Τελευταία Νέα
Διεθνή

Φόβος και τρόμος στην Ουκρανία από τα κατευθυνόμενα βλήματα Krasnopol των Ρώσων – Με laser σαρώνουν ακαριαία τους στόχους

Φόβος και τρόμος στην Ουκρανία από τα κατευθυνόμενα βλήματα Krasnopol των Ρώσων – Με laser σαρώνουν ακαριαία τους στόχους
Τα πυρομαχικά χρησιμοποιούν laser για ανίχνευση και προσδιορισμό στόχων
Οι Ρώσοι χρησιμοποιούν τα κατευθυνόμενα βλήματα πυροβολικού Krasnopol των 152 mm προκειμένου να πλήξουν ουκρανικούς στόχους με επιτυχία.
Video, το οποίο ελήφθη από αναγνωριστικό drone, δείχνει τη δραστηριότητα των ουκρανικών στρατευμάτων σε ένα σταυροδρόμι.
Στη συνέχεια, ένα βλήμα Krasnopol εμφανίζεται στο πλαίσιο να πετά κατά μήκος μιας επίπεδης τροχιάς.
Το βλήμα αλλάζει την πορεία πτήσης του πριν χτυπήσει τον στόχο.
Τα κατευθυνόμενα βλήματα χρησιμοποιήθηκαν για την εξάλειψη της θέσης των ουκρανικών αρμάτων μάχης, σύμφωνα με το υπουργείο Άμυνας.
Το κατευθυνόμενο βλήμα πυροβολικού Krasnopol έχει σχεδιαστεί για να χτυπά στόχους με ακρίβεια άμεσα και ακαριαία.

Πυρομαχικά υψηλής ακρίβειας


Το Krasnopol αναπτύχθηκε από την εταιρεία High Precision Systems.
Τα πυρομαχικά χρησιμοποιούν laser για ανίχνευση και προσδιορισμό στόχων.
Στο τελικό στάδιο της πτήσης, αεροδυναμικά πηδάλια των πυρομαχικών διορθώνουν την πορεία της πτήσης του, για να πλήξει με απόλυτη ακρίβεια τον στόχο του.
Το ρωσικό πυροβολικό άρχισε να χρησιμοποιεί εκσυγχρονισμένα βλήματα Krasnopol-M2 υψηλής ακρίβειας με νέα ημιενεργή κεφαλή laser στη ζώνη της ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης τον Ιούλιο 2023.
Το Krasnopol-M2 χρησιμοποιεί μια αυτοματοποιημένη εισαγωγή του προγράμματος πτήσης του βλήματος, το οποίο μειώνει την πιθανότητα σφαλμάτων κατά την προετοιμασία του για εκτόξευση.
Εξίσου σημαντικό, τα Krasnopol-M2 έχουν αυξημένη εμβέλεια βολής 20-26 χιλιομέτρων.
Το Krasnopol-M2 θεωρείται ένα από τα πιο προηγμένα βλήματα πυροβολικού στον κόσμο και χρησιμοποιείται ευρέως από τον ρωσικό στρατό.
Η ακρίβειά του το καθιστά ένα εξαιρετικά αποτελεσματικό όπλο ενάντια σε μια ποικιλία στόχων.
krasnopol_2.jpg

Τι ζημιά προκαλεί το Krasnopol-M2;

Το κέλυφος Krasnopol-M2 έχει σχεδιαστεί για να χρησιμοποιείται ενάντια σε μια ποικιλία στόχων, συμπεριλαμβανομένων τεθωρακισμένων οχημάτων, οχυρώσεων και κτιρίων.
Είναι ιδιαίτερα αποτελεσματικό ενάντια σε κινούμενους στόχους, όπως τανκς ή άλλα οχήματα, καθώς μπορεί να τους παρακολουθεί και να τους ακολουθεί καθώς κινούνται.
Η ζημιά που προκαλεί το κέλυφος Krasnopol-M2 εξαρτάται από τον τύπο του στόχου που χτυπά.
Ενάντια στα τεθωρακισμένα οχήματα, μπορεί να διεισδύσει στη θωράκιση και να προκαλέσει σημαντική ζημιά στο άρμα και στο πλήρωμά του.
Ενάντια σε οχυρώσεις και κτίρια, μπορεί να δημιουργήσει μια τρύπα ή ρήγμα στη δομή, επιτρέποντας σε φίλιες δυνάμεις να εισέλθουν ή παρέχοντας μια νέα οπτική γωνία για τα πυρά του πυροβολικού.
krasnopol_3.jpg

Ποια συστήματα χρησιμοποιούν το Krasnopol-M2;

Τα βλήματα Krasnopol-M2 155 mm χρησιμοποιούνται από τον ρωσικό στρατό στα συστήματα πυροβολικού τους.
Συγκεκριμένα, έχει σχεδιαστεί για να εκτοξεύεται από το αυτοκινούμενο οβιδοβόλο 2S19 Msta-S και το 2S35 Koalitsiya-SV, ένα νεότερο αυτοκινούμενο σύστημα πυροβολικού.
Αυτά τα συστήματα χρησιμοποιούνται για υποστήριξη πυροβολικού μεγάλης εμβέλειας και μπορούν να αναπτυχθούν σε διάφορα σενάρια μάχης.
Ωστόσο, είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι το Krasnopol-M2 δεν περιορίζεται στη χρήση σε ρωσικά οπλικά συστήματα.
Είναι ένα πυρομαχικό με κατευθυνόμενη ακρίβεια που μπορεί να εκτοξευτεί από οποιοδήποτε σύστημα πυροβολικού ικανό να εκτοξεύσει βλήματα 155 χλστ.
Αυτό σημαίνει ότι θα μπορούσε ενδεχομένως να χρησιμοποιηθεί και σε συστήματα πυροβολικού άλλων χωρών, με την προϋπόθεση ότι έχουν πρόσβαση στα πυρομαχικά.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης