Τελευταία Νέα
Διεθνή

Nagel (ΕΚΤ): Πολύ... νωρίς για να σταματήσει η αύξηση των επιτοκίων

Nagel (ΕΚΤ): Πολύ... νωρίς για να σταματήσει η αύξηση των επιτοκίων
Σταθερά υπέρ της αύξησης επιτοκίων ο Joachim Nagel
Σχετικά Άρθρα
O πληθωρισμός δεν έχει τεθεί ακόμη υπό πλήρη έλεγχο για να επιτρέψει μία «ανάσα» από την αύξηση των επιτοκίων, εκτιμά ο Joachim Nagel, μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ) και επικεφαλής της γερμανικής κεντρικής τράπεζας (Bundesbank).
«Είναι για μένα πολύ νωρίς για να σκεφτώ μια παύση. Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι ο πληθωρισμός εξακολουθεί να είναι γύρω στο 5%. Επομένως, αυτό είναι πάρα πολύ υψηλό. Ο στόχος μας είναι το 2%. Άρα υπάρχει ακόμη αρκετός δρόμος να διανύσουμε», δήλωσε ο επικεφαλής της Bundesbank στο Bloomberg TV στο Jackson Hole, προσθέτοντας ότι θα περιμένει πρόσθετα στοιχεία προτού αποφασίσει.
«Ενώ η οικονομική δραστηριότητα επιβραδύνεται, ο βασικός πληθωρισμός παραμένει επίμονος και η αγορά εργασίας είναι πραγματικά πολύ καλή», συμπλήρωσε.
Τα σχόλια έρχονται πριν από τη συνεδρίαση στα μέσα Σεπτεμβρίου, όταν οι αξιωματούχοι νομισματικής πολιτικής θα αποφασίσουν μεταξύ της παύσης των επιτοκίων ή της παράτασης μιας ιστορικής εκστρατείας σύσφιξης. Η ΕΚΤ αύξησε τα επιτόκια τον περασμένο μήνα για ένατη φορά σε διάστημα περίπου ενός έτους, επιδιώκοντας να επαναφέρει τον πληθωρισμό στον στόχο του 2%.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης