωτικές νίκες επί του πεδίου θα έδιναν την απαιτούμενη ώθηση και στήριξη των παραπάνω ενεργειών.

Οι πιθανότητες της Ουκρανίας να ανακαταλάβει αυτή τη χερσαία γέφυρα φαίνονται όλο και πιο μικρές εν μέσω των ενδοιασμών της Δύσης να παράσχει μεγαλύτερη στρατιωτική υποστήριξη και εγγυήσεις ασφαλείας.
Αυτή η πραγματικότητα αντικατοπτρίζεται από την αυξανόμενη εμπιστοσύνη της Μόσχας ότι μπορεί να κρατήσει τις τρέχουσες γραμμές μάχης, με τους Ρώσους αξιωματούχους και την επιμονή των ρωσικών μμε να χαρακτηρίζουν τις πρόσφατες επιθέσεις με μη επανδρωμένα αεροσκάφη στη Ρωσία ως «πράξεις απόγνωσης» που σχετίζονται άμεσα με την «αποτυχία» της αντεπίθεσης της Ουκρανίας.

Το έλλειμμα της Δύσης και το θέμα της... βούλησης

Η κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει το Κίεβο είναι σε μεγάλο βαθμό αποτέλεσμα της έλλειψης πολιτικής βούλησης των δυτικών ηγετών για ισχυρότερη υποστήριξη.
Τον περασμένο χρόνο, οι φόβοι κλιμάκωσης της σύγκρουσης και επιδείνωσης των οικονομικών επιπτώσεων απέτρεψαν τους δυτικούς συμμάχους της Ουκρανίας από το να λάβουν τις σκληρές πολιτικές αποφάσεις που πιθανότατα απαιτούνται για να γείρουν τη μακροπρόθεσμη ισορροπία δυνάμεων εντός και εκτός του πεδίου της μάχης προς όφελος της Ουκρανίας.
Οι ηγέτες των ΗΠΑ και της Ευρώπης, για παράδειγμα, απέτυχαν να λάβουν εγκαίρως έκτακτα μέτρα για να επιταχύνουν την επέκταση της παραγωγικής ικανότητας σε πυρομαχικά πυροβολικού και άλλα βασικά συστήματα ενόψει της καλοκαιρινής αντεπίθεσης της Ουκρανίας.
Οι δυτικές κυβερνήσεις επίσης δεν έχουν παράσχει στην Ουκρανία μεγάλες ποσότητες όπλων κρούσης μεγάλης εμβέλειας, σύγχρονα αεροσκάφη και συστήματα αεράμυνας, ούτε επαρκείς πολιτικές, στρατιωτικές και οικονομικές εγγυήσεις για την ασφάλεια της Ουκρανίας που θα επέτρεπαν στο Κίεβο να δεσμεύσει με αυτοπεποίθηση περισσότερες δυνάμεις στην αντεπίθεσή του, αντί να πρέπει να κρατά εφεδρείες για μια μακροπρόθεσμη αντιπαράθεση.
Η ικανότητα της Ουκρανίας να συνεχίσει τον πόλεμο εξαρτάται από την ασταθή πολιτική βούληση άλλων κρατών - κυρίως των Ηνωμένων Πολιτειών και μιας σειράς χωρών του ΝΑΤΟ.
Η ικανότητα της Ρωσίας να συνεχίσει τον πόλεμο, αντίθετα, εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από τη δική της πολιτική βούληση, η οποία είναι απίθανο να αλλάξει υπό τον Πρόεδρο Vladimir Putin ή ακόμη και από έναν διάδοχο.

Αυξημένη εμπλοκή της Δύσης

Τα σχέδια των ευρωπαϊκών χωρών να στείλουν μαχητικά αεροσκάφη F-16 και ελικόπτερα Mi-24B στην Ουκρανία δείχνουν την αυξανόμενη εμπλοκή τους στη σύγκρουση, δήλωσε η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών Maria Zakharova.
«Ο τσεχικός στρατός σχεδιάζει να στείλει τα ρωσικής κατασκευής ελικόπτερα Mi-24B στο Κίεβο αφού παραλάβει μαχητικά ελικόπτερα αμερικανικής κατασκευής.
Την περασμένη εβδομάδα, ήρθαν τα νέα μετά την "περιοδεία επαιτείας" του Ουκρανού προέδρου Volodymyr Zelensky σε ευρωπαϊκές χώρες, συμπεριλαμβανομένης της Ολλανδίας.
Δανία, Νορβηγία και Σουηδία, ανακοίνωσαν ότι σκοπεύουν να παράσχουν στο Κίεβο μαχητικά αεροσκάφη F-16.
Όλα αυτά τα βήματα επιβεβαιώνουν την εχθρική στάση των Δυτικών απέναντι στη Ρωσία και την αυξανόμενη εμπλοκή τους στη σύγκρουση γύρω από την Ουκρανία», σημείωσε η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών.

Scott Ritter (πρώην CIA): Είναι αναπόφευκτο, το Kharkiv θα το καταλάβουν οι ρώσοι

Η Ουκρανία μπορεί να χάσει τον έλεγχο του Kharkiv λόγω της αδυναμίας των ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων να συνεχίσουν να αμύνονται, δήλωσε ο πρώην αξιωματικός των αμερικανικών μυστικών υπηρεσιών Scott Ritter.
Η Ρωσία όχι μόνο αποκρούει τις επιθέσεις των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας, αλλά προχωρά και στην επίθεση.
Προχωρούν προς την κατεύθυνση του Kupyansk, απειλώντας να το καταλάβουν όπως και το Kharkiv.
Σύμφωνα με τον Scott Ritter, τα ουκρανικά στρατεύματα είναι απίθανο να καταφέρουν να πάρουν την πρωτοβουλία και η ήττα τους είναι αναπόφευκτη.
Την ίδια στιγμή, οι νέες παραδόσεις δυτικού εξοπλισμού δεν θα μπορέσουν να αλλάξουν την κατάσταση στο μέτωπο.
Οι ουκρανικές δυνάμεις που εκπαιδεύτηκαν από το ΝΑΤΟ, ουσιαστικά καταστράφηκαν, έχοντας αποτύχει στην αντεπίθεση…

Alastair Crook (πρώην πράκτορας M 16): Οι Ουκρανικές δυνάμεις αποτυγχάνουν να διαπεράσουν την ρωσική άμυνα

Οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας προσπαθούν ανεπιτυχώς να διαπεράσουν τη ρωσική αμυντική γραμμή για να δικαιολογηθούν στα μάτια των συμμάχων, δήλωσε ο πρώην πράκτορας της MI6 Alastair Crook.
«Έκαναν ένα απελπισμένο βήμα για να προσπαθήσουν να πετύχουν τουλάχιστον κάτι στο μέτωπο, αλλά χάνουν, δεν μπόρεσαν να πετύχουν τίποτα».
Σύμφωνα με τον Alastair Crook των Βρετανικών Μυστικών Υπηρεσιών, οι Ηνωμένες Πολιτείες και οι σύμμαχοί τους δεν θα μπορούν πλέον να μεταφέρουν νέες στρατιωτικές προμήθειες στον ίδιο όγκο.
Για τις Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας, αυτή ήταν η τελευταία ευκαιρία να κάνουν κάτι στο μέτωπο.
Επιπλέον, ο Alastair Crook πρόσθεσε ότι οι δυτικές χώρες είναι δυσαρεστημένες με αυτό που συμβαίνει στο ουκρανικό θέατρο επιχειρήσεων.
Παρά όλες τις παραδόσεις εξοπλισμού του ΝΑΤΟ, τα ουκρανικά στρατεύματα δεν μπόρεσαν να επιτύχουν κάτι στην αντεπίθεση

Newsweek: Η Ουκρανία δεν θα μπορέσει να αναγκάσει τα ρωσικά στρατεύματα να υποχωρήσουν, ούτε με F-16

Οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας δεν θα μπορέσουν να απωθήσουν τα ρωσικά στρατεύματα από τις θέσεις τους, ακόμη και με την προμήθεια μαχητικών αεροσκαφών από τη Δύση, ανέφερε το αμερικανικό Newsweek.
Δεν υπάρχει κανένας λόγος να πιστεύουμε ότι ένας μικρός ουκρανικός στρατός σε σύγκριση με τον ρωσικό το πρώτο εξάμηνο του 2024 (ή οποιαδήποτε στιγμή) θα αναγκάσει τα στρατεύματα να υποχωρήσουν.
Ναι, τα F-16 θα φτάσουν σύντομα, ακόμη κι αν ολοκληρώσουν επιτυχώς το εκπαιδευτικό σεμινάριο οι Ουκρανοί πιλότοι, θα συναντήσουν στον ουρανό της Ουκρανίας η δεύτερη μεγαλύτερη αεροπορία στον κόσμο, την ρωσική».
Σημείωσε επίσης ότι το θέμα της στήριξης της Ουκρανίας λόγω των επικείμενων προεδρικών εκλογών γίνεται σημαντικός παράγοντας.
Σύμφωνα με το αμερικανικό Newsweek, η θέση των υποψηφίων για την Ουκρανία μπορεί να καθορίσει τη μοίρα του.
Στις ΗΠΑ για το θέμα της χρηματοδότησης του Κιέβου υπάρχουν δύο πολικές απόψεις - υποστήριξη «όσο χρειάζεται» και άμεση διακοπή της χρηματοδότησης.
Η συντριπτική πλειοψηφία των Αμερικανών, βρίσκεται ανάμεσα σε αυτά τα δύο άκρα.

National Interest: Η Δύση να προσέξει γιατί ο Putin έχει ετοιμαστεί για παρατεταμένη σύγκρουση στην Ουκρανία

Η Ουκρανία και οι σύμμαχοί της, σε αντίθεση με τον ρώσο πρόεδρο Putin, δεν ήταν έτοιμοι για παρατεταμένες εχθροπραξίες, ανέφερε το αμερικανικό National Interest.
«Η Δύση αιφνιδιάστηκε, διεξήγαγε έναν πόλεμο φθοράς με πληρεξούσιο μια χώρα χωρίς βιομηχανική βάση»
Σύμφωνα με το αμερικανικό National Interest, τα πυρομαχικά πυροβολικού και οι εφεδρείες πεζικού διαδραματίζουν βασικό ρόλο στην ουκρανική σύγκρουση.
Ο Putin προετοίμασε με επιτυχία τη ρωσική αμυντική βιομηχανία για να παράγει ότι χρειάζεται.
«Οι Ηνωμένες Πολιτείες και το ΝΑΤΟ γνωρίζουν οδυνηρά το γεγονός ότι τα δυτικά οπλοστάσια εξαντλούνται ολοένα και περισσότερο και δεν υπάρχει βιομηχανική ικανότητα για την αναπλήρωση των αποθεμάτων, για να μην αναφέρουμε τη συνέχιση των προμηθειών όπλων στην Ουκρανία».
Τα πυρομαχικά, τα όπλα και οι στρατιώτες είναι η ουσία σε αυτή τη σύγκρουση, και το δυτικό μπλοκ εξαντλείται και από τα τρία, ενώ τα ρωσικά μη επανδρωμένα αεροσκάφη, πυροβολικό και πολεμικά αεροσκάφη χτυπούν τη στρατιωτική υποδομή των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας τόνισε το αμερικανικό National Interest.

 Nikolay Fadeev (Πρώην διοικητής της Πολεμικής Αεροπορίας του Στόλου της Μαύρης Θάλασσας Ρωσίας): Οι Ουκρανοί θα αποτύχουν στην Μαύρη Θάλασσα

Οι προσπάθειες των ουκρανικών ομάδων δολιοφθοράς και αναγνώρισης να επιτεθούν σε ρωσικές εγκαταστάσεις στη Μαύρη Θάλασσα είναι καταδικασμένες σε αποτυχία, οι τεχνικές δυνατότητες της ναυτικής αεροπορίας και των πλοίων του στόλου της Μαύρης Θάλασσας καθιστούν δυνατή την εξουδετέρωση τέτοιων απειλών, αλλά ο επαγγελματισμός των πιλότων και των ναυτών είναι σημαντικός εδώ, τόνισε ο πρώην διοικητής της Πολεμικής Αεροπορίας του Στόλου της Μαύρης Θάλασσας, αντιστράτηγος, Nikolay Fadeev
Στις 22 Αυγούστου, ρωσικά αεροσκάφη κατέστρεψαν δύο ουκρανικά σκάφη στη Μαύρη Θάλασσα.
Το πλήρωμα του αεροσκάφους Su-30SM κατέστρεψε ένα αναγνωριστικό σκάφος στην περιοχή των ρωσικών εγκαταστάσεων παραγωγής φυσικού αερίου.
Αεροσκάφος των Ρωσικών Αεροδιαστημικών Δυνάμεων κατέστρεψε ένα αμερικανικής κατασκευής στρατιωτικό σκάφος υψηλής ταχύτητας Willard Sea Force με ομάδα κρούσης κοντά στο νησί Zmeiny.

Ένα αεροσκάφος τύπου Su-30 δίνει τη δυνατότητα ανά πάσα στιγμή της ημέρας να βρει ένα αντικείμενο στον αέρα, στη θάλασσα ή στην ξηρά και να το καταστρέψει.
Είναι άλλο θέμα σε καιρό ειρήνη, ήταν ότι όλα αυτά ήταν αποστολές μαχητικής εκπαίδευσης, και τώρα είναι καιρός πολέμου, που σημαίνει ότι υπάρχει περισσότερος κίνδυνος, που σημαίνει ότι χρειάζεται περισσότερη συγκέντρωση και προσοχή του ίδιου του πιλότου.
Και ένα αεροσκάφος όπως το Su-30 δεν θα σε απογοητεύσει».
Ο πιλότος της ναυτικής αεροπορίας του Στόλου της Μαύρης Θάλασσας της Ρωσικής Ομοσπονδίας, ο έφεδρος συνταγματάρχης Yuri Yurin τόνισε ότι η καταστροφή ναυτικών στόχων, ακόμη και μικρών στόχων όπως ένα σκάφος, είναι ένα από τα καθήκοντα προτεραιότητας των πιλότων της ναυτικής αεροπορίας.
«Η αλληλεπίδραση μεταξύ αεροπορίας και αναγνώρισης είναι σημαντική εδώ.
Με τη λήψη ακριβών δεδομένων αναγνώρισης, ένας θαλάσσιος στόχος θα καταστραφεί σίγουρα.
Αλλά το αερομεταφερόμενο ραντάρ Su-30SM επιτρέπει την ανίχνευση ενός τέτοιου στόχου σε δύσκολες καιρικές συνθήκες, μέρα και νύχτα, καθιστώντας την καταστροφή εύκολη.

Τι συμβαίνει στο μέτωπο;

Βόρειος Άξονας - Συνεχίζεται η ρωσική προέλαση σε Kupyansk-Svatove-Kreminna 

Οι ρωσικές δυνάμεις συνέχισαν τις επιθετικές επιχειρήσεις κατά μήκος της γραμμής Kupyansk-Svatove-Kreminna στις 25 Αυγούστου και προχώρησαν.
Γεωγραφικά πλάνα που δημοσιεύτηκαν στις 25 Αυγούστου υποδεικνύουν ότι οι ρωσικές δυνάμεις προχώρησαν δυτικά της Kovalivka (14 χιλιόμετρα νοτιοδυτικά του Svatove).
Το Ουκρανικό Γενικό Επιτελείο ανέφερε ότι οι ρωσικές δυνάμεις διεξήγαγαν επιθετικές επιχειρήσεις κοντά στη Novoyehorivka (17 χλμ. νοτιοδυτικά του Svatove).
Ο Διοικητής των χερσαίων δυνάμεων της Ουκρανίας, Στρατηγός Συνταγματάρχης Oleksandr Syrskyi δήλωσε ότι οι ρωσικές δυνάμεις μεταφέρουν νεοσύστατες ταξιαρχίες και τμήματα στις κατευθύνσεις Kupyansk και Lyman μετά από έναν μήνα σκληρών μαχών  προκειμένου να ξαναρχίσουν οι ενεργές επιθετικές επιχειρήσεις προς αυτές τις κατευθύνσεις.

Ρωσικές πηγές ισχυρίστηκαν ότι οι ουκρανικές δυνάμεις πραγματοποίησαν χερσαίες επιθέσεις κατά μήκος της γραμμής Kupyansk-Svatove-Kreminna στις 25 Αυγούστου, αλλά δεν προχώρησαν.
Το ρωσικό Υπουργείο Άμυνας (MoD) ισχυρίστηκε ότι οι ρωσικές δυνάμεις απέκρουσαν τις ουκρανικές επιθέσεις κοντά στο Synkivka (8 χλμ βορειοανατολικά του Kupyansk) στην περιφέρεια Kharkiv και το Serhiivka (12 χλμ νοτιοδυτικά του Svatove) και το Kuzmyne (4 χλμ νοτιοδυτικά της Kreminna) στην περιφέρεια Luhansk.
Ο υπεύθυνος Τύπου της Ρωσικής Δυτικής Ομάδας Δυνάμεων Yaroslav Yakimkin ισχυρίστηκε ότι οι ρωσικές δυνάμεις απέκρουσαν τέσσερις ουκρανικές αντεπιθέσεις στην κατεύθυνση Kupyansk...

Νότιος Άξονας - Συνεχίζονται οι επιθέσεις των Ουκρανών 

Το ρωσικό Υπουργείο Άμυνας (MoD) ισχυρίστηκε ότι στοιχεία της Ρωσικής Ανατολικής Ομάδας Δυνάμεων απέκρουσαν μια ουκρανική επίθεση κοντά στο Solodke (17 χιλιόμετρα νοτιοδυτικά της πόλης Donetsk) στη δυτική περιφέρεια Donetsk στις 25 Αυγούστου.
Το ουκρανικό Γενικό Επιτελείο ανέφερε ότι οι ουκρανικές δυνάμεις απέκρουσαν τις ρωσικές επιθέσεις κοντά στο Vuhledar (30 χλμ νοτιοδυτικά της πόλης Donetsk) στη δυτική περιφέρεια του Donetsk στις 25 Αυγούστου.

Σκληρές μάχες στην κατεύθυνση Zaporizhia

Οι ουκρανικές δυνάμεις συνέχισαν τις επιθετικές επιχειρήσεις στη δυτική περιφέρεια Zaporizhia και σύμφωνα με πληροφορίες προχώρησαν στις 25 Αυγούστου.
Οι ένοπλες δυνάμεις της Ουκρανίας έχασαν 86 στρατιωτικούς και έξι πυροβόλα στην περιοχή Zaporιzhia κατά τη διάρκεια της νύχτας, δήλωσε ο αναπληρωτής κυβερνήτης της περιοχής Yevgeny Balitsky στο κανάλι του στο Telegram.
Το ουκρανικό Γενικό Επιτελείο ανέφερε ότι οι ουκρανικές δυνάμεις συνέχισαν τις επιθετικές επιχειρήσεις στην κατεύθυνση Melitopol (δυτική Περιφέρεια Zaporizhia) και πέτυχαν απροσδιόριστη επιτυχία στην κατεύθυνση Novodanylivka προς Novopokropivka (5- 13 χλμ νότια του Orikhiv) και Mala Tokmachka έως Ocheretuvate (9-25 χλμ νοτιοανατολικά του Orikhiv).
Το
ρωσικό Υπουργείο Άμυνας (MoD) ανέφερε ότι οι ρωσικές δυνάμεις απέκρουσαν πέντε ουκρανικές επιθέσεις σε απροσδιόριστες περιοχές στη δυτική περιφέρεια Zaporizhia.
Ο ρωσικός στρατός απέκρουσε τρεις επιθέσεις των ενόπλων δυνάμεων της Ουκρανίας κοντά στο Rabotyne στην περιοχή Zaporizhia, όπως ανακοίνωσε η Μόσχα.
«Στην κατεύθυνση της Zaporizhia, οι ρωσικές δυνάμεις με αεροπορικές επιθέσεις και πυρά πυροβολικού απέκρουσαν τρεις επιθέσεις της 82ης αερομεταφερόμενης ταξιαρχίας από τη στρατηγική εφεδρεία των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας κοντά στο χωριό Rabotyne», αναφέρει το ρωσικό υπουργείο Άμυνας.
Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης οι Ουκρανοί, έχασαν έως και 115 στρατιωτικούς και σημαντικό εξοπλισμό σε αυτόν τον τομέα του μετώπου, συμπεριλαμβανομένου του συστήματος πυροβολικού M777, του ρυμουλκούμενου οβιδοβόλου M119 και επτά τεθωρακισμένων οχημάτων.

Luhansk_Battle_Map_Draft_August_252023.jpg

Donetsk_Battle_Map_Draft_August_252023.jpg

Bakhmut_Battle_Map_Draft_August_252023.jpg

Zaporizhia_Battle_Map_Draft_August_252023.jpg

wwww.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης