Τελευταία Νέα
Διεθνή

ΗΠΑ: Τον Οκτώβριο στην Αριζόνα η εκπαίδευση των Ουκρανών στα F16 – Πρώτα πρέπει να…μάθουν αγγλικά

ΗΠΑ: Τον Οκτώβριο στην Αριζόνα η εκπαίδευση των Ουκρανών στα F16 – Πρώτα πρέπει να…μάθουν αγγλικά
Την εκπαίδευση θα παρακολουθήσουν πιλότοι και τεχνικοί συντήρησης αεροσκαφών
Το αμερικανικό Πεντάγωνο ανακοίνωσε πως τον Οκτώβριο θα ξεκινήσει στην Αριζόνα η εκπαίδευση ουκρανών πιλότων στα μαχητικά αεροσκάφη F-16.
Ο εκπρόσωπος του Πενταγώνου, ο ταξίαρχος της πολεμικής αεροπορίας Pat Ryder, διευκρίνισε ότι η εκπαίδευση των ουκρανών πιλότων θα ξεκινήσει αφότου ολοκληρώσουν σεμινάρια αγγλικής γλώσσας.
Την εκπαίδευση θα παρακολουθήσουν πιλότοι και τεχνικοί συντήρησης αεροσκαφών, συμπλήρωσε ο Ryder.

Η υπόσχεση για F -16

Την Κυριακή (20/8), Δανία και Ολλανδία δεσμεύτηκαν να παραδώσουν F-16 στην Ουκρανία, εκπληρώνοντας ένα πολύμηνο αίτημα του Κιέβου, που θεωρεί ότι η ενίσχυση της πολεμικής αεροπορίας του θα συμβάλει καθοριστικά στην επιτυχή έκβαση της αντεπίθεσης που έχει εξαπολύσει για την απελευθέρωση κατεχόμενων ουκρανικών εδαφών.
Από την πλευρά του, ο πρωθυπουργός της Νορβηγίας γνωστοποίησε πως σκοπεύει να στείλει μαχητικά αεροσκάφη F-16 στην Ουκρανία.
Η Δανία έχει ήδη ξεκινήσει να εκπαιδεύει ουκρανούς πιλότους στα F-16. Οκτώ πιλότοι και 65 τεχνικοί συντήρησης των μαχητικών αεροσκαφών εκπαιδεύονται στην αεροπορική βάση Σκρίντστρουπ.
Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Joe Biden ενέκρινε τον Μάιο τα προγράμματα εκπαίδευσης ουκρανών πιλότων σε μαχητικά αεροσκάφη F-16.
Οι σύμμαχοι της Ουκρανίας στη Δύση έχουν εκφράσει κατ’ επανάληψη τη βούλησή τους να υποστηρίξουν - για όσο διάστημα χρειαστεί - το Κίεβο στον αγώνα που δίνει εναντίον των ρώσων εισβολέων, τονίζοντας παράλληλα πως δεν επιθυμούν μια πολεμική αντιπαράθεση του ΝΑΤΟ με τη Μόσχα.

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης