Τελευταία Νέα
Διεθνή

Επτά μέλη του ΡΚΚ σκοτώθηκαν σε επιδρομές τουρκικών drones στο Ιρακινό Κουρδιστάν

Επτά μέλη του ΡΚΚ σκοτώθηκαν σε επιδρομές τουρκικών drones στο Ιρακινό Κουρδιστάν
Η Τουρκία εξαπολύει συχνά αεροπορικές επιδρομές στο βόρειο Ιράκ και διατηρεί στρατιωτικές βάσεις στο ιρακινό έδαφος
Επτά μέλη του Εργατικού Κόμματους του Κουρδιστάν (PKK) σκοτώθηκαν από πλήγματα τουρκικών μη επανδρωμένων αεροσκαφών (UAV) στο Ιρακινό Κουρδιστάν, στη διάρκεια της επίσκεψης του υπουργού Εξωτερικών της Τουρκίας Hakan Fidan σε αυτήν την περιφέρεια του βόρειου Ιράκ.
Τρεις μαχητές του PKK βρήκαν τον θάνατο όταν τουρκικό UAV έπληξε το όχημα στο οποίο επέβαιναν, στην περιοχή Σιντακάν.
Σε αεροπορική επιδρομή, που εκδηλώθηκε λίγες ώρες αργότερα στην ίδια περιοχή, σκοτώθηκαν τέσσερα μέλη του PKK, εκ των οποίων δύο ανήκαν στο ιατρικό προσωπικό.
Οι επιθέσεις με UAV εξαπολύθηκαν στη διάρκεια της επίσκεψης του επικεφαλής της τουρκικής διπλωματίας Hakan Fidan για διαβουλεύσεις με τους ηγέτες του Ιρακινού Κουρδιστάν.
Την Τρίτη (22/8), σε κοινή συνέντευξη Τύπου με τον ιρακινό ομόλογό του, ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας ζήτησε από το Ιράκ να χαρακτηρίσει «τρομοκρατική οργάνωση» το PKK.
Η Τουρκία εξαπολύει συχνά αεροπορικές επιδρομές στο βόρειο Ιράκ και διατηρεί στρατιωτικές βάσεις στο ιρακινό έδαφος. Τις τελευταίες ημέρες έχει αυξήσει τις επιθέσεις με μη επανδρωμένα αεροσκάφη, ακόμη και κοντά σε πόλεις και κεντρικούς οδικούς άξονες.
Το PKK, που εδώ και τρεις δεκαετίες διεξάγει ένοπλο αγώνα κατά του τουρκικού κράτους, έχει χαρακτηριστεί «τρομοκρατική οργάνωση» από αρκετά κράτη και διεθνείς οργανισμούς, όπως το ΝΑΤΟ και η Ευρωπαϊκή Ένωση.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης